slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αιτήσεις για παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων




Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 47458ΕΞ2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1864/Β/2020) με θέμα: «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών», ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη χωρική του αρμοδιότητα, σύμφωνα με το άρθρο 6 της ανωτέρω ΚΥΑ, εντός του 1ου τετραμήνου (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος και Απρίλιος) έτους 2022, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τόσο τις απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και τις μισθώσεις μέσω δημοπρασιών. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται...

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον είναι ιδιοκτήτες όμοροι του αιγιαλού (απευθείας παραχώρησης) επιχειρήσεων κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων (camping), κέντρων αναψυχής, ναυταθλητικών σωματείων αναγνωρισμένων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και επιχειρήσεων θαλασσίων μέσων αναψυχής, να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με το άρθρο 3 της ανωτέρω ΚΥΑ, που θα συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1.    Άδεια λειτουργίας/γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση,
2.    Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.2971/2001, όπως κάθε φορά ισχύει, 
3.    Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον οικείο Δήμο,
4.    Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη με επιμέλεια του αιτούντα, που ελέγχεται και θεωρείται από τον  Δήμο μας, σύμφωνα με το άρθρο 13 της ανωτέρω ΚΥΑ,
5.    Υπεύθυνη Δήλωση,
6.    Μισθωτήριο της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., εφόσον παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα,
7.    Θεωρημένη άδεια μίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής από το Λιμεναρχείο Νάξου (για επιχειρήσεις θαλασσίων μέσων αναψυχής). 

  Σε περίπτωση που διαπιστωθούν καταπατήσεις ή αυθαίρετη χρήση αιγιαλού και παραλίας θα εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2285360121 και 2285360186.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους τους Δήμου μας ότι η υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150/28.12.2021 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 6302/Β΄/29.12.2021), δίνει τη δυνατότητα στήριξης καταναλωτών των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, υπό τη μορφή παροχής εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επιδότησης των οφειλών τους, προκειμένου να επανασυνδέεται το ηλεκτρικό ρεύμα.
Το ύψος του ειδικού βοηθήματος αντιστοιχεί σε ποσό που......καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, για συνολικές οφειλές:

Μέχρι την Δευτέρα 14/2 οι απογραφή πολιτών στο Δημαρχείο της Νάξου

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας απογραφής πληθυσμού από τους απογραφείς στις 14 Φεβρουαρίου 2022, όσοι κάτοικοι της Νάξου, Έλληνες και αλλοδαποί, δεν έχουν ακόμα απογραφεί για οποιονδήποτε λόγο καλούνται να προσέλθουν στο Δημαρχείο καθημερινά, αυτήν την εβδομάδα, από τις 10:00 έως τις 20:00, προκειμένου να απογραφούν.

Συνάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τη νέα ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων  και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Λεονταρίτη επισκέφθηκαν ο νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης και ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, Πύραρχος Άγγελος Κυρίτσης, συνοδευόμενοι από τον εν αποστρατεία Περιφερειακό Διοικητή Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κοτρίδη.

Η συνάντηση γνωριμίας διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της αγαστής και άκρως αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων εκτάκτου ανάγκης και λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε περίπτωση εκδήλωσής τους.

Κοροναϊός: Στα 4 εκατ. των πολιτών δικαιούχοι της τρίτης δόσης - Το όριο του εμβολιαστικού προγράμματος


Βασίλης Βενιζέλος
Αντικειμενικοί περιορισμοί κρατούν ψηλά τις τιμές του «σκληρού» δείκτη των απωλειών από COVID
Τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς μέσους όρους έχει φτάσει πλέον η χώρα μας στους εμβολιασμούς κατά του νέου κοροναϊού, καθώς περισσότεροι από 7.790.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ποσοστό 74,2% επί του γενικού πληθυσμού, με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ε.Ε. να φτάνει το 74,4%, και περισσότεροι από 7.380.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είτε με τις δύο δόσεις των διδοσικών είτε με τη μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου, ποσοστό 70,3% επί του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας, με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ε.Ε. να φτάνει το 70,4%.
Ποιοι, όμως, πρέπει να θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι;
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ενώ διεθνώς καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά και μόνον όσοι έχουν λάβει και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, εξαιτίας, φυσικά, του στελέχους Όμικρον, για όσους εκκρεμεί η ενισχυτική τρίτη δόση του εμβολίου στη χώρα μας δικαιούχοι είναι μόλις 4,34 εκατ. συμπολίτες μας – καθώς αυτοί έχουν κλείσει τους τρεις μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης του διδοσικού και τους δύο από τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου - και έχει εμβολιαστεί το 92,5% των δικαιούχων αυτή τη στιγμή.
Τρίτη δόση δεν έχουν λάβει, ενώ έχουν ολοκληρώσει τους επτά μήνες από τη λήψη των συμβατικών δόσεων, περίπου 324.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι λογίζονται εφεξής ως ανεμβολίαστοι έως ότου λάβουν τελικά την ενισχυτική δόση του εμβολίου.


Κατά τα λοιπά, το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφέρει για σήμερα τα εξής:

Οι φαιδρές συγκρίσεις Τζάκρη για τους νεκρούς του εμφυλίου σε σχέση με τους αντίστοιχους της πανδημίας


Βασίλης Βενιζέλος
«Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης

Μόνο μια ουρανομήκης άγνοια για βασικά ιστορικά δεδομένα της χώρας μας θα μπορούσε να οδηγήσει τη νομικό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, να διαβεβαιώσει τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι οι νεκροί από την λοίμωξη COVID 19 θα ξεπεράσουν τελικά στη χώρα μας τον δραματικό αριθμό των νεκρών του εμφυλίου πολέμου...

«Ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή το πρόσφατο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη καθώς συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από το κλείσιμο της Σχολής και τη σημαντική εναρκτήρια ομιλία που έκανε στο Συνέδριο αυτό ο Οικουμενικός Πατριάρχης επανέρχεται με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την οποία ζητά να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφέρεται στην ιστορία της Ιεράς Θεολογική Σχολής της Χάλκης που ιδρύθηκε το 1844 στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έκλεισε το 1971, 50 χρόνια πριν και έκτοτε παραμένει κλειστή και τονίζει ότι στα 127 χρόνια της λειτουργίας της έχουν αποφοιτήσει από αυτή σημαντικές προσωπικότητες της Ορθοδοξίας, θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι, μητροπολίτες, πατριάρχες συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προκαθημένου της Ορθοδοξίας, Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ενώ σε αυτή φοίτησαν όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο Έλληνες Ορθόδοξοι αλλά Χριστιανοί ορθόδοξοι από όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση (National Coalition)

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, συνεχίζεται ο δεύτερος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σύμφωνα με το σχεδιασμό των Υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Ο δεύτερος κύκλος πραγματοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με την Microsoft.

Προσοχή στην εικόνα!

Tου Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Η εικόνα ενός πολιτικού προσώπου «χτίζεται» με ρυθμό χελώνας και «γκρεμίζεται» με ρυθμό λαγού!

Τι μπορεί όμως να πάει «στραβά» στην καθημερινότητα ενός πολιτικού; Τα πάντα! Από απροσεξία, από αμέλεια, από υπέρμετρο εγωισμό, από ατυχία, από, από…, από εκατοντάδες αιτίες. Την κάθε είδους αποκάλυψη ακολουθεί ο πανικός και η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό είναι η παραίτηση ή η περιθωριοποίηση στα αζήτητα της πολιτικής.

O Μητσοτάκης καρατόμησε τον Σπήλιο Λιβανό-Ο Γεωργαντάς στη θέση του


Ο Λιβανός, αντί να αντιδράσει, έσπευσε να υπερθεματίσει σε απαράδεκτα σχόλια του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 - Είπε ότι η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές επειδή μοίραζε λεφτά με τσάντες «σε όποιον έλεγε καλημέρα» - «Κάνατε εποποιία», του είπε ο υπουργός και όλοι έσκασαν στα γέλια - Στη θέση του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς - Δείτε βίντεο

Η ΝΔ διέγραψε τον Πέτρο Δούκα μετά τα ψέμματα που είπε


Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ “εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας”.

Συγκεκριμένα η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Κλειστός ο δρόμος Απειράνθου - Σταυρός Κεραμωτής

 Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη αναφέρει "  Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ., ο δρόμος Απειράνθου – Σταυρού Κεραμωτής περίπου 1,5 km από τον οικισμό Απειράνθου, θα είναι κλειστός λόγω εργασιών απομάκρυνσης κατολισθήσεων". 

Το κράτος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και οι συχνές συνομιλίες με τον Παπαγγελόπουλο

Mέχρι στιγμής ο Τσίπρας το έχει κάνει γαργάρα, πιστεύοντας ότι όλα αυτά τα ηχητικά δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου
Αυτά που ακούγονται στις κομματικές συνάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και να μην έχουν ιστορικό προηγούμενο. Ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και στο τέλος έρχεται ο πρόεδρος Αλέξης και ανέχεται όλους τους Πολάκηδες. Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» ήρθε από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενώπιον του νυν διευθυντή του Τσίπρα και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε κομματική εκδήλωση, κατέστησε σαφές πως «πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».

Η (έγινε ή δεν έγινε) συνάντηση Σακελλαρίδη – Ανδρουλάκη



… και η μπενχουριάδα Ραβανού στο “Βήμα” για τον ΣΥΡΙΖΑ

Χαμούλης στον ΣΥΡΙΖΑ! Όλοι μαζεύουν υπογραφές για κάποιον λόγο! Κείμενο υπέρ Φίλη που “καταχεριάζει” Πολάκη… Κείμενο υπέρ Τσίπρα… Ομπρέλες, αλεξικέραυνα! Άλλοι θέλουν εκλογή από, τη βάση… Άλλοι ούτε να το ακούσουν! Το μέγεθος (του χαμούλη) μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από το “σεντόνι” που έχει γράψει ο Άρης Ραβανός στο “Βήμα” για τα “μαχαίρια που βγήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ” (εδώ)!

Νίκος Συρμαλένιος:Νοσοκομείο Σαντορίνης: Εμπαιγμός και στο βάθος…ιδιωτικοποίηση

Τι αποκαλύφθηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου για το νοσοκομείο Σαντορίνης. Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το Νοσοκομείο Σαντορίνης υπήρξε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του   βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων «η λογική του