slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΙΤΕ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


 C:\Users\Κάτια Πουλάκη\Downloads\new pixida_final copy jpeg.jpg

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΣΕ LIVE STREAMING ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ


«Η ειρηνική συνύπαρξη δύο θρησκειών: Η περίπτωση της Θράκης»


Το Ινστιτούτο ΠΥΞΙΔΑ, έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ακριτικές περιοχές  της χώρας μας, διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση για την Θράκη με θέμα «Η ειρηνική συνύπαρξη δύο θρησκειών: Η περίπτωση της Θράκης»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, στις 18:30, υπό την αιγίδα του.


Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (on camera): “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα”

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδίδει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα", καταγγέλλει σε on camera δήλωσή της η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

"Η αντιμεταρρύθμιση αυτή καταλύει την βασική αρχή της «αλληλεγγύης των γενεών», δηλαδή την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων από τις εισφορές των εργαζομένων", δηλώνει χαρακτηριστικά και καταλήγει: "Η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία".


Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Ανακοίνωση του Δήμου Πάρου για την επίσπευση του ομαδικού εμβολιασμού 

κατά του Covid-19


Πάρος, 24 Ιουνίου 2021

Η τουριστική σεζόν για τη φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει, με ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές για την Πάρο, όπως καταδεικνύουν τόσο η αυξανόμενη κινητικότητα του τριμημέρου του Αγίου Πνεύματος όσο και όλες οι σχετικές προβλέψεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα από το Κέντρο Υγείας Πάρου, από τους 13.715 μόνιμους κατοίκους του νησιού, απέναντι στον κορωνοϊό έχουν εμβολιαστεί πλήρως 8.489 συμπολίτες μας, ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 60%.

Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει ανεμβολίαστο ακόμα, ενώ ταυτόχρονα ο κίνδυνος διασποράς παραμένει ακόμα ενεργός, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

Από την έναρξη του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος για όλη τη χώρα,  ο Δήμος Πάρου πρωτοστάτησε και επεδίωξε να υπάρξει σχετική ρύθμιση ώστε το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα νησιά, κάτι που τελικά συνέβη, με την έναρξη του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία», το οποίο προβλέπει τον καθολικό και πλήρη εμβολιασμό των μονίμων κατοίκων των νησιών όλης της χώρας. Αυτό έγινε επειδή θέλαμε πρώτα να διασφαλίσουμε την υγεία όλου του πληθυσμού μας καθώς και όλων των επισκεπτών μας, ώστε η Πάρος να είναι πράγματι θωρακισμένη στο μεγαλύτερο βαθμό και τελικά ένας αξιόπιστος και ασφαλής covid – free προορισμός για όλο το καλοκαίρι, το ταχύτερο δυνατό. Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού των ενηλίκων ώστε να χτιστεί το απαραίτητο τοίχος ανοσίας.

Τώρα, στην πιο κρίσιμη στροφή ενόψει του υπόλοιπου καλοκαιριού, πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ο Δήμος Πάρου απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να σπεύσουν να δηλωθούν στις σχετικές λίστες του Κέντρου Υγείας Πάρου, με εξαίρεση εκείνους για τους οποίους απαγορεύεται ο εμβολιασμός για καθαρά ιατρικούς λόγους..  Είναι πράξη ευθύνης, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους μας, να επανέλθει η καθημερινότητά στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και να συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρατηρείται στο σύνολο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε και τους αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους του νησιού που δεν έχουν ΑΜΚΑ ,να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους προσφέρεται και να εκδώσουν προσωρινό ΑΜΚΑ για να μπορέσουν να εμβολιαστούν.

Τέλος, εφιστούμε για μία ακόμη φορά την προσοχή σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και να μην παραλείπουν να ακολουθούν ευλαβικά όσα  έχει θεσπίσει η Πολιτεία για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι Παριανοί έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρνουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε και τώρα. 

Για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. 

Γιατί η ευθύνη εκτός από ατομική είναι και συλλογική απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και μας αφορά όλους. 

Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε.


Αλέξης Τσίπρας στο PES: Να ανοίξουμε τη συζήτηση για μία Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες - Μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην λιτότητα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES στις Βρυξέλλες έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η μεγάλη συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη είναι αν η πανδημία αποτελεί ένα σοκ που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε οικονομικό μοντέλο ή μια ανάπαυλα που μόλις τελειώσει θα γυρίσουμε πίσω στις ίδιες χρεοκοπημένες πολιτικές λιτότητας που μας οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις.

Οδηγίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Ο χώρος συλλογής και διαλογής αποβλήτων στη Νάουσα, μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου που επέβαλλε στον Δήμο να προβεί άμεσα στην αποδέσμευση του, καθαρίστηκε και αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία καθαριότητας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου καθώς και αυτός ο τρόπος συλλογής των αστικών απορριμμάτων μας όπως μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα, αδρανή υλικά και κάθε λογής απόβλητα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των «οικιακών»  απορριμμάτων, δεν συνάδει με τον πολιτισμό του νησιού μας και την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών μας, ούτε τιμούσε τον Νο1 νησιωτικό προορισμό της Ευρώπης.  

Στο εξής, όποιος πολίτης επιθυμεί την συλλογή φυτικών «καθαρών» υπολειμμάτων (κλαδιών, κλπ), ηλεκτρικών ή/και ηλεκτρονικών συσκευών και ογκωδών αντικειμένων όπως παλιά έπιπλα στρώματα,  παρακαλείτε όπως επικοινωνεί με το γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας στο τηλέφωνο 2284024059 ή στο email: apothiki@paros.gr

Ειδικά για τα απόβλητα από εκσκαφές, εκχερσώσεις και ισοπεδώσεις εκτάσεων, από κατασκευές και κατεδαφίσεις κτιρίων ή άλλων δομικών κατασκευών, τα υπολείμματα χώματος κλπ. (Α.Ε.Κ.Κ), απαγορεύεται  η ανάμιξή τους με τα οικιακά απορρίμματα και η ανεξέλεγκτη διάθεσή τους . Οι πολίτες για τη συλλογή τους θα πρέπει να απευθύνονται στις συμβεβλημένες μονάδες ανάκτησης ΑΕΚΚ, ήτοι 1) ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΑΣ,  Καμίνια Νάουσας, Νάουσας, Τηλ. 2284053258, email mwroyzf@hotmail.com και 2) ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ, Άγιος Βλάσσης Αρχιλόχου, Τηλ:2284042798, φαξ:2284042430, email g.xristoforos@yahoo.gr .

Για να διατηρήσουμε ευπρεπή και καθαρό το νησί μας και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, όλοι οι πολίτες, κάτοικοι και επιχειρηματίες,  καλούνται να εφαρμόζουν πιστά τον  Κανονισμό Καθαριότητας. Η μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών επισείει σοβαρά χρηματικά  πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τον Δήμο έχουν καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και όχι εισπρακτικό.

Η Κατερίνα Λένη φτιάχνει επιδόρπιο με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!

Η chef, Κατερίνα Λένη, συμμετείχε στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021 και δημιουργεί για εσάς μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για επιδόρπιο με βασικό υλικό την πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου! Μπαστουνάκια Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. σε φύλλο κανταΐφι με γλυκό του κουταλιού κεράσι, μαρμελάδα βύσσινο και φυστίκι Αιγίνης!

Συνεχείς αυξήσεις και σύγχυση στην αγορά ηλεκτρισμού

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιο συνυπέγραψε ερώτηση για τη σύγχυση που έχει προκαλέσει στους καταναλωτές ο τρόπος τιμολόγησης των χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας. Την ερώτηση συνυπογράφουν 53 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.


Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, οι καταναλωτές είναι σχεδόν αδύνατον να διαβάσουν και να αντιληφθούν τις ρήτρες αναπροσαρμογής με βάση τη χονδρική τιμή, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) δεν έχει καταλήξει, μέχρι σήμερα, σε έναν ενιαίο τρόπο αποτύπωσής τους, ενώ η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται διαρκώς από όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΝΔ, η οποία ανέχεται «παιχνίδια» εκατομμυρίων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που επιβαρύνουν περαιτέρω τους καταναλωτές.

ΒΙΝΤΕΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


 

Oμιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νσ του υπουργείου Οικονομικών, όπου μίλησα για τα 14 αεροδρόμια της FRAPORT (μεταξύ των οποίων και αυτά της Μυκόνου και της Σαντρίνης), καθώς και για το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαιου.

«Αναγνώριση κατά προτεραιότητα του «Ελαιόλαδου Κρήτης» ως ΠΓΕ», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 


«Αναγνώριση κατά προτεραιότητα του «Ελαιόλαδου Κρήτης» ως ΠΓΕ», ερώτηση του  Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά συμπερίληψη της αναγνώρισης του ΠΓΕ «Ελαιόλαδο Κρήτης» στις άμεσες προτεραιότητες της Επιτροπής.

Όπως τονίζει ο ευρωβουλευτής, η Κρήτη παράγει από τα ποιοτικότερα ελαιόλαδα στον κόσμο, και ότι το προϊόν είναι σήμερα αναγνωρίσιμο όχι μόνο στην ΕΕ και στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brandname «Ελαιόλαδο Κρήτης», μέσα από τα συστήματα ποιότητας θα βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης να διαφοροποιήσουν τη θέση τους μέσα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Άρση μέτρων: Κατάργηση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και selftest εμβολιασμένων-Ελεύθερη η κυκλοφορία από 28 Ιουνίου - Προβληματισμός για 4 νησιά


Νέα χαλάρωση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού καθώς η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας εξακολουθεί να βελτιώνεται συνεχώς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής


Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά από τη σχετική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών


Από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί:

🤣🤣Σύγκρουση κορυφής: Αποχώρησε από το «κόμμα Τράγκα» και ο Νίκος Νικολόπουλος

Τι έγραψε στο facebook ο πρόεδρος του «Κινήματος Ελεύθερων Ανθρώπων»


Ακόμα δεν ιδρύθηκε το «κόμμα Τράγκα» και κινδυνεύει με διάλυση, καθώς κάθε τόσο ανακοινώνονται αποχωρήσεις ή διαγραφές από το «Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι». Mετά την αποχώρηση του Νίκου Καραχάλιου και την σχετική αναγγελία του τελευταίου για τη δημιουργία κόμματος, είχαμε μια ακόμη πιο ηχηρή σύγκρουση, αυτή με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και πρώην βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο.

📺Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορούν τον Βορίδη για ότι έκαναν κι οι ίδιοι🤣🤣
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά ΜΜΕ κατηγόρησαν τον Μάκη Βορίδη ότι χρησιμοποιεί την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών για να εκφράσει τις προσωπικές του θέσεις, ενώ οι ίδιοι όσο ήταν κυβέρνηση χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα για την κομματική τους προπαγάνδα.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη Παρασκευή αναρτήθηκε στο site του υπουργείου Εσωτερικών η ομιλία του Μάκη Βορίδη σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη σχετικά με την πολιτογράφηση αλλοδαπών. Με αφορμή αυτό, τόσο ο Νίκος Φίλης όσο και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι «η προβολή αμιγώς κομματικών μηνυμάτων από επίσημες κρατικές σελίδες, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».