slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μήνυση και αγωγή Χαρδαλιά κατά “Εφ.Συν”



…για συκοφαντικό δημοσίευμα

Ακολουθεί η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας:

Νίκος Συρμαλένιος: «Το βάθος της κρίσης στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα και η απώλεια της πρώτης κατοικίας θα καταστήσουν εφιαλτική την προοπτική για τα πιο αδύναμα και ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας»

 
«Σε ό,τι φορά την οικονομία, παρά τις θριαμβολογίες, η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλαδα είναι η τρίτη χώρα στην ύφεση το 2020 με -8,2%. Η ύφεση συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2021. Οι προοπτικές είναι αβέβαιες, και γι' αυτό αναθεωρείται συνεχώς προς τα κάτω ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης.  Αν δε επαληθευτούν τα στοιχεία των εκτιμήσεων της Morgan Stanley, τότε τα

Εκδήλωση Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Παροναξίας ανακοινώνει ότι επί τη συμπληρώσει 200 ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως και στο πλαίσιο των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2021», την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 20:00, στον αίθριο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Ιερόθεος Αριστάρχου και η προσφορά του στην Ελληνική Επανάσταση». Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Οδυσσέας Κυρόσιμος, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Προ της ομιλίας θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τιμωμένου ηρωικού

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΝΔ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΣΕ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


 Γ. Βρούτσης: «Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες για την περαιτέρω εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Συμφέρον της πατρίδας μας είναι να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας οικονομικής και κοινωνικής αρχιτεκτονικής της Ευρώπης»

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου:Εμβολιάζομαι γιατί με νοιάζομαι, γιατί σε νοιάζομαι…



Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα γεγονότα και οι αριθμοί γύρω μας τρέχουν δημιουργώντας μας είτε ανασφάλεια, είτε θλίψη, ή αγωνία και απογοήτευση. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμη που ονειρεύονται μια επανάσταση της «ζέστης». Τα εμβόλια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της ζωής μας και ανατέμνουμε ως ειδικοί και μη τις παρενέργειές τους, παραβλέποντας μια βασική παράμετρο: μια κοινωνία για να προχωρήσει οφείλει να συμμορφώνεται με πανάρχαιους αξιακούς κώδικες ζωής. Και φυσικά είναι απολύτως συμβατό δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός μας να αποφασίζει ο ίδιος για το

Νάσος Ηλιόπουλος: «Να απαντήσει η κυβέρνηση αν, με εντολή Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν υγειονομικά μέτρα κατά την είσοδο της Φενερμπαχτσέ»


:


07/07/2021

 

 «Να απαντήσει η κυβέρνηση αν, με εντολή Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν υγειονομικά μέτρα κατά την είσοδο της Φενερμπαχτσέ»

 «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορωνοϊού και πυρετό», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Φίλη για τους διορισμούς στην εκπαίδευση





 


Με καθυστέρηση πλέον του ενός χρόνου, η κυβέρνηση εξήγγειλε το διορισμό εκπαιδευτικών, με τα χρήματα που είχε εξασφαλίσει και το σύστημα επιλογής που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μαζικοί διορισμοί είναι απαραίτητοι, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οι αναπληρωτές έχουν φτάσει το 27% του συνόλου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, έναντι 5% στην Ευρώπη. 

Δ.Σ ΦΟΔΣΑ : Ομόφωνα εγκρίθηκε η Τιμολογιακή Πολιτική στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ομόφωνα ψηφίσθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων η έγκριση του Σχεδίου Τιμολογιακής Πολιτικής και εισφορών μελών του  Φο.Δ.Σ.Α Νοτίου Αιγαίου Α.Ε, οικονομικού έτους 2021 και η έγκριση κόστους Διαχείρισης του Φορέα για το 2021.

Η συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6η Ιουλίου 2021, με τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης ZOOM)- ξεκίνησε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου του Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. Γιώργου Χατζημάρκου

Τα «καμπανάκια» του Νίκου Φίλη στον ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μια συνηθισμένη κυβέρνηση

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημά του ήταν γιατί ενώ η ΝΔ δοκιμάζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει, αντίθετα εμφανίζεται να υποχωρεί; Ο κίνδυνος είναι, είπε, να έχουμε ενάμιση κόμμα, ένα μεγάλο αιώνια κυβερνητικό (ΝΔ), και ένα άλλο, αιώνια αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ).


Η ομιλία του Νίκου Φίλη στην προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ:

Πρετεντέρης: Μυαλουδάκι

 




"Σε όλο τον κόσμο τα κόμματα που χάνουν αλλάζουν συνήθως αρχηγό. Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να αλλάξουν κόμμα. Σίγουρα είναι πρωτότυπο. Απλώς δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικό" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:

🤣🤣Στην «Αυγή» δεν δημοσίευσαν την πρόθεση ψήφου από δημοσκόπηση που παρήγγειλαν – Έδειχνε αύξηση της διαφοράς της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η διαφορά ήταν 11,5 μονάδες, δηλαδή 2,5 μονάδες παραπάνω από την προηγούμενη


Εχουμε μια παράδοση, να σας ενημερώνει η στήλη για τη διαφορά στην πρόθεση ψήφου που βρίσκει η δημοσκόπηση της Palmos Analysis και δεν δημοσιεύεται στην «Αυγή της Κυριακής», παρόλο που δημοσιεύονται όλοι οι πίνακες που δείχνουν κάποια ποιοτική φθορά για την κυβέρνηση.


Λοιπόν, η διαφορά στην τελευταία μέτρηση (που φυσικά δεν δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Κυριακή στην «Αυγή») ήταν 11,5 μονάδες, δηλαδή 2,5 μονάδες παραπάνω από την προηγούμενη.