slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σιφναικα Νεα : Μόλις λάβατε το γνήσια προεκλογικό φύλλο Αυγούστου -Σεπτεμβρίου

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες

Γνήσια προεκλογικό το φύλλο που μόλις λάβατε. Δύο μηνών, καθ' ότι καλοκαιρινό. Είμαστε 2 εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πρόθεση μας ήταν να βοηθήσουμε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιλογές που έχουν μπροστά στην κάλπη. Τρεις οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο μας για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής και τους ζητήσαμε να μας δώσουν τα βασικά στοιχεία της φυσιογνωμίας τους και φυσικά τους/τις υποψηφίους τους. Μελετήστε τα, φροντίστε να ενημερωθείτε και από τις εκδηλώσεις τους και αποφασίστε. Σωστός πολίτης (και χρήσιμος) είναι ο ενημερωμένος πολίτης.

Παραδόθηκε στους πολίτες το ΚΕΠ στη Χώρα – Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στα υπόλοιπα


Στην υπηρεσία των πολιτών βρίσκεται το νέο ΚΕΠ του Δήμου στη Χώρα της Νάξου, το οποίο
στεγάζεται πλέον σε έναν σύγχρονο χώρο επί της οδού Παπαρρηγοπούλου (έναντι ACS), που διασφαλίζει
την ομαλή προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, των ηλικιωμένων, αλλά και των γονιών με παιδικά
καρότσια.

Η εγκύκλιος για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου


Πληροφορίες και οδηγίες για την προετοιμασία και διενέργεια των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 δίνονται με εγκύκλιο 52 σελίδων που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.
Στην παρούσα εγκύκλιο περιγράφονται όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας, οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες όλων των συντελεστών, ενώ αναφέρονται και οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες, μέσα στις οποίες οι τελευταίοι οφείλουν να ενεργήσουν.
Το περιεχόμενο της εγκυκλίου χωρίζεται σε τρία μέρη:

Κοινό Τηνίων - Επίσκεψη σε Ταραμπάδο και Σμαρδάκιτο την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

 


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" συνεχίζει τις επισκέψεις στα χωριά της Τήνου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στον Ταραμπάδο (19.00) και στο Σμαρδάκιτο (20.00)

Καλούμε τους κατοίκους να μας συντροφέψουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πρότασή μας για την διοίκηση του Δήμου Τήνου.

Σας περιμένουμε!

Ετοιμος για αποχώρηση ο Τζουμάκας: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο ένας εκ των διεκδικητών της προεδρίας, που ήρθε πέμπτος στην εσωκομματική διαδικασία, σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία» και εκτίμησε πως «μετα την αποχώρηση του Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής (...)».

Το νέο τεύχος των Ναξιακών Γραμμάτων

Κυκλοφόρησε το 47ο τεύχος (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος 2023) του τριμηνιαίου περιοδικού Ναξιακά Γράμματα, που διανύει ήδη το 13ο έτος της ηλικίας του. Το τεύχος, όπως και τα προηγούμενα, περιλαμβάνει ελκυστική επιστημονική, λογοτεχνική, αρχειακή και βιβλιογραφική ύλη που αφορά στη Νάξο και τον πολιτισμό. Η ύλη αυτή αποτελεί μακροχρόνια άυλη κατάθεση και πνευματικό κεφάλαιο αξιοποίησης από τον ερευνητή του παρόντος και του μέλλοντος του νησιού.

Στο νέο τεύχος και στην ενότητα Μελετήματα υπάρχουν τα εξής άρθρα:

Ανδρέας Δρυμιώτης. : Αυτός που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι ο Ανδρουλάκης

Την εκτίμηση ότι «αυτός που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο» μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης.
Όπως εξήγησε «υπάρχει ένα κενό που έχει αφήσει το ΠΑΣΟΚ, ένα μέρος των ψηφοφόρων του θα τους πάρει από το ΠΑΣΟΚ».

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε - Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ

Το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

«Αυτό που έγινε δεν διδάσκεται. Θα μας γράψουν στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει», είπε.
Μιλώντας στο ΟPEN για την επόμενη ημέρα του κόμματος, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως το ξέραμε ως αριστερό κόμμα. «Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα, αλλά είναι ένα καινούργιο κόμμα». Όπως είπε ο Στέλιος Κούλογλου, δεν άκουσε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη τη λέξη Αριστερά και συμπλήρωσε ότι είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά, θα πρέπει να δώσει εξετάσεις. Στη συνέχεια, εκτίμησε πως κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο.