slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι λέει ο Τέρενς Κουίκ για το ΚΟΝΤΡΑ

Στο ΚΟΝΤΡΑ έκανα την 11μηνη προσπάθειά μου με πολύ κόπο. Με μία χούφτα νέα παιδιά, όχι παραπάνω από 8 συνολικά, που τα περισσότερα στο ξεκίνημα της καριέρας τους, δούλεψαν και αυτά πολύ σκληρά, σε ένα ιδιαίτερο απαιτητικό Δελτίο. Πραγματικά αφήνω πίσω ένα δημοσιογραφικό θησαυρό, με τις άπειρες ευχαριστίες μου.
Από κει και πέρα, η ανακοίνωση αισθάνομαι ότι με αδικεί. Δεν θα κάνω άλλο σχόλιο, γιατί στη δική μου επαγγελματική πορεία δεν έδωσα δείγματα αντιπαλότητας ή συγκρουσιακών σχέσεων, που να ξεκινούν από μένα. Ούτε μπήκα στη διαδικασία δημοσίων απαντήσεων, ανταπαντήσεων και αντεγκλήσεων στο όποιο επαγγελματικό μου διαζύγιο, όπως συνέβη και με τον ΑΝΤ1 και με το ΣΤΑΡ

Παρακολούθηση Καραμανλή από Αμερικάνους: Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπίας από την εισαγγελία

http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/karamanlis_12.jpgΠοινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπίας στην υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006 άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.


Προηγήθηκε το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διενήργησε το δεύτερο μέρος της έρευνας για την υπόθεση.

ΓΑΠ: Φίμωτρο στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφευχθεί η γκρίνια

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Υπουργικού ΣυμβουλίουΒέβαια όπως είπαμε και χθες: Πιο εύκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Αμι Γουαινχάουζ δεν πέθανε από ναρκωτικά... απ' το ότι θα σταματήσει η γκρίνια στο ΥΣ του ΠΑΣΟΚ, που εξυπηρετεί και επικοινωνιακούς σκοπούς, ώστε κάποιοι να κάνουν τους τζάμπα, ήρωες

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα φαινόμενα «γκρίνιας» και αντιπαραθέσεων μεταξύ των υπουργών, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν πρόσφατα, πριν από κάθε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ή την εκδήλωση νομοθετικής πρωτοβουλίας από έναν ή περισσότερους υπουργούς, θα προηγείται σύσκεψη στελεχών του γραφείου του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των γραφείων των υπουργών. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο ΓΑΠ μετά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου στην οποία επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

  Την  ΤΡΙΤΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεδριάζει  σε τακτική συνεδρίαση το  Δημοτικό  Συμβούλιο   του Δήμου Πάρου με 15 θέματα  στην ημερήσια  διάταξη:

Ρε μπας και μας κάνουν ... πλάκα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …

Νέες μειώσεις στους μισθούς ζήτησε ευθέως από την κυβέρνηση η τρόικα!
Η επιτροπή ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις εδώ και καιρό, προκειμένου όπως λέει, να υπάρξει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας στη χώρα μας, αγγίζοντας τα αντίστοιχα ποσοστά των Ευρωπαίων εταίρων μας!

Ο σχολιασμός …

Κατάντια: Δεν έχουν τυπώσει ακόμη τα σχολικά βιβλία!

http://3dim-tripol.ark.sch.gr/eikones%20gia%20istoselida/anagnostiko.jpg- Όσα έχουν εκτυπωθεί μέχρι τώρα είναι από περσινό χαρτί που περίσσεψε
- Εγκύκλιος του υπουργείο συμβουλεύει τους δασκάλους να δίνουν φωτοτυπίες
- Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού
- Στο γυμνάσιο από τα 178 βιβλία έχουν εκτυπωθεί μόνο 5!

Μεγάλο αποδεικνύεται το πρόβλημα με την έλλειψη των βιβλίων όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.

Αλλεπάλληλες ήταν, μέχρι και απόψε, οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το έργο αυτό.

Το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του που έστειλε απόψε στα σχολεία - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο», μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει με τον καλύτερο τρόπο (φωτοτυπίες) για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.

Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5, για το λύκειο από τους 207 τίτλους στις αποθήκες βρίσκονται οι 13, ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.

Τέλος, φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού, ενώ σημειώνεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011. Για να μαζευόμαστε σιγά σιγά




Αποκαλύπτουμε τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης από τους Αμερικανούς


Οι διαρροές των απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων του WikiLeaks έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο.

Ανάμεσα στον τεράστιο όγκο εγγράφων, αρχίζουν να έρχονται στο φως και οι εκθέσεις τηςΑμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, σχετικά με τις επαφές στελεχών της με τρανταχτά ονόματα Ελλήνων αξιωματούχων.

Το newsbomb θα σας παρουσιάσει τη συνάντηση-σοκ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τονπρώην Αμερικανό πρέσβηΝτάνιελ Σπέκχαρντ, κατά την οποία δίνονται όλα τα εχέγγυα για την είσοδο Αμερικανών πρακτόρων στις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ για πρώτη φορά δημοσιοποιούνται στοιχεία για την ελληνική τρομοκρατία.

http://www.newsbomb.gr

Γ. Μιχελάκης μετά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: "Κυβέρνηση και τρόικα βουλιάζουν τη χώρα στην ύφεση"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης ΜιχελάκηςΕπίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μιλώντας στο Mega, o Γ.Μιχελάκης τόνισε ότι η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και αυτό οφείλεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στη λανθασμένη συνταγή της τρόικας.

«Η συνταγή είναι κακή, αλλά η κυβέρνηση την αποδέχθηκε και η πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη» υπογράμμισε.

Επισήμανε, δε, πως η ΝΔ έχει πει πολλές φορές ότι η συνταγή αυτή είναι λανθασμένη και βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση.

«Δείτε και την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής» παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν διορθώνει το λάθος της η κυβέρνηση, αλλά εμμένει, επιρρίπτοντας ευθύνες στην επιτροπή της Βουλής».

Επανέλαβε, δε, ότι η ΝΔ ζητά εκλογές διότι το κόστος από αυτές είναι μικρότερο από το να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία.

Γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή


Του Μ.Ιγνατίου

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.

Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.

Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.

Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…

@mignatiou

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ

Οι «εκλεκτοί» του ΠΑΣΟΚ στην ΕΝΠΕ και στις ΠΕΔ


Με ανακοίνωση του  το ΠΑΣΟΚ γνωστοποιεί  ότι στις εκλογές για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) στηρίζει το περιφερειάρχη Αττικής  Γιάννη Σγουρό και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) σε 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα  στηρίζει   τους παρακάτω   υποψηφίους :

*Αττική: Νίκος Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού

*Πελοπόννησος: Αλέξανδρος Πνευματικός, δήμαρχος Κορίνθου

*Δυτική Ελλάδα: Παύλος Μοσχολιός, δήμαρχος Αγρινίου

*Κεντρική Μακεδονία: Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών

*Δυτική Μακεδονία: Λάζαρος Μαλούτας, δήμαρχος Κοζάνης

*Στερεά Ελλάδα: Νίκος Παπαγγελής, δήμαρχος Λεβαδέων

*Β. Αιγαίο: Πολύδωρος Λαμπρινούδης, δήμαρχος Χίου

*Ν. Αιγαίο: Ευστάθιος Κουσουρνάς, δήμαρχος Ρόδου

*Ανατ. Μακεδονία-Θράκη: Κων/νος Σιμιτζής, δήμαρχος Καβάλας

*Θεσσαλία: Ρίζος Κομήτσας, δήμαρχος Κιλελέρ

*Κρήτη: Γιάννης Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου

Απαράδεκτη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή για τις δηλώσεις Νταβούτογλου η Κύπρος να μην αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο τύπου

 

·         Απαράδεκτη τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προκλητικές δηλώσεις Νταβούτογλου ότι η Τουρκία θα παγώσει τις ευρω-τουρκικές σχέσεις αν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ

·         Απάντηση της Επιτροπής στον Ν. Χουντή και άλλους ευρωβουλευτές


1.9.2011-Απάντηση για Νταβούτογλου-Κύπρο.doc 1.9.2011-Απάντηση για Νταβούτογλου-Κύπρο.doc

Wikileaks: Ο Καρατζαφέρης ζητούσε επαφές με Αμερικανούς και την εβραϊκή κοινότητα και "τυχαία" συνάντηση με Ερντογάν


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIYMzrqP0jr93LFVtLzY6OLMv-cdctifHhHKtjGzMTnXcztSC8q-pnPGztLXJ3TWAyVUtrjR-gIYtx9n1UaXi9COCh7pDKT_6TH2Z6pQ0CClJxaWCA11LnE-EijyXGuMxSlogaVXGOVku8/s1600/karatzaferis.jpgΦρικτά πράγματα αποκαλύπτονται από τηWikileaks όσον αφορά τον γνωστόκολοτούμπα!! Σε συνάντηση της Τζαβέλα με αμερικάνο αξιωματούχο στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 ο Καρατζαφέρης ξεβρακώθηκε κανονικά μπροστά τους: Παρακαλούσε, μέσω της Τζαβέλα, για συνάντηση μαζί τουςυποσχόμενος πως μετά τις εκλογές, αφού θα έχει υποκλέψει την ψήφο των ηλιθίων, θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της αποζημίωσης των εβραίων για το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης σαν κίνηση καλής θέλησης προς την εβραική κοινότητα... έλεγε στους αμερικάνους ότι έχει δώσει εντολή να πέσουν οι τόνοι από τα στελέχη του... θύμιζε ότι είχε συναντηθεί με λαθρομετανάστες... και τέλος επιζητούσε μια συνάντηση με τον Ερντογάν που όμως θα φαίνονταν "τυχαία" για να μην πονηρευτούν οι ηλίθιοι που τον στηρίζουν... Διαβάστε τα χάλια του και μόνοι σας: 

Η συναίνεση και ο αποπροσανατολισμός του ... ασύλου!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Οι φοιτητές ανά τον κόσμο ήταν και είναι πάντοτε ο μεγάλος πονοκέφαλος για τις εκάστοτε εξουσίες!
Κι αυτό συμβαίνει γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν οράματα και είναι γεμάτοι ζωντάνια και δύναμη για να αντιπαρατεθούν με το παλιό και να δημιουργήσουν το νέο!
Στην Ελλάδα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα δεν ...

Η γυναικεία ομάδα βόλει του Φιλωτίου διοργανώνει Πάρτυ στο DAY NIGHT

Γ. Μιχελάκης: "Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;"

Αφορμή η ενδοκυβερνητική κόντρα για την επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής

Παρέμβαση σε υψηλούς τόνους έκανε πριν από λίγο η ΝΔ στο θέμα της αμφισβήτησης από το υπουργείο οικονομικών της έκθεσης για τον προϋπολογισμό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ μιλά για «φαρσοκωμωδία» αναφέρεται στην ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση που προκάλεσε το θέμα για να καταλήξει «Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;».


«Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης -αναφέρει ο κ. Γ. Μιχελάκης- ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Δελτίο τύπου για Αλέκο Γέρου


Δελτίο τύπου για τις μεταγραφές


Επιστολή Π. Ρήγα στον Πρόεδρο του ΟΤΕ για να διατηρηθούν σε λειτουργία τα καταστήματα του Οργανισμού στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΤΕ Α.Ε. με την οποία ζητά να διατηρηθούν σε λειτουργία τα καταστήματα του Οργανισμού στα νησιά των Κυκλάδων:
Κύριε Πρόεδρε,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΤΕ, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και περιορισμού του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, προχωρεί στην κατάργηση των καταστημάτων του στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Το ΕΣΠΑ αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες


Συνάντηση με τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων (Κλασσικών και Βυζαντινών) και Νεοτέρων Μνημείων, καθώς και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει αύριο (Παρασκευή) στις 12 το μεσημέρι στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, τελικοί δικαιούχοι των οποίων είναι οι συγκεκριμένοι φορείς.

Συζητήσεις και προβληματισμός για τα φράγματα στα νησιά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης.

Η εξέλιξη των έργων στα Φράγματα σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο της ευρείας τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, από τον οποίο απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα αναζητηθούν εθνικοί πόροι για την συνέχιση και ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων, με την προϋπόθεση να είναι τεχνικά άρτια.

Απάντηση Γ. Πουσσαίου σε δημοσίευμα της " Κοινής Γνώμης".


Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο “Ξέχασαν την έδρα”, το περιεχόμενο του οποίου αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να διεξαχθεί η επόμενη 11η συνεδρίασή του στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος επισημαίνει τα εξής:
“Οι δέκα συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί, από τη σύστασή του στις αρχές του έτους, ως εξής:

Πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πόσο έχουν στην υπόλοιπη Ευρώπη



Προκλητική και σκανδαλώδης η στάση της κυβέρνησης και του υπ. Ναυτιλίας




Άρθρο-μελέτη του Δ.Σουλιώτη
Πρ.Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβούλου Πειραιά ΣΤΟ  taxalia.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΠΟΡΑΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε! ...

Παραιτήθηκε η επικεφαλής του γραφείου Πρϋπολογισμού... που ήταν καλή όταν ανέβαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 15% και τώρα έγινε "άπειρη"


ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ... 
ΕΤΣΙ ΦΤΥΣΤΟΥΣ... 
ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ
 

Την παραίτησή της υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο η επικεφαλής του γραφείου για τον Προϋπολογισμό του Κράτους της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια [η οποία να θυμίσουμε ότι ήταν "καλή" όταν σαν επικεφαλής της επιτροπής του Παπακωνσταντίνου έβγαζε το έλλειμμα Καραμανλή στο 14,6%]. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού που έκανε λόγο για εκτροχιασμό του δημόσιου χρέους, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.