slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κίνηση υψηλού συμβολισμού από Καραμανλή και Σαμαρά στη ΔΕΘ

Κοινή είσοδο στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς
προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ του Σαββάτου.
Μάλιστα, πρόκειται για μια κίνηση, που σύμφωνα με τις πληροφορίες προκάλεσε σχόλια, αλλά και… χειροκροτήματα...
Είσοδος με…

Σύσσωμο το καραμανλικό μπλοκ της ΝΔ στη ΔΕΘ

 Το Καραμανλικό μπλοκ της ΝΔ θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς χωρίς μάλιστα να παρεξηγηθεί αν στο φωτογραφικό στιγμιότυπο δεν ήταν ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης! Κατά τα άλλα ο φακός “συνέλαβε” τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον υπουργό Νίκο Δένδια και στο βάθος τον Νίκο Παναγιώτοπουλο επι της Άμυνας.

Ανακοίνωση Πανηγύρεως Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου Νάξου

 

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πανηγυρίζει η παλαίφατος Βυζαντινή Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου, ενορίας Δαμαριώνος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

7.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου

7.30 π.μ. Ο όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού


Καλούμε τους φιλέορτους χριστιανούς όπως προσέλθουν στις ως άνω λατρευτικές εκδηλώσεις.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. 


Συνάντηση Τσίπρα – Πρετεντέρη . Αντε με τον καλο και με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Αυτές είναι ειδήσεις με νόημα! 
Αντιγράφουμε από το σάιτ “the power game”: “Συνάντηση με τον έγκριτο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, πληροφορούμαι ότι είχε στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να κλείσει διάφορα μέτωπα του παρελθόντος. Βλέπετε η στρατηγική Καρτερού, όχι μόνο δεν βοήθησε τον τέως πρωθυπουργό, αλλά απεναντίας τον περιθωριοποίησε στο σύστημα των media. Ο Τσίπρας με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση προφανώς αναγνώρισε την παρεμβατικότητα του αρθρογράφου των «Νέων» και σχολιαστή του

Μόσιαλος στα parapolitika.gr: Να μην μας παρασύρει η βιασύνη άλλων χωρών για την τρίτη δόση του εμβολίου

Βασίλης Βενιζέλος Διχασμένα εμφανίζονται τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες – επιστήμονες – μη μέλη της Επιτροπής, σχετικά με την ενδεχόμενη αναγκαιότητα να επιταχυνθεί στη χώρα μας η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, η οποία χορηγείται αυτή τη στιγμή μόνον στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και θα ακολουθήσουν οι διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι συνάνθρωποί μας, ηλικίας 85 ετών και άνω.

Πρώτη μέρα στο σχολείο



Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μήνυμα του Φίλιππου Φόρτωμα για τη νέα σχολική χρονιά



Αγαπητοί μαθητές & μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί & γονείς,

Μετά από περίπου δυο χρόνια γεμάτα προκλήσεις και με νέους όρους στο χώρο της εκπαίδευσης, το φετινό σχολικό κουδούνι σημαίνει πολλά περισσότερα από την επιστροφή στα θρανία. Η μεγάλη μάχη που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε, όλοι μαζί, έναντι της πανδημίας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και κάνοντας το εμβόλιο, εξασφαλίζει στην εκπαιδευτική κοινότητα την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα που όλοι έχετε επιθυμήσει και κοπιάσει για να επανέλθει. Η δια ζώσης εκπαίδευση, επαφή και συνεργασία μέσα στην τάξη, δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλης μορφής μάθηση.

Μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
"Χρέος όλων μας η συνεργασία για να κερδίσουμε πάλι την κανονικότατα στην  ζωή μας και να εφοδιαστεί η νέα γενιά της πατρίδας μας  με νέες  γνωσεις"! 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" και Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, παρέστη σήμερα 13. 9. 21 στους  αγιασμούς που τελέστηκαν από τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. κ. Κύριλλο σε σχολεία της πόλης της Ρόδου. 

Μήνυμα του Δήμαρχου Πάρου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά.

Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, υπομονή και επιμονή σε όλους τους μαθητές, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που καλούνται να επιτελέσουν το πολυσύνθετο και δημιουργικό έργο της προόδου των παιδιών, κάποιες φορές μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες.

Πανηγύρια στη Περιφέρεια για ξέφρενα κέρδη σε επιχειρηματίες από την διαχείριση απορριμμάτων

 

SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου

Πανηγύρια στη Περιφέρεια για ξέφρενα κέρδη σε επιχειρηματίες από την διαχείριση απορριμμάτων

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία ανάμεσα σε πανηγυρισμούς της περιφερειακής αρχής και του απεσταλμένου του Υπουργείου, αλλά και με τα συγχαρητήρια της παράταξης του κ. Γληνού , οι όροι του διαγωνισμού για την μελέτη, χρηματοδότηση , κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων νήσου Ρόδου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) 

Τα «εύσημα» από επιχειρηματίες και τοπικούς άρχοντες, μπορεί να ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που σφράγισε το 2018 την υπαγωγή του έργου στα ΣΔΙΤ, μετά από αίτημα της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ρόδου.

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης: «Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσβάλλει βάναυσα την ανεξαρτησία της Κύπρου.»

 

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρνει το ζήτημα της απαράδεκτης δήλωσης του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ σε Συμπόσιο Τουρκικού πανεπιστημίου στη Σμύρνη όπου ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο οθωμανικό κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία. Μία απαράδεκτη δήλωση, προκλητική και ανιστόρητη, που προσβάλλει την ανεξαρτησία ενός κράτους, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία δήλωση ενδεικτική των τουρκικών προθέσεων που δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας.  

Αναλυτικά η ερώτηση:

Πρόσκληση Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου «Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία OTA», ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε της 14ηςΣεπτεμβρίου2021.

  

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο «ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ», σας καλεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ως άνω εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης  ZOOM (www.zoom.us - MeetingID: 415 837 7863 Password: 5000), την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Δύναμη Δημιουργίας Νάξου & Μ. Κυκλάδων: αποχαιρετιστήριο για τον Γιάννη Θεωνά.



ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε μία κοινωνία, όπου η πολιτική ζωή χαρακτηρίζεται από φαυλότητα και μια ατέρμονη προσπάθεια αυτοπροβολής, άνθρωποι που εργάστηκαν επί δεκαετίες σκληρά, ανιδιοτελώς και με σεμνότητα για μια δίκαιη κοινωνία, έδειξαν και δείχνουν το δρόμο. Ως έναν τέτοιο άνθρωπο οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε τον Γιάννη Θεωνά. Καλό ταξίδι Γιάννη.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.


Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δύναμη Δημιουργίας




Το νέο Δ.Σ του ΑΠΑΣ τα Φανάρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με χαρά και τιμή ανακοινώνουμε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου:
1. Πρόεδρος: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ
2. Αντιπρόεδρος Α': ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΡΔΑΝΗΣ
3. Αντιπρόεδρος Β': ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ
4. Γενικός Γραμματέας & Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος: ΦΡΕΝΤΥ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
5. Ειδικός Γραμματέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
6. Ταμίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ
7. General Manager (Υπεύθυνος Ανδρικού τμήματος): ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
8. Υπεύθυνος Αγωνιστικών Τμημάτων: ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ
9. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής & Υπεύθυνη Γυναικείων Τμημάτων: ΜΑΡΣΟΥΛΑ ΑΝΕΒΛΑΒΗ
10. Υπεύθυνος Ακαδημιών: ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΑΓΚΡΗΣ
11. Γενικός Αρχηγός & Έφορος Υλικού: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
12. Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Social Media: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΛΟΥΒΑΤΟΣ
Θέσεις εκτός Δ.Σ:
13. Έφορος Κορασίδων, Παγκορασιδων & Γυναικών: Δημήτρης Χουζούρης
14. Έφορος Παιδικού & Εφηβικού Τμήματος: Παναγιώτης Παπανικολάου
15. Έφορος τμημάτων Junior & Promini: Μαρία Κονδυλη
16. Έφορος Ακαδημίας Κεντρικής Νάξου: Αποστόλης Λάμπρου
17. Υπεύθυνος Ακαδημιών Ορεινής Νάξου: Γιάννης Λογοθέτης
18. Συμβουλος Αναπτυξιακού Προγράμματος: Παναγιώτης Αθανασιάδης
19. Σύμβουλος Αγωνιστικών Θεμάτων: Δημήτρης Πρόκος
Καλή θητεία σε όλους!

Αποχαιρετισμός στο σύντροφο Γιάννη Θεωνά

 Με αισθήματα θλίψης και βαθιάς συγκίνησης η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου αποχαιρετά

σήμερα τον Γιάννη Θεωνά. Έναν Ναξιώτη που με την προσωπική και πολιτική του
διαδρομή, διέδωσε τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς τόσο στο νησί μας, όσο και
έξω απ’ αυτό.
Ο Γιάννης Θεωνάς αγωνίστηκε, αρχικά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, του οποίου
διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (1987–1996), του Πολιτικού Γραφείου
(1990–1994) και Ευρωβουλευτής (1994–2000) και κατοπινά μέσω της ΚΕΔΑ και τουΣΥΡΙΖΑ, στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε, προτάσσοντας το όραμά του για την ενότητα της Αριστεράς. Διατέλεσε βουλευτής Β ́ Αθήνας στην κρίσιμη περίοδο