slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΧΟΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ: "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"


ΣΧΟΛΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ: "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"
To:


Προς ενημέρωσή σας,
αποστέλλουμε το σχόλιο του κ. Νίκου Μανιού για το τι θα γινόταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση.

Δημοπρατείται ο βρεφονηπιακός σταθμός Φιλωτίου Νάξου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοπρατείται ο βρεφονηπιακός σταθμός Φιλωτίου Νάξου
Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με 1,62 εκατ. €

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών στα νησιά της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της ΠΝΑΙ, προέβη στην προέγκριση δημοπράτησης του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλώτι της Νάξου, έργο το οποίο, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, εντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με προϋπολογισμό 1.621.458,72 €.
Ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο
“Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού Φιλωτίου Νάξου”
το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης “Βρεφονηπιακός Σταθμός Φιλωτίου Νάξου”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.621.458,72 €.

Ενημερωτικό σημείωμα - Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα - EPP Group


«Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης παρουσίασε σε κλίμα συναίνεσης την Έκθεση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ»








Videos Ομιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη:

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


«Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης»
«Σε κλίμα συναίνεσης και εισπράττοντας τα κολακευτικά σχόλια των ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων του δημοκρατικού τόξου του Ε.Κ., ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης παρουσίασε στην Επιτροπή Περιφερειών το σχέδιο Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης των 100 δις ευρώ.»
«Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι η πραγματική εικόνα της Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής. Μία Ευρώπη που αφήνει πίσω της αποκλεισμούς. Που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο.» 

Γ. Βρούτσης: Εντάσσουμε το κλάδο των ξεναγών στο σύγχρονο ψηφιακό ασφαλιστικό περιβάλλον μετά από 19 χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας


Την ένταξη της επαγγελματικής ομάδας των ξεναγών στο ψηφιακό ασφαλιστικό περιβάλλον αποφάσισαν από κοινού e- ΕΦΚΑ και τη Διοίκηση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Ξεναγών.
το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με την Διοίκηση του Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του e- ΕΦΚΑ κ. Χρήστου Χάλαρη, του Γενικού Διευθυντή του e- ΕΦΚΑ κ. Δημήτρη Παπαχρήστου με το Προεδρείο της ΠΟΜΕΞ και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Νικόλαο Ξυλουρά και την Αντιπρόεδρο Ευριδίκη Βλάσση.

Πρόταση: Προσφέρουμε γραφείο – έδρα για: Το Γραφείο Σμυριδορυχείων στην Κόρωνο της Νάξου.

          
Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, σας θέτουμε υπόψη σας ότι στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των Σμυριδεργατών 10/5/2020 στην Κόρωνο της Νάξου, ένα από τα θέματα που προκάλεσε αγανάκτηση ήταν για το Γραφείο Σμυριδορυχείων Νάξου, το οποίο δεν διαθέτει γραφείο ούτε έδρα! Και δικαιολογημένα η συνέλευση εξέφρασε την δυσαρέσκεια της, διότι όπως είπαν πολλοί σμυριδεργάτες: Ούτε στο τηλέφωνο δεν μπορούν να βρουν τους υπαλλήλους του Γραφείου!
Η Κοινότητά μας, κατανοώντας το πόσο χρειαζούμενο είναι να υπάρχει συνεχή εξυπηρέτηση για τους Σμυριδεργάτες, σας γνωρίζουμε την πρόθεσή μας να

Ανοίγουν οι εκκλησίες - Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις

Θα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα. Η απόφαση θα ισχύσει από 17 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.

Λ. Χατζηανδρέου: Θέματα όπως τα έργα ανάπτυξης λιμένα Νάξου δεν μπορεί να συζητούνται ερήμην της τοπικής κοινωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την έγκαιρη παρέμβαση σύσσωμης της αντιπολίτευσης δε συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το θέμα  «Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου για την Μ.Π.Ε. που αφορά: «Έργα Ανάπτυξης λιμένα Νάξου», του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».