slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιωάννης Βρούτσης Βουλευτής Κυκλάδων-Νέα Δημοκρατία


Η απώλεια του Δημήτρη Φραγκίσκου γεμίζει θλίψη τις καρδιές και τις ψυχές όλων μας. Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη Νάξο, στην Αυτοδιοίκηση και σε εμένα προσωπικά. Μου στερεί έναν πολύτιμο και καλό φίλο. Θερμά συλληπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε Δημήτρη.

Όποιος διαφωνεί με το μνημόνιο να φέρει 110 δις

Αυτό είναι το νέο δίλημμα του ΠΑΣΟΚ.
Ναι όσο και αν ακούγεται αστείο πολιτικά, αυτή τη θέση εξέφρασε σήμερα το πρωϊ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Ραγκούσης.
Απευθύνθηκε λοιπόν στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στον κ. Σαμαρά και ζήτησε, εφόσον διαφωνούν με το μνημόνιο να φέρουν 110 δις ευρώ, δηλαδή όσα είναι τα χρήματα του δανείου της υποτέλειας. Προφανώς εννοούσε να προτείνουν οι διαφωνούντες άλλο τρόπο για να πάρουμε δάνειο 110 δις, εκτός μνημονίου.


Επομένως από τούδε και στο εξής....
ούτε ο Σαμαράς, ούτε η Παπαρήγα, ούτε ο Τσίπρας, ούτε κανείς άλλος Έλληνας πολίτης, θα έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν την αντίθεσή τους με το κατοχικό μνημόνιο και να κρίνουν την πολιτική Παπανδρέου, αν πρώτα δεν προσκομίσουν 110 δις ευρώ ή δεν προτείνουν τρόπο να βρεθούν. Τόσο απλά.
Αλήθεια, πως δεν το είχαμε σκεφτεί;

Δηλαδή το πρόβλημα της χώρας είναι το που αλλού θα βρεθεί δάνειο 110 δις ευρώ και όχι να προταθούν άλλες οικονομικές πολιτικές που να το καθιστούν μη αναγκαίο.
Αυτό ήταν μόνιμα το σοσιαλιστικό μας όραμα. Τα δανεικά και τα έτοιμα και όχι η προσπάθεια και η αυτοδύναμη ανάπτυξη. Και αυτό δυστυχώς συνεχίζεται.

Με σφοδρότητα επιτέθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και έριξε το φταίξιμο για όλη την οικονομική κρίση μόνο πάνω στην τελευταία διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ δεν έκανε καμία σχετική μνεία για τις εγκληματικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία κατά το παρελθόν, που έθεσαν τις βάσεις για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ταυτόχρονα δεν έκανε καμία αξιολόγηση στην τωρινή οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο από το μνημόνιο σε δύο χρόνια, αλλά επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ενώ υπεραμύνθηκε της δημοκρατίας και του (υπερσυγκεντρωτικού και ολιγαρχικού λέμε εμείς) σχεδίου «Καλλικράτης» και του (αρχηγικού λέμε εμείς) εκλογικού νόμου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση, δεν ακούσαμε θετική απάντηση στην δημοκρατική πρόταση της αντιπολίτευσης για να έρθει το μνημόνιο 2 προς ψήφιση στη Βουλή.
Το τελευταίο προφανώς δεν είναι δημοκρατία, αλλά λαϊκισμός, όπως διέτεινε άλλο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο-ερώτηση: Μπορούν αυτοί, αυτού του είδους οι πολιτικοί να χαρακτηριστούν έξυπνοι ή Κουτοπόνηροι που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδέψουν όλους;
Αλλά αφού τους ανεχόμαστε ακόμα, είμαστε σίγουρα μαζόχες και βλάκες!

Πατριωτικό Μέτωπο

Ακαδημίας 88 -- Αθήνα

Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜ: 6980292626

www.pamet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 24 Αυγούστου 2010

«Σιγήν ιχθύος» τηρεί μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου, στα χιλιάδες αιτήματα να αποπέμψει «εδώ και τώρα» τον «κεντροαριστερό, ελληνόφωνο δικηγόρο» που διόρισε ως νέο πρόεδρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπανδρέου, όπως εξάλλου περιγράφει σε άρθρο του ο καθηγητής κ. Γιανναράς, ή «ολίγιστος είναι, ή εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία». Και στις δυο περιπτώσεις, αν δεν αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, θα θεωρηθεί από τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα από τους Μακεδόνες ,“persona non grata” στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη.

Παρά τις χιλιάδες διαμαρτυρίες, παρά την κραυγή αγωνίας και οργής που ύψωσαν οι οργανώσεις των Μακεδόνων Ομογενών σε όλον τον κόσμο με κοινό ψήφισμά τους, «σιγήν ιχθύος» συνεχίζει να κρατά ο κ. Παπανδρέου, στο αίτημα να «αποπεμφθεί εδώ και τώρα» ο κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, τον οποίο και η κυβέρνησή του διόρισε πρόεδρο ( ! ! ! ) της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο συγκεκριμένος κύριος, όπως καταγγέλλουν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της Υφηλίου και όπως σαφώς ακούγεται να δηλώνει σε σχετικό βίντεο (www.pamet.gr), «όχι μόνον δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος ( ; ) Κεντροαριστερός Δικηγόρος», αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην παρουσίαση του «ABECEDAR» («Μακεδονικού» αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα. Ο κ. Κωνσταντίνου –συνεχίζει η ανακοίνωση των Παμμακεδονικών Οργανώσεων - ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά».

Το Πατριωτικό Μέτωπο παράλληλα, δέχθηκε χιλιάδες επιστολές και τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, με κύριο αίτημα «να προχωρήσει σε δυναμική αντιπαράθεση με την επιλογή αυτή του κ. Παπανδρέου».

Σε σχέση λοιπόν με το αίτημα αυτό, και πριν την εξέταση του από τα όργανά του, το Πατριωτικό Μέτωπο :

1. Καλεί τον κ. Πρωθυπουργό, για τελευταία φορά, να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Κωνσταντίνου, από την

θέση του Προέδρου της ΔΕΘ.

2. Καλεί τα κόμματα, τους υποψηφίους δημάρχους των Μακεδονικών πόλεων και τους υποψήφιους Περιφερει-

άρχες Μακεδονίας να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση. Θέλουμε ως λαός να γνωρίζουμε, τι θέση έχουν οι κ. Ψωμιάδης, Ευθυμιάδης, Μπουτάρης, Γκιουλέκας, Παπαθεμελής, Κουργιαννίδης κλπ για την υπόθεση. Να γνωρίζουν οι κ.κ. υποψήφιοι, ότι το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν θα παίξει κρυφτούλι με κανένα «πολιτικό κόστος, ή πολιτική ισορροπία». Θα δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις που θα πάρουμε, για να έχουν γνώση ο λαός της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.

3. Καλεί τις Μακεδονικές Οργανώσεις όλης της Ελλάδας αλλά και τους απλούς πολίτες που βλέπουν την ιδιαίτερή

τους πατρίδα να ξεφτιλίζεται από τέτοιου είδους επιλογές, να δηλώσουν συμμετοχή σε μαζική κινητοποίηση μπροστά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ημέρα των εγκαινίων της, (τηλεφωνώντας στους συντονιστές του ΠΑΜ τους οποίους θα βρει στο www.pamet.gr, ή στέλνοντας e-mail στο pametopo@gmail.com) , αν φυσικά ο κ. Παπανδρέου, δεν προχωρήσει στην άμεση αποπομπή του προέδρου της ΔΕΘ.

4. Προειδοποιεί παράλληλα τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας πως, αν δεν προχωρήσει με άμεση παρέμβασή του

στο ζήτημα αυτό που θίγει την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων πολιτών, θα θεωρηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία τόσο των Ελλήνων όσο και ιδιαίτερα των Μακεδόνων και Θεσσαλονικέων, persona non grata στη Βόρεια Ελλάδα (ανεπιθύμητο πρόσωπο), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ευχόμαστε να επικρατήσει η σύνεση και να έχουμε σήμερα κιόλας παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, σε αυτό το ζήτημα το οποίο είναι για μας υπόθεση της ίδιας της αξιοπρέπειάς μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εμείς ως Κίνημα, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τους αγώνες του Παύλου Μελά, του Καπετάν Κότα, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Προξένου Κορομηλά και όλων των άλλων ηρώων και μαρτύρων, που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε την όποια ελευθερία έχουμε σήμερα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πενθεί

Παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τον τελευταίο χρόνο, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Πορεία", Δημήτρης Φραγκίσκος, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου διαπιστώθηκε ο θάνατός του μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη. Η naxos news απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Bookmark and Share

Όσοι συνεργάστηκαν ή είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξε εκλεγμένος επί 16 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Δημήτρης Φραγκίσκος ασχολήθηκε σε βάθος, μελετώντας επί ώρες, τη νομοθεσία, που διέπει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Γνωστός για τις γνώσεις και το οξύ κριτικό πνεύμα του, όχι μόνο στη Νάξο, αλλά και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφού είχε θητεύσει και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων.
Ο Δημήτρης Φραγκίσκος, γεννήθηκε το 1946 στη Χώρα της Νάξου.
Φοίτησε στο Γυμνάσιο Νάξου και σπούδασε Μηχανολόγος στο μικρό Πολυτεχνείο.
Από το 1972 μέχρι το 2001 εργάστηκε στη ΔΕΗ ως ανώτερο στέλεχος.
Διετέλεσε Προϊστάμενος σε δυο από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα του Αιγαίου, τη Σάμο και την Πάρο.
Ταυτόχρονα είχε την εποπτεία της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης πολλών μικρότερων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το 1992 ανέλαβε Προϊστάμενος στη ΔΕΗ της Νάξου, έχοντας παράλληλα την εποπτεία για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε οκτώ νησιά.
Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα είχε αναπτύξει ενεργό δράση στην πολιτιστική και πολιτική ζωή της Νάξου.
Με τη συμμετοχή του σε τοπικούς συλλόγους ασχολήθηκε επισταμένως με τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και δημοτικά προβλήματα του τόπου μας.
Το 1986 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Συνεργασία" και στη συντακτική επιτροπή της ομώνυμης εφημερίδας.
Το 1994 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Ενωμένοι Πολίτες" και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Το 1998 πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης "Η Νάξος μας" και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.
Το 2002, ετέθη επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Νάξου "Νέα Πορεία" και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, όπως και το 2006. Λίγο αργότερα ανέλαβε και καθήκοντα Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

naxos news:

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ

Τελικά ο σκιώδης δήμαρχος Δρυμαλίας, ως φαίνεται θα στεγάσει το πολιτικό σαρκίο του στο συνδυασμό του Νίκου Μαράκη. Αφού λοιπόν ο “συνασπιστής” στην ουσία κυβέρνησε τον ορεινό δήμο για 4 χρόνια, αφήνοντας στον δεξιό Δήμαρχο Μπαρδάνη μόνον το όνομα, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για το πράσινο στρατόπεδο. Τι κι άν ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ή όπως αλλιώς λέγεται τον εν λόγω μόρφωμα, αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές, το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης αποδεικνύεται ισχυρότερο των όποιων ιδεολογικών αρχών (¨φρόνιμα και τακτικά πάω μ' εκείνον που νικά”). Θα έχει επομένως ο κος καθηγητής την ευκαιρία να συναγελασθεί εκεί με τον παλαιό και άσπονδο “φίλο” του, τον Μανωλίτο, που και αυτός με την σειρά του έχοντας διατρέξει όλο το φάσμα των πολιτικών αποχρώσεων, και έχοντας γλυτώσει από τα νύχια του Νίκου, αλλά και την τσιμπίδα του ………, αναζητά νέα στέγη για να “ολοκληρώσει το έργο του”, υπηρετώντας πάντα βεβαίως το κοινό καλό. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πως αμφότεροι διέπονται από ανιδιοτελή κίνητρα, το αίσθημα της προσφοράς στον τόπο, και “άλλα ηχηρά παρόμοια”.

ΩΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


Άλλη μια κραυγή αγωνίας και φόβου, για την κατάντια του Πύργου του Χειμάρρου, από την τοπική εφημερίδα "Το Φιλώτι", που έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες επιστολές, φωνές, διαμαρτυρίες των τελευταίων χρόνων γι' αυτό το μοναδικό μνημείο.
Η αναλγησία των προηγουμένων άλλα και των τωρινών κυβερνήσεων των νυν και πρώην ντόπιων βουλευτών, που σήμερα εμφανίζονται μπροστάρηδες της προσπάθειας διάσωσης του Πύργου, είναι η αιτία της σημερινής θλιβερής εικόνας που βλέπουμε όλοι μας.