slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley στη Νάξο


Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Volley (Μaster 2010) διεξάγεται για δεύτερη φορά στο νησί μας, στην παραλία του Αγ.Γεωργίου από 25-27 Ιουνίου.Το τουρνουά το συνδιοργανώνει ο Δήμος Νάξου με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης .Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας όπου αναμένεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές στην άμμο της πανέμορφης παραλίας του Αγ Γεωργίου.
Kαλή επιτυχία στους αθλητές και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Φωτιά στην Νάξο

Μεγαλύτερη φωτιά ξέσπασε στην Νάξο στις 5 το απόγευμα, πάνω από το δημοτικό σχολείο του Αγερσανιου .Επιτόπου ισχυρή επίγεια δύναμη του Πυροσβεστικού κλιμακίου .


ΟΟΣΑ: Στο 70% του ΑΕΠ έπρεπε να είχε πέσει το χρέος σύμφωνα με τα έσοδα την περίοδο 1996-2003

Τα νούμερα εξελίσσονται στο χειρότερο εφιάλτη του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια να βρούμε που και πότε χάθηκαν τα λεφτά. Διαβάστε τι έλεγε ο ΟΟΣΑ το 2003, για το που έπρεπε να είχε πέσει το χρέος μεταξύ 1996 και 2003 με τόση ανάπτυξη και τόσες αποκρατικοποιήσεις, για να καταλάβετε που πήγαν τα λεφτά και τι παρέδωσαν στον Καραμανλή ο οποίος τα πρώτα 3 χρόνια που δεν υπήρχε κρίση μείωσε το χρέος κατά 10%:

«Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αλλά και την πρόσφατη προσωρινή έκθεση του ΔΝΤ, το πρόβλημα της υπερχρέωσης της ελληνικής οικονομίας έγκειται στο ότι από το 1996 μέχρι σήμερα υπό «φυσιολογικές» συνθήκες το χρέος έπρεπε να είναι μεταξύ 60% και 70% του ΑΕΠ.

Τα νούμερα

Οπως αναφέρεται στις επισημάνσεις της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ αλλά και στις παρατηρήσεις του ΔΝΤ, τα πρωτογενή πλεονάσματα της εξαετίας αυτής αγγίζουν συνολικά το 35% του ΑΕΠ, τα έσοδα στο ίδιο διάστημα των αποκρατικοποιήσεων έχουν φθάσει το 20% περίπου του ΑΕΠ, ενώ από τη μείωση των επιτοκίων έχει εξοικονομηθεί ένα 7% του ΑΕΠ.

Κατά συνέπεια, όπως παρατηρούν, το χρέος της ελληνικής κυβέρνησης έπρεπε να έχει μειωθεί μέσα στην εξαετία κατά 62% του ΑΕΠ, δηλαδή έπρεπε να ήταν σήμερα σχεδόν 70% του ΑΕΠ, τοποθετώντας την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με σχεδόν ικανοποιημένο το κριτήριο του χρέους...

Αντί αυτού, το χρέος της γενικής κυβέρνησης, δηλαδή το χρέος που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος σήμερα, επισήμως, είναι 118% του ΑΕΠ. Αν προσθέσουμε σ' αυτό τα περίπου 6 δισ. ευρώ (το λεγόμενο «κρυφό χρέος») των ρυθμίσεων από τόκους, ήτοι 4,2% του ΑΕΠ, τις εγγυήσεις που έχει δώσει το Δημόσιο για δανεισμό των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων που φθάνουν τα 8,5 δισ. ευρώ, ήτοι περίπου 6,1% του ΑΕΠ, και το μέρος του στρατιωτικού χρέους που η Eurostat σκέπτεται να «φορτώσει» τον προϋπολογισμό, ήτοι άλλα 2 δισ. ευρώ που ισοδυναμούν με 1,4% του ΑΕΠ, συνολικά φθάνουμε στο 130% του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια σε κάθε έλληνα πολίτη αντιστοιχεί χρέος ύψους 16.714 ευρώ.

Αν από αυτό αφαιρεθεί το ενδοκυβερνητικό λεγόμενο χρέος (ήτοι χρέος μεταξύ φορέων του Δημοσίου), που η κυβέρνηση λέει ότι αποδίδει ένα πλεόνασμα 13% του ΑΕΠ (η λεγόμενη «άσπρη τρύπα»), ενώ η Eurostat ανεπίσημα το υπολογίζει στο 8%-10% του ΑΕΠ, τότε καταλήγουμε σε ένα πραγματικό χρέος που εξυπηρετεί το Δημόσιο 120% του ΑΕΠ. Επισήμως αυτό το χρέος (της γενικής κυβέρνησης) το 2002 έκλεισε στο 105,7% του ΑΕΠ.

Στη Eurostat αναρωτιούνται πού βρίσκεται το υπόλοιπο 15% περίπου και ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο αναπροσαρμογής μέσα στο 2003 του πραγματικού χρέους της χώρας...

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως παρατηρούν και από τον ΟΟΣΑ, με την ελληνική οικονομία είναι ότι μέσα σε έξι χρόνια «παρήχθησαν» έσοδα (πρωτογενή πλεονάσματα, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, κ.λπ.) περίπου 62% του ΑΕΠ για να μειωθεί το χρέος, αλλά αυτό αντί να μειωθεί διατηρείται στο 105% του ΑΕΠ επισήμως και στο 120% του ΑΕΠ ανεπισήμως....

Από τη συνολική αυτή εικόνα του δημόσιου χρέους φαίνεται -υποστηρίζουν στη Eurostat- ότι το πρόβλημα της υπερχρέωσης της Ελλάδας είναι η δυσκολία αποκλιμάκωσης από το 1995 μέχρι σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν καταγραφεί στα προγράμματα σταθερότητας και τους προϋπολογισμούς. Εάν αυτό, συνεχιστεί και τη διετία 2003-2004, κατά την οποία προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 3,5% ετησίως, τότε είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα πέραν των άλλων να αντιμετωπίσει προβλήματα και να υποχρεωθεί να «πληρώνει» για την εξυπηρέτηση του χρέους της πολύ «ακριβότερα» από σήμερα, που δανείζεται στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλία...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23.02.2003


ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΡΟΣ Β : "οι θυσίες πιάνουν τόπο"...

http://2.bp.blogspot.com/_MJ8s_XDNFDA/SWsg0IioNKI/AAAAAAAAAPw/FztIeqnIiBw/s400/AmauroSkyloXatz.jpg

Είδα χθες για 5-10 λεπτά το δελτίο ειδήσεων του ALTER όπου με άθλιο τρόπο και παρακάμπτοντας την αφόρητη καθημερινότητα της οικονομικής κατάρρευσης που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, ο Χατζηνικολάου προσπαθούσε να μας πείσει ότι οι θυσίες άρχισαν να πιάνουν τόπο...

Χωρίς να υπάρχει κανένα αναπτυξιακό μέτρο και στραγγίζοντας και τα τελευταία ευρώ ακόμη και νοικοκυρέων ανθρώπων και κυρίως χωρίς να υπάρχει ελπίδα...

Όταν ο Παυλόπουλος πήγε να αντιτείνει κάτι, τον διέκοψε σαν να ήθελε να του πει άλλα μας είπανε να λέμε, εσύ τι θες τώρα...

Είναι καταφανές ότι η ψευτοελίτ της χώρας έχει ήδη φέρει τα πράγματα εκεί που ήθελε γι' αυτό τώρα θα μας φλομώσει με δείκτες που βελτιώνονται :

να κατασπαράξει μαζί με τους ξένους την περιουσία της χώρας, την περιουσία των Ελλήνων!

Θα τους αφήσουμε ή θα τους στείλλουμε από εκεί που ήρθανε, όλους τους προδότες;

Εκπαιδευτικοί και Φοιτητές έβαλαν στο κυνήγι … βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα!

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν σήμερα στη Πάτρα μεταξύ εκπαιδευτικών, φοιτητών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σήμερα το πρωί λοιπόν οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές , κρατώντας πανό και θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική

που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», περιμένοντας την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία θα ερχόταν στην Πάτρα για να παραστεί στην εκδήλωση φιέστα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων προς τιμήν των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν αποφοιτήσει από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης και στην οποία φιέστα η υπουργός επρόκειτο να ήταν η κεντρική ομιλήτρια.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την τελευταία …άτυχη επίσκεψή της στον Βόλο μάλλον θεώρησε ότι το όλο κλίμα δεν την σηκώνει για εκτός έδρας επισκέψεις. Έτσι, η οργή των παρευρισκομένων όπως ήταν φυσικό ξέσπασε στους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού. Με την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι, μητροπολίτης, δήμαρχοι, πρυτανικές αρχές, ο βουλευτής της Ν.Δ Νίκος Νικολόπουλος κ.α οι οποίοι πέρασαν μάλλον εύκολα μέσα στο Δημοτικό Θέατρο. Όταν όμως μετά από 10 περίπου λεφτά έφτασαν μαζί οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο υφυπουργός κ. Κατσιφάρας, και οι κ.κ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλόπουλος και στη προσπάθεια τους να μπουν μέσα ο κόσμος άρχισε να τους φτύνει και να τους στολίζει με κοσμητικά επίθετα!!

Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα για τους πολιτικούς ταγούς της Αχαΐας. Μετά από μια ώρα περίπου η ψυχική οδύνη τους εκτοξεύθηκε στα ουράνια! Είδαμε λοιπόν έντρομους τον υπουργό και τους βουλευτές κουστουμαρισμένους να τρέχουν κυνηγημένοι από το πλήθος, διασχίζοντας την μεγάλη πλατεία Γεωργίου, σε χρόνο που θα ζήλευε και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπόλτ , παρακάμπτοντας και σκοντάφτοντας σε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί σε λόφους σε όλη τη πόλη λόγω του κλεισίματος της χωματερής στην Ξερόλακα, και οι οποίοι βουλευτές στην προσπάθεια τους να σωθούν εισέβαλλαν σε γνωστή καφετέρια στέκι της πόλης.

Περιττό να πούμε ότι …φύγανε καφέδες, …. αναποδογυρίστηκαν τραπεζάκια και πολλά άλλα κωμικοτραγικά που τα βλέπουμε μόνο σε ταινίες. Η όλη ιστορία πάντως τελείωσε όταν μετά από κάποιο διάστημα οι βουλευτές μετέβηκαν σε παρακείμενο γραφείο του κόμματος.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα είχαν την τύχη να τα τραβήξουν και κάμερες τοπικών καναλιών, τα οποία κανάλια είχαν μαζευτεί για ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ που γινόντουσαν δυο τετράγωνα μακριά από την πλατεία και έτσι με τα πρώτα επεισόδια έτρεξαν και αποθανάτισαν τα γεγονότα. Αυτό όμως που μένει να δούμε είναι αν τα κανάλια δείξουν αυτές τις σκηνές!! Μιας και όπως είδαμε και στη Τρίπολη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στα περισσότερα ΜΜΕ επικρατεί η λογική «μούγκα στην στρούγκα» .

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/06/blog-post_7736.html

Επίθεση Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ: «Είστε κατώτεροι των προσδοκιών του λαού»...

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Και αυστηρές συστάσεις προς τους γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας...
Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της δημοσιονομικής κρίσης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο «η ύφεση να γίνει μόνιμη».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για ...
την επερχόμενη ύφεση και σημείωσε ότι «αν δεν αποφύγουμε τώρα την περαιτέρω καταβύθιση του δείκτη ανάπτυξης, θα γίνει η ύφεση μόνιμη και θα μπούμε σε φαύλο κύκλο». «Η Ν.Δ. υποδεικνύει τον σωστό δρόμο για να σταθεί ο τόπος όρθιος και να αντέξει», πρόσθεσε.
.Κλιμακώνοντας την επίθεση στην κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των προσδοκιών του λαού μας».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προέβη σε συστάσεις προς τους υπευθύνους των γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους «να είναι δίπλα στους πολίτες».

Κατά την εισήγησή του στο διαγραμματειακό όργανο της Ν.Δ., απευθύνθηκε προς τους υπευθύνους των γραμματειών και τους είπε:

«Σας έχω ζητήσει ήδη να είστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, σας το λέω και σήμερα ακόμη πιο έντονα. Ο ελληνικός λαός σηκώνει βαρύ φορτίο στις πλάτες του και θέλω να μας αισθάνεται ο πολίτης καθημερινά πολύ κοντά του, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά του και να παρεμβαίνουμε. Θέλω γραμματείς με καθημερινή παρέμβαση στην κρίση, που δοκιμάζει τον κοινωνικό ιστό και πλήττει την συνοχή της κοινωνίας μας».

«Σας ζητώ, επίσης, να παρακολουθείτε, μαζί με τους τομεάρχες, σε κάθε βήμα και σε κάθε απόφαση αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Η Ν.Δ. πρέπει να είναι παρούσα σε όλα. Μοναδικό κριτήριό μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο και στον λαό μας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι μετά το συνέδριο θα οργανωθεί πρόγραμμα εξορμήσεων των κομματικών στελεχών σε όλη την περιφέρεια και σημείωσε πως το καλοκαίρι θα είναι ένα «καλοκαίρι εξωστρέφειας».

Η ώρα του Σαμαρά


«Πρέπει να ξέρουμε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο στην πραγματοποίησή του, πιο αβέβαιο για την επιτυχή έκβασή του, πιο επικίνδυνο στο χειρισμό του, από την προσπάθεια εισαγωγής μιας νέας τάξης πραγμάτων. Γιατί ο μεταρρυθμιστής έχει εχθρούς όλους εκείνους που αποκομίζουν κέρδη από το παλιό σύστημα και χλιαρούς μόνο υποστηριχτές αυτούς που περιμένουν να ωφεληθούν με το καινούργιο»

Machiavelli: «Ο Ηγεμόνας»

Εξίμισι μήνες μετά την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και ενάμισι χρόνο από την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή από την πολιτική έρημο, ο Αντώνης Σαμαράς πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ακόμα και η αρνητική προβολή του, ακόμα και τα μαύρα και ύποπτα δημοσιεύματα με αφορμή τις εκάστοτε απελπισμένες δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη και της κ. Μπακογιάννη, δείχνουν το άγχος και την αγωνία εκείνων που ανησυχούν από το αδιαμφισβήτητο γεγονός: ο Αντώνης Σαμαράς εξελίσσεται σταθερά σε σημείο αναφοράς και πόλο συσπείρωσης εκείνων ,που ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογικά πιστεύω, αναζητούν τον πολιτικό που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα εφιαλτικά της αδιέξοδα.

Δεν θα πούμε ότι έγιναν όλα καλά, ή ότι είναι όλα καλά στη ΝΔ στους μήνες που πέρασαν από τον περασμένο Νοέμβριο. Το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε, το Antinews (οι συντάκτες του και οι αναγνώστες του) δεν σταμάτησε στιγμή από τον περασμένο Νοέμβριο να επισημαίνει τα κακώς κείμενα και να καταθέτει θέσεις και απόψεις.

Αυτή την ώρα όμως, που τα πάντα καταρρέουν, και το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει στην κυριολεξία τι να κάνει, πρέπει να δούμε τι επί της ουσίας έκανε μέχρι τώρα ο Σαμαράς και τι πρέπει να κάνει, κατά την γνώμη μας πάντα.

Πρώτον: Χάρις λοιπόν στην πολιτική Σαμαρά δεν υπάρχουν σήμερα στη ΝΔ βαρόνοι και κομματάρχες. Όποιος δεν πείθεται ας ψάξει να δει που βρίσκονται σήμερα και τι κάνουν μια σειρά ιστορικών στελεχών από τον Καραμανλή μέχρι τον Σουφλιά και τους «Βατοπεδινούς».

Το κυριότερο από όλα, η Ντόρα και ο «μητσοτακισμός» ως πολιτική αντίληψη και ιδεολογία, βρίσκονται πλέον εκτός ΝΔ – και κυρίως αναίμακτα.

Δεύτερον, η ΝΔ δεν διαπλέκεται πλέον με κανένα συμφέρον. Κανένας εθνικός κατασκευαστής, προμηθευτής ή εκδότης δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να υπαγορεύσει γραμμή, όπως βλέπαμε δηλαδή να γίνεται τόσο χρόνια. Αντιθέτως, όλοι οι «παράγοντες» του χώρου ψάχνονται να βρουν «τι είναι αυτός ο Σαμαράς». Και επειδή δεν ξέρουν και αγχώνονται τους βλέπουμε να καταφεύγουν στα συνηθισμένα πιόνια τους, μπας και κάνουν παιχνίδι. Θα μάθουν όμως κι αυτοί.

Τρίτον και ίσως σημαντικότερο. Στους λίγους αυτούς μήνες ο Σαμαράς κατόρθωσε κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος ηγέτης της ΝΔ. Να προσδιορίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα της νέας ΝΔ, να περιγράψει το όραμα του για τη νέα Ελλάδα. Εναπόκειται πλέον στο νέο κομματικό μηχανισμό που θα προκύψει από το επικείμενο Συνέδριο η εκλαΐκευση αυτού του πολιτικού λόγου, να γίνει κτήμα όλων.

Τέταρτον, η επιχείρηση ενοχοποίησης της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίσθηκε σθεναρά και αν δεν ήταν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, η κυβέρνηση δεν θα ήξερε σήμερα που να κρυφθεί με όσα αποκαλύπτονται για την Ζήμενς.

Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Όσοι διαβάζουν Ιστορία θα συμφωνήσουν μαζί μας ότι σε ταραγμένες περιόδους αναδεικνύεται πάντα ένας ηγέτης που εκφράζει τα αισθήματα του λαού και χαράζει το μέλλον.

Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ πως θεωρούμε ότι ο ηγέτης αυτός είναι σήμερα για την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως επίσης γράψαμε πολλές φορές από την στιγμή που ο Σαμαράς έγινε από την πολιτική έρημο αρχηγός της ΝΔ αιφνιδιάζοντας τους πάντες και ανατρέποντας σχεδιασμούς δεκαετιών μπορεί να κάνει τα πάντα. Θέμα χρόνου είναι από την στιγμή που παραμένει αδιάλλακτα συνεπής στο πολιτικό όραμα που τον έφερε μέχρις εδώ – όπως και να το κάνουμε, θέλει χρόνο για να μάθει πως λειτουργεί το «σύστημα», κάποιος που ήταν εκτός τόσα χρόνια.

Όμως, για να προχωρήσει μπροστά ο Σαμαράς πρέπει να εκφράσει όλο το λαό και όχι μόνο τους Νεοδημοκράτες.

Και δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτή την Νέα Δημοκρατία – τελεία και παύλα.

Ο λαός δεν ενδιαφέρεται καθόλου σήμερα ούτε για τα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ ούτε για την ίδια τη ΝΔ. Είναι πλήρως απαξιωμένη.

Από την άλλη μεριά, η ατέρμονη φιλολογία για το ποιοι θα διαγραφούν ακόμα, μόνο τους εχθρούς του Σαμαρά και της ΝΔ εξυπηρετεί πλέον.

Δεν θέλει και πολύ σκέψη το πράγμα λοιπόν. Ο λαός ο ίδιος τιμώρησε τους βατοπεδινούς, τους κουμπάρους, τα λαμόγια, τους κηφήνες του κρατικού κορβανά. Ο Σαμαράς πρέπει απλώς να το επισφραγίσει, να τους πετάξει έξω από κάθε δραστηριότητα της ΝΔ και να προχωρήσει μπροστά. Αυτό έλειπε να απολογείται στο ΠΑΣΟΚ για τον ποιόν πρέπει να διαγράψει κάθε φορά. Τους τελειωμένους από τον λαό και από τον ίδιο;

Ας πετάξει λοιπόν στα μούτρα των ΜΜΕ την εσωστρέφεια στην οποία επιχειρούν να κλείσουν τη ΝΔ κι ας φύγει μπροστά συσπειρώνοντας γύρω του τον απλό λαό, που σήμερα στενάζει από τα ληστρικά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα ότι αυτό το διαλυμένο μαγαζί που λέγεται ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει. Η μόνη λύση είναι να φτιαχτεί μια εντελώς καινούργια οργάνωση πάνω στην παλιά. Διαφορετικά ο παλιός μηχανισμός θα αφομοιώνει και θα εξουδετερώνει κάθε τι νέο, όπως έγινε μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις.

Στην Επικοινωνία μηδέν

Πρέπει επιτέλους ο Σαμαράς να αποκτήσει πραγματικό επικοινωνιακό επιτελείο. Απλώς δεν πάει άλλο.

Δεν μπορεί να βρει πέντε – έξι δικούς του, να βγαίνουν μόνο αυτοί στα κανάλια και να απαντάνε στις αστειότητες που λένε καθημερινά;

Δεν μπορούν να βρουν έναν σκηνοθέτη για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στις οποίες κανείς δεν τον «φροντίζει»;

Επίσης: όσοι περιτριγυρίζουν τον Σαμαρά, ή έχουν αναλάβει καθήκοντα από αυτόν, πρέπει να καταλάβουν ότι η δουλειά τους είναι να προβάλλουν τον Σαμαρά, κανέναν άλλο και ιδίως τον εαυτό τους. Αλλιώς να πάνε σπίτι τους. Μικρομάγαζα και προσωπικές στρατηγικές, που τόσο ζημίωσαν την παράταξη, δεν έχουν καμιά θέση στην νέα προσπάθεια.

Τι ζητά ο λαός

Σ’ αυτήν την καταστροφολογία που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση για να περνάει τα ληστρικά της μέτρα, ο Αντώνης Σαμαράς, πρέπει να αντιτάξει ένα ρεαλιστικό και υπεύθυνο πρόγραμμα ελπίδας. Ο στόχος δεν είναι απλώς η νίκη στις επόμενες εκλογές. Ο στόχος είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση. Ένα ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ. Κεντρικός άξονας του οποίου θα είναι ένας νέος κοινωνικός μετασχηματισμός, αντίθετος από αυτόν που έφερε το ΠΑΣΟΚ και ο οποίος θα συνενώνει τις υγιείς δυνάμεις του Έθνους σε μια νέα προσπάθεια.

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι αυτό που δεν αντιλήφθηκε και ο Κώστας Καραμανλής και η «παλιά» Νέα Δημοκρατία ήταν η δύναμη και η εμβέλεια του κοινωνικού μετασχηματισμού που συνεπέστατα εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Από εκείνους που δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους, τους «μη προνομιούχους» που έγιναν «προνομιούχοι», τον προσεταιρισμό πάγιων αιτημάτων εκδημοκρατισμού της Αριστεράς, μέχρι την απέραντη διαπλοκή με την οικονομική εξουσία, το ΠΑΣΟΚ μετασχημάτισε την κοινωνία. Εγκαθίδρυσε το λεγόμενο «σύστημα ΠΑΣΟΚ».

Η ΝΔ δεν το κατάλαβε ποτέ αυτό. Γι αυτό και έχανε πάντα από το ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ανοησίες περί «μεσαίου χώρου» και «συναίνεσης» μόνο την πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ διαιώνιζαν και οδηγούσαν. Αλλά θα τα πούμε κι άλλη φορά γι αυτά.

Ό Σαμαράς πρέπει λοιπόν τώρα να εξαγγείλει ευθαρσώς έναν άλλο κοινωνικό μετασχηματισμό που να ανταποκρίνεται στις ιδέες του Πατριωτισμού και του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού και κυρίως στο πάνδημο αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τελευταίο και σημαντικότερο: Επαναφορά στο προσκήνιο και ενίσχυση του κινηματικού χαρακτήρα του ρεύματος που ανέδειξε τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Τον Σαμαρά δεν τον εξέλεξε στην ηγεσία της ΝΔ κανένας βουλευτής, κανένας σύμβουλος και κανένας τομεάρχης. Τον εξέλεξε ο κόσμος που πίστεψε σε αυτόν. Την ελπίδα αυτού του κόσμου έχει υποχρέωση λοιπόν να πραγματώσει.

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά στιγμή ούτε ο Σαμαράς, ούτε όσοι δίπλα του προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

FactorX

Αναμένονται εξελίξεις και αποσύρσεις

Στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νάξο είχαν συνάντηση με τους Νίκο Μαράκη και Θανάση Γρυλλάκη, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μπορεί να μην υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να... έχουμε σοβαρές εξελίξεις στα δημοτικά της Νάξου. Φήμες από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μιλούν για απόσυρση υποψήφιου

Σε νέα κατεύθυνση με νέα πρόταση άλλα πάντα υπέρ του ενιαίου οι Ενεργοί Πολίτες

Ο Μανώλης Λυκουρόπουλος, μέλος της ομάδας Ενεργών Πολιτών, μετά την απόρριψη του ενιαίου ψηφοδελτίου από τον Δήμαρχο Νίκο Μαράκη, μιλώντας Ραδιοφωνία Κυκλάδων κατάθεσε νέα πρόταση προτείνοντας στον Μανώλη Μαργαρίτη και το Θανάση Γρυλλάκη και σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες, αλλά και με τις αριστερές... δυνάμεις της Νάξου, να καταρτίσουν κοινό ψηφοδέλτιο.

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΑΝ “ΗΡΩΕΣ” ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ…

Δημοσιεύθηκε από olympiada

…πανηγύριζαν, ήταν “περήφανοι” επειδή προσέφεραν την ύψιστη υπηρεσία.

-Γλιτώσαμε την Πατρίδα! Ούρλιαζαν με σιγουριά…

-Τα δύσκολα έχουν περάσει! Δήλωνε η περσόνα του ΔΝΤ και ο Χάρυ Πότερ της διαπλοκής.

Ανεπάγγελτοι, δικηγορίσκοι, πολιτικάντηδες, προσπαθούσαν να.....


μας πείσουν. Άνθρωποι με απόλυτη άγνοια των οικονομικών, χωρίς καν να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, έβγαλαν οικονομοτεχνικά πορίσματα. Δεν ήξερε ο Σαμαράς που ήταν οικονομολόγος, ήξεραν “αυτοί”.

Σήμερα λοιπόν, μεταδίδει το Bloomberg (και το CNBC) ότι η Ελλάδα θα πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενδεχομένως και τον Αύγουστο!. Το Bloomberg είναι το σοβαρότερο οικονομικό δίκτυο παγκοσμίως και λέει τα αυτονόητα. Εμείς θα σας εξηγήσουμε με απλά λόγια τι κατάφεραν “αυτοί” του ΝΑΙ:

-Εάν η Ελλάδα αναδιάρθρωνε το χρέος ΠΡΙΝ ψηφίσει το μνημόνιο, τότε οι πιστωτές θα συρόντουσαν σε συνδιαλλαγή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΓΓΥΑ πέραν των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους! Θυμηθείτε οι καμμένοι από το χρηματιστήριο, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ; Ακριβώς ότι θα έκαναν τα ομόλογα αυτοί που τα κατείχαν. (Οι φίλοι της “νέας διακυβέρνησης” βέβαια, γνώριζαν τις ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ μεθοδεύσεις και θησαύρισαν με τα CDS). Αντίθετα η επαναχρηματοδότηση της χώρας θα ήταν πλέον δική τους αναγκαιότητα, όπως μια τράπεζα επαναχρηματοδοτεί τον ΛΑΝΑΡΑ για να συνεχίσει τη λειτουργία του μπας και πάρει κάτι πίσω. ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;

-Τωρα όμως, ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΙ, εάν η Ελλάδα πάει σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι ΝΕΟΙ πιστωτές της που “εξαγόρασαν” τις υποχρεώσεις, έχουν προσημειώσει ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΕΘΝΙΚΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Όλα αυτά μάλιστα, χωρίς δικαίωμα αναστροφής από την Ελλάδα, χωρίς το δικαίωμα οποιασδήποτε προσφυγής. ΕΤΣΙ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Καταλάβατε πόσο εύκολα (νομίζουν ότι) ξεπούλησαν την Πατρίδα; Χωρίς μάλιστα να δώσουν δεκάρα τσακιστή!

Εάν μάλιστα περίμεναν 24 ώρες (!!) για να υπογράψουν το μνημόνιο, η Ελλάδα θα είχε μπει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με την ενεργοποίηση του άρθρου 122 της σ. Λισσαβόνας ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕ Η GOLDMAN SACHS! Ναι, οι διαχρονικοί σύμβουλοι της Νέας διακυβέρνησης. Για τέτοιο αίσχος μιλάμε. Γι’ αυτό ο Παπακωνσταντίνου έτρεχε την επομένη της ψήφισης για να περάσει τις πραξικοπηματικές τοποποιήσεις!

Κάποιος θα ρωτήσει “δηλαδή όσοι ψήφισαν ΝΑΙ είναι λαμόγια”; Η απάντηση είναι σαφής: ΟΧΙ, δεν είναι. Είναι απλώς άσχετοι από οικονομικά ή απλώς κομματόσκυλα. Αυτό όμως δεν ελαφρύνει την θέση τους. Δεν διαχειρίζονται το ψιλικατζίδικο του μπαμπά τους (μακάρι να είχαν θα καταλάβαιναν περισσότερα) αλλά τις τύχες ενός ολόκληρου Έθνους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι συνένοχοι. Το γνωρίζουν και γι’ αυτό τρέχουν ασθμαίνοντες για να διασωθούν. Γνωρίζουν και τις “ιδιωτικές” δημοσκοπήσεις με δείγμα 12,000 ανθρώπων (!!) που δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό έχει ανατραπεί πλήρως.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα, εμείς δηλαδή πρέπει τάχιστα να αποτινάξουμε τους εμπνευστές της μεγάλης ληστείας και να επιστρέψουμε τα λεφτά του ΔΝΤ μέχρι τελευταίας δεκάρας ώστε να τους ξεφορτωθούμε. Μπορεί να χρειαστεί να πεινάσουμε για 2-3 μήνες. Εκεί όμως θα φανεί εάν πραγματικά αξίζουμε να σωθούμε. Εάν μπορούμε να αφυπνίσουμε την συλλογική ηθική που μας κράτησε ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια. Εάν μπορούμε να αποτινάξουμε την ελεεινή μετάλλαξη του χαρακτήρα μας που καλλιεργήθηκε έντεχνα στην μεταπολίτευση. Αυτή η μετάλλαξη που ανέδειξε τα άθλια στοιχεία του χαρακτήρα μας, τι μιζέρια και τον συμπλεγματισμό μας. Τώρα θα αποδείξουμε εάν αξίζουμε να λεγόμαστε Ελληνες και να είμαστε Ελεύθεροι.

Γιατί μας ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ λέγοντας μας ότι …

“Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!”

Και οι μικροί αυτοί “ελληνες” φρόντισαν να την ξεπουλήσουν για να γεμίσουν τα προτοφόλια τους. Ενώ η Αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, τελείως απλή, τεκμηριωμένη ιστορικά και φάρος για το μέλλον και την ελευθερία:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Θράκη: Μια Χαρά και 2 τρομάρες...

Όταν 1 φώτο και 1 τίτλος τα λένε όλα..
μια χαρα και 2 τρομαρες.jpg

ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ..."ΛΑΓΟ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ...

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ...ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...

Απίθανη κωμωδία εκτυλίχθηκε χθες στη βουλη με τις "τυποποιημένες" (καρμπόν), ....επίκαιρες ερωτήσεις Καρατζαφέρη.
Σήμερα ο "λαγός" της κυβέρνησης του Πασοκ καί εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., ανέλαβε να αγιοποιήσει την... αποτελεσματικότητα των ανάλγητων μέτρων της κυβέρνησης είς
βάρος του Ελληνικού λαού και της κυριαρχίας της Ελλάδος, με ερώτηση , ώστε να δώσει βήμα στον γίγαντα της οικονομίας και υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου να μας καθησυχάσει, ότι ....άρχισε η διαδικασία να πλουτίσει ο Ελληνικός λαός..!!!
Ετσι μάθαμε ότι θα πάρουμε και τις 3 δόσεις του δανείου από την τρόικα του Δ.Ν.Τ.
Μάθαμε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή..
(Λες και τούς συμφέρει να μη μας δώσουν ολόκληρο τό δάνειο ή τους συμφέρει να κάνει παυση πληρωμών και να πτωχεύσει η Ελλάδα...)

Μάθαμε και το "χαριτωμένο" ότι έχουμε μείωση του ελλείμματος κατά ...39%.!!!
Έτσι απαλλαγήκαμε από το άγχος και θα περάσουμε ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο॥
politikosafari.

ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ