slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ


Οι  εργαζόμενοι στο Νεώριο, απλήρωτοι  για 4,5 μήνες και με τις υπερωρίες  να έχουν να καταβληθούν από τον  Οκτώβριο του 2011, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας την καταβολή έστω ενός μέρους των υπερωριών τους.
Η διοίκηση του Νεωρίου, έχοντας  αποθρασυνθεί από την εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά και την χρόνια υπονομευτική δράση του εργοδοτικού  «συνδικαλισμού», σε μια προσπάθεια εκφοβισμού,  προτίμησε επιδεικτικά  να .....

21η (9η) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο


Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 η παράταξη μας συμμετείχε στο  Περιφερειακό Συμβούλιο  Νοτίου Αιγαίου που έγινε στη Σύρο με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παύλο Χρυσαφίδη και Νεκτάριο Σαντορινιό.
 Πριν  την έναρξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι έθεσαν στο σώμα την πρόταση της παράταξης  για ......

Συνάντηση φορέων Νάξου και Πάρου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου



Την Παρασκευή 28/9 σε συνάντηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων της Νάξου και της Πάρου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη, με αίτημα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Νάξου και της Πάρου με τη Μύκονο, συμμετείχαν, ο ....

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Πιάστηκε ο ψεύτης Χατζηνικολάου!!! 2 χρόνια εργαζόταν στη Βουλή σαν υπάλληλος του μπαμπά του!!!

Μόλις πριν μερικές μέρες, μέσω twitter, μας δήλωνε περήφανα ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο!!!

Πριν μόλις ένα μήνα, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 η εφημερίδα του Real News κατακεραύνωνε ( καλώς !) τους διορισμούς συγγενών πολιτικών στην Βουλή.
Σήμερα , όμως , ακούσαμε , ξαφνικά (αφού του είχαν σφυρίξει ότι κυκλοφορούν έγγραφα) στον Real FM τον Νίκο Χατζηνικολάου να λέει ότι οι «προσλήψεις εξ αίματος» δεν είναι δα και μεγάλο αμάρτημα (!)
Γιατί και ο ίδιος έκανε ένα τέτοιο «νεανικό αμάρτημα»
Διορίστηκε δηλαδή στο ......

Δεν προέκυψαν νέα στοιχεία από την κατάθεση Λιβάνου – Ζωγραφάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και στις καταθέσεις τους ενώπιον της εισαγγελέως οι δύο επιχειρηματίες δεν προσκόμισαν τίποτα περισσότερο από ότι είχαν ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν προσκόμισαν τίποτα περισσότερο από ότι είχαν ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν προσκόμισαν τίποτα περισσότερο από ότι είχαν ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ

Στην εισαγγελέα πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου έχουν ήδη εξεταστεί ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης που κατήγγειλαν τρία πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον όμιλο Καρούζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ και στις καταθέσεις τους ενώπιον της εισαγγελέως οι δύο επιχειρηματίες δεν προσκόμισαν τίποτα περισσότερο από ότι είχαν ήδη καταθέσει στο ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται πως από τις καταθέσεις τους στο ΣΔΟΕ δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις πολιτικούς.

Η κ. Παπανδρέου αναμένεται τις προσεχείς μέρες να καλέσει κι άλλα πρόσωπα ενώ παράλληλα ελέγχει τους λογαριασμούς των πολιτικών προσώπων και των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Διερευνά επίσης το σύνολο της περιουσίας τους και την ύπαρξη οφ σορ εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο συνήγορος της πρώην συζύγου του Γιάννη Καρούζου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε πως "εδώ και 6 μήνες ο Γιάννης Καρούζος έχει εξαφανιστεί χωρίς να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του".

Από την πρώτη στιγμή η πελάτισσά του κ. Σκαφτούρα -τόνισε ο κ. Λυκουρέζος- είναι κατηγορηματική ότι κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται και ιδιαίτερα ο κ. Μεϊμαράκης που είναι κουμπάρος τους, δεν έχει ανάμιξη για τα όσα καταγγέλλονται από τους Λιβανό και Ζωγραφάκη.

Το μεσημέρι αναμένονταν στη ΓΑΔΑ και ο εκδότης της Real News, Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος θα καταθέσει για το πως διέρρευσαν τα έγγραφα στην υπόθεση Καρούζου - Μειμαράκη στην εφημερίδα του.

Την απαλλαγή Γ. Αγγέλου και Αικ. Πελέκη για το Βατοπέδι προτείνει ο εισαγγελέας.. Τι ήταν αυτό το "Βατοπέδι"; Θυμάται κανείς;

[Μια υπόθεση μαϊμου που σήκωσε ο Κοντομηνάς εκβιάζοντας... όπως καλή ώρα η τωρινή από Νικολάκη και Κουρήδες... την άρπαξε το ΠΑΣΟΚ με τα ΜΜΕ του και φύτεψε στο μυαλό των ηλιθίων ότι κάποιοι κλέψανε... έριξαν τον Καραμανλή, μας φόρτωσαν το Γιωργάκη με την υποχρέωση να μας βάλει στο ΔΝΤ και τώρα τρέχουμε... δεν πειράζει όμως γιατί οι ηλίθιοι θα πουνε πάλι: "α τα κουκουλώνουν γι' αυτό τους αθωώνουν" επιμένοντας ότι υπήρχε "σκάνδαλο" Βατοπεδίου... ]

Του Παναγιώτη Στάθη

Την απαλλαγή του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, αλλά και της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες προς το δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε την δικογραφία χιλιάδων σελίδων φέρεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να εκτίμησε πως δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες ούτε για τον κ. Αγγέλου, ο οποίος κατηγορείτο ότι, ενεπλάκη στην υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών», αλλά ούτε και για την κ. Πελέκη, σύζυγο του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη η οποία συνέταξε ως συμβολαιογράφος πολλά από τα επίμαχα συμβόλαια.
Ο Εισαγγελέας φέρεται να προτείνει την παραπομπή σε δίκη πολλών άλλων προσώπων που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην υπόθεση.

Πηγή:www.capital.gr

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ζωγραφάκη και Λιβανού

[Αναμένουμε σε λίγο να μας ενημερώσει, μέσα από τις σελίδες του, ο Νικολάκης, μιας και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους]

Με άκρα μυστικότητα κατέθεσαν στην εισαγγελία οι επιχειρηματίες στο χώρο των ακινήτων, Γιώργος Ζωγραφάκης και Ιωσήφ Λιβανός.

Οι δύο επιχειρηματίες κλήθηκαν σε κατάθεση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το 2010 και που σε πρώτο στάδιο αφορούσε αντιδικία τους με τον κατασκευαστή Γιάννη Καρούζο. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο μάρτυρες παρέδωσαν στην εισαγγελική λειτουργό, έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.



Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος της πρώην συζύγου του κ. Καρούζου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, επανέλαβε όσα η εντολέας του υποστήριξε, χθες. Η κ. Ρεβέκκα Σκαφτούρου υποστηρίζει ότι κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα που καταγγέλθηκαν, δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.
 

Άλλος ένας Διεθνής εξευτελισμός από την συμμορία Παπανδρέου:Η Ελλάδα έχασε τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD, της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. «Θα ζητήσω αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

«Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, έχοντας, προφανώς, αίσθηση ότι αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας να γράφονται διεθνώς δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη χώρα μας ανίκανη να πιάσει τους μεγαλο-φοροφυγάδες την ώρα που επιβάλει αιματηρές θυσίες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Δύο προηγούμενες κυβερνήσεις ξεκίνησαν παρόμοιες διαδικασίες πάταξης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά απέτυχαν να τις ολοκληρώσουν εξαιτίας πιέσεων που δέχτηκαν από πολιτικούς και ισχυρούς επιχειρηματίες» δηλώνει στους Financial Times υψηλά ιστάμενο στέλεχος στο υπουργείο Οικονικών.

Δύο πρώην διευθυντές του ΣΔΟΕ που υπηρέτησαν υπό τον Παπακωνσταντίνου δήλωσαν στην ίδια εφημερίδα ότι δεν είχαν δει ποτέ το cd με τη λίστα.

«Μόνο ένας πολιτικός κρατείται αυτή τη στιγμή για διαφθορά, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για προμήθειες όταν ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας» σημειώνει επικριτικά η εφημερίδα Financial Times.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην ίδια εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας εκείνη την περίοδο.

Την λίστα «έχασε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η λίστα της Λαγκάρντ που παραδόθηκε χέρι-χέρι στον κ. Παπακωνσταντίνου περιέχει τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών και μεγάλων «οικογενειών» που κυριαρχούν στην οικονομικοπολιτική ζωή της χώρας και εδώ και 18 μήνες παραμένει άφαντη!

Η λίστα αυτή περιέχει συγκεκριμένα 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και ονόματα της οικογένειας ισχυρού πολιτικού, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο 20 ονόματα παραδόθηκαν στο ΣΔΟΕ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και γι'αυτά δεν έγινε τίποτε γνωστό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι τα ονόματα των 20 μεγαλυτέρων καταθετών που περιέχονται στη λίστα δόθηκαν στον τότε Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη για έρευνα και διασταύρωση με εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Στη συνέχεια η πλήρης ηλεκτρονική λίστα παραδόθηκε προς έρευνα στο νέο Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καπελέρης ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το περιβόητο CD, ενώ ο κ. Διώτης κάνει λόγο για μια λίστα που παρέλαβε ατύπως από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τον γρίφο θα κληθεί να λύσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε να του παραδοθεί η λίστα, ενώ θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος ώστε να προστατευτούν άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Τι είναι η λίστα Λαγκάρντ που «καίει» 2.000 φοροφυγάδες

Η υπόθεση της λίστας με τους φοροφυγάδες ξεκίνησε όταν ένας υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC, ο Εβρέ Φαλτσιάνι, καλείται να κάνει αναβάθμιση δεδομένων στην τράπεζα και αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή.

Ο σκληρός δίσκος περιείχε εκτός από τα ονόματα, τους λογαριασμούς και φυσικά το ύψος των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Φαλτσιάνι συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (κατά άλλους πουλάει) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Υπουργός Οικονομικών ήταν τότε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραλαμβάνει το cd.

Οι γαλλικές αρχές όταν επεξεργάστηκαν τον σκληρό δίσκο διαπίστωσαν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά , 5.000 γερμανικά και περίπου 1.991 ελληνικά ονόματα εταιριών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος παρέδωσε τα ονόματα μεταξύ άλλων στις Ιταλικές , Βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Η Ισπανία ενημερώθηκε για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλτσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες. Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δις ευρώ και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ .

Η λίστα παραδόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ στον Ελληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος όχι μόνο δεν επέβαλε φόρους και δεν κίνησε την διαδικασία αλλά «έχασε» το cd!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των "διοικούντων" του Ναυπηγείου να δοθεί μια μάλλον ανύπαρκτη εικόνα συναίνεσης των εργαζομένων για την κατάσταση που επικρατεί στο ΝΕΩΡΙΟ της Σύρου, οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι και μόνο αυτοί έχουν καταστεί οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε αυτή την κατάφωρα εκφοβιστική προσπάθεια χειραγώγησης τους.

Ως γνήσιος εκπρόσωπος  της πιο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής τάξης της Ευρώπης, η διοίκηση  του ναυπηγείου προσπαθεί να πετύχει την ανάθεση κρατικών εργολαβιών απειλώντας έμμεσα με κλείσιμο του ΝΕΩΡΙΟΥ και να εκβιάσει τους εργαζόμενους, όταν εκείνοι απαιτούν την τήρηση από την Εταιρεία των νόμιμων υποχρεώσεων της, με απειλές περί συνεργασίας με εξωτερικά συνεργία για την εκτέλεση εργασιών που μέχρι τώρα εκτελούνταν από μόνιμους εργαζόμενους.

Η ενέργεια της ανάθεσης της ρυμούλκησης σε πλοία ιδιωτικής εταιρείας ύστερα από την έκφραση του δικαιολογημένου αιτήματος από την πλευρά των πληρωμάτων των εταιρικών ρυμουλκών για την καταβολή έστω και ενός ελάχιστου μέρους από τις υπερωρίες αποτελεί μια ακραία πράξη απαξίωσης προς εκείνους οι οποίοι έμπρακτα στηρίζουν το Ναυπηγείο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε αυτό συχνά εκ των πραγμάτων δωρεάν.

 Η σιωπή από εδώ και πέρα από όπου και να προέρχεται αποτελεί συνενοχή και αποδοχή των πρακτικών της διοίκησης και οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση είτε είναι οι τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις είτε ο Δήμος είτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας.

 

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΥΡΟΥ

Νέα βόμβα Ρουμελιώτη: Συνειδητή επιλογή η μη διαπραγμάτευση από τον Παπανδρέου

Τι ζήτησε ο Στρος Καν από Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου πριν υπογράψουν το Μνημόνιο

Ο Ρουμελιώτης εξακολουθεί να βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό με τα όσα καταγγέλλει στο αποκαλυπτικό του βιβλίο για την ένταξη της χώρας στη ΔΝΤ.
Στις σελίδες του ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ επιχειρώντας να ρίξει φως στην υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια όλο το παρασκήνιο στο οποίο πρωταγωνίστησαν τόσο οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Στρος Καν.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η μη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου ήταν «συνειδητή επιλογή από τον κ .Παπανδρέου». Μάλιστα ο κ. Ρουμελιώτης αποκαλύπτει ότι ο Στρος Καν του είχε ζητήσει να πείσει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου να μην προχωρήσουν σε υπογραφές για την είσοδο της Ελλάδας για το Μνημόνιο, πριν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, διαφορετικά το πρόγραμμα δεν έβγαινε. Ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Οικονομικών προτίμησαν να ακολουθήσουν τις επιταγές των εταίρων και της Ευρώπης.

Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ «ΧΑΜΕΝΟ» CD

Η ελληνική κυβέρνηση θα διαλευκάνει την τύχη του χαμένου CD  με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τη Γενεύη, ακόμη κι αν χρειαστεί να ζητήσει… αντίγραφο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 
Μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το θέμα αποτελεί για αυτόν προτεραιότητα. «Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς της HSBC στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, την Γαλλίδα ομόλογό του εκείνη την περίοδο.

Ανώνυμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών  υποστηρίζει μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ότι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες. Δεν ολοκλήρωσαν όμως τις έρευνες, «λόγω πιέσεων από πολιτικούς και κορυφαίους επιχειρηματίες».

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Neo και το matrix24.gr σας είχαν ενημερώσει πρώτοι ότι στην Κουμουνδούρου είχε δημιουργηθεί μέγα θέμα, όταν οι «σκληροπυρηνικοί» του Αριστερού Ρεύματος έμαθαν ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τον επικεφαλής της task force της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο επικεφαλής του Ρεύματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το επιβεβαίωσε και δημοσίως, αφού ερωτηθείς χθες σχετικά σε συνέντευξή του είπε: «Δεν θεωρώ ότι η συνάντηση με τον Ράιχενμπαχ ήταν στο ελάχιστο χρήσιμη και πολύ περισσότερο αναγκαία. Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται κάποια αναγνώριση από τους μανδαρίνους και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών για να προχωρήσει μπροστά». Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ειδικές αβαρίες για να αποκαταστήσουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλους αυτούς τους δοτούς γραφειοκράτες». Ε, εντάξει, ο Λαφαζάνης ουδέποτε είχε καλή άποψη ούτε για την Ε.Ε., ούτε για την… «γραφειοκρατία» της.

A.E. ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Η διοίκηση του Νεωρίου και η κυβέρνηση οδηγούν το ναυπηγείο στον αργό θάνατο

Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της πολιτικής απαξίωσης του ιστορικού ναυπηγείου του Νεωρίου από την κυβέρνηση, αλλά και των παρασκηνιακών τακτικών της διοίκησης του ναυπηγείου που έχει αφήσει απλήρωτους επί 4,5 μήνες τους εργαζόμενους, ενώ επιπρόσθετα τους οφείλει και υπερωρίες ενός ολόκληρου έτους.

Κατά παραδοχή του ίδιου του ιδιοκτήτη του Ομίλου Νεώριον, το ναυπηγείο της Σύρου οδηγείται αργά και βασανιστικά στο λουκέτο και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, την ώρα που η διοίκηση του Νεωρίου, όπως τουλάχιστον έχει δείξει μέχρι σήμερα, δεν έχει κανένα σοβαρό πλάνο για το μέλλον της επιχείρησης και απλά περιμένει τον αργό θάνατο.

Αμέτοχη και αδιάφορη παρουσιάζεται η συγκεβέρνηση, αφήνοντας το Νεώριο στη μοίρα του. Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει με τις δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού που ακόμη περιμένει το Νεώριο. Οι προεκλογικές υποσχέσεις των «γαλάζιων» παραγόντων, έμειναν μόνο στα λόγια και μετά τις εκλογές, γύρισαν την πλάτη στο ναυπηγείο και στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Νεωρίου μας δίνει την εντύπωση πως παίζει με τον πόνο των εργαζομένων με τον πλέον προκλητικό τρόπο. Όχι μόνο δεν τους πληρώνει προκαλώντας σε αυτούς σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, αλλά δείχνοντας  ένα πρωτοφανές σκληρό πρόσωπο, τους εμπαίζει, μισθώνοντας ρυμουλκά ιδιωτών για δουλειές του Νεωρίου, τα οποία κοστίζουν πολύ ακριβότερα από τα εργατικά χέρια που έχει στη δύναμή του το ναυπηγείο.

Η διοίκηση οφείλει να ανοίξει τα χαρτιά της και με ξεκάθαρες κουβέντες να γνωστοποιήσει στην κοινωνία της Σύρου, τι σκοπό έχει για το ναυπηγείο.  Η κυβέρνηση που λάμπει δια της απουσίας της σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των Κυκλάδων, έχει υποχρέωση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της μεγαλύτερης επιχείρησης του νομού και να στηρίξει έμπρακτα τη βιωσιμότητά της και την ύπαρξή της στο ναυπηγικό χάρτη.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

e-mail: anexartitoikykladon@gmail.com

 22810 76406

Το Συντονιστικό υπέρ των εργαζομένων στις ΕΠΑΨΥ

syndonistiko

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες δηλώνει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΠΑΨΥ, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινοτικές υπηρεσίες και οι δομές της ψυχικής υγείας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., τόσο στις Κυκλάδες όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ψυχική υγεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, δηλώνει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες νησιώτες συμπολίτες μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για το λαό μας.

Το Υπουργείο Υγείας, έχοντας περικόψει τη χρηματοδότηση, φέρει ακεραία την ευθύνη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες της ΕΠΑΨΥ. Η πολιτική της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, μετά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους καρκινοπαθείς και τα ΑμεΑ, "αποτελειώνει" τώρα και τους συμπολίτες μας με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αναγνωρίζοντας την επιστημονική και κοινωνική προσφορά που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών της ΕΠΑΨΥ, τόσο στις Κυκλάδες όσο και πανελλαδικά.

 

Σύρος, 30-9-2012

 

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

 

www.sidonistiko.blogspot.com

 

Κατεβάζει τους διακόπτες ο Φωτόπουλος... εφαρμόζοντας τις οδηγίες του ΣΥΡΙΖΑ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ξεκινούν σήμερα οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την ψήφιση των μέτρων από τη βουλή και να δημιουργήσουν τις επόμενες ημέρες προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. Μάλιστα οι όροι που έχουν τεθεί από τη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση είναι τέτοιοι ώστε να θεωρείται βέβαιο πως η απεργία πολύ δύσκολα θα ανακληθεί (απόσυρση και μη ψήφιση των μέτρων για υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο των ΔΥ των υπαλλήλων της ΔΕΗ).
Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές από την εισήγηση του επικεφαλής του συνδικάτου Ν. Φωτόπουλου, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ΓΕΝΟΠ ξεκινά κινητοποίηση διαρκείας όχι με στόχο να διαμαρτυρηθεί αλλά προκειμένου να μην αφήσει να περάσουν τα μέτρα. Ο ίδιος, έφερε ως παράδειγμα τις αντίστοιχες πολυήμερες κινητοποιήσεις του παρελθόντος 17 ημερών εναντίον των αλλαγών για το ασφαλιστικό και 10 ημερών εναντίον των μέτρων του μεσοπρόθεσμου, τονίζοντας ότι τώρα οι επιπτώσεις των μέτρων θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Βεβαίως, οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν και σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο για την ίδια τη ΔΕΗ, η οποία από πέρυσι βρίσκεται σε κλοιό ζημιών, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι περίπου το 50% των περυσινών ζημιών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για την εταιρεία. Και αυτό διότι το κόστος της περυσινής 10ήμερης απεργίας υπολογίζεται ότι έφτασε τα 60 εκατ. ευρώ όταν οι συνολικές ζημιές της εταιρείας ήταν 123 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα μεγάλο μέρος από τη ζημιά που υπέστη η ΔΕΗ από την περυσινή κινητοποίηση πήγε στους ανταγωνιστές ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς αλλά και στους εισαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις δημοσιευμένες καταστάσεις των εισηγμένων εταιρειών. Για παράδειγμα η Elpedison πέρυσι στο δεύτερο τρίμηνο είχε καταγράψει 26% περισσότερες πωλήσεις ενέργειας και 30% μεγαλύτερα EBITDA, ως αποτέλεσμα των αυξημένων πωλήσεων των μονάδων της που υποκατέστησαν μονάδες της ΔΕΗ που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της απεργίας. Αλλά και για την Τέρνα πέρυσι τα αποτελέσματα του τομέα ηλεκτροπαραγωγής ήταν σαφώς καλύτερα συγκριτικά με φέτος, εξαιτίας της απεργίας της ΓΕΝΟΠ (+10% πωλήσεις και +16,5% κέρδη). Ανάλογα οφέλη είχε και ο όμιλος Μυτιληναίου, χωρίς ωστόσο αυτά να αποτυπώνονται στα δημοσιευμένα αποτελέσματα καθώς φέτος μπήκε σε λειτουργία και η τρίτη μονάδα του ομίλου στην Κόρινθο, η οποία αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις και τα κέρδη του τομέα ηλεκτροπαραγωγής.

Πως λοιπόν η απεργία στη ΔΕΗ, παράγει κέρδη για τους ανταγωνιστές της; Με απλά λόγια, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η απεργία της ΓΕΝΟΠ, δημιουργεί έλλειμμα στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στην ημερήσια αγορά όλες οι μονάδες των ανεξάρτητων παραγωγών και μάλιστα σε πλήρες φορτίο. Βάσει του κανονισμού της αγοράς, οι μονάδες αυτές διαμορφώνουν πλέον την τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία και αυξάνεται σημαντικά. Με βάση αυτή την αυξημένη τιμή πληρώνονται όλοι όσοι μετέχουν στην αγορά, δηλαδή οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αλλά και οι εισαγωγείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΔΕΗ να υφίσταται σημαντική ζημιά καθώς μεγάλο μέρος της ζήτησης της αγοράς που καλύπτεται από δικές της μονάδες με χαμηλό κόστος, στην απεργία υποκαθίσταται από μονάδες ανταγωνιστών με υψηλό κόστος. Αρκεί να θυμίσουμε, τέλος ότι με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρείας, πέρυσι το ημερήσιο κόστος από την κινητοποίηση ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή:www.capital.gr

Ρε, άντε και γαμηθείτε…

Ενώ το αθάνατο Ελληνικό κράτος παραμένει το μοναδικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ στους υπηκόους του που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν, ταυτόχρονα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στον κάθε μαλάκα να ζει στη Βοστώνη και να ψηφίζει (δι' αλληλογραφίας) νομοσχέδια που θα καθορίσουν το μέλλον γενεών.

Απο ΤΟ blog ....ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΩΝ 

«Ανοίγουν» και πάλι τα φαρμακεία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας να αναστείλει τις κινητοποιήσεις και να εξυπηρετήσει και πάλι τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Αττική αναμένεται να ανακουφίσει και να γλιτώσει από την ταλαιπωρία πολλούς πολίτες που δεν μπορούσαν να πάρουν τα φάρμακα τους με πίστωση.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών της Αττικής αποφασίστηκε την Παρασκευή, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών.

iefimerida.gr

Παρών στην συνάντηση φορέων της Παροναξίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ...

....o Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε την Παρασκευή 28/9 σε συνάντηση εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων της Νάξου και της Πάρου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη, με αίτημα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Νάξου και της Πάρου με τη Μύκονο. Το αίτημα αυτό συνδέεται άμεσα με τη σύνδεση των δύο νησιών με το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου και η ικανοποίηση του θα επιφέρει σημαντική ροή τουριστικού ρεύματος στην Παροναξία.
Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μ. Μαργαρίτης, καθώς και ο διευθυντής της εταιρείας Golden Star Ferries κ. Στεφάνου που έχει στην ιδιοκτησία της το πλοίο Super Ferry, ο Νίκος Συρμαλένιος εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο αίτημα των φορέων της Νάξου και της Πάρου και ζήτησε τον συνολικό επανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών γραμμών και των ωραρίων των δρομολογίων για όλες τις Κυκλάδες, αλλά και τη σύνδεση τους με την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και το Βόρειο Αιγαίο, έτσι ώστε μέσα από συνδυασμένες μεταφορές να ικανοποιούνται για όλο το χρόνο οι ανάγκες των νησιών για απρόσκοπτη μεταφορά των ανθρώπων και των εμπορευμάτων. 
             1/10/2012 

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης: οι γεωγραφικές ζώνες και τα ποσά για τους δικαιούχους

Από 180 έως 900 ευρώ θα κυμαίνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Το ποσό θα προσδιορίζεται με συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η περιοχή και η επιφάνεια της κατοικίας και προφανώς η εισοδηματική κατάσταση των δικαιούχων.
Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνονται διευκρινίσεις αναφορικά με τον σχεδιασμό που κάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τη χορήγηση του επιδόματος και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

Οι προνοητικοί!

e-Επιλογές της 30/09/2012

Καλό Μήνα!