slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παλιές ιστορίες, καινούριες λεπτομέρειες.

 
Άρθρο Γνώμης της Αργυρής Ξέρρα.*
Η  Ιστορία της χώρας μας, έχει δώσει πολλές και ανεπανάληπτες  στιγμές. Στιγμές οι οποίες, άλλες φορές μας γέμισαν υπερηφάνεια, και άλλες όχι. Η επανάσταση του 1821, ο πόλεμος του 40, η γερμανική κατοχή, η αποκατάσταση της δημοκρατίας και πολλές άλλες είναι από αυτές τις στιγμές. Οι χειρότερες στιγμές τις Ιστορίας μας ήταν οι πόλεμοι, αλλά και εκεί οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να ζουν, να υπάρχουν και να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο. Παλιές ιστορίες θα μου πείτε. Ναι παλιές, αλλά είναι στιγμές, οι οποίες πολλές φορές μας δίδαξαν, μας πείσμωσαν, μας τόνωσαν και άλλες φορές μας λύπησαν. Ανάμεικτα συναισθήματα.

Η Μακεδονία και οι Μαθητές όρισαν το Δημοκρατικό τόξο.


Η  Μακεδονία, οι μαθητές και η 29η Νοεμβρίου 2018, ίσως περάσουν στην σύγχρονη πολιτική ιστορία μας.

Οι εκδηλώσεις των μαθητών και οι παρενέργειες που δημιουργήθηκαν, όρισαν το δημοκρατικό τόξο της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Το ταρακούνημα που δημιούργησαν φαίνεται από τις αντιδράσεις των «ενδιαφερομένων».
Τα ΜΜΕ το πέρασαν όσο πιο ξώφαλτσα μπορούσαν.
Οι «εορταστές του Πολυτεχνείου» καταδικάζουν το δικαίωμα των διαδηλώσεων.
Ο «Πρωθυπουργός των καταλήψεων του 15μελούς» μέμφεται των καταλήψεων των σχολείων.

“Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαϋλώνουν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, ενώ στις κύριες φέρνουν νέα μείωση 33,35%”


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΣΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


1.      Γιατί μιλάτε για ξήλωμα του Νόμου Κατρούγκαλου;
Ο Νόμος “Κατρούκαλου” έχει αποτύχει στην πράξη και στη συνείδηση του κόσμου. Δεκάδες τροποποιήσεις, έχουν ψηφιστεί από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Μόλις προχθές “ξήλωσαν” το βασικό του πυλώνα, αυτό που επί 2,5 ολόκληρα χρόνια υπερασπίζονταν με πολιτικό πάθος και ιδεοληπτική εμμονή, το ενιαίο 20% στις ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών και μη μισθωτών για όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό που υπερασπίζονταν, ως “ασφαλιστική δικαιοσύνη” και “μεταρρύθμιση”, λοιδορώντας και καταγγέλλοντας όλους όσους είχαν διαφορετική άποψη.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 φέρνει τη Νάξο… στο πιάτο σας
Στην καρδιά της Παραλίας της Χώρας Νάξου, η «Ένωση» ανοίγει το δικό της εστιατόριο, το 1926, όλα, μα όλα, τα καλούδια του οποίου θα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από υλικά που θα προέρχονται από την ευλογημένη ναξιώτικη γη!

Γαλατοτυρόπιτα με γλυκιά μυζήθρα, γραβιέρα Νάξου, λευκό τυρί και κεφαλοτύρι Νάξου. Παραδοσιακή βυσσινάδα. Πατάτες Νάξου τηγανιτές με τριμμένη γραβιέρα Νάξου. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι σχάρας γεμιστό με

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τον  Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η αύξηση έφτασε το μισό δισ. ευρώ».

O Ιάκωβος Γιακουμής υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Ιάκωβος Γιακουμής που διατελεί μέλος της γραμματείας του τομέα πολιτικής νεοφυούς & καινοτόμου επιχειρηματικότητας(επ/τας) και νεανικής επ/τας του Κινήματος Αλλαγής με αυτοδιοικητική εμπειρία και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των "Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία"  πήρε την απόφαση του και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ο στόχος του είναι να ενώσει τους ενεργούς πολίτες της Δημοκρατικής Παράταξης στη Νάξο και να διεκδικήσει την αλλαγή στον δημαρχιακό θώκο από μία αναποτελεσματική απελθούσα δημοτική αρχή καθώς και να αποτρέψει τους σφετεριστές  της παράταξης να την χρησιμοποιήσουν για μικροκομματικούς σκοπούς.  Οι