slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το δικαστήριο δικαίωσε Βορίδη: Συκοφαντικές οι αιτιάσεις Καμμένου για μίζες σε υποβρύχια και ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ 40.000 ΕΥΡΩ



Ως συκοφαντικές έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις αιτιάσεις του Πάνου Καμμένου κατά του Μάκη Βορίδη για σχέση με μίζες σε προμήθεια υποβρυχίων.
Το 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε επισήμως στο Φανάρι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος



Βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στον αυριανό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με το Πατριαρχείο επετειακή εκδήλωση
Επίσημη συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη.
Η συνάντηση έγινε επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι, όπου υπάγεται πνευματικά και διοικητικά η Εκκλησία των

"Χρυσές Σερπαντίνες" στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Νάξου στο Φιλώτι

Σ
 
ας περιμένουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας
για την παρουσίαση της ερασιτεχνικής μουσικοκινητικής παράστασης του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά "Χρυσές Σερπαντίνες" την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ ΝΑΞΟΥ , στο Φιλώτι .

Προσφορά για το 3ημέρο της 25ης Μαρτίου από την Blue Star Ferries


Η Blue Star Ferries ανακοινώνει 50% έκπτωση στους επιβάτες και τα ΙΧ αυτοκίνητα, για Κυκλάδες, για τους κατόχους της κάρτας SeaSmiles, για το 3ημέρο της 25ης Μαρτίου.

- Η προσφορά ισχύει από 24/03/16-27/03/16, για τις γραμμές Πειραιά-Κυκλάδων, σε κάθε δρομολόγιο, σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών και στα ΙΧ αυτοκίνητα.
- Δεν ισχύει για τις κατηγορίες SUPER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και

Φορολογική αποκέντρωση, νησιωτικότητα και προσφυγικό έθεσε ο Περιφερειάρχης στον Κ. Μητσοτάκη


Συνάντηση στα γραφεία της ΕΝΠΕ, με βασικό θέμα το προσφυγικό
Θέματα που αφορούν στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, στην ουσιαστική αναγνώριση της νησιωτικότητας καθώς και στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, έθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην διάρκεια της συνάντησής του με το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Η συνάντηση έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΝΠΕ και εντάσσεται στο πρόγραμμα συναντήσεων που πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό. Τον

Κατάθεση Αναφορών απο το Γιάννη Βρούτση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για θέμα που απασχολεί τα νησιά του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

Δημοσκόπηση Alco: Στο 3,8% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Στο ναδίρ κατρακυλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία, τέτοια που κανένα άλλο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει καταγράψει είτε στο πρόσφατο μνημονιακό παρελθόν είτε παλαιότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από

47.536 οι καταμετρημένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα: Στην Αττική βρίσκονται 13.360


Σε 47.536 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Στα νησιά φιλοξενούνται 8.236, εκ των οποίων οι 1.498 είναι νέες αφίξεις.

Στην Αττική βρίσκονται

Πρωτοφανής απόφαση από τον Άρειο Πάγο:Οι εργαζόμενοι θα αποζημιώνουν τους εργοδότες για εργατικά ατυχήματα!



Αλλάζει άρδην ο χάρτης των δικαιωμάτων που απολαμβάνουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, με δύο αποφάσεις-βόμβα του Αρείου Πάγου που ανατρέπουν πολλά από τα έως σήμερα νομικά κεκτημένα των ιδιωτικών υπαλλήλων. Πλέον η ζυγαριά της Δικαιοσύνης γέρνει επικίνδυνα κατά των εργαζομένων, καθώς η σχετική νομολογία των δικαστηρίων που μέχρι τώρα τους προστάτευε σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων, σκληραίνει επικίνδυνα με τη βούλα του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργοδότες να διεκδικούν πλήρη αποζημίωση από τους εργαζομένους τους για ζημιές που μπορεί να λάβουν χώρα εν ώρα εργασίας. Παράλληλα, με άλλη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζεται υψηλό ποσοστό συνυπαιτιότητας σε εργαζόμενο ο οποίος έχασε τη ζωή του και πάλι εν ώρα εργασίας, για τον θάνατό του! Οι δύο αποφάσεις προκαλούν ήδη τον σφοδρό αντίλογο καταξιωμένων νομικών, οι οποίοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους τις χαρακτηρίζουν βαθιά αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντίθετες με το αίσθημα δικαίου. 

Αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου η μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα τους εθελοντές δότες μυελού των οστών Γίνε και συ εθελοντής δοτής μυελού των οστών-γίνε ο ήρωας ενός παιδιού


Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου   (ΛΕ.ΜΟ.Ν) σε συνεργασία με τον  Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον  ΝΟ.ΠΠΑ.ΠΠΠΠΑ  με  την μεγάλη συμπαράσταση  της ΣΥΝΑΞΙΑΣ  και του Ποδηλατικού  Συλλόγου  Νάξου πραγματοποιούν το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 19΄00 στο Πολιτιστικό  Σύλλογο του Άγιου Αρσένιου μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα  τους εθελοντές    δότες μυελού των οστών . Και   με   σύνθημα  ( γίνε και συ εθελοντής δοτής μυελού των οστών-γίνε ο ήρωας ενός παιδιού)   προσκαλεί όλους  τους Ναξιώτες  και ειδικότερα των   κατοίκων του  Άγιου Αρσένιου να παραβρεθούν  και να ενημερωθούν.  Η   παρουσία όλων   κρίνεται σημαντική διότι αξίζει όλοι μας να ενημερωθούμε  και μετά να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σαν ευαισθητοποιημένοι (Όπως ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ έκαναν ΟΛΕΣ οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού, αφού πρώτα ενημερώθηκαν σχετικά με τις διαδικασίες λήψης, στατιστικές μελέτες και για τις ανάγκες της ανθρωπότητας σχετικά με την δωρεά μυελού των οστών, υπέγραψαν την αίτηση και έδωσαν δείγματα ώστε να εξεταστούν και να καταχωρηθούν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών.) άνθρωποι. Σας περιμένουμε όλους. Εμπνευστής  αυτής της δράσης είναι ο BE MY HERO - γίνε ο ήρωας μου μια ανθρωπινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και εγγραφής νέων εθελοντών μυελού των οστών. πιστοποιημένος επίσημος συνεργάτης του χάρισε ζωή - ΚΕΔΜΟΠ (πανεπιστήμιο Πατρών).