slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Νάξο οι αγώνες Βόλλευ του Πανναξιακού με τον Ήφαιστο Σαντορίνης

Στο κλειστό του ΔΑΚ Ναξου θα διεξαχθούν τελικά οι αγώνες βόλεϋ μεταξύ των ομάδων(Γυναίκες, άνδρες, κορασίδες) του ΑΟΝ Πανναξιακού και του Ήφαιστου Σαντορίνης
Η αλλαγή έδρας αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή με την σύμφωνη γνώμη και των δυο πλευρών και την έγκριση της ΕΟΠΕ λόγω του προβλήματος ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει προσωρινά το ΔΑΟ Σαντορίνης.
Το πρόγραμμα των αγώνων Βόλεϊ
Σάββατο 19μμ: Πανναξιακός - Ήφαιστος (Γυναίκες)
Σάββατο 21μμ: Πανναξιακός - Ήφαιστος (άντρες)
Κυριακή 09.30πμ: Πανναξιακός - Ήφαιστος(κορασίδες)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ!!!

δήλωση

του τέως δημάρχου Νάξου Νικόλαου Μαράκη

Ο πρώην δήμαρχος Νάξου και νυν επικεφαλής της μειοψηφίας του νέου δήμου «Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» Νικόλαος Μαράκης μίλησε αποκλειστικά στο Blog μας σχετικά με τις φήμες που ακούγονται για αποχώρησή του από το Δήμο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε τα εξής:

"Το τι θα κάνω θα το αποφασίσω ΕΓΩ και όχι τα διάφορα παπαγαλάκια.

Σίγουρα πάντως δεν θα τους κάνω τη χάρη.

Θέλω να διαβεβαιώσω το 43% του ναξιακού λαού, που μας ψήφισε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ότι θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή του.

Προτάσεις προς εμένα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν

Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Δεν μου αρέσει να παίρνω αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Θέλω να ηρεμήσω για να πάρω τις αποφάσεις μου".

Έκθετη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου

Με αφορμή την μη δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Οικονομικών της λίστας των οφειλετών των 24 δισ. Ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι έκθετη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από …


την απροθυμία του υπουργείου Οικονομικών να δημοσιοποιήσει τη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, όπως είχε πρόσφατα δεσμευτεί ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή.
Μόλις χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς δήλωσε στη Βουλή ότι η δημοσιοποίηση τελικά δεν θα γίνει!
Μήπως ο κ. Κουσελάς αδειάζει τον υπουργό του;
Ή μήπως ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ψέματα από την αρχή;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.
Όπως συνειδητά το έκανε και ο Πρωθυπουργός, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», επικαλούμενος αυτές τις ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο, που λίγους μήνες μετά επιχείρησε να τις διαγράψει».

Αγαπητέ κ. Ρήγα δε θα πανηγυρίσουμε για τα αυτονόητα

Ρυθμίζεται το θέμα της επανακατάταξης του Νοσοκομείου Σύρου και των υπολοίπων μονάδων Υγείας που ανήκουν στη διοικητικού του δύναμη, από τη Ζώνη Β’ στην Ζώνη Γ’ των άγονων μονάδων Υγείας.

Υγείας που ανήκουν στη διοικητικού του δύναμη, από τη Ζώνη Β’ στην Ζώνη Γ’ των άγονων μονάδων Υγείας.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, σε δελτίο τύπου μας λέει ότι το υπουργείο Υγείας διορθώνει την εσφαλμένη απόφαση ένταξης του Νοσοκομείου Σύρου στη Ζώνη Β’ μέσα από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό τον τίτλο «Διαθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 55.

Διότι με το προαναφερόμενο άρθρο τα μεν Κέντρα Υγείας των νησιωτικών περιοχών κατατάσσονται όλα ανεξαιρέτως στην Γ΄ζώνη ,τα δε νοσοκομεία των άγονων ή απομακρυσμένων ή νησιωτικών ή προβληματικών περιοχών θα ενταχθούν στην Ζώνη αυτή με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας διορθώνει μια μεγάλη γκάφα που είχε κάνει, υποβαθμίζοντας προσωρινά τις μονάδες Υγείας των νησιών. Δε σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να πανηγυρίζουμε. Δεν υπήρξε κάποια αναβάθμιση του Νοσοκομείου ή κάποια αξιόλογη πρόοδος. Απλά επιστρέφει στο καθεστώς που υπάγονταν εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε, κανένας διθύραμβος ή πανηγυρισμός δεν αξίζει για το συγκεκριμένο θέμα.

Και ορθώς επισημαίνει ο φίλος Συριανός Πολίτης . Δεν κερδίσαμε απολύτως τίποτα. Απλά κρατήσαμε τα αυτονόητα.

Τζαβάρας ξεφτιλίζει όλο το MEGA (Όλο το βίντεο)

Στην αρχή όσο μιλούσαν μόνοι τους και ο Πρετεντέρης έλεγε για "κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια"... όλα ήταν ωραία και καλά... μόλις ο Τζαβάρας τους επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς δεν έβγαλαν κουβέντα και το μόνο που ψέλισε ο Πρετεντέρης ήταν να ζητήσει από τη ΝΔ να τον κάνει νταντά... Έχασες μεγάλε, όχι μόνο δεν θα τον κάνουμε νταντά αλλά θα τον κάνουμε και σημαία μας

Τα ... πήρε ο Χάρρυ Κλύν ...


Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Που φτάσαμε… Σε ποια κατάντια… Σε ποιο βόθρο μας έχουνε ρίξει…Ένας λαός ολόκληρος να είμαστε φόρου υποτελείς στον Μπόμπολα, στον κάθε Μπόμπολα και στους κρατικοδίαιτους έλληνες τραπεζίτες της συμφοράς!

Ήθελα να ήξερα που θα κρυφτείτε νταβάδες, πλαστοσφυγμομέτρες, ρουφιανοδημοσιογράφοι και κωλοεργολάβοι όταν ξεσπάσει η οργή του λαού…

Μας προκαλούν τα κτήνη με τις κωλοφυλλάδες, τα βοθροκάναλα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων του κ#&;*@ που στήσανε με τα δικά μας λεφτά…

Ένα εκατομμύριο κοντεύουν να φτάσουν οι άνεργοι, αλλά είναι κατενθουσιασμένοι με τον Τζέφρυ και τον Παπακωνσταντίνου που τους πήραν και το σώβρακο, αισθάνονται υπερήφανοι που δεν έχουνε να φάνε, κατασυγκινημένοι που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας… γι αυτό και θα ...
ξαναψηφίσουν με χέρια και με πόδια το ΠΑΣΟΚ της κοινωνικής εξαθλίωσης και της εθνικής μειοδοσίας και μάλιστα με 8 πόντους μπροστά από το δεύτερο κόμμα!!!

Μάλιστα, για τόσο ηλίθιους μας έχουν… Για τόσο του χεριού τους… Κοπρίζουν και μας ρίχνουν τα περιττώματα που παράγουν στα μούτρα… Φάτε μ@$@%& …
…Μέχρι την ημέρα της μεγάλης οργής που τα γεγονότα της Τυνησίας θα φαντάζουν σχολική εκδρομή μπρος στα επερχόμενα και τα αναπόφευκτα…

Πηγή : enimerwsi.com

Αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου

"άστεγοι" και χωρίς υποδομή

ΚΑΙ όμως

ΥΠΆΡΧΟΥΝ


Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 συνεδρίασε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου (ΔΚΧΝ) στο Δημαρχείο.
Συζητήθηκαν επτά θέματα σχετικά με την οργάνωση και άμεση λειτουργία της ΔΚΧΝ καθώς και το θέμα της ανάπλασης πλατείας του Δημαρχείου.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το συμβούλιο για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του, έγινε διεξοδική ανταλλαγή απόψεων, υποβλήθηκαν προτάσεις και ακολούθησε ψηφοφορία.
Πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:
ΘΕΜΑ 1
Για την προσωρινή επείγουσα και άμεση λειτουργία του.....
γραφείου της ΔΚΧΝ
Α) Να παραχωρηθεί το γραφείο που τώρα στεγάζει ,στο ισόγειο του Δημαρχείου, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου με το αιτιολογικό ότι πολλά από τα θέματα του Δήμου θα αφορούν τη ΔΚΧΝ πράγμα που απαιτεί στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου ( τεχνική ,οικονομική κλπ).

Β) Να διατεθούν δυο υπάλληλοι με τα αντίστοιχα προσόντα. Ο ένας για διεκπεραίωση των τρεχουσών υποθέσεων, πχ συγκέντρωση δικαιολογητικών για χορήγηση προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστημάτων , χορήγηση άδειας μουσικής κλπ. Ο άλλος για την ενεργοποίηση της γραμμής του Δημότη ,με παράλληλη γραμματειακή υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας. Έτσι έστω και με δυο υπαλλήλους η ΔΚΧΝ θα μπορεί να προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες σε θέματα καθημερινότητας.

Γ) Να εξοπλιστεί το γραφείο με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή

( Η/Υ,τηλ. κλπ).

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομοφωνία για τις περιπτώσεις 1Α,1Γ .Στο 1Β οι κύριοι Ν.Σέργης και Σ.Καπίρης πρότειναν να διατεθούν στην ΔΚΧΝ τρεις υπάλληλοι.

ΘΕΜΑ 2

Για την πραγματοποίηση της πρώτης φάσης του χρονοδιαγράμματος άμεσων ενεργειών της ΔΚΧΝ:

Α) Να εξουσιοδοτήσουν τον Πρόεδρο να έρθει σε συνεννόηση με φορείς, συλλόγους και αρμόδιες αρχές για συνεργασία. Να προχωρήσουμε δηλαδή σε ανταλλαγή απόψεων πάνω στα σοβαρά και επείγοντα θέματα (σχέδιο πόλης λιμάνι, δικαστικό μέγαρο, ύδρευση, καθαριότητα, ηχορύπανση, τουριστική & πολιτιστική προβολή κλπ) με διατύπωση έγγραφων αποφάσεων των συμβουλίων τους. Σκοπός της ενεργείας αυτής είναι η διευκόλυνση μας στην σύνταξη του επιχειρησιακού προγράμματος, του προϋπολογισμού ,της ιεράρχησης έργων, της μελλοντικής πρότασης μας για τη σύνθεση του συμβουλίου διαβούλευσης κλπ.

Β) Να τεθεί σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η ενεργοποίηση της ΔΚΧΝ με <<Έκδοση απόφασης λειτουργίας υπηρεσιακών μονάδων του Δήμου στο επίπεδο της Δημοτικής Κοινότητας ,μετά από γνώμη του συμβουλίου της ΔΚΧΝ>>.

Γ) Να κληθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 3

Να μη δεχτούμε καμμία επιπλέον αρμοδιότητα (πλην των οριζομένων σαφώς στο ν.3852/2010) αν προηγουμένως δεν υπάρξει σχετική διαβούλευση. Αυτονόητο θεωρείται το ότι οι τυχόν πρόσθετες αρμοδιότητες θα πρέπει να συνοδεύονται με το ανάλογο προσωπικό και μεγαλύτερο χώρο για την εξυπηρέτηση του δημότη.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 4

Να ζητήσουμε συμμετοχή μας (με εκπρόσωπο που εμείς θα υποδείξουμε) σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου καθώς και σε όλες τις επιτροπές χώρων δικαιοδοσίας μας. Αιτιολογία της απόφασης αυτής υπήρξε το ότι έτσι προωθούνται άμεσα τα προβλήματα των δημοτών μας

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 5

Να στείλουμε τις αποφάσεις του πρώτου και ουσιαστικού συμβουλίου μας στο γραφείο Δημάρχου και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για δικές τους ενέργειες.

Στο θέμα αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση.

ΘΕΜΑ 6
Για το θέμα <<Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου>> συμφωνήθηκε να προχωρήσει η υπάρχουσα μελέτη ,αφού λάβει υπόψη ορισμένες βελτιωτικές προτάσεις μας ,περιλαμβάνοντας και το γήπεδο του μπάσκετ.

Στο θέμα του γηπέδου του Μπάσκετ μειοψήφησε ο κ. B.Συμεώνογλου με το αιτιολογικό ότι η περίφραξη, με σύρμα ύψους τεσσάρων μέτρων δίπλα στο Δημαρχείο, δεν συνάδει με την όλη καλαίσθητη ανάπλαση της περιοχής.

ΘΕΜΑ 7

Να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο να συντάσσει δελτίο τύπου μετά από κάθε συνεδρίαση του συμβουλίου που να αναφέρει τις αποφάσεις που πήραμε για τα διάφορα θέματα και να στέλνει το δελτίο τύπου σε όλα τα τοπικά MME.Σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι η ΔΚΧΝ δεν έχει ακόμη δικό της γραφείο, γραμματειακή υποστήριξη και δικό της ιστότοπο στην ιστοσελίδα του Δήμου για να ενημερώνει με δελτία τύπου έγκαιρα και έγκυρα τους Δημότες.

Μειοψηφήσαν ο κ. Σ.Παπαδόπουλος και η κ. Α.Ξενάκη έχοντας επιφύλαξη σχετικά με τον χρόνο έκδοσης του πρώτου δελτίου τύπου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύουν αυτού, άρα και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο νόμος λοιπόν 3424/2005, που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).

Από τα πραγματικά περιστατικά της εξέτασης μαρτύρων και της δικογραφίας προκύπτουν καταφανώς,

Eυθύνες Αναστασίου Μαντέλη και Κωνσταντίνου Σημίτη

Α . Παράβαση του ανωτέρου νόμου τουλάχιστον για τον Αναστάσιο Μαντέλη τ. Υπουργό και για χρηματικά ποσά 200.000ΓΜ και 250.000ΓΜ. Η δικαιοσύνη του έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την χώρα δεχόμενη αυτή την νομολογία.

Β. Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσιρόδη 1282/2/6/2010 (συν. 2 ) να θέσει στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά μου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο αποδεικνύει την υιοθέτηση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή τα 1.000.000 ΓΜ που αποεδείχθηκε ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS πήγε στο ΠΑΣΟΚ του οποίου αρχηγός ήταν ο τ. Πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης.

Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.

Από την κατάθεση Χριστοφοράκου της 6/7/2209 στον εισαγγελέα του Μονάχου (συν. 3) σελίδες 7-8 προκύπτει έταιρο ποσό 600.000+400.000 ευρώ που φέρεται να βρίσκεται στην Ελβετία όπως επί λέξη αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου « Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από (συν.4 ) της συμφωνίας συμβιβασμού της SIEMENS A.G. και της SIEMENS Α.Ε. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπου στο άρθρο 4 αναγνωρίζεται αυτό το ποσό και δεσμεύεται ο Χριστοφοράκος να επιστρέψει αυτό στη SIEMENS. Σημαντικό είναι δε ότι το συμφωνητικό υπογράφεται και από το σημερινό στέλεχος της SIEMENS Πήτερ Συκέλλη.

Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :

Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.

Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.

Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα.

Τέλος οφείλει η Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τέτοιους σαν τον Τζαβάρα (δείτε το βίντεο) θέλει να βλέπει ο κόσμος για να παίρνει θάρρος-Έχουν χεστεί τα λαμόγια του MEGΑ

Ενώ τα λαμόγια βάζουν κάθε βράδυ γύρω στις 9:30 στη σελίδα τους τις ειδήσεις των οκτώ... σήμερα γράφουν το εξής:


Πατώντας να παίξει το βίντεο βλέπουμε έκπληκτοι ότι παίζει ακόμα το μεσημεριανό δελτίο παρότι στον τίτλο μιλάνε για το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...

Τόσο πολύ έτσουξε ο Τζαβάρας που απ ότι φαίνεται δεν θα βάλουν το βίντεο και θα πούνε καμιά παπαριά ότι έγινε λάθος...

Πολλά κατάλαβαν όσοι είδαν απόψε τον Τζαβάρα να τους ξεβρακώνει, όπως δείχνει και το 91% υπέρ του στο γκάλοπ που κάνει το taxalia...

Απολαύστε τον:



και πάρτε και μια γεύση από τα σχόλια στη σελίδα του στο FB:

Βίντεο από τα επεισόδια στην Κοζάνη στην επίσκεψη Παπανδρέου

Πολύ ξύλο στην Κοζάνη. δείτε το:


taxalia.

Πόρισμα – Βόμβα Καμμένου. Ορίστε ο τρόπος να μην παραγραφεί ούτε ένα από τα αδικήματα.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/kammenos-new-t1.jpg?w=400&h=267Ο Πάνος Καμμένοςήταν αυτός που έδωσε τον φρενήρη ρυθμό στην εξεταστική και έκοψε τον βήχα όσων ήθελαν “λεπτούς χειρισμούς”.

Τώρα, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για την καταδίκη των επίορκων, αφού ένα πόρισμα που δεν θα περιλαμβάνει αυτόν τον όρο, στην ουσία είναι αθώωση όλων όσα ονόματα και αν αναφέρει.

Με αυτή την “λεπτομέρεια” λοιπόν, όσοι αναφερθούν θα δικαστούν, όποτε και αν έγινε το αδίκημα. Καταλαβαίνετε ότι τα ονόματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι το σημαντικό.

Επιπλέον, ΕΝΑΣ να σπάσει, θα σπάσει το απόστημα.


ΕΚΘΕΣΗ- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΗΣ SIEMENS ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που ενσωματώνονται στο εσωτερικό δίκαιο υπερισχύουν αυτού, άρα και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο νόμος λοιπόν 3424/2005, που τροποποιήθηκε με τον 3691/2008, ενσωματώνει την οδηγία 2001/97 για έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες που τροποποιεί τον Ν. 2331/95 δεν δεσμεύεται με την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (συν. 1 ).

Από τα πραγματικά περιστατικά της εξέτασης μαρτύρων και της δικογραφίας προκύπτουν καταφανώς,

Eυθύνες Αναστασίου Μαντέλη και Κωνσταντίνου Σημίτη

Α . Παράβαση του ανωτέρου νόμου τουλάχιστον για τον Αναστάσιο Μαντέλη τ. Υπουργό και για χρηματικά ποσά 200.000ΓΜ και 250.000ΓΜ. Η δικαιοσύνη του έχει ήδη επιβάλει απαγόρευση εξόδου από την χώρα δεχόμενη αυτή την νομολογία.

Β. Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κατσιρόδη 1282/2/6/2010 (συν. 2 ) να θέσει στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά μου για τον Θεόδωρο Τσουκάτο αποδεικνύει την υιοθέτηση των ισχυρισμών του, ότι δηλαδή τα 1.000.000 ΓΜ που αποεδείχθηκε ότι πήρε από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS πήγε στο ΠΑΣΟΚ του οποίου αρχηγός ήταν ο τ. Πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης.

Άρα ο Κων/νος Σημίτης αν αληθεύει η απόφαση της δικαιοσύνης εν γνώσει του έγινε αποδέκτης ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του κινήματος χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.

Από την κατάθεση Χριστοφοράκου της 6/7/2209 στον εισαγγελέα του Μονάχου (συν. 3) σελίδες 7-8 προκύπτει έταιρο ποσό 600.000+400.000 ευρώ που φέρεται να βρίσκεται στην Ελβετία όπως επί λέξη αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου « Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από (συν.4 ) της συμφωνίας συμβιβασμού της SIEMENS A.G. και της SIEMENS Α.Ε. με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπου στο άρθρο 4 αναγνωρίζεται αυτό το ποσό και δεσμεύεται ο Χριστοφοράκος να επιστρέψει αυτό στη SIEMENS. Σημαντικό είναι δε ότι το συμφωνητικό υπογράφεται και από το σημερινό στέλεχος της SIEMENS Πήτερ Συκέλλη.

Προκύπτει επίσης ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν ευθύνες των τ. Υπουργών :

Παπαντωνίου Γιάννο, Χριστοδουλάκη Νικόλαος ,Τσοχατζόπουλου Άκη, Παπακωνσταντίνου Γεώργιου, Μαλέσιο Ευάγγελο, Μαρκογιαννάκη Χρήστου και Λιάπη Μιχάλη.

Ο τ. Υπουργός Χρήστος Βερελής συνέδραμε την επιτροπή στο έργο της υποδεικνύοντας τις ευθύνες του Νικόλαου Χριστοδουλάκη.

Οι τ. Υπουργοί Χρυσοχοίδης Μιχάλης και Βουλγαράκης Γεώργιος δεν είχαν όπως αποδείχθηκε ουδεμία αρμοδιότητα.

Τέλος οφείλει η Κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για την ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο.

Πέρα των ανωτέρω συμφωνώ για την περαιτέρω διερεύνηση που θα κρίνει η ολομέλεια της βουλής.

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2011 ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

olympia

Siemens: Αυτοί παραπέμπονται

Ένας πρώην πρωθυπουργός, 15 πρώην υπουργοί και ένας νυν παραπέμπονται στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens.

Αργά το βράδυ έγιναν γνωστά τα ονόματα που αναφέρονται στα πορίσματα, που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ αποδίδει πολιτικές ευθύνες κατά τομέα έρευνας και ζητεί περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν άλλες ευθύνες:

Για τον ΟΤΕ στους Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη που μετείχαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

•Για τον ΟΣΕ στους Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I στους Γιάννο Παπαντωνίου από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

•Για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λιάπη και για το σκέλος της «συγκάλυψης» στους πρώην υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου, εξαιτίας της απομάκρυνσης του πρώην εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά και της υποβάθμισης της Αρχής για το "ξέπλυμα" χρήματος σε απλή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βουλευτής Α΄Αθήνας Παντελής Οικονόμου χαρακτήρισε μεγάλη τη λίστα των προτεινομένων, ενώ εξέφρασε διαφωνίες για την υπόδειξη του κ. Βερελή (για τον ΟΤΕ), του κ. Παπαθανασίου (για την αποπομπή Ζορμπά), του κ. Πολύδωρα (για την τροποποίηση των συμβάσεων) και του κ. Παπαντωνίου (για το C4i).

Η ΝΔ από την πλευρά της δεν κάνει διαχωρισμούς κατά τομείς έρευνας και κατ’ αρχήν αποδίδει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ευθύνη αδιαμφισβήτητη, μιλώντας για «αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει εμμέσως, η εξέταση να αφορά εκτός από τον Κώστα Σημίτη, και τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, και Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤΕ επί κυβερνήσεων Σημίτη).

Στην περίπτωση αποδοχής της πρότασής της από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, όπως δηλώνουν στελέχη της, "δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να εξεταστούν και τα πεπραγμένα και των δικών της υπουργών", αν και «κρίνει ότι δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον τους, αφού απλώς κλήθηκαν να υλοποιήσουν ήδη υπογεγραμμένες από το ΠΑΣΟΚ συμβάσεις».

Τα 17 ονόματα:

Κώστας Σημίτης

1. Αναστάσιος Μαντέλης,
2. Χρήστος Βερελής,
3. Γιάννος Παπαντωνίους
4. Νίκος Χριστοδουλάκης
5. Μιχάλης Λιάπης
6. Γιώργος Αλογοσκούφης
7. Γιώργος Βουλγαράκης,
8. Βύρωνας Πολύδωρας,
9. Προκόπης Παυλόπουλος
10. Χρήστος Μαρκογιαννάκης
11. Άκης Τσοχατζόπουλος,
12. Γιάννης Παπαθανασίου,
13. Ευάγγελος Μαλέσιος,
14. Αναστάσιος Μαντέλης,
15. Χρήστος Βερελής,
16. Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Διαφωνία Καμμένου με ΝΔ

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμένος, διαφωνώντας με τις προτάσεις του κόμματός του, κατέθεσε δική του έκθεση ζητώντας τη διερεύνηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τους: Σημίτη. Μαντέλη Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Μαντέλη, Παπακωνσταντίνου, Μαλέσιο, Λιάπη και Μαρκογιαννάκη. Απαλάσσει δε τους Χρήστο Παπουτσή, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Χρίστο Βερελή.

Υπέρ προανακριτικής ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής για την περαιτέρω διερεύνηση, αλλά και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, που χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, τάσσεται στο πόρισμα του το ΚΚΕ.

Υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε ονόματα μέχρι να έλθει η υπόθεση στην ολομέλεια της βουλής.

Τη Δευτέρα το ογκώδες πόρισμα

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στην ολομέλεια το ογκώδες πόρισμα.

Χαρακτηριστικό του είναι η πολύ προσεκτική διατύπωση, αφού αποφεύγεται να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν στους υπό έρευνα πρώην υπουργούς, και από την αρχική διατύπωση με παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ποινικές» και έμεινε μόνον «περαιτέρω τυχόν ευθύνες».

Το επόμενο βήμα θα είναι να οριστεί από το προεδρείο της Βουλής μετά από πρόταση 60 βουλευτών η ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια.

Στη συνέχεια θα πρέπει με πρωτοβουλία τριάντα βουλευτών να κατατεθεί πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στην οποία απαιτείται να αναφέρονται ρητώς και με σαφήνεια τα ονόματα όσων αφορά η νέα έρευνα.