slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Δελτίο ΕΜΥ



--ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους δημότες σχετικά με την έκδοση του έκτακτου δελτίου 
επιδείνωσης του καιρού από αύριο Κυριακή 25/02/2024 τις βραδινές ώρες μέχρι την Τρίτη 
27/02/2024 το οποίο εξέδωσε η ΕΜΥ/ΕΜΚ μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 
(έγγραφο 05/24.02.2024). 
Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος τη 
χώρας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (25-02-24) μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης (27-
02-24). Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα 
κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του 
ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ/ΕΜΚ, πιο αναλυτικά για την περιοχή μας :
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Τη Δευτέρα (26-02-24)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από 
το απόγευμα.
Ο Δήμος Θήρας εν όψει των επικίνδυνων αυτών καιρικών φαινομένων συνιστά στους δημότες 
να:- Περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. - Αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. - Ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να 
προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. - Στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει. - Ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας τους. - Αποφύγουν τη διέλευση, παραμονή και την εργασία σε υπόγειους χώρους, κάτω ή 
πλησίον σε δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου 
υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης ή αποκόλλησης αντικειμένων που μπορεί να πέσουν στο 
έδαφο 


Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη


Η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για την ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του Στεφάνου Κασσελάκη. Παράλληλα υποστήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά κόμμα διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση προωθεί νέα μέτρα για τις ελληνοποιήσεις προϊόντων – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Νέες παρεμβάσεις για να «χτυπήσει» τις παράνομες ελληνοποιήσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα παρουσιαστούν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί προς έγκριση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, θα γίνονται πιο αυστηρές οι κυρώσεις για όσους παρανομούν, κάνοντας έτσι πιο ισχυρή την προστασία των ελληνικών προϊόντων – και του μελιού – από τις ελληνοποιήσεις.

ΕΣΥ: Νέα εφαρμογή για το κλείσιμο ραντεβού στα ιατρεία – Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών



Απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα για τα ραντεβού σε ιατρεία του ΕΣΥ και για το πώς μπορεί κάποιος να τα κλείσει, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter ξεκαθαρίζει πως «η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και η δυνατότητα “κλεισίματος” ραντεβού με ιατρούς στην Ελλάδα έχει απλοποιηθεί σημαντικά μέσω διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες».

Ο Λ. Αυγενάκης στο 1ο Συνέδριο Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και αλιευτικού τουρισμούΤώρα

Με στόχο τη συνδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια, η οποία θα καταστήσει τους συγκεκριμένους κλάδους κυρίαρχους πυλώνες του νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας της Ελλάδας, ο Λευτέρης Αυγενάκης κήρυξε το πρωί την έναρξη των εργασιών του πρώτου κοινού συνεδρίου για την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και τον αλιευτικό τουρισμό που οργανώνει ο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο «Γαλάζιοι Ορίζοντες».

Δ. Καπούνης στο Mega: «Θα γίνει νέο συλλαλητήριο, αν δεν ενισχυθούμε! Εκτιμούμε πως κάτι θα δοθεί!».

Τον απολογισμό του πανελλαδικού αγροτικού συλλαλητηρίου, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη, έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο μαζί με αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού μας, αναφέρθηκε και στη συνέχεια των κινητοποιήσεων των παραγωγών, εκτιμώντας πως εάν οι τελευταίοι δεν ενισχυθούν από την κυβέρνηση θα γίνει κι άλλο συλλαλητήριο. Μετέφερε, πάντως, τις εκτιμήσεις των αγροτών της χώρας πως, λόγω ευρωεκλογών, «κάτι θα δοθεί».

Ψηφιακές θυρίδες του gov.gr στο Δήμο Πάρου.



Ο Δήμος Πάρου ενημερώνει τους Δημότες του ότι ξεκίνησε η δυνατότητα να παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες σε αυτούς, μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον gov.gr και συγκεκριμένα μέσα από τις ψηφιακές θυρίδες του gov.gr.  Έτσι, εισάγεται ένας ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας του δημότη με τον Δήμο, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται μια νέα γενιά ομογενοποιημένων δημοτικών ψηφιακών υπηρεσιών.

Οι τρεις βασικές λειτουργίες που προσφέρουν οι θυρίδες του Δήμου στο gov.gr

Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας του Δήμου Πάρου χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά μέσω του gov.gr απευθείας στους πολίτες, είναι οι ακόλουθες:

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης

Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας

Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης

Έκδοση ληξιαρχικής Θανάτου

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας


Στο πλαίσιο της ένταξης του Δήμου Πάρου στις θυρίδες του gov.gr με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωση του αναφέρει:

«Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό  ότι το συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον προβάλλει επιτακτικά την ανάγκη για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό κάθε Δήμου. Με την ένταξη του Δήμου μας στο gov.gr, ο Δήμος Πάρου έχει πλέον τη δυνατότητα να παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες του, μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των Θυρίδων του gov.gr. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος της επικοινωνίας μέσα από ψηφιακές Θυρίδες είναι η επιτάχυνση και η απλοποίηση, καθώς οι πολίτες πλέον θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του αιτήματός τους από την αίτηση μέχρι τη διεκπεραίωσή του.

Για εμάς ο ακρογωνιαίος λίθος της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου μας είναι η ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών  του. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Σεβόμαστε και τους πολίτες του νησιού μας που δικαιούνται να διεκδικούν ποιοτικές υπηρεσίες από τη Δημοτική Αρχή. 

Κύριο μέλημα μας είναι η περεταίρω αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων προς όφελος των πολιτών, τα οποία ταυτόχρονα θα συμβάλουν προς την κατεύθυνση της μείωσης της γραφειοκρατίας και της ταχύτερης εξυπηρέτησης».

Το Γραφείο Τύπου


Ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Καραΐσκος θα τρέξει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Ρόδου!


 


Ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, που τον περασμένο Νοέμβριο θριάμβευσε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα τρέξει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2024. 

Είναι η πρώτη φορά που ο Καραΐσκος θα συμμετάσχει στο Μαραθώνιο του «Σμαραγδένιου Νησιού» και ο ίδιος δηλώνει ανυπόμονος να βιώσει την εμπειρία:

Ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου στην υπουργό πολιτισμού σχετικά με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας.

Την άμεση επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, ζητά με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.


Ο κ. Καφούρος περιγράφει πως το 2020 το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μουσειακού κελύφους και στην επανέκθεση της μόνιμης έκθεσης του αρχαιολογικού μουσείου Θήρας. Η ολοκλήρωση του έργου και η επαναλειτουργία του μουσείου είχε προβλεφθεί για το έτος 2022, δυστυχώς όμως, υπάρχει σοβαρή αστοχία στο προβλεπόμενο αυτό χρονοδιάγραμμα.