slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μακάριος Λαζαρίδης: «Κανένα σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος»

«Τα Κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα ψευδεπίγραφο δίπολο διαφοροποίησης σε κρίσιμα θέματα. Από τη μια οι προοδευτικοί, από την άλλη οι υπερπατριώτες. Με τον τρόπο αυτό επιδίωκαν να ικανοποιήσουν τις πολιτικές αναμονές και κοινωνικές προσδοκίες διαφορετικών κοινών. Με λίγα λόγια ήθελαν να έχουν και την “ψηφοθηρική πίττα σωστή και τον κομματικό σκύλο χορτάτο”». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή στο Α.Π.Ε.- Μ.Π.Ε., ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης και προσθέτει: «Με καθαρά καιροσκοπική αντίληψη, αν όχι τυχοδιωκτική, δημιούργησαν μια διαρκή κατάσταση διπλών πλειοψηφιών.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον κ. Πάνο Ξενοκώστα

Σε συνέχεια της συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της 29ης Σεπτεμβρίου του θέματος των εξελίξεων του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ της Σύρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου επενδυτικού σχήματος κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Απολογισμός εθελοντικής δράσης για τα Βυζαντινά μνημεία της Τραγαίας


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του συλλόγου μας, που αφορούσε στο άνοιγμα – φύλαξη του βυζαντινού ναού του Αγ. Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί, από φοιτητές αρχαιολογίας με ειδίκευση στις βυζαντινές σπουδές, συνεπικουρούμενους από ομάδες εθελοντών μελών και φίλων του συλλόγου μας. Οι φοιτητές επελέγησαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τη φιλοξενία και όλα τα έξοδα μετακίνησης και σίτισης είχε αναλάβει ο σύλλογός μας, χάρη στις δωρεές των επισκεπτών του ναού του Διασορίτη των περασμένων δύο

Ενημερωτική συνάντηση για τις απαιτήσεις από μουσικά δικαιώματα

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 14:00 το μεσημέρι στα γραφεία του (δίπλα στο επιμελητήριο στον περιφερειακό) με θέμα τις απαιτήσεις της εταιρείας GEA –GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, Ενιαίος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και είσπραξης του συγγενικού δικαιώματος των παραγωγών υλικών φορέων και ήχου και των ερμηνευτών εκτελεστών καλλιτεχνών.

Η ενημέρωση θα γίνει από τους νομικούς που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα για λογαριασμό του Σωματείου. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα και θα χαραχθεί η στρατηγική αντιμετώπιση του θέματος.

Η συγκέντρωση αφορά :

Γιάννης Βρούτσης: «Τα ψέματα και η κοροϊδία δεν μπορούν να σώσουν ούτε την Κυβέρνηση ούτε το ασφαλιστικό σύστημα»

O Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: