slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το «λευκό» και το «μαύρο» της Ιστορίας…

Γράφει ο Γλαρός Ιωάννης, Μέλος του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ
Αναστάτωση, ανησυχία και προβληματισμό στην κοινωνία αλλά και στην Εκπαιδευτική κοινότητα, προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Υπουργού Παιδείας που έγιναν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στον Ελληνικό εμφύλιο, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο. Σύμφωνα με αυτές «Τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στις πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας. Αλλά πάντοτε να

«Όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος»

Το τελευταίο (αλλά
όχι έσχατο) ψέμα
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν ξέρω αν πρόκειται για πρόοδο – μάλλον για πρόοδο στον τρόπο σερβιρίσματος των ψεμάτων τη βλέπω – αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αλλάξει τακτική.

Αφού είδαν και αποείδαν πως δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι είναι… φιλαλήθεις, αφού συνειδητοποίησαν πως όλοι (και οι ψηφοφόροι τους) δεν έχουν καμιά αμφιβολία πως η ίδια η ύπαρξή τους είναι ταυτισμένη με το ψέμα, αφού δηλαδή όση προπαγάνδα και αν επιστρατεύσουν το μέγεθος και το πλήθος των ψεμάτων τους (επί παντός) έρχεται κάθε φορά και τους διαψεύδει, εδώ και αρκετό καιρό το έχουν αλλάξει το

Έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής Νίκου Βούλγαρη

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς
 Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νάξου-Μικρών Κυκλάδων στο κτίριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο στη Χώρα της Νάξου πραγματοποιείται από 24 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2016 έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής του κ. Νίκου Βούλγαρη, ενός σεμνού και ευγενικού καλλιτέχνη που ζει και δημιουργεί στη Νάξο πάνω από είκοσι χρόνια. Ένας άξιος και καταξιωμένος δημιουργός ο κ. Νίκος Βούλγαρης.

Σοκ σήμερα μπροστά από τα ΑΤΜ: Οι μειώσεις στις επικουρικές φτάνουν το 50%. Στα όρια της απελπισίας χιλιάδες συνταξιούχοι


Μεγάλοι χαμένοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα - Δείτε αναλυτικά παραδείγματα Στα όρια της απελπισίας έφτασαν για πολλοστή φορά μέσα σε τρεις μήνες, οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν σήμερα μπροστά από τα ΑΤΜ ότι οι επικουρικές τους μειώθηκαν έως και 50%, ποσοστό που υπερβαίνει και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Οι περικοπές δεν εξαίρεσαν καμιά αδύναμη ομάδα, ούτε τους συνταξιούχους αναπηρίας ούτε τις χήρες/ους .

Εορτή Αγίας Ζώνης στη Νάξο

Κείμενο-φωτογραφίες: Γιάννης Λογαράς
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Νάξο η εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου Μαρίας την Τρίτη 30 Αυγούστου το βράδυ και ανήμερα της εορτής 31 Αυγούστου 2016 το πρωί στον ναό της Παντανάσσης Χώρας Νάξου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Την

Όλη η αλήθεια για το δημόσιο χρέος του 2009- Τί παρέλαβε η ΝΔ το 2004 και τι παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου- Πού πήγαν τα 80 δις που δανείστηκαν οι κυβερνήσεις ΚαραμανλήΕπειδή η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με τις διώξεις κατά του κ. Γεωργίου έρχονται και ξανάρχονται στην επιφάνεια και οι πολίτες βρίσκονται σε σύγχυση αφού από τη μια παρεμβαίνει η Κομισιόν και από την άλλη κάποιοι θερμοκέφαλοι νεοδημοκράτες επικεντρώνονται μόνο στον Γεωργίου και ξεχνούν τον μεγάλο υπεύθυνο που λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, δημοσιεύουμε και πάλι στοιχεία για το τι παρέλαβε και τι παρέδωσε η ΝΔ.
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του τελευταίου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, με τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών- η αλήθεια για την οικονομία» (http://www.papathanassiou.gr/numbers.pdf)

Άγρια κριτική της Ν.Δ. στην κυβέρνηση: "Έθαψαν το ΕΣΥ 3 μέτρα κάτω από τη γη"

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας εξαπέλυσε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε εθνικό, ούτε σύστημα.