slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνήγορος Πολίτη: Από το 2015 έγιναν 4.850.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαρισμών σε γίδια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην πληρώνουν

Πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την για την εξασφάλιση της είσπραξης των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Λ. Αυγενάκης: Η παράταξή μας θα δώσει ενωμένα, οργανωμένα και δυναμικά τη μάχη σε όλες τις κάλπες!Το σχόλιο του Γραμματέα της ΝΔ, στο twitter, για την αποψινή συνεδρίαση των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων ΝΔ της Αττικής, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών:

"Συντονισμός απόψε όλων των Δημοτικών Τοπικών μας Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου Αττικής με το Γιώργο Πατούλη! Η παράταξή μας θα δώσει ενωμένα, οργανωμένα και δυναμικά τη μάχη σε όλες τις κάλπες!"

Δήλωση του κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη, για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλυνού
«Κάθε υποψηφιότητα, όπως και η σημερινή, αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλυνού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δίνει την δυνατότητα και την ευκαιρία να μιλήσουμε όλοι για το ποιοι είμαστε, τι πιστεύουμε, τι εκπροσωπούμε, τι επιδιώκουμε και για τι εργαζόμαστε.

Σε αυτή την εξαιρετική για την Δημοκρατία διαδικασία, η Περιφερειακή Αρχή θα

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, παρατείνεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που αφορά στο υποέργο του  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της ψηφιοποίησης ακτινολογικών εργαστηρίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών.

Μνημείο εμπαιγμού και υποκρισίας προς τους συνταξιούχους η έφεση Αχτσιόγλου

Του Ιωάννη Βρούτση
Όσοι διάβασαν την έφεση, που άσκησε η υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου κατά πρωτόδικης απόφασης συνταξιούχου, το σίγουρο είναι πως δε θα πίστευαν στα μάτια τους!
Η κυρία Αχτσιόγλου προσπάθησε να τεκμηριώσει την αντίθεσή της στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωσε τον συνταξιούχο, με

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: φρέσκες πατάτες Νάξου και πάλι τον Δεκέμβριο του 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπως κάθε χρόνο, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. που καλλιεργείται και συλλέγεται από τους ντόπιους παραγωγούς.
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατ’ αρχάς ευχαριστεί θερμά το καταναλωτικό κοινό, το οποίο τίμησε με την προτίμησή του το εκλεκτό, πολύτιμο και πιστοποιημένο αυτό προϊόν του νησιού μας.
Προς ενημέρωση των καταναλωτών, ανακοινώνει ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της. Εκτιμάται ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου

Νέος σωτήρας : Ομιλία-Διακήρυξη του επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” Περιφέρεια τεσσάρων εποχών κ. Μ. Γλυνού


ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΑΣ ΝΑΡΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Φίλες και Φίλοι,
Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τον τόπο μας, για το τόπο που κατοικούμε και ζούμε, για τον τόπο που αγαπάμε, για τον τόπο που μας ενώνει. Για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Για το Νότιο Αιγαίο μας.

Βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση τα αεροδρόμια Νάξου, Πάρου, Σύρου και Μήλου;
Oρθάνοιχτο αφήνει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του νέου αεροδρομίου Πάρου, πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 4782, 25 Οκτωβρίου 2018).

Έργα επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων Αγαθονησίου από την Περιφέρεια

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα μικρά νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης,   προχωρά στην εκτέλεση  εργασιών συντήρησης και επισκευής  των σχολικών κτιρίων, στο Αγαθονήσι, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι καλύτερες συνθήκες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,  Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση Επισκευή Σχολικών Κτιρίων Αγαθονησίου».

Τέλος εποχής για Μέρκελ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU


Η απόφαση της Μέρκελ έρχεται μετά το πλήγμα που υπέστη το κόμμα της στις τοπικές εκλογές στην Έσση την Κυριακή.
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία μετά το πλήγμα που υπέστη το κόμμα της Μέρκελ CDU στις τοπικές εκλογές στην Έσση την Κυριακή.

Οργή μέλους τοπικής ΝΔ Πάρου προς Ι. Χατζηγεωργίου και Φ. Φόρτωμα: Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!!!


φώτο: Ο Φ.Φόρτωμας καταθέτει στεφάνι
 για την 28η Οκτωβρίου στην Πάρο (από fileleutheros)
"Γαλάζιες" φουρτούνες φαίνεται πως έφερε ο Οκτώβρης στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Πάρο. Στους τοπικούς εορτασμούς για την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου όπου όπως κάθε χρόνο καταθέτει στεφάνι η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, φέτος σημειώθηκε ένα πολύ παράξενο περιστατικό. Ενώ όλοι περίμεναν την κατάθεση να πραγματοποιήσει ως είθισται η πρόεδρος Ι. Χατζηγεωργίου ή κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ της τοπικής, αντ' αυτής έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι είδαν τον κ. Φίλιππο Φόρτωμα, να εναποθέτει το στεφάνι στο μνημείο υπό την ιδιότητα του "συνεργάτη του προέδρου".