slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίκαιρη Ερώτηση του Θοδωρή Δρίτσα για το μέλλον του Νεωρίου

Οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου μένουν απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες. Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην επιχείρηση, ενώ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, «εξαντλώντας όλη την αυστηρότητά του έβαλε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ».

Δήμαρχος Πάρου: Για το Νηπιαγωγείο Μάρπησσας

Σύντομα ξεκινάει η εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση-επέκταση πρώην κοινοτικού καταστήματος για την στέγαση του Νηπιαγωγείου Μάρπησσας» προϋπολογισμού 450.000,00 €.

Ανάδοχος του έργου σύμφωνα με το αποτέλεσμα της διενεργηθείσας δημοπρασίας είναι η Εταιρεία «ΥΡΙΑ Σ.Ρ. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.».
Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών καθορίζεται σε έξι (6) ημερολογιακούς μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης (5-9-2011).

Επίκαιρη Ερώτηση του Θ. Δρίτσα για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας παρά την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Καταγγελίες και στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι σε σχέση με την περυσινή χρονιά, παρατηρούνται αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν ακόμη και το 50%. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στις τιμές των εισιτηρίων για δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν τον Ιούνιο του 2011.

Αυτή η εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων κατά 10% ή και περισσότερο και οι οποίες θα επιτυγχάνονταν μέσω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι  η απελευθέρωση της αγοράς των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών δεν δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να δεσμεύσει τους ακτοπλόους ώστε να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων, ούτε καν κατά αντιστοιχία με το ύψος των κρατήσεων που καταργήθηκαν. Ισχυριζόμασταν ότι η μείωση των κρατήσεων όχι μόνο δεν θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών αλλά αντίθετα, τα ποσά από τις κρατήσεις που καταργούνται θα οδηγηθούν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Κατά συνέπεια οι σημαντικοί πόροι που αφαιρέθηκαν, μέσω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων), από τα ταμεία του ΝΑΤ, και οι οποίοι ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ ετησίως, καταλήγουν επί της ουσίας στους ακτοπλόους. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι συντάξεις των ναυτικών καθώς και η χρηματοδότηση του ΝΑΤ κατά 50 εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2011 και κατά 100 εκατ. ευρώ για τα επόμενα έτη σε σχέση με το έτος 2010.

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε πόσα και ποια δρομολόγια μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων κατά το ύψος της μείωσης των καταργούμενων κρατήσεων υπέρ τρίτων, σε πόσα δεν υπήρξε αντίστοιχη μείωση και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε οι εταιρίες να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων κατά το ύψος των κρατήσεων ώστε να μην καρπούνται τα ποσά από την κατάργηση τους εις βάρος των επιβατών;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να μειωθεί το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το ύψος των οποίων αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους των νησιών, τις επιχειρήσεις καθώς και για τους δυνητικούς επισκέπτες της νησιωτικής επικράτειας;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Θοδωρής Δρίτσας

Α΄ Πειραιά και Νησιών

Εθελοντές wsh2011 - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στη Ρόδο

Μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Ρόδο από 2 έως 9 Οκτωβρίου 2011. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής με τη συμμετοχή 63 χωρών και 1300 αθλητών απ' όλο τον κόσμο! Τελετή Έναρξης: 2 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Αρχαίο Στάδιο.

Συνάντηση Εθελοντών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής ΡΟΔΟΣ 2-9 Οκτωβρίου 2011.

Αρκετοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης και πραγματοποίησαν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το συντονιστικό κομμάτι των εθελοντών.

Μέσα από το δίκτυο των εθελοντών που υπάρχει από διοργανώσεις όπως τα Island Games της Ρόδου το 2007, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ατόμων με προβλήματα όρασης IRIS 2009, συμμετοχή Ρόδου στο πρόγραμμα Πόλις Αμφιτρύων για τη διοργάνωση Special Olympics 2011 καθώς και άλλων διοργανώσεων τοπικού επιπέδου, ενημερώθηκαν και ήρθαν για την πρώτη αυτή επαφή.

Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πρακτικής Σκοποβολής (www.wsh2011.org ) γίνεται κάθε 4 χρόνια και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση της Παγκόσμιας Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Πρακτικής Σκοποβολής (www.ipsc.org ). Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και γίνεται στη Ρόδο!! Η διοργάνωση αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση της χώρας για φέτος και συμμετέχουν εθνικές ομάδες με κορυφαίους σκοπευτές από όλες τις χώρες του κόσμου. Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει το Παγκόσμιο αυτό Πρωτάθλημα.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι 2 με 9 Οκτωβρίου 2011 στο δημοτικό σκοπευτήριο πρακτικής σκοποβολής που βρίσκεται στον κάτω Καλαμώνα ενώ από τις 25 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο θα λάβει χώρα σεμινάριο διεθνών κριτών, άτυπος αγώνας κριτών, αγώνας χορηγών και δοκιμαστικά.

Εθελοντές θα χρειαστούν στα ξενοδοχεία διαμονής των συμμετεχόντων, στο αεροδρόμιο και στην αθλητική εγκατάσταση. Όσοι εθελοντές πρόκειται να βοηθήσουν στην αθλητική εγκατάσταση στον χώρο των πεδίων και στη γραμματεία θα πρέπει να εκπαιδευτούν σε ειδικά θέματα. Η εκπαίδευση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού του παγκόσμιου αυτού πρωταθλήματος μπορούν να βρουν την αίτηση στο γραφείο των Island Games (Διαγοριδών 1), τηλ. επικοινωνίας 2241039707 ή να επικοινωνήσουν στο e mail: shooting@islandgames.gr

Κατεβάστε την αίτηση

Σύσκεψη για την προετοιμασία της συνάντησης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν

Σύσκεψη προετοιμασίας για τη συνάντηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιοχάνες Χαν, στις 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) στη Σύρο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Πουσσαίος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας και ο Διευθυντής της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνης Βουτσίνος.

Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (13/9) στη Ρόδο.

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, για επιτυχόντες μαθητές πολυτέκνων που τιμωρούνται από την ασάφεια του νόμου 3966/2011

Η ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ
12/09/2011
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθηση και Θρησκευμάτων
Παιδιά πολυτέκνων με υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν στις πανελλαδικές τιμωρούνται με διαγραφή από τις σχολές και διετή αποκλεισμό από την ασάφεια του Ν. 3966/2011
 
Η ερωτώσα βουλευτής
 
Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Προγραμματισμός για την τουριστική προβολή και συνεργασία με τον Απόδημο Ελληνισμό - Συνεδρίασε η αρμόδια Επιτροπή. Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε στη Σύρο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης - Επιχειρηματικότητας - Δια Βίου Μάθησης - Απασχόληση

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε στη Σύρο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας - Δια Βίου Μάθησης - Απασχόλησης – Καινοτομίας - Έρευνας & Ανταγωνιστικότητας - Απόδημου Ελληνισμού.

Η Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξέλεξε στη θέση του αντιπροέδρου, μετά από σχετική πρόταση και ψηφοφορία, τον κ. Κουκά Κωνσταντίνο, ενώ απαρτίζεται επίσης από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κυπραίου Μαρία, Γρυπάρη Δημήτρη, Ερωτόκριτο Μιχαήλ, Θεόφιλο Λάζαρο, Σταυλά Κων/νο,  Παλλά Εμμανουήλ και Συρμαλένιο Νικόλαο.

Η κα Διακοσταυριανού ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τα τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς της ενώ ακολούθησε  διαλογική συζήτηση σχετικά με τα πεδία που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Επιτροπής.

Έμφαση δόθηκε στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το 2012,  ενώ επίσης εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης και Απασχόλησης,  όπου - με τις νέες διευρυμένες αρμοδιότητες της Περιφέρειας – δίνεται η δυνατότητα για ουσιαστική και προσαρμοσμένη στα εκάστοτε τοπικά δεδομένα, στήριξη της απασχόλησης και ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.

Αρμοδιότητα και η ευθύνη επίσης της Επιτροπής είναι τα θέματα που αφορούν στον Απόδημο Ελληνισμό, με την πρόεδρο και όλα τα μέλη να τονίζουν τη σημασία συνεργασίας σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων (πχ. τουριστική προβολή, εκπαιδευτικός τουρισμός, κ.α.) με την Διασπορά, και αποφασίστηκε η άμεση επαφή με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, για αναζήτηση των τρόπων υλοποίησης αυτής της συνεργασίας.

Τέλη του Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο η επόμενη Συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου  με συγκεκριμένες προτάσεις και δεδομένα οι εργασίες της θα στραφούν  κυρίως στην  Απασχόληση και τον  Απόδημο Ελληνισμό.

Στον Άγιο Ισίδωρο Ρόδου ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Παμπάκας – «Να ενθαρρύνουμε τους νέους, να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα».

Ενημερωτική συνάντηση με το ΔΣ και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Ισιδώρου στη Ρόδο είχε το προηγούμενο Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πάρτυ στο DAY NIGHT διοργανώνε​ι η γυναικεία ομάδα βόλει του Πανναξιακο​ύ ΑΟΝ

ΖΗΤΑΜΕ  ΣΥΓΝΩΜΗ ,  ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ  Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ , ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ 

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ) ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά κατά το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη θα σηματοδοτήσει την τελική αντεπίθεση της Νέας Δημοκρατίας και την τελική ευθεία προς τη νίκη, τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους για την καλύτερη διοργάνωση του τριημέρου.

Με το πρόγραμμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας όλη η Ελλάδα θα αντιληφθεί ότι τα στοιχεία της πολιτικής πρακτικής που βίωσε με την επίσκεψη Παπανδρέου, δηλαδή η ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, η λογική του γυάλινου κλουβιού με αστυνομικό κλοιό και η πλήρης απαξίωση θεσμών και παραδόσεων ανήκουν, όχι απλά στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά ολοκληρωτικά στο παρελθόν!

Χθες (Δευτέρα) συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρη Βαρτζόπουλου για να εξετάσει οργανωτικά ζητήματα του τριημέρου. Σήμερα και αύριο θα συνέλθουν τα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΟΔΕ. Την Τετάρτη ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Κώστας Ζωντανός θα προεδρεύσει σε σύσκεψη των διοικήσεων των ΝΟΔΕ, των υπευθύνων της ΟΝΝΕΔ, των Τμημάτων Γυναικών και των Κύκλων Πολιτικών Δράσης.

Από την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, που θα συντονίσει όλες τις επόμενες προετοιμαστικές κινήσεις. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο κ. Λυκουρέντζος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα θα έχει διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις με στελέχη του κόμματος.

Επίσης από την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και υπεύθυνος για τα περιφερειακά ΜΜΕ Άκης Γεροντόπουλος, που θα έχει σειρά επαφών για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Από το πρωί της Παρασκευής θα αρχίσει η τριήμερη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά που θα περιλαμβάνει την επίσκεψη του στους χώρους της ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου, την ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και τοπικών φορέων το βράδυ της ίδιας μέρας στο Βελλίδειο και την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο.

Στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης επισημαίνουν ότι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των προετοιμασιών είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο η οργανωμένη βάση του κόμματος συμμετέχει στις προετοιμασίες. Αλλά και η προσμονή και η προσδοκία για την επίσκεψη Σαμαρά και τι μπορεί αυτή να προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό.

ΝΔ Θεσσαλονίκης

 

Αλτσχάιμερ και ο ΒενιζέλοςΟι κοτούλες κο κο κο


Λ. Γρηγοράκος: Στην Ελλάδα δε δουλεύει τίποτα

«Σήμερα κανείς δε θέλει να είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σπάρτης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Παράλληλα επεσήμανε ότι δε δουλεύει τίποτα στη χώρα.

ΠΗΓΗ:skai.gr


Άσε τα κο κο κο ρε συ Γρηγοράκο. Εάν έχεις...ότι έχεις τέλος πάντων, δείξτα στη Βουλή.
Φτάνει πια τα κακαρίσματα.
Σας πήραμε χαμπάρι.
Άντε ντε. Δείξτα αν έχεις....--------------------------------------------------------------------------------

Η ΝΔ τελικά συναινεί στο νέο χαράτσι;

Η πρόσφατη σοβιετικού τύπου έκτακτη εισφορά που επιβάλλεται δίκην ποινής στους ιδιοκτήτες ακινήτων και η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τον νομικό κόσμο της χώρας για την αντισυνταγματικότητά της, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, να έχει ενοχλήσει την Συγγρού.

Όμως η επίσημη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα. Τουλάχιστον δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε το κόμμα αυτό, δείχνουν ότι μάλλον συναινεί στην επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.

Συγκεκριμένα: Η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μιχελάκης την Κυριακή μιλούσε απλά για νέο αναποτελεσματικό εισπρακτικό μέτρο, χωρίς να θίγει την νομιμότητα του μέτρου. Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά με δεύτερη χθεσινή του ανακοίνωση, το κόμμα της ΝΔ, υπερασπιζόμενο το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στην ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η οποία φάνηκε να αντιδρά στην είσπραξη της έκτακτης εισφοράς μέσω της ΔΕΗ και κατηγόρησε τους συνδικαλιστές ως τσιφλικάδες που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο.

Με αυτή την τελευταία επισήμανση περί εφαρμογής του νόμου (Παπανδρέου - Βενιζέλου), η «φιλελεύθερη» Νέα Δημοκρατία, δηλώνει ευθέως προς τον ελληνικό λαό ότι θεωρεί απόλυτα νόμιμο το νέο σοβιετικού τύπου χαράτσι σε βάρος της ακίνητης ιδιοκτησίας, το οποίο και προφανώς συναινεί να εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.

Επομένως αποδεικνύεται ότι έχουμε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας μια ακόμα στην πράξη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το πολιτικό θέατρο των διαφωνιών.

hassapis-peter

Αν οι λέξεις ήσαν σεντς, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα του χρέους!

 Σφαγή… σπλάχνων, αλλά η Κομισιόν στον κόσμο της 
Τα κατάφεραν τόσο καλά που μπορούν να ανταλλάσσουν χειραψίες και χαμόγελα, αλληλοσυγχαιρόμενοι. Οι ρητορείες συνεχίζονται, τα ψέματα το ίδιο, η επίρριψη ευθυνών σε άλλους επίσης. Από την πλευρά της, η Κομισιόν τους πιστεύει και δημοσιοποιεί εκθέσεις που ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν.

Τώρα δικαιώνεται ο Καραμανλής

 Λοιδορήθηκε όσο κανείς μεταξύ των Ελλήνων, μετά τις εκλογές του 2009. Και τι δεν είπαν οι εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ και όσοι παρασύρθηκαν στην τακτική διαπόμπευσης του Καραμανλή. Σε σημείο που από την ώρα που ανέλαβε ο Παπανδρέου την πρωθυπουργία και για ένα τουλάχιστον 8μηνο, η πλειοψηφία του κόσμου θεωρούσε τον Κώστα Καραμανλή ως τον μεγάλο υπεύθυνο για το χάλι της χώρας! Τυχαίο; 

Ο Καραμανλής στοχοποιήθηκε σκοπίμως και παραδόθηκε στην χλεύη της κοινής γνώμης ως το μαύρο πρόβατο της πολιτικής ζωής του τόπου. Τα Μ.Μ.Ε έπαιξαν για μια ακόμη φορά απαράδεκτο ρόλο.  Η διαπόμπευση Καραμανλή αποτελούσε  οργανωμένο σχέδιο του Παπανδρέου και της... "πολιτικής συμμορίας" που τον περιβάλλει: Να "λιθοβοληθεί" πολιτικά ο πρώην Πρωθυπουργός ώστε να περάσουν πιο ανώδυνα τα σχέδια καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού και της βιαίας εισόδου του στο ΔΝΤ και στην επιτήρηση των δανειστών! 

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι των οποίων η αντίθετη φωνή, η φωνή στήριξης του ήθους και του έργου Καραμανλή ακουγόταν προς τα έξω. Ακόμη και δημοσιογράφοι που σήμερα είναι διαπρύσιοι πολέμιοι της πολιτικής Παπανδρέου, επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιτίθεντο ειρωνικά-χλευαστικά σε βάρος του Καραμανλή. 

Σήμερα μόνον, που βγαίνουν στην επιφάνεια τα δόλια σχέδια παρακολούθησης του Καραμανλή ακόμη και δολοφονίας του, αρχίζουν να μιλάνε για το ειλικρινές και έντιμο έργο του πρώην Πρωθυπουργού. 

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο άνθρωπος που μπήκε στο... ρουθούνι των Αμερικάνων. 

Αυτός που είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ στον Μπους και την Αμερική, όταν στο Βουκουρέστι τον πίεζαν αφόρητα (ακόμη και η Υπουργός του Μπακογιάννη), να βάλει από το παράθυρο τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Ο Καραμανλής ύψωσε το ανάστημά του, εμποδίζοντας έτσι και την ονομασία των Σκοπίων σε "Μακεδονία". 

Ο Κώστας Καραμανλής διείδε τις μεγάλες προοπτικές της συνεργασίας με τους Ρώσους. Επισκέφθηκε πολλές φορές την Ρωσία και έκανε πράξη την ενεργειακή συνεργασία με την εγκαινίαση του φυσικού αγωγού "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη", κάτι που ήρθε να ακυρώσει μετέπειτα ο Παπανδρέου. 

Ο Καραμανλής στόχευε σε ευρύτερες συνεργασίες με την Ρωσία και προγραμμάτιζε την άμεση δανειοδότηση της χώρας από την Ρωσία, με όρους ευνοϊκότατους. Ακόμη και την αναγνώριση της ΑΟΖ υπό την προστατευτική ομπρέλα της Ρωσίας. 

Όλα αυτά τα γνώριζαν οι Αμερικάνοι και αφού έσυραν υπό απειλές για την ζωή του, σε ουσιαστική παραίτηση τον Καραμανλή, χρησιμοποίησαν τον ...δικό τους άνθρωπο, τον Παπανδρέου, για να φέρουν σε πέρας τα σχέδιά τους. Που δεν ήταν άλλα από το αιχμαλωτίσουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ με τους επαχθείς όρους τις απαγόρευσης δανειοδότησής μας από την Ρωσία, του μη συμψηφισμού  χρεών άλλων χωρών προς εμάς (βλέπε Γερμανία), καθώς και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μας! 

Παράλληλα οι Αμερικάνοι παρακολουθούσαν κάθε τηλεφωνική επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή. 

Αυτός ήταν ο Κώστας Καραμανλής, για τον οποίο αρχίζουν εσχάτως να ακούγονται αλήθειες και από έντιμους πολιτικούς  του αντιπάλους.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: Διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

[Ο Παπακωνσταντίνου χθες στο MEGA δήλωσε ότι δεν διέλυσαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό αλλά τον αναμορφώνουν και αυτό παίρνει από 3-5 χρόνια...]

Χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια έσοδα 2.500.000.000 ευρώ
Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι αυτά είναι λάθη της κυβέρνησης και όχι σκόπιμες και μεθοδευμένες ενέργειες.

Δεν έχουν πιάσει πάτο τυχαία τα έσοδα. Δεν φταίει μόνο η ύφεση. Φταίει σε μεγάλο βαθμό και η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Με αναξιοκρατική τοποθέτηση επικεφαλής εφόρων, με τη δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να διορίζει όποιον θέλει και με την κατάργηση όλων των Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ και ΔΕΚ).

Με την αδρανοποίηση των βασικών ελεγκτικών μηχανισμών χάθηκαν το 2009-2010 έσοδα 1.200.000.000 ευρώ και 1.000.000.000 ευρώ το 2010-2011, ενώ προβλέπεται ότι θα χαθούν 3.000.000.000 ευρώ τον χρόνο από μεγάλους φοροφυγάδες! Και αυτά δεν είναι νούμερα στον αέρα. Προέρχονται από εφοριακούς με εντιμότητα και ήθος αδιαμφισβήτητα, που αναγνωρίζονται από όλο τον χώρο τους και έχουν πρωταγωνιστήσει στην αποκάλυψη υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων και μία στην οποία εμπλέκονται και τράπεζες και αναγκάστηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επί προηγούμενης κυβέρνησης, να φέρει τροπολογία και να επιβάλει πρόστιμο 10% σε τράπεζα για να κλείσει η υπόθεση.

Ο ενταφιασμός των ελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους και κατ' επέκτασιν η κατάρρευση των εσόδων έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου βήμα βήμα. Συγκεκριμένα:

Λαμόγια του 2003 και 2008 βρέθηκαν στην κορυφή

1) Καθιέρωσε, διά του κ. Ραγκούση, ένα σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού με κουτάκια και αριθμούς, λες και ζύγιζε βόδια, αγνοώντας τελείως την υπηρεσιακή οντότητα των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας τα ίδια λαμόγια του 2003 και του 2008.

2) Κατάργησε στην πράξη τα τμήματα ελέγχου όλων των ΔΟΥ πραγματοποιώντας ακατανόητες μεταθέσεις (π.χ. υπάλληλοι με τεράστια εμπειρία στον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων, μετετίθεντο σε τμήματα «μητρώου», «εξόδων» κ.λπ.)

3) Εγκληματικό: Αδρανοποίησε τους βασικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους που είναι τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, με αποτέλεσμα να χαθούν βάσει ελέγχου έσοδα ποσού 1.200.000.000 ευρώ κατά την περίοδο 2009-2010 και 1. 000.000.000 κατά την περίοδο 2010-2011. (Αλήθεια, κανένας Εισαγγελέας για την περίπτωση υπάρχει;)

4) Χαριστικό ή χαριστική βολή: Ίδρυσε πρόσφατα με τον Ν. 4002/11 (ΦΕΚ 180) ειδική εφορία για τις μεγάλες επιχειρήσεις με αρμοδιότητα να τους φτιάχνουν και τις δηλώσεις και να τις περαιώνουν αυτόματα, ώστε να μην έχουν μπλεξίματα οι μεγαλοκαρχαρίες, καταργώντας στην ουσία το μεγαλύτερο ελεγκτικό κέντρο (ΔΕΚ) της χώρας που έφερνε έσοδα 1.500.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Όλες αυτές οι ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνονται (βάσει ιστορικών στοιχείων) τουλάχιστον 3.000.000.000 ευρώ κάθε χρονιά από μεγαλοφοροφυγάδες και να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του ο μισθωτός και ο μικρομεσαίος.

Πηγή: Dexi Extrem  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=70163&colid=&catid=27&dt=2011-09-11 

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Νάξο

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων σχετικά με σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων στην Νάξο…

Όλοι μαζί όλοι στο Σύνταγμα! Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου!


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου όλοι μας πρέπει να είμαστε έξω! Η παρουσία μας είναι σημαντική! Για το παρόν και το μέλλον το δικό μας των παιδιών μας!

Δεν φοβόμαστε κανέναν! Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα επάνω μας! Ας τους παρασύρουμε όλους λοιπόν με την παρουσία μας! Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει το κράτος! Μας ενδιαφέρει μόνο ο διπλανός μας! Ο Γιώργος, ο Μάκης, η Νίκη, η Μαρία! Χέρι χέρι πιασμένοι όλοι ΜΑΖΙ!

Γιατί όλοι μαζί; Απλό είναι! Γιατί αν έχω εσένα δίπλα μου και εσύ έχεις εμένα δίπλα σου τότε είμαστε δύο! Το κράτος όμως είναι ένα! Άρα θα φοβούνται αυτοί όχι εμείς!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμαστε! Εκεί που πρέπει! Στην Πλατεία Συντάγματος!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Παπανδρέου: Στόχος μας ειναι να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι

Καταγέλαστοι και φοβισμένοι οι σφουγγοκωλάριοι της τρόικας εκτοξεύουν τερατώδη ψέματα και σκαρφίζονται απίθανα πράγματα. 
Στη ΔΕΘ μετέφεραν χιλιάδες πραιτωριανούς, φράχτες, δακρυγόνα και οπλισμό, ενώ το υπουργικό συμβούλιο κυκλοφορούσε κλεισμένο σε θωρακισμένα οχήματα για να κρυφτεί από την οργή του κόσμου.
Στη ΔΕΘ ήταν που μάθαμε και το στόχο του πρωθυπουργεύοντος Παπανδρέου να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι. Διερωτώμεθα τι θα συμβεί εάν υπάρχουν δύο ή τρείς εργαζόμενοι στο ίδιο σπίτι; Προφανώς θα ζητήσει από τον «Μπενύτο τον ευφυή» να επιβάλλει πάνω στο φόρο της καμινάδας και το φόρο της κατσαρόλας!
Βδέλλες κολλημένες πάνω στο σώμα της κοινωνίας μέχρι να τους αποτινάξουμε..

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ. Αννούλα μας, ακούς;;;

Δείτε σχόλιο Έλληνα(ακόμα) γονιού στη Γερμανία:

Eγω που εχω παιδί στην 2α Γυμνασιου στο Γυμνάσιο Νυρεμβέργης(και χιλιάδες σαν εμένα στην Γερμανία) σημαίνει οτι χάνω το Ελληνικό Λύκειο της Γερμανίας και ταυτόχρονα την πιθανότητα το παιδί μου να σπουδάσει στην Ελλάδα.Συγχαρητήρια!Μεγάλο λάθος που όταν ήρθαμε στην Γερμανία το 2008 δεν τον έγραψα κατευθείαν στο Γερμανικό σχολείο.
Επίσης έχω παιδί στην 2α Δημοτικού και τώρα πρέπει να τον πάρω γρήγορα στο Γερμανικό σχολείο.
Αντίο Ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, τα παιδιά μας θα γίνουν όλα Γερμανάκια...

Αλλά αυτό δεν θέλατε απο την αρχή ?
Αυτός δεν είναι ο σκοπός σας, να κλείσουν όλα τα Ελληνικά σχολεία της Γερμανίας και να σβήσει απο εδώ η Ελληνική ψυχή?

Ε, μπράβο το πετύχατε,δεν θα υπάρχουν πια άλλες γενιές Ελλήνων στην Γερμανία παρά μόνο τα παιδιά μας θα γίνουν (και αυτό όχι τόσο σίγουρο πια...)φιλλέληνες Γερμανοί...

Το Γερμανικό κράτος σίγουρα πανηγυρίζει.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, αν ξέρεις τι θα πει ντροπή

Όταν δεν υπάρχει φιλότιμο … αυτογελοιοποιείσαι!!! (Βίντεο)

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις από τους εγχώριους πολιτικούς καραγκιόζηδες οι οποίες στο τέλος καταλήγουν να είναι "σκέτες" τραγικές για όλους εμάς τους απλούς Έλληνες πολίτες!

«Αντίο στον τουρισμό της Ελλάδας από την ίδια την Ελλάδα »

Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α - Ε Ν Ω Σ Η - Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν - Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Ω Ν - Η Μ Ε Ρ Ο Π Λ Ο Ι Ω Ν - Σ Κ Α Φ Ω ΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από δέκα ημέρες οικονομικής «αιμορραγίας» και συνεχών διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας, μας ανακοινώθηκε το μεσημέρι της 12 Σεπτεμβρίου 2011, από τον Γενικό Γραμματέα, κύριο Λύτινα Νικ., ότι μετά από συνάντηση με αξιωματούχους του Ρωσικού Νηογνώμονα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες πλήρους ένταξης στον αναφερόμενο οργανισμό με πιθανή επανάληψη δεξαμενισμού και επιμέρους ελέγχων, που θα διαρκέσουν κατά την εκτίμησή μας και την εμπειρία μας, τουλάχιστον ένα μήνα .
Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τις διαδικασίες αυτές, σηματοδοτεί και το τέλος της τουριστικής περιόδου και των επιχειρήσεών μας .
Η μεγάλη απώλεια εσόδων και οι ποινικές ρήτρες που.......

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ AΠΟ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚ. ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ