slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίθεση του Στρατηγού Ζιαζιά κατά Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκατομμυριούχου Δ. Παπαδημούλη(ΒΙΝΤΕΟ)


Με έκπληξη ακούσαμε χθες, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ,δηλώσεις ευρωβουλευτή, δήθεν αριστερού και εκατομμυριούχου του ΣΥΡΙΖΑ ,ότι η παρουσία στα Μ.Μ.Ε. αποστράτων αξιωματικών των Ε.Δ. και όσων «ανεβάζουν τους τόνους» απέναντι στην Τουρκία, γίνεται κατά την άποψή του «για να ντιλάρουν όπλα» .
Κύριε ευρωβουλευτα ντιλερ όπλων και ψυχών είστε εσείς και τα «συνάφι» σας, που φθάσατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σημερα , χωρίς ποτέ να ζητήσετε συγγνώμη από αυτόν τον λαό , που τόσο συχνά τον επικαλείστε για να δικαιολογήσετε την πολιτική σας ύπαρξη .
Κύριε ευρωβουλευτα ντιλερ πολιτικών ιδεοληψιών και ΨΕΥΔΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, που επι χρόνια τωρα ως δημόσιο πρόσωπο,από καίριες θέσεις , συμβάλλατε στην πνευματική , ηθική , κοινωνική,και βέβαια οικονομική παρακμή της Χώρας μας.
Μήπως θα θέλατε να συγκρινουμε το πόθεν εσχες των Αποστράτων Στελεχών με το δικό σας;

Κυκλάδες: 487 νέες θέσεις (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 55 άτομα )εργασίας σε όλους τους Δήμους (λίστα)Στις αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για 34.520 άνεργους σε όλους τους Δήμους της ελληνικής επικράτειας.
Στους 19 Δήμους των Κυκλάδων πρόκειται να προσληφθούν συνολικά 487 άνεργοι σε διάφορες ειδικότητες, κατηγορίας ΥΕ,ΔΕ,ΤΕ, και ΠΕ, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.


Αναλυτικά οι θέσεις που θα προκηρυχθούν ανά Δήμο είναι:

Αποτελέσματα Εκλογών 8ης Δεκεμβρίου 2019 του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ-ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Αποτελέσματα Εκλογών 8ης Δεκεμβρίου 2019 του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ-ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
Ψήφισαν: 142 μέλη
Άκυρα: 2
Έγκυρα: 140
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Τα νησιά μας, οι Κυκλάδες και το άδηλο μέλλον τους

Άρθρο του Νίκου Συρμαλένιου στην εφημερίδα Documento, 8/12/2019
Πολλοί, συχνά στην Αθήνα με σταματάνε στο δρόμο και με ρωτάνε: τι κάνουν τα νησιά μας, τι κάνουν οι Κυκλάδες. Τους απαντώ: ιδιαίτερα το χειμώνα είναι πιο ωραίες, από ότι τις ξέρετε το καλοκαίρι. Προφανώς υπάρχει αλήθεια σε αυτό, αλλά εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις…..

Οι Κυκλάδες λοιπόν, αλλά και όλα τα νησιά μας, είναι μικρά αριστουργήματα, χειροποίητα μνημεία παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχουν όμως ένα «ελάττωμα», είναι νησιά, δηλαδή περιτριγυρίζονται από θάλασσα και αυτό σημαίνει πολλά….Μια κακοκαιρία, κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση ή βλάβη του πλοίου, μπορεί να σε αποκόψει για μέρες, ιδιαίτερα το χειμώνα. Κάποιοι καθηγητές ή δάσκαλοι δεν θα έλθουν, είτε γιατί δεν μπορούν να «βγουν» οικονομικά (μικρός μισθός σε σχέση με τις ανάγκες), είτε γιατί δεν θα βρίσκουν σπίτι (ιδιαίτερα στα πολύ τουριστικά νησιά), κάποιοι γιατροί για τους ίδιους ή παραπλήσιους λόγους δεν θα αποδεχθούν ή δεν θα δηλώσουν καν πρόθεση διορισμού. Κάποιοι νέοι άνθρωποι δεν θα έχουν δουλειά μετά τον Οκτώβριο ή θα ασφυκτιούν στα στενά κοινωνικά πλαίσια, όλα αυτά αποτελούν εύλογους λόγους για να μην είναι εύκολο τα νησιά μας να είναι ζωντανά δώδεκα μήνες το χρόνο.
Νησιωτικότητα λοιπόν με μια λέξη, μια έννοια που πολλοί τη λένε, αλλά λίγοι την

Άρωμα Χριστουγέννων στο 1ο Γυμνάσιο ΝάξουΜε γοργούς ρυθμούς και πολύ κέφι ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στο σχολείο μας. Τα παιδιά εδώ και μέρες συντονισμένα σε ομάδες και με την εποπτεία των καθηγητών τους , στολίζουν τους διαδρόμους του σχολείου, προετοιμάζουν χορευτικά και άλλα δρώμενα στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης σχολικής γιορτής. Οι χαρούμενες φωνές και τα γέλια των παιδιών σε συνδυασμό με

Προσωρινή αναστολή της απόφασης για την ίδρυση LIDL στη ΝάξοΠρος: Μέλη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Κοιν.: -Εμπορικοί Σύλλογοι Κυκλάδων
           -Ο.Ε.Σ.Α.Ο.Ν.Ν.A.
           - Ε.Σ.Ε.Ε.
           -ΜΜΕ


ΘΕΜΑ: Προσωρινή Διαταγή αναστολής εκτελέσεως της 31198/10-06-2019 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Ανακοινώνουμε στα μέλη μας και στο κοινό την Προσωρινή Διαταγή για αναστολή εκτελέσεως της 31198/10-06-2019 απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που αφορούσε την.........

ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος & Πρόεδρος


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Όσο πλησιάζει ο καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα υποστηρίξει το κόμμα του, τόσο εντείνονται οι κινήσεις παρασκηνίου. Κύκλων, τετραγώνων και λοιπών παραγόντων.
Μάλιστα, προχθές, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γιώργο Παπανδρέου, εξίσουγνωστό και ως ΓΑΠ! Αδιαφορώντας αν ουσιαστικά έχει προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, εξίσου γνωστού κι ως Πάκη!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την...