slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ



Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προσφάτως αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν «Καθορισμός κι επιβολή Δημοτικών τελών 2015».

Η ΚΕΠ-ΟΣΑ σχετικά με την συνάντηση με θέμα την τουριστική στρατηγική της Πάρου (20/11/2014)


Το κάλεσμα του Αντιδημάρχου για συνάντηση με θέμα «τουριστική στρατηγική» ακούστηκε πολύ ελπιδοφόρο αφού το κύριο και διαρκές αίτημα των φορέων τουρισμού είναι η Πάρος να αποκτήσει επιτέλους Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό ώστε να σταματήσει να βαδίζει με αυτόματο πιλότο.
Τελικά το κάλεσμα αποδείχτηκε παραπλανητικό αφού η συνάντηση είχε διαφορετικό σκοπό, αυτό της διαβούλευσης για την ανανέωση της συνεργασίας του Δήμου Πάρου με την εταιρία Δημόσιων Σχέσεων MTC, στελέχη της οποίας έκαναν αναφορά στα επιτεύγματα που υλοποίησαν για λογαριασμό του Δήμου το προηγούμενο έτος.

Οργή για τον άθλιο Κραουνάκη που απεκάλεσε “Βούλγαρους” τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος

Οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί από χθες η τηλεοπτική αλητεία του- σε φθίνουσα καλλιτεχνική πορεία – υπέρβαρου τραγουδοποιού Σ.Κραουνάκη , ο οποίος απεκάλεσε τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδος, περίπου, ως “Βούλγαρους”.
Οι εμετικοί χαρακτηρισμοί του, φίλου του Αλέξη Τσίπρα, Κραουνάκη εκτοξεύτηκαν σε εκπομπή στο “Ε” εκεί όπου μεταξύ άλλων ο… βαρέων βαρών “καλλιτέχνης” δήλωσε:

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 2/12 ως και 4/12


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωϊνές ώρες αύριο Τρίτη (02-12-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη (03-12-2014) θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα:

Σύνθεση νέου Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών



Του Φιλόλογου
Γιάννη  Λογαρά 
 Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, όπως προέκυψε από της αρχαιρεσίες της την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία της στην

Τα μάθατε τα νέα ο Χρήστος Ζώης έχει δικό του κόμμα

συζητάει όμως  πολλές φορές με τον  επιστήμονα και άνθρωπο Τάκη Μπαλτάκο δήλωσε αποκλειστικά στο crashonline ο πρόεδρος  Χρήστος
Τον κύριο Μπαλτάκο τον γνώρισα ως ..

Γιάννης Βρούτσης: Βάζουμε οριστικό «φρένο» σε εστίες επιχειρηματικής αυθαιρεσίας



«Με ένα ισορροπημένο μείγμα διαρθρωτικών
παρεμβάσεων («ΑΡΤΕΜΙΣ», «ΠΕΡΣΕΑΣ», «ΕΡΓΑΝΗ»)
επιβραβεύουμε την υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα
και βάζουμε οριστικό «φρένο» σε εστίες επιχειρηματικής
αυθαιρεσίας, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους»

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας για το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ




ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοποίηση Προς: Τον Γραμματέα της
Πολιτικής Επιτροπής
της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο
Τον Γραμματέα του Οργανωτικού
της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Μαραβέλια
Τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ.
και Περιφερειακό Νήσων Αιγαίου και Κρήτης
κ. Γιώργο Παντάκη
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Πληροφορούμεθα τις τελευταίες ώρες από δημοσιεύματα του Τύπου και των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. για τις συζητήσεις που γίνονται με τους δανειστές μας, προκειμένου να καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά μας.
Σε έναν νησιωτικό νομό όπως αυτός της Δωδεκανήσου ο οποίος βιώνει την κρίση αλλά

Γ. Χατζημάρκος για ΦΠΑ: Ο καθένας πρέπει να ορίσει τις προσωπικές «κόκκινες γραμμές» του έναντι της κοινωνίας που εκπροσωπεί


Εμφάνιση SAM_2398 (1).JPG
Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
Σε κοινή δήλωση, η οποία εστάλη στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, κατέληξαν οι παράλληλες διευρυμένες συσκέψεις, εκπροσώπων των τοπικών φορέων του Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκαν σε Ρόδο και Σύρο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, το βράδυ της Κυριακής, με αφορμή τις πληροφορίες που φέρουν κυβέρνηση και δανειστές να έχουν

ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!Κόμμα της λαϊκής Δεξιάς φτιάχνει και ο Μπαλτάκος, με τους Ζώη και Καπερνάρο! Πως θα λέγεται

Ραγδαίες εξελίξεις στην Δεξιά παράταξη, αφού μετά το νέο “χαστούκι” στον Καμμένο από τον Μελά, και ο Μπαλτάκος επισημοποίησε την απόφαση του να ιδρύσει πολιτικό φορέα!

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μελάς μετά τα ξεφτιλίκια Καμμένου-Ξουλίδου


Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Πανάρας... προβλέπω ότι αν  ελέγξουν Πρόεδρο δεν θα είναι καν κοινοβουλευτική ομάδα αφού θα αναγκαστεί να διαγράψει τους μισούς που αναμένεται να ψηφίσουν ΝΑΙ... αν δεν του έχουν φύγει πιο

Την απομάκρυνση της Ιατρού από την Κόρωνο καταγγέλλει ο Κοινοτάρχης Κορώνου

Για άλλη μια φορά η Διοίκηση  του Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου και γενικά οι υπεύθυνοι για θέματα υγείας στην προσπάθεια τους   να λύσουν   τα προβλήματα είτε του Νοσοκομείου  είτε των   Μικρών   Κυκλάδων αντιμετωπίζουν τους κατοίκους των  ορεινών  χωριών της Νάξου ως ιθαγενείς.   Ας  πήγαινε κάποιος από τους πέντε  μεγάλους  Διευθυντές - γιατρούς  του Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου στην Ηράκλεια και  όχι να αφήσουν   τα  ορεινά χωριά  χωρίς γιατρό.    
Εκφράζω, εξ ονόματος όλων των συγχωριανών μου, την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη στάση σας στο θέμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της Κορώνου και στους κατοίκους άλλων δύο γειτονικών χωριών, του Σκαδού και της Κεραμωτής, που εξυπηρετούνται από το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας.

Η Συριανή Καρδιολόγος Λίλη Αγγελοπούλου εκπρόσωπος Νοτίου Αιγαίου για το Ποτάμι.


Η υποψήφια  ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Γιατρός, Καρδιολόγος-Ηλεκτροφυσιολόγος από την Ερμούπολη  κ. Λίλη Αγγελοπούλου οριστικέ τοπική και περιφερική εκπρόσωπος Νοτίου Αιγαίου για το Ποτάμι
 Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις απολύσεις εργαζομένων στο ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες καταγγέλλει την απόλυση τεσσάρων εργαζομένων από τη διοίκηση του ΚΑΖΙΝΟ της Σύρου. Το δίλημμα: ή εργάζεσαι απλήρωτος – ή έστω με αποδοχές έναντι – ή, αν διεκδικήσεις τα.....

ME κοινή τους δήλωση αντιδρούν οι εκπρόσωποι φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διαφαινόμενη αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.



Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ταυτόχρονα στη Ρόδο και στη Σύρο, μεταξύ εκπροσώπων του συνόλου των τοπικών φορέων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμφωνήθηκαν τα κάτωθι: