slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ σε Μύκονο και Τήνο


xomateri_XADAΜε αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 δύο νέα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, με συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκ. € που αφορούν τις αποκαταστάσεις χωματερών σε Μύκονο και Τήνο.

Αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μυκόνου (2,3 εκ. €)
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Μυκόνου και προβλέπει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ έκτασης 15 στρεμμάτων περίπου και τη συλλογή των διάσπαρτων απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Θα υλοποιηθούν έργα διαμόρφωσης εσωτερικής οδοποιίας, έργα πρασίνου και άρδευσης, διαχείρισης του βιοαερίου και των ομβρίων, καθώς και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του,,,,,

Διαγράφηκαν και από το κόμμα οι 21 βουλευτές της ΝΔ


[Ένα είναι σίγουρο: Κάποιοι που αξίζουν όπως ο Κεφαλογιάννης θα επιστρέψουν σύντομα]

Και εκτός ΝΔ βρίσκονται επισήμως οι 21 βουλευτές του κόμματος, που διαγράφηκαν χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας λόγω της διαφοροποίησής τους κατά την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο.

Έλεος με τις μούφες ρε!

Εξηγήσαμε εκατό φορές χθες στο http://twitter.com/taxalia ότι μια φωτογραφία που διακινείται από τους συνηθισμένους εξυπνάκηδες φοιτητάκους με την αριστερή ιδεολογία και την ακροδεξιά τσέπη, είναι καραμούφα.
Την πλασσάρουν ως απόδειξη ότι οι συλληφθέντες είναι αστυνομικοί, αφού φορούν τις ίδιες αρβύλες με τους αστυνομικούς.
Μόνο που οι αστυνομικοί είναι από...

Εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» η πρόταση του Δήμου Νάξου για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Αποφασίστηκε και υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 13/2/2012, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η ένταξη του έργου «Αποκατάσταση 11 Χ.Α.Δ.Α. και Προμήθεια Εξοπλισμού Μεταφοράς, Προσωρινής Αποθήκευσης και Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων», στον Άξονα Προτεραιότητας «04 – Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε καταθέσει την..... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.ΜΕ ΝΑΞΟΥ


Η κυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, έδειξαν ξανά πόσο αδίστακτοι είναι .
Μετά την άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού με τα ψευτοδιλήμματα υποταγή ή χάος, νέα μέτρα ή χρεωκοπία, ευρώ ή δραχμή και τόσα άλλα χθες για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν τις διμοιρίες των «πραιτωριανών», ΜΑΤ, κουκουλοφόροι παρακρατικοί και άλλοι, που το ίδιο το σύστημά τους εκτρέφει και συντηρεί προκειμένου να εκφοβίζει το λαό και...... 

Νέα Ναξιώτικα blogs

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε τo.............. διαδίκτυο!!
Αυτή είναι η καλύτερη ευχή που θα μπορούσε να δώσει κανείς στα νέα μέλη της διαδικτυακής μας παρέας, το http://naxosplus.blogspot.com/ και το http://naxorama.blogspot.com/ , σε μια εποχή που η παραπληροφόρηση και το ψέμα της εξουσίας και των δημαγωγών της(ΜΜΕ) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ισοπεδώνοντας αξίες, κεκτημένα, ιδανικά και συνειδήσεις. Κάθε άνθρωπος πρέπει να διαμορφώνει και να εκφράζει ελεύθερα τη δική του άποψη, να γίνει πυρήνας βασικών ανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, χωρίς εκβιασμούς, διλήμματα, απειλές και τρομοκρατία
Εμείς τα "εντάξαμε" ήδη στα αγαπημένα μας ιστολόγια κάντε κι εσείς το ίδιο

.Εφαρμοστέο δίκαιο της παλιάς και της νέας σύμβασης

ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Του Μανώλη Μενεγάκη
Όπως είναι γνωστό, η παλιά δανειακή σύμβαση κατά το αρχικό μνημόνιο δεν είχε νομιμοποιηθεί από τη βουλή, επομένως ήταν ανυπόστατη νομικά όπως και οι προβλέψεις της για το εφαρμοστέο δίκαιο.
Τώρα όμως που αναμένεται να νομιμοποιηθούν από τη βουλή η νέα δανειακή σύμβαση και η σύμβαση PSI το εφαρμοστέο δίκαιο αποκτά βαρύνουσα σημασία σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια εμπλοκή στο μέλλον και χρειαστεί να εκτελεστούν οι προβλέψεις της νέας σύμβασης κατά της περιουσίας του ελληνικού κράτους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Α)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Β)Προς τους Προέδρους όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Γ) Προς όλους τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στις 17 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας.........

Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα του ΚΚΕ

Το σύνθημα «ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» δέσποζε για πολλές ώρες στην Ακρόπολη
Το ΚΚΕ με αυτή τη συμβολική κινητοποίηση που έκανε εδώ στην Ακρόπολη καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε γενικό συναγερμό - ξεσηκωμό. Όλοι να βγουν στους δρόμους ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης στην εξαθλίωση. Όλοι οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και......

Το Αιγαίο κινητοποιείται για τους συντελεστές ΦΠΑ – Συνάντηση στο “Τιτάνια” – Επικοινωνία Περιφερειάρχη με τους φορείς


Το Αιγαίο κινητοποιείται για τους συντελεστές ΦΠΑ – Συνάντηση στο “Τιτάνια” – Επικοινωνία Περιφερειάρχη με τους φορείς

Κοινό μέτωπο για την αποτροπή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας δημιουργούν βουλευτές, Αυτοδιοίκηση και φορείς του Αιγαίου, οι οποίοι πρόκειται να συναντηθούν στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής την Τετάρτη, 15/2, στις 3 το απόγευμα.

Σκοπός της συνάντησης είναι η διαμόρφωση ενιαίας στάσης και άσκησης πίεσης προς πάσα κατεύθυνση, με το τελικό κείμενο να αποστέλλεται στην κυβέρνηση, στην τρόικα και στην «ομάδα κρούσης» της Κομισιόν.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των φορέων του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συνάντηση της Τετάρτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στο κρατικό σχέδιο καταστολής και οι φωτιές
Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρο:Να μη φτάσει ο κόσμος στο Σύνταγμα. Να τσακίσουν τη διαδήλωση.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και......

Το μήνυμα της νύχτας των «μεγάλων κομματικών μαχαιριών»...

Όσοι δεν συνειδητοποίησαν ακόμα τι νόημα είχαν αυτές οι εκτεταμένες διαγραφές χθες τη νύχτα «των μεγάλων κομματικών μαχαιριών», τους λέμε ότι και λίγες ήταν, για αυτό το πολιτικό σύστημα.  Το μήνυμα που έπρεπε να περάσει είναι, το ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα, δηλαδή το ποιος ελέγχει τη Βουλή. Ο λαός ή τα εξωθεσμικά συμφέροντα;; Αυτό διακυβεύτηκε χθες τη νύχτα και το μήνυμα....

Έπρεπε να είχατε παραιτηθεί χτες


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας  Λυκουρέντζος ,
 ο Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας,   και ο  γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, είναι οι   κύριοι υπεύθυνοι για το χθεσινό βραδινό κάζο, είναι αυτοί που εκ της θέσεως τους έπρεπε να ξέρουν τι γίνεται  στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα και να ενημερώνουν σωστά τον πρόεδρο. Διότι αυτοί είναι κάθε μέρα και ώρα κοντά  στους βουλευτές και στα στελέχη και έπρεπε να ξέρουν ότι οι βουλευτές που αντιδρούν είναι πάνω από 20 και όχι  6-7 περιφερειακοί βουλευτές  όπως ενημέρωναν τον πρόεδρο έως αργά το βράδυ  . Αποδείχτηκε όμως ότι είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις που τους ανέθεσε ο πρόεδρος  αφού δεν  πήραν μυρουδιά τίποτα – δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι ήξεραν, αλλά μετέφεραν άλλα - με αποτέλεσμα να παρασύρουν τον  πρόεδρο σε λάθος εκτίμηση  και η  Νέα Δημοκρατία  να φαίνεται σήμερα ότι είναι στα πρόθυρα διάσπασης .

Κλαίει όλη η Ελλάδα από το δράμα του Κωστόπουλου! Εκπληκτική η αγιογραφία που ζωγράφισε ο Χατζηνικολάου

Ρε τον καημένο τον Κωστόπουλο! Δείτε τι γράφει η Realnews για το λαμόγιο που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους και παραγγέλνει σκάφος 450.000 ευρώ:

Λεηλατημένη πόλη η Αθήνα... την έκαψαν "Έλληνες"

Μετρούν πληγές...
Λεηλατημένη πόλη θυμίζει η Αθήνα καθώς το ιστορικό κέντρο της είναι κατεστραμμένο από τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες και συνεχίστηκαν μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Μέχρι τα ξημερώματα τουλάχιστον τρία κτίρια στις οδούς Αθηνάς, Ερμού και Χρ. Λαδά, φλέγονταν με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να διασώσουν ότι ήταν δυνατόν. Νωρίς το πρωί οι φλόγες έσβησαν αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμεναν στα σημεία.

Τα διέλυσε ΟΛΑ


Πατήρ
Απεβίωσε
Σπόρος
Ολοκλήρωσε
Καταστροφή


Ήταν 31 Οκτωβρίου 2011 όταν αυτός ο "γίγαντας της πολιτικής" Γιώργος μας, εξήγγειλλε δημοψήφισμα.
Μια λέξη είπε ο γίγαντας.
Και σε 3 μήνες κατάφερε,
να διαλύσει το ΜΠΑΤΣΟΚ και το συνεταιράκι του το ΛΑΟΣ,
να διαλύσει τη ΝΔ
και το κυριότερο να καταστρέψει ολόκληρη την Ελλάδα.
Απλά χθες Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, ο γίγαντας Γιώργος έγραψε τις τελευταίες σειρές του δράματος.
Τους τύλιξε όλους σε μια κόλα χαρτί.
Και κανείς, μα κανείς, δεν είχε πάρει χαμπάρι το βρώμικο σκηνικό που έστηνε ο Γιώργος.
Ο Βενιζέλος πίστευε ότι θα του παραδώσει το κόμμα έτσι αμαχητί.
Ο Σαμαράς πίστευε ότι είναι του χεριού του.
Και τελικά ο Γιώργαρος τους έδειξε τα.......του.
Ας προσέχατε.
Ας προσέχαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

22 διαγραφές και στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους και ο Γιώργος Παπαμανώλης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣMε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με την οποία ανακοινώνει την διαγραφή 22 βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.
 Ο κ Παπανδρέου διέγραψε όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση ή ήταν απόντες από την ψηφοφορία ή δήλωσαν παρόν επί της αρχής.
Οι βουλευτές που διεγράφησαν είναι: Βάσω Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λάμπος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κάσαρας, Κυριακή Τεκτονίδου, Χάρης Καστανίτης, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θόδωρος Παραστατίδης, Αλεξάνδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάτατζιν, Ηλίας Θεοδορίδης Γιάννης Αμοιρίδης Χρήτος Μαγκούφης

Σαμαράς: «Ήταν συντονισμένο»

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΟ Αντώνης  Σαμαράς περίμενε  λιγότερες απώλειες. Χαρακτήρισε  τις διαγραφές των 21 βουλευτών του κόμματός του   δυσάρεστες αλλά αναγκαίες ο Αντώνης Σαμαράς.  Το σημαντικό είναι ότι ο Σαμαράς έδωσε την εντύπωση πως αυτό το σκηνικό που στήθηκε ήταν συντονισμένο.

Κεφαλογιάννης : Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Ν.Δ

Πριν λίγο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και μετά την διαγραφή του δήλωσε:
"Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Ν.Δ
Η Ν.Δ είναι το σπίτι μου.."

21 οι διαγραφέντες από την Ν.Δ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο η διαγραφή των 21 βουλευτών της Ν.Δ

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

"Ναι" σε νέο μνημόνιο & PSI


 Ναι  σε νέο μνημόνιο & PSI


Πέρασε από τη Βουλή και επί της αρχής και επί των άρθρων με ευρεία πλειοψηφία, αλλά και με αρκετές διαρροές από ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μνημόνιο και το PSI.

Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές και τo αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:

  • Επί της αρχής: 199 "ναι" - 74 "όχι" - 5 "παρών"
  • Άρθρο1: 190 "ναι" - 83 "όχι" - 5 "παρών"
  • Άρθρο 2: 201 "ναι" - 74 "όχι" - 3 "παρών"
  • Άρθρο 4: 202 "ναι" - 74 "όχι" - 2 "παρών".

Καταστροφές και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια, συγκρούσεις, λεηλασίες, εμπρησμοί σε καταστήματα και τράπεζες και ευρεία χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σημειώνονται σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Συγκρούσεις κουκουλοφόρων με αστυνομικούς πραγματοποιούνταν σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.