slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΣΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΛΕΡΤ


Η ΕΡΤ1 με το νέο τηλεοπτικό μαγκαζίνο ΦλΕΡΤ, τον δημοσιογράφο Γιώργο Μπέζα και τους Βαγγέλη Μαθά και Θάνο Σπηλιόπουλο επισκέφθηκαν τη Σύρο από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου2020. 

Δ.Τ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ
Γ. Βρούτσης: Yλοποιούμε τον Ιούλιο δύο νέα στοχευμένα προγράμματα στήριξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας  για 12.000 ανέργους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Γ. Βρούτσης: Yλοποιούμε τον Ιούλιο δύο νέα στοχευμένα προγράμματα στήριξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας  για 12.000 ανέργους ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Αναφορά για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβλήματα στην  ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου

Οι βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσαν στη Βουλή  αναφορά την επιστολή της Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών Φολεγάνδρου, στην οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία τους για τα ανεκτέλεστα, αν και προγραμματισμένα, δρομολόγια των ταχύπλοων. Επισημαίνουν ότι υπάρχει έντονη η φημολογία ότι η μοναδική εταιρεία ταχύπλοων με δημοσιευμένα δρομολόγια που εξυπηρετεί το νησί δεν πρόκειται να τα εκτελέσει πριν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι το σύστημα κρατήσεων της εταιρείας δέχεται κρατήσεις τουριστών για ημερομηνίες στις οποίες δεν προβλέπεται δρομολόγιο, δημιουργώντας, πέραν όλων των άλλων, και πρόβλημα δυσφήμισης του νησιού στους υποψήφιους επισκέπτες του.
Οι υπογράφοντες την επιστολή απευθύνουν επείγον αίτημα για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Φολεγάνδρου και των άλλων νησιών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι πολύ κρίσιμη λόγω την προσπάθειας επανέναρξης της τουριστικής οικονομίας.

Διήμερη Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα

Διήμερη Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Κέα το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουνίου 2020. Η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», το οποίο εκπονήθηκε ως πρόταση για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας. Παράλληλα με την επικοινωνία και την ενημέρωση των πολιτών για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και αναπτυξιακά θέματα του νησιού, όπως υποδομές, δίκτυα, πρωτογενή παραγωγή, κ.α. Κατά την διάρκεια του διημέρου, είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού. Στις συναντήσεις, συμμετείχε και η Άννα Μαυρουδή, πρώην περιφερειακή σύμβουλος Κυκλάδων. Πιο συγκεκριμένα,

Γιάννη Κωνσταντάνη Πως είναι δυνατόν το κράτος να κατάσχει και να καρπώνεται τον κόπο, τον αγώνα και τον μόχθο των σμυριδεργατών;»

Την αντίδραση των σμυριδεργατών προκάλεσε  το έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, 
Αναλυτικά, η επιστολή με τίτλο «Για την ασφάλιση και το Σμυριδεργατικό Δικαίωμα των Σμυριδεργατών για το έτος 2019» αναφέρει:

Τα "Δίποδα κτήνη" ζουν ανάμεσά μας!

 
Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
(Μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καρύστου)


Την Κυριακή 21/6 μέλη του Συλλόγου μας, εντόπισαν (στο Μαρμάρι, στην περιοχή του Νεκροταφείου) και περισυνέλεξαν το εικονιζόμενο σκυλάκι.
Δυστυχώς όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, για άλλη μία φορά κάποιοι  ανεγκέφαλοι και πραγματικά δίποδα "ΚΤΗΝΗ", στο μυαλό, στην ψυχή και στην συμπεριφορά, έδειξαν τα απάνθρωπα τους ένστικτα, στο