slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πανεπιστημιακός καθηγητής παρενοχλούσε ειδικευόμενες και νοσηλεύτριες


Πως τιμωρήθηκε Πανεπιστημιακός γιατρός

Σάλος έχει προκληθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας από καταγγελίες δύο εργαζομένων γυναικών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό ο οποίος μάλιστα τιμωρήθηκε με το πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές ενός μηνός

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Και στους Δήμους οι αιτήσεις

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των 13 δήμων που έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ανάμεσά τους και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, μπορούν να πηγαίνουν οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα energo-eke.gr. Η διαδικασία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου και κατά την υποβολή των πρώτων 505 αιτήσεων το σύστημα «έπεσε». Η βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά η ζημιά στην αξιοπιστία μιας ακόμη ηλεκτρονικής εφαρμογής είχε ήδη γίνει.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, αιτήσεις υποβάλλονται και στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, όπου αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη καταρτιστεί και θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες για τη συμπλήρωσή τους.
Μέχρι τις 20.15 το απόγευμα της Κυριακής είχαν υποβληθεί 734 αιτήσεις για το κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα. Οι 327 αιτήσεις οριστικοποιήθηκαν, οι 263 έγιναν αποδεκτές και οι 64 απορρίφθηκαν.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ξεκίνησε πιλοτικά σε 13 δήμους όλης της χώρας, ανάμεσά τους και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, για το επόμενο εξάμηνο και εκτιμάται ότι θα διατεθεί σε 20.000 άτομα.
Το ετήσιο όριο εισοδήματος ανέρχεται στα 200 ευρώ τον μήνα για μεμονωμένο άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Για κάθε ανήλικο τέκνο το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ τον μήνα και 100 ευρώ για κάθε ενήλικο τέκνο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2015. Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη βιασύνη από τους δικαιούχους, καθώς έχει προβλεφθεί ότι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως 31 Δεκεμβρίου 2014 θα λάβουν αναδρομικά και το ποσό του Νοεμβρίου.

Για τα Αρχαία Θέατρα του Ν. Αιγαίου μίλησαν Μπρίγγος - Μπένος


Με θέμα τα Αρχαία Θέατρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος με τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού και Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014.

Στην συζήτηση αναφέρθηκε η πρόοδος των εργασιών, για τα Αρχαία Θέατρα του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα της Δήλου, της Μήλου, της Κέας και της Λίνδου.
«Στόχος της Νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη και προάσπιση του Πολιτιστικού μας προϊόντος. Τα Αρχαία Θέατρα, οικοδομήματα που συγκεντρώνουν την πρωτοτυπία, την καινοτομία αλλά και την έκφραση της Δημοκρατίας και της συμμετοχής, δίνουν ότι καλύτερο διαθέτει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Το «Διάζωμα» είναι Σωματείο που εκφράζει τον

Λαφαζάνης vs Παπαδημούλη: Ο ένας ζητά συμφωνία με Σαμαρά κι ο άλλος σκίζει ακόμα τα μνημόνια


Απέναντι από την πρόταση που διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα βρέθηκε ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εμποροεπαγγελματιών Νάξου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

ΚΑΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ  ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ  ΤΟΥΣ ΕΓΑΖΟΜΕΝΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
«Η αντοχή των συναδέλφων εμπόρων και μικρομεσαίων έχει φτάσει στα όρια της. Αρνούμαστε – με κάθε τρόπο – τα μέτρα που μας επιβάλλουν, αγνοώντας βασικούς θεσμούς και αξιακά πρότυπα της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Γ. Βρούτσης: Η κοινωνική ασφάλιση «πατάει γερά στα πόδια της»

Γ. Βρούτσης: Στο τέλος του 2014 ολοκληρώνεται ισορροπημένα ένας ακόμη «ασφαλιστικός κύκλος». Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με οργανωτικές μεταρρυθμίσεις που διαφαλίζουν δικαιοσύνη, βιωσιμώτητα και ασφαλιστική συνείδηση.

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χρήστης @papadimoulis λέει και καμία μαλ@κία παραπάνω στο Twitter

Αναστάτωση από την πρόταση Παπαδημούλη
στο twitter για συμφωνία-πακέτο με Σαμαρά
Μπλέξιμο γραμμών προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η ανακίνηση της συζήτησης περί πιθανής συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα και συμφωνίας - πακέτου για κεντρικά θέματα όπως οι εκλογές και η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την άποψη που

ΕΛΕΟΣ ΡΕ! ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ! 4 ολόκληρα χρόνια με αναστολή στον Παπαντωνίου και την σύζυγο του για το αδήλωτο μύριο

[Έκρυψε 1 μύριο που ένας θεός ξέρει από που ήταν, πληρώνει 15.000 και παραδίδεται καθαρός στην κοινωνία...]

Μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία συγχώνευσης της ''Μύθος'' με τη ''Fix'' – Αλλάζει η αγορά μπύρας


Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, που έχει την μάρκα Mythos, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στην Ελλάδα, μέσω της συμφωνίας συγχώνευσήςτης με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία με την μάρκα Fix είχε την ...τρίτη μεγαλύτερηεταιρεία στην ελληνική αγορά μπύρας.Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον διαδικτυακό της τόπο, η Carlsberg θα έχει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το 49%.
Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα κατέχει μία ισχυρή δεύτερη θέση στην

ΣΥΡΙΖΑ: Oι λίστες προκαλούν αναταράξεις


Ως ένδειξη ότι οι εταίροι θεωρούν πιθανή μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες -και ως εκ τούτου προτιμούν να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση που θα προκύψει μέσα από αυτή τη διαδικασία- εκλαμβάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα άκαμπτης στάσης που αποδίδεται στην τρόικα. Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου σε «αγκάθι» αναδεικνύεται το ζήτημα των ψηφοδελτίων.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση αυτοεγκλωβίστηκε, έχοντας δεσμευθεί για

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ! ΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ! Σχεδόν καθολική η άρνηση αξιολόγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Ελάχιστοι δήμοι έχουν αποστείλει τα στοιχεία με την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους και καμία από τις περιφέρειες, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει ήδη παρέλθει προ διμήνου. Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ που αφορά στη Συνταγματικότητα του νόμου 4250/2014 για την

Πανηγυρίζει ο Λαπαβίτσας που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει ανάπτυξη και λεφτά στα ταμεία για να σκορπίσει!


Πανηγυρίζει ο οικονομολόγος [ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ Η Μ@@@@@ ΔΕΞΙΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ]του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας γιατί το κόμμα του δεν θα κληρονομήσει ελλείμματα, ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι θετικός και οι υφεσιακές πιέσεις πολύ μικρότερες.
Σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγημα με

Δεν πιστεύει στα αυτιά του ο Λαφαζάνης: Επαφές ΣΥΡΙΖΑ με το κεφάλαιο στο City αλλά και σε ξενοδοχεία και σπίτια στα κρυφά


Γράφει με μεγάλη πίκρα ο καταδικασμένος ΣΥΡΙΖΑίος Γιάννης Μακρυγιάννης... αλλά δεν χρειάζεται να απογοητεύεται αφού θα μείνουν μόνο στις επαφές και ..

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη


Το τελευταίο "αντίο" είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο δημοσιογράφο, Βασίλη Ζήση, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Στην κηδεία παραβρέθηκαν...

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Παραλαβή μηχανολογικού εξοπλισμού Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Δελτίο Τύπου
Μετά την τεκμηριωμένη υποβολή και έγκριση της πρότασης Προμήθειας Εξοπλισμού Μεταφοράς και Προσωρινής Αποθήκευσης Απορριμμάτων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρέλαβε σήμερα μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), έναν τράκτορα (ελκυστήρας), ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, δύο.....

Α ΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ! Μητρόπουλος με το αδήλωτο μύριο : Μάλλον θα συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μνημονιακή πολιτική άν δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία

Ερωτηματικά και… απορίες προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική».Συγκεκριμένα, ο βουλευτής μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές ανέφερε πως

Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Νέας Περιφερειακής Περιόδου 2014-2020

Δελτίο Τύπου
 Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Νέας Περιφερειακής Περιόδου
2014-2020

ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΗ Η ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤOY ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ-ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Όταν στην θητεία ενός Δ.Σ. ο κόσμος δείχνει τέτοια ανταπόκριση στις εκδηλώσεις που διοργανώνει, όπως στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, στον αποκριάτικο χορό, στον χορό της Μέσης, αυτό κάτι σημαίνει. Όταν η ανταπόκριση αυτή ξεπερνά κάθε προσδοκία και πρόβλεψη, φαίνεται πως ο κόσμος αναγνωρίζει και επιδοκιμάζει το έργο το οποίο γίνεται. Το αποκορύφωμα όλων ήταν η μαζική συμμετοχή στην ετήσια Γενική Συνέλευση! 82 ΣΚΑΔΙΩΤΕΣ και ΜΕΣΩΤΕΣ μας τίμησαν με την παρουσία τους. Να επισημάνουμε πως δεν ήρθαν ούτε να γλεντήσουν, ούτε να ξεσκάσουν. Η συμμετοχή τους σημαίνει επιβράβευση και επιδοκιμασία για το έργο, που επιτελέστηκε την χρονιά που μας πέρασε.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (με σταυρό) πάει να γίνει γιος ιστορικού και επιφανούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ


Πλώρη για τη Βουλή έχει βάλει ο γιος επιφανούς ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στενότατου συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή που ο ιδρυτής του Κινήματος επέστρεψε στην Ελλάδα για ν’ ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική μέχρι που έφυγε από τη ζωή.
Κι ενώ ο πατέρας του ήταν ο κατ’ εξοχήν άνθρωπος του παρασκηνίου

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για το Πολυτεχνείο


Tην 17η Νοέμβρη του 1973, πριν ακριβώς 41 χρόνια, γράφτηκε μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Ιστορίας των αγώνων για τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε. Μέσα στο Πολυτεχνείο και γύρω από αυτό, οι Έλληνες Δημοκράτες με μπροστάρηδες τους νέους, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Με κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», έστειλαν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν ανεχόταν πια την καταπάτηση των Δημοκρατικών του Δικαιωμάτων.
Σήμερα, τέσσερις δεκαετίες μετά από τη νύχτα εκείνη που το τανκ της χούντας έριχνε την πύλη του Πολυτεχνείου, τα προτάγματα της ηρωικής εκείνης εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα σε αυτήν την πολύ κρίσιμη συγκυρία όπου διάφορα αντιδημοκρατικά συμφέροντα προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δικαιολογημένη οργή και...

Σειρά επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Ι. Μαργαρίτη στη Ρόδο


Σειρά επαφών και συναντήσεων με τοπικούς αθλητικούς φορείς της Ρόδου, είχε σήμερα (17-11-2014) ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης.
Εκπρόσωποι των αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών του νομού που εδρεύουν στη Ρόδο, όπως και σωματείων, είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις λύσεων, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στην....

Πέρασε αέρα από Σαντορίνη το Μπασκετικό Διαμάντι της Νάξου


 Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια στη πρεμιέρα για την ΕΣΚ Κυκλάδων πέρασε αλώβητος από την έδρα του Πανιωνίου κερδίζοντας 72 - 56
Κάλλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το παιχνίδι είχε την υπογραφή του Νίκου Χάρου. Αλλά ίσως να αδικούσαμε τη συνολική δουλειά που έγινε από τους παίκτες του ΑΠΑΣ τα Φανάρια που υπό τις οδηγίες του πρωτάρη στα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων Βαγγέλη Πεταλά κέρδισε στη Σαντορίνη τον