slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2020Έναν ακόμα προϋπολογισμό που ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές για να κερδοφορούν οι λίγοι και να πληρώνει τις καταστροφικές συνέπειες ο λαός και οι νησιώτες, καταψήφισαν, όπως επισημαίνεται, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στη Ρόδο 
Εισήγηση της ΛΣ στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Αυτό είναι το ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ και ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας και η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Να σημειώσουμε ότι εάν το ψηφοδέλτιο κερδίσει, υπάρχει συμφωνία ότι όποιος από τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου πάρει τους περισσότερους σταυρούς θα ανακηρυχθεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δείτε όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας:

Στο προεδρείο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, Λειβαδάρας – ΚουκάςΕκλέχθηκε ομόφωνα το προεδρείο και τα 2 μέλη της 5μελούς εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην πρώτη συνεδρίαση συγκρότησης σε σωμα:

Καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε την επανάσταση από την αλήθεια«Πόσα πόδια έχει ένας σκύλος αν ονομάσουμε την ουρά του “πόδι”; Τέσσερα. Το να λέμε την ουρά “πόδι”, δεν την κάνει πόδι».

Θυμήθηκα αυτή τη φράση του Αβραάμ Λίνκολν διαβάζοντας την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ΑΟ Πάρου και τους «συντελεστές» του έργου που, περιέργως, ήταν όλοι πλην Μάρκου!
Λες και η Τεχνική Υπηρεσία δεν ακολουθεί τις εντολές της Δημοτικής Αρχής και του

Ανεξαρτητοποίηση Μαργαρίτη με επίθεση σε Δήμαρχο και ...βουλευτάκο

κ.Παρασκευή Μαργαρίτη,
https://www.naxospress.gr
Και οι εξελίξεις τρέχουν… Και τα τελευταία γεγονότα – «γνωστά σε όλους» - όπως αναφέρει στην επιστολή της η Παρασκευή Μαργαρίτη έχουν προκαλέσει νέα δεδομένα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Και η Παρασκευή Μαργαρίτη, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε» του νυν Δημάρχου Δημήτρη Λιανού, προχώρησε σε διπλή κίνηση με την αποστολή επιστολής προς το Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου… Ποια είναι αυτή; Αφενός η αίτηση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε» αφετέρου η παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της Κοινωφελούς…

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Χώρα της Νάξου


Το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου  στις 19:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η  Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Χώρας της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σας προσκαλεί στη
Πλατεία Πρωτοδικείου  για να ζήσετε από κοντά αυτή την όμορφη εμπειρία
Η παιδική χορωδία του Αριάδνειου Ωδείου θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα  και τραγούδια και στη

Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ ΠΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ MCW!


Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα μαγέψει με την υπέροχη γεύση της τη Θεσσαλονίκη!

Στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines», στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο εστιατόριο «Αγιολί», που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης, κοντά στην, ιστορική, πλατεία Αριστοτέλους της πανέμορφης Νύμφης του Θερμαϊκού.

Στη διάρκεια του event οι εκλεκτοί καλεσμένοι, που θα .......

Γ. Βρούτσης: Το ψηφιακό ωράριο και η κάρτα εργαζομένου θα «χτυπήσουν» την αδήλωτη εργασία


Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα και την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, συγκαταλέγεται και η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ 2», μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι στον πυρήνα των αλλαγών θα υπάρξουν δύο σημαντικές καινοτομίες: το ψηφιακό ωράριο και η κάρτα εργαζομένου.

Τοποθέτηση Κυμπουρόπουλου για το Μεταναστευτικό στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 26 Νοεμβρίου 2019

Ο Ευρωβουλευτής ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τη Τρίτη 26 Νοεμβρίου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναφορικά με την προετοιμασία της συνάντησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12-13 Δεκεμβρίου τονίζοντας την άμεση ανάγκη:1) Αναθεώρησης του Κανονισμού του Δουβλίνου.

2) Ενίσχυσης των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που δοκιμάζονται από τις αθρόες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από το 2015.

3) Ενεργοποίησης καθολικά της Διεθνούς Κοινότητας (τρίτες χώρες, Διεθνείς Οργανισμοί) , ώστε το προσφυγικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου έχει ως εξής:

Διοργάνωση Κυκλαδολογικού Συνεδρίου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών στην Τήνο.Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών  με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει  την  διοργάνωση  του

Δ΄ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου της στην Τήνο, με την συνεργασία του Δήμου της Τήνου  και τουΙδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.
Το Συνέδριο,το οποίο  - όπως έχει αποφασισθεί - διοργανώνεται ανά 4ετία, έχει για  τίτλο : Κυκλάδες : Αειφορία Πολιτισμούκαιθα λάβει χώρα από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίουέως και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020,στην πόλη της Τήνου,ειςτις φιλόξενες αίθουσες του  Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού.
Οι προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου αφορούν  στο :
Περιβάλλον, Φυσικό και Ανθρωπογενές, (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κτλ.)
Αρχαιολογία: νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για την.........