slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Μανόλης που άφησε το δικό του στίγμα! Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 19:28Κατηγορία Σαν σήμερας
Συνήθως αυτή η στείλει αναζητά επώνυμους για να προβάλει τις δικές τους στιγμές. Σήμερα η ομάδα σύνταξη του sportcyclades.gr αποφάσισε ως ελάχιστο φόρο τιμής να κάνει μία αναφορά στον Μανόλη Μάκαρη, που μπορεί να έζησε μόλις 31 χρόνια, αλλά έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο Ναξιακό ποδόσφαιρο.
Μπορεί να έφυγε προδομένος από τη καρδιά του ξαφνικά από κοντά μας στις 13 Ιουνίου του 2006, αλλά όπως είπε ένας φίλος το όνομα του συνεχίζει συζητιέται στα ποδοσφαιρικά στέκια, τόσο στην ορεινή, όσο και στη πεδινή Νάξο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το όνομα του ακούγεται δυνατά τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνετε κάθε χρόνο από τον........ Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου στη μνήμη του, καθώς ο Μανώλης έχει αφήσει ως παρακαταθήκη το δικό του στίγμα στην ιστορία του συλλόγου.

Η ιστορία

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Πολιτιστικού Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος"
Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι παρόλο που διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι περιορισμένες, οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γίνονται κανονικά.
Προετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου στο χωριό και να είμαστε έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα τον Σεπτέμβρη 2017. 
  • Είναι σε εξέλιξη η συγκρότηση επιτροπών ανάλογα με τις δράσεις μας. Ο θεσμός των επιτροπών άρχισε δειλά-δειλά να εφαρμόζεται τα προηγούμενα χρόνια και συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και του συλλόγου γενικότερα με τη συμμετοχή και μελών μας εκτός Δ.Σ.
Αναλυτικότερα οι επιτροπές έχουν ως εξής:

Fwd: ΔΤ - «Ευρωπαϊκή συμβολή στην ανασκαφή στο Σίσι», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαική Επιτροπή.


«Ευρωπαϊκή συμβολή στην ανασκαφή στο Σίσι», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαική Επιτροπή.


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή με την οποία ζητάει την ενεργοποίηση κοινοτικών πόρων για τη συνέχιση της ανασκαφής στο Σίσι.


Αναλυτικά η ερώτηση:

Δ.Τ. Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

      
Πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2017 στην Χώρα της Άνδρου , εκδήλωση με θέμα : " Επικείμενη εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών στην ΆΝΔΡΟ- ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ"

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Κώστας Μπιζάς, ενημέρωσε για την ιστορική εξέλιξη των σχετικών αποφάσεων και δράσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς των νησιών Άνδρου,  Πάρου,  Νάξου και

Fwd: ΔΤ - ΄Εντονο ενδιαφέρον των Ευρωβουλευτών της ΝΔ για τον σεισμό στην Μυτιλήνη

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατία Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο., Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης με αφορμή τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε τη Χίο και τη Λέσβο κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Ο σεισμός μεγέθους 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου το απόγευμα της Δευτέρας στις 15.28 τοπική ώρα είχε ως τραγικό επακόλουθο το θάνατο μίας γυναίκας και αρκετούς τραυματίες.

Παράλληλα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και κατολισθήσεις στα νησιά Λέσβο και Χίο.

Οι πιο σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στην περιοχή της πόλης του Πλωμαρίου και της πόλης της Μυτιλήνης στο νησί της Λέσβου.

Οι πρώτες επίσημες αναφορές μιλούν για ζημιές σε σπίτια τόσο στο Πλωμάρι όσο και στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε χωριά που εκτείνονται σε μία ζώνη περίπου 40 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού έως και την ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου.

Από το σεισμό έχουν καταρρεύσει αρκετά σπίτια στην περιοχή και ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων παραμένει προσωρινά άστεγος.

Παράλληλα, έχουν σημειωθεί σημαντικές καταστροφές στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο λόγω των κατολισθήσεων.

Ας σημειωθεί ότι τα δύο ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι οι κύριες πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει σημαντικά πληγεί η οικονομία τους από τα μεταναστευτικά ρεύματα.

 

Ερωτάται η Επιτροπή:

 

-       Είναι σε γνώση της η ανωτέρω φυσική καταστροφή που έπληξε τα νησιά Λέσβο και Χίο στο Ανατολικό Αιγαίο;

-       Ποια Ευρωπαικά Διαρθρωτικά Ταμεία μπορούν να συνεισφέρουν στην αποκατάσταση των εκτεταμένων καταστροφών στην περιοχή που έπληξε ο μεγάλος σεισμός;»