slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΙΕΚ Νάξου: Έτοιμες οι ειδικότητες για τη νέα χρονιάΕδώ και αρκετά χρόνια (μπαίνει πλέον στον 4ο χρόνο) έχει μπει στη ζωή μας και πάλι το ΙΕΚ Νάξου που έχοντας ως έδρα το Φιλώτι προσπαθεί να δώσει όχι

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Θεατρικό Μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

(Φωτογραφία: Cyclades Voice)
Tο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α) διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι μια σειρά από εκδηλώσεις στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, για να δέχεται στο εξής όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το σπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό του έργο...

Κεφαλογιάννης: Ενεργοποίηση του θεσμού της Εκκλησίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει την ενεργοποίηση του θεσμού της Εκκλησίας και τη συνεργασία της για την καλύτερη επικοινωνία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Διήμερη περιοδεία Βρούτση στην Ιο

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης, την Τετάρτη 5 Ιουλίου και την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη νήσο Ίο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Βρούτσης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το Δήμαρχο, εκπροσώπους θεσμικών φορέων του νησιού, φίλους καθώς και κομματικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Ίου.  

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΣΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Συντρόφισσες και σύντροφοι 
Φίλες  και φίλοι 
Συγκεντρωθήκαμε  εδώ για να συμφωνήσουμε για την συγκρότηση της ενιαίας Δημοκρατικής  Προοδευτικής Παράταξης  μιας παράταξης ικανής  να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα του και να ψηφίσουμε ένα νέο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει την σύγχρονη πραγματικότητα και θα δίνει λύσεις στον καταδυναστευόμενο Έλληνα πολίτη .
  
Λόγω νησιωτικής μου προέλευσης και ως γραμματέας του τομέα πολιτικής των νησιωτικών χωρών του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένα μείζονα θέματα πού αφορούν τα νησιά μας στα οποία πρέπει  να στοχεύσει η παράταξη μας στο νέο της πρόγραμμα .

«Βόμβα» Βρούτση: «Έρχονται και άλλες μειώσεις στις συντάξεις»

Επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις πέραν του 18% που θα ισχύσουν από 1/1/19, εκτιμά ότι θα υπάρξουν ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξή του στη «ΒτΚ». «Λαμβάνοντας υπόψη ότι το “εφεύρημα” της προσωπικής διαφοράς “στήθηκε” για να γίνει οριζόντια μείωση στους σημερινούς συνταξιούχους, πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και για περαιτέρω μειώσεις 2,1 δισ. στο Ασφαλιστικό, μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή της», σημειώνει χαρακτηριστικά. Ο κ. Βρούτσης αποκαλύπτει επίσης ότι πέρα από την εκτόξευση των

Οι καλοκαιρινές Εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ο.ΝΑ.Σ. ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει και συμμετέχει η Ομοσπονδία, το καλοκαίρι του 2017. Δείτε αναλυτικά τις  εκδηλώσεις:

Θυρανοίξια του Ι.Ν. Ταξιάρχη στα Μονοίτσια στις 9 ΙουλίουΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και η Μητρόπολη Παροναξίας σας προσκαλούν την

Νάξος: Ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

Την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Όπως κάνει γνωστό ο δήμος, η συγκεκριμένη μονάδα είναι η μοναδική για τη συγκέντρωση των συγκεκριμένων αποβλήτων -προς το παρόν τουλάχιστον- που λειτουργεί στα όρια του δήμου.
Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται η απορρέουσα από το νόμο υποχρέωση των