slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΟΛΗ ΠΑΣΟΚ......ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΥΤΗΛΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ

me-poiotika-kai-posotika-kritiria-oi-aksiologiseis-ton-stelexon-ton-doy
ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια οι αξιολογήσεις των στελεχών των ΔΟΥ
Σε ενδοκυβερνητικό συμβιβασμό κατέληξε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, του εισηγητή του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, αλλά και του Χρήστου Πρωτόπαππα, σε ...

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1960


ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1960!!!!!!!! ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ....ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ....ΦΟΒΕΡΗΣ ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!!!!!
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1960!!!!!!!! ΣΤΟ  ΒΟΥΝΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ.ΙΩΑΝ.ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ....ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ  ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ....ΦΟΒΕΡΗΣ ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!!!!!

Ο Φωτόπουλος προφανώς κάνει αυτοκριτική: Το πάρτι στη ΔΕΗ φέρνει ...τις αυξήσεις

Πληρώνουμε τα ταξιδάκια και την πλούσια ζωή που έκαναν τα στελέχη ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας κατήγγειλε σήμερα ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος... ο οποίος ξέχασε να μας πει για τα επιδοτούμενες εκδρομές του συνδικάτου για τις μαϊμουδιές του συντρόφου Ρίζου και για τα 600 εκ ευρώ που χώνουμε εμείς οι μαλάκ@@...
κάθε χρόνο στο Ταμείο του για να μας λέει ότι είναι εύρωστο... ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΔΕΣ

Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ θα είναι τελικά μικρότερες απ' ότι υπολογίζαμε σημείωσε ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος, ενώ υπογράμμισε πως πληρώνουμε τα ταξιδάκια και την πλούσια ζωή που έκαναν τα στελέχη ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας.

«Αν δεν γινόταν πάρτι εις βάρος της ΔΕΗ τώρα δεν θα είχαμε αυξήσεις» δήλωσε σήμερα στον Realfm ο Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος επέρριψε κυρίως ευθύνες στο Δημόσιο λέγοντας ότι «χειρότερος πελάτης της ΔΕΗ είναι το δημόσιο». Ανέφερε, μάλιστα, ότι το Δημόσιο χρωστάει 160 εκατ. ευρώ και ότι «όλα τα υπουργεία χρωστάνε στη ΔΕΗ».

Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε, επίσης, τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και HellasPower οι οποίες κήρυξαν πτώχευση και δήλωσε ότι «γι'αυτούς πληρώνουμε».

Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ είπε ότι «είναι σίγουρο ότι θα έχουμε αυξήσεις στα τιμολόγια» αλλά τόνισε ότι αυτές οι αυξήσεις θα είναι μικρότερες απ'ό,τι υπολογίζουμε και πιθανόν να είναι της τάξης του 15%.

Τι έκρυβαν οι καταληψίες μέσα στη «Βίλα Αμαλία»

Νωρίς το πρωί δεκάδες αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα περικύκλωσαν τη «Βίλα Αμαλία» στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, η οποία βρισκόταν εδώ και χρόνια υπό κατάληψη.

Ανδρες τον ΜΑΤ είχαν κυκλώσει το κτίριο προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια και αστυνομικοί εισέβαλαν στη βίλα Αμαλία και προχώρησαν σε 8 προσαγωγές έξι Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Από τις αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο κτίριο περίπου 1.500 άδειες φιάλες, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, ένα πτυσσόμενο κλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια, ένα σφυρί και μικροποσότητες κάνναβης.

Μόλις έγινε γνωστή η αστυνομική επιχείρηση περίπου 100 με 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη «βίλα Αμαλία» και φώναζαν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και υπέρ των καταληψιών.

Στρατούλης: Νίκο πάρε τηλέφωνο να παρέμβεις στην εκπομπή

O Δημήτρης Στρατούλης τηλεφώνησε, την ώρα που βρισκόταν στο στούντιο του Antenna χθες, στον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να του ζητήσει να παρέμβει στην εκπομπή, την ώρα που είχε ...φουντώσει η κουβέντα για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα προνόμια των εργαζόμενων και συνδικαλιστών στη ΔΕΗ.

"Ελα Νίκο να βγεις και να παρέμβεις στον αέρα", άκουσαν - σύμφωνα με τα Νέα - έκπληκτοι οι παριστάμενοι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όντως παρενέβη στην εκπομπή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Θυμίζουμε ότι όταν του απηύθυνε ερώτηση ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ κι αντ' αυτού απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Λυκούδης δεν άντεξε.

"Έτσι έφτασε η Ελλάδα εδώ που έφτασε. Οταν ο Στρατούλης απαντά αντί για τον Φωτόπουλο, όταν ο Στρατούλης απαντά αντί για το συνδικάτο", εξανέστη ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ.

enikos.gr


Η ΔΕΗ στην εντατική ή οι καταναλωτές με εγκεφαλικό;


Τη χρυσή τομή ώστε να μην απειληθεί η κοινωνική συνοχή και ταυτόχρονα να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητα της ΔΕΗ, αναζητούν από κοινού ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ, που θα κληθούν να οριστικοποιήσουν το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τελικώς δε θα γίνουν δεκτά τα ποσοστά που έχει ζητήσει η ΔΕΗ και ότι...
θα πέσει «γερό ψαλίδι» στα αιτήματα που φτάνουν σε αυξήσεις έως και 50%.

Ταυτόχρονα όμως τόσο η ρυθμιστική αρχή όσο και το ΥΠΕΚΑ καλούνται να λάβουν υπόψη τους τόσο τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν προκύψει στην αγορά ενέργειας, όσο και τους νέους παράγοντες κόστους που απειλούν τη ΔΕΗ. Σε αυτό το περιβάλλον, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι οι αυξήσεις (αναπροσαρμογές όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά) αποτελούν υποχρέωση στο πλαίσιο του μνημονίου, ώστε τα τιμολόγια να αντανακλούν το πραγματικό κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.
Πηγή:www.capital.gr

Τετ α τετ Σαμαρά-Καραμανλή


Τι είπαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες στο ξαφνικό αντάμωμά τους!!

Θερμό τετ α τετ είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς και ο...
Αχιλλέας Καραμανλής .

Ο πρωθυπουργός και ο αδερφός του ιδρυτή της ΝΔ στο περιθώριο της εκδήλωσης του ιδρύματος Αντεναουερ μίλησαν για λίγο για όλες τις πολιτικές εξελίξεις και δεν έκρυψαν την καλή προσωπική σχέση που έχουν .

παραπολιτικα 

Περίφημα! Πληρώνουμε το ταξίδι του ζεύγους Τσίπρα στη Λ. Αμερική και φυσικά την ΕΡΤ που πήγε μαζί του... τι δεν καταλαβαίνεις;

Του Γιώργου Καισάριου

Για όποιον δεν το γνωρίζει, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πρόεδρος της επιτροπής Ελληνισμού της διασποράς της ελληνικής βουλής. Ως εκ τούτου, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να ταξιδεύει για λογαριασμό θεμάτων του απόδημου ελληνισμού ανά τον κόσμο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν τον κάλεσε να πάει στην Αυστραλία το Εθνικό συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας, απάντησε ότι δεν μπορεί να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ που απαιτεί το ταξίδι αυτό, την ώρα που υπάρχουν τόσες περικοπές στην Ελλάδα. Έτσι αρνήθηκε την πρόσκληση.
Στη συνέχεια όμως το συμβούλιο Ελληνισμού Αυστραλίας αποφάσισε να αναλάβει όλα τα έξοδα (μέχρι cent) και έτσι πήγε στην Αυστραλία για περίπου 10 μέρες, όπου είχε επαφές με δεκάδες ελληνικές οργανώσεις αποδήμου Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Σημειώστε παρακαλώ επίσης (όπως μου τόνισε), επειδή δεν πήγε σε επίσημο ταξίδι της βουλής, πήρε άδεια από την βουλή και δεν πληρώθηκε το όποιο ποσό του αναλογούσε αυτές τις 10 μέρες.

Ο κ. Τσίπρας αυτές τις μέρες κάνει ένα ανάλογο ταξίδι (12 ημερών), όπου επισκέπτεται τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν πάει σε αυτές τις χώρες σε επίσημη αποστολή της βουλής, θεωρώ δεδομένο ότι η βουλή δεν θα πληρώσει ούτε cent για αυτό το ταξίδι (σε διαφορετική περίπτωση είναι σκάνδαλο μέγα διαστάσεων).

Τα έξοδα, λογικά, για τον ίδιο, την σύζυγό του [ΣΣ. Καλά αυτή δεν έχει ένα μωρό που το θηλάζει; Το πήρε κι αυτό μαζί για να μη μείνει ατάιστο 2 βδομάδες ή ο δημόσιος θηλασμός πριν λίγες μέρες ήταν στα πλαίσια του τσίρκο...] καθώς και άλλα 4 στελέχη, τα έχει αναλάβει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αρά έως ένα βαθμό το πληρώνουμε εμείς αυτό το ταξίδι.

Στο ταξίδι όμως έχει πάει και ένα συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο όμως πληρώνουμε 100%. Άρα στο σύνολο, έμμεσα και άμεσα το κόστος αυτού του ταξιδιού το πληρώνουμε εμείς.

Το ερώτημα είναι, ποιος ο λόγος του ταξιδιού αυτού;

Κατά τον κ. Μπαλάφα του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός του ταξιδιού είναι να ενημερώσει ο κ. Τσίπρας τη Βραζιλία και την Αργεντινή για τις ελληνικές θέσεις, καθώς αυτές οι χώρες είναι αντίθετες προς την παροχή βοηθείας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα!!!

Το πρόβλημα είναι όμως ότι και ο κ. Τσίπρας επίσης είναι αντίθετος προς τη βοήθεια και χρηματοδότηση που προσφέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα!!! Τι νόημα δηλαδή έχει ένα τέτοιο ταξίδι; Κάποιος δουλεύει κάποιον και οι κολοτούμπες θα πάνε σύννεφο προσεχώς, λέω εγώ (μακριά από εδώ).

Ο καλός μου φίλος εξ αποστάσεως (διότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) και καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστείδης Χατζής (που σημειωτέων χωρίς να τον ξέρω προσωπικά, μου έδωσε μια πολύ τιμητική συστατική επιστολή προτροπής ψήφου προεκλογικά, διαβάστε εδώ), είχε ένα ενδιαφέρον σχόλιο χτες στο Facebook, σχετικά με το μήνυμα του Λούλα, πρόεδρου της Βραζιλίας, προς τον κ. Τσίπρα, όσον αφορά το πως θα βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο.

Λούλα:

"Tο μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον Ελληνικό λαό είναι ότι σ΄ αυτή τη στιγμή της κρίσης πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις. Να μη γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση, αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις. Εδώ στη Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, μαζί με τις επενδύσεις, μαζί με τις θέσεις εργασίας, μαζί με την κατανάλωση και γι΄ αυτό η Βραζιλία έχει ανέβει από τη δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία."

Τι άκουσε ο Τσίπρας:

"Στο πρόσωπο του Προέδρου Λούλα βρήκαμε έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, στην προσπάθειά του να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές."

Μάλλον η συζήτηση θα έγινε στα αγγλικά ... είπε ο φίλος μου ο κ. Αριστείδης Χατζής.

george.kesarios@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

Ο Δένδιας καθαρίζει άλλη μια ποντικοφωλιά: Εισβολή της αστυνομίας στη "βίλα Αμαλία"

Δεκάδες αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στη γνωστή "Βίλα Αμαλία" που βρίσκεται για χρόνια υπό κατάληψη, η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί.

Το κτήριο έχει κυκλωθεί από άνδρες των ΜΑΤ ενώ οι αστυνομικοί που μπήκαν στο κτίριο στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών προχώρησαν σε προσαγωγή επτά ατόμων.


Δεν θα το διαβάσετε στα παπαγαλάκια: Κάτω από 1000μ.β το spread μετά από 2 χρόνια!!

Μία ημέρα από την αναβάθμιση κατά έξι μονάδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard&Poor's, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχωρεί σε χαμηλό περίπου δύο ετών – κάτω από τις 1.000 μ.β. Ως και το 11,7% υποχώρησε το επιτόκιο, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέγραψε την Τετάρτη κέρδη 4,81%.

Την Τρίτη, ο S&P αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κλίμακα B- από Selective Default, που την είχε υποβαθμίσει ενόψει της επαναγοράς ομολόγων, με σταθερές προοπτικές επικαλούμενος την ισχυρή αποφασιστικότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να κρατήσουν την χώρα εντός της ευρωζώνης.

Παράλληλα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα πως θα επιτρέψει και πάλι τη χρήση των ελληνικών ομολόγων ως ενεχύρων στις πράξεις χρηματοδότησής της (δανεισμός τραπεζών), αίροντας την απαγόρευση που ίσχυσε από τον Ιούλιο. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν την Τετάρτη σε κάθετη πτώση των 141 μ.β. στις 997 μ.β. το spread των δεκαετών ελληνικών ομολόγων, το οποίο καταγράφει χαμηλό από τις 21 Μαρτίου του 2011. Η τιμή των δεκαετών ομολόγων ενισχύεται κατά 11% στα 50,8 σεντς ανά μετοχή, ενώ η απόδοση διαμορφώνεται στο 11,4%.

Αποκλιμάκωση των επιτοκίων παρατηρείται και στα δεκαετή ομόλογα της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Με μεγάλη άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. O Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε κέρδη 4,81% και ανήλθε στις 878,41 μονάδες, ενώ ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 63,803 εκατομμύρια ευρώ. Με κέρδη έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,94%),των Τηλεπικοινωνιών (+7,53%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,87%) και των Πρώτων Υλών (+6,69%).

Άνοδο κατέγραψαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (+12,37 %), της Πειραιώς (+11,25%), της Εθνικής (+10,40%), της Alpha Bank (+9,30%), της MIG (+ 9,23%) , της Κύπρου (+8,86%), της Frigoglass (+8,79 %) και του ΟΤΕ (+7,53%).

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης ο κ. Στουρνάρας ανέφερε την Τρίτη πως πρόκειται για μία «σημαντική απόφαση» που δημιουργεί «κλίμα αισιοδοξίας», αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως «δεν εφησυχάζουμε», καθώς ο «δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός».


Γιατί εξεγείρονται οι πατριώτες του κώλου; Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός... θα καταργήσει το μνημόνιο...

Τσιρίζουν οι κάθε λογής πατριώτες του κώλου επειδή η συντρόφισσα του ΣΥΡΙΖΑ λέει τα Σκόπια "Μακεδονία"!!! Βέβαια εγώ είμαι χαμηλής νοημοσύνης και δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα των "πατριωτών" με την ΣΥΡΙΖΑία... Γιατί είναι κακιά; 

Αφού θα καταργήσει το μνημόνιο και θα λαδώσουμε το αντεράκι μας, άσε που θα ανανεώσουμε τα iphone...

Ε! Δεν τρέχει και τίποτα αν αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία" και δει μειονότητα μέχρι το Γύθειο... 

Ποιος τη γαμ@ει την πατρίδα μπροστά στο σχηματισμό αντιμνημονιακού μετώπου... στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε τώρα;

Περαστικά σας..

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε μια... βραζιλιάνα από τη Νάξο!

Πολλές φορές πολιτική είναι και η σημειολογία.


Print This Post


Με όποια σημασία μπορεί να έχει ή να μην έχει, σας μεταφέρω μία σκηνή
από το αεροδρόμιο της Μπραζίλια, που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης,
όταν ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του έφτασαν στην πρωτεύουσα της
Βραζιλίας.
Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Μπραζίλια βρισκόταν στο αεροδρόμιο για
να υποδεχθεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με 4
συνοδούς, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να κουβαλήσουν τις αποσκευές
του Τσίπρα και του επιτελείου του. Ο πρεσβευτής όντως υποδέχθηκε τον
πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο, η κουστωδία πήγε στο χώρο
των αποσκευών και εκεί, ο πρεσβευτής είδε τον Αλέξη Τσίπρα να
παραλαμβάνει ο ίδιος τη βαλίτσα του και να την κουβαλάει μόνος του,
παρά τις προσφορές των συνοδών της πρεσβείας να αναλάβουν εκείνοι... το
βάρος.
Μία ημέρα, μετά, δηλαδή χθες, και αφού ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
είχε αφήσει τη... βαλίτσα του στο ξενοδοχείο, όργωνε τη Βουλή των
Αντιπροσώπων της Βραζιλίας και είχε απανωτές συναντήσεις με βουλευτές
αλλά και υπουργούς της χώρας. Στη συνάντησή του με την βουλευτίνα
Ειρήνη Κορρέ Λόπεζ, είχε... κάπως περισσότερα να πει. Η εν λόγω
βουλευτίνα έχει ελληνική καταγωγή και, μάλιστα, αποκάλυψε στον πρόεδρο
του ΣΥΡΙΖΑ πως κατάγεται από τη Νάξο, ενώ τον ρωτούσε αν όλα στο νησί
της... πάνε καλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κορρέ Λόπεζ ήταν
συγκρατούμενη της νυν προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη
διάρκεια της χούντας στη Βραζιλία.

Ο Βρούτσης ανακοίνωσε κάτι που ψάχναμε χρόνια: Επιτέλους μάθαμε τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων

Έπρεπε να φτάσει 2012 και η Ελλάδα να κινδυνέψει να χρεοκοπήσει για να μπει μία τάξη με εντολές των ξένων τοκογλύφων, δυναστών κ.λπ Αν είναι έτσι οι δυνάστες κρίμα που δεν τους είχαμε δοκιμάσει πιο μπροστά...

Τον ακριβή αριθμό όλων των συνταξιούχων καθώς και των ποσών που καταβάλλουν κάθε μήνα στους ασφαλισμένους οι φορείς κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Η.ΔΙ.Κ.Α. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα για το πλήθος των συνταξιούχων σε επίπεδο επικράτειας, ενώ από τις διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες αποκτάται για πρώτη φορά εμπεριστατωμένη εικόνα για το σύνολο των συντάξεων που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος και ικανότητα αποτελεσματικού ελέγχου των διπλοσυνταξιούχων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:

"Μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά με απόλυτη ακρίβεια σε ψηφιακή μορφή τα στοιχεία των 4.328.548 συντάξεων που αντιστοιχούν σε καταβολές 2.347.173.168 ευρώ το μήνα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν 2.952.082 εκατομμύρια δικαιούχους (συνταξιούχους) και συγκεντρώθηκαν από 91 διαφορετικά ταμεία και τομείς κύριας και επικουρικής σύνταξης"

ΥΓ: Έπρεπε η Ελλάδα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να γίνει το αυτονόητο...