slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΞΟΥ

 


 1. Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 14-04-2022 και εφεξής δεν επιτρέπεται η χρήση της  Παραλιακής οδού της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Νάξου (και κατ’ επέκταση και της οδού Παπαβασιλείου  που αποτελεί προέκταση αυτής) από Φ.Ι.Χ ή (διαζ) Φ.Δ.Χ οχημάτων. Ως εκ τούτου, η διέλευση αυτών θα  πραγματοποιείται από την Περιφερειακή οδό Νάξου-Εγγαρών (Φαρμακείο «Δελλαρόκα») και οδό  Μιχαήλ Μαργαρίτη. 

Τι πέτυχε το Νότιο Αιγαίο από τη συμμετοχή του στην έκθεση BIT του Μιλάνου

Τι μας είχε λείψει από τις εκθέσεις: Δια ζώσης επαφές και συναντήσεις υψηλού επιπέδου

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης μόλις επέστρεψε από Ιταλία και γράφει για όσα πέτυχε το Νότιο Αιγαίο με την συμμετοχή του στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιστή στη στρατηγική της εξωστρέφειας για την προώθηση του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού ήταν από τις ελάχιστες περιφέρειες της Ελλάδας που κατάφερε, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω του πολέμου, να δώσει το «παρών» στην κορυφαία έκθεση μιας σημαντικής αγοράς-δεξαμενής επισκεπτών για τη χώρα, στην BIT του Μιλάνου, εκπροσωπούμενη από τον ίδιο τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Τουρισμού, Γιώργο Λεονταρίτη. 

Περιοδεία της Κατερίνας Μονογυιού στην Άνδρο και την Σύρο

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε την Άνδρο με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της πολιούχου του νησιού, Παναγίας Θεοσκέπαστης. Η βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Δημήτρη Λοτσάρη, με τον οποίο συζήτησε για τα θέματα υποδομών του νησιού, για την έναρξη της τουριστικής σεζόν και για λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους νησιώτες της Άνδρου.

Νέα διάκριση τοπικού προϊόντος της ΣύρουΜία ακόμη διάκριση πέτυχε τοπικό προϊόν σε διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για το 6κροκο αβγό της βιοτεχνίας  Γιάννη Παλαμάρη –ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΑΛΑΜΑΡΗ, τον οποίο ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης με επιστολή του συνεχάρη. Το πλήρες κείμενο του συγχαρητηρίου μηνύματος έχει ως εξής:

«σας συγχαίρουμε για την διάκριση του προϊόντος σας «6κροκο Συριανό Αυγό» στον Διεθνή Διαγωνισμό "Mediterranean Taste Awards 2022" κατακτώντας το Silver Excellent Taste Award.  Ως Περιφέρεια είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς και τα εξαιρετικά προϊόντα μας, τα οποία προσπαθούμε να στηρίξουμε και να προβάλουμε με κάθε τρόπο. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν τιμή και ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών σας, προσθέτοντας αξία τόσο στα τοπικά προϊόντα, όσο και σε εσάς ως παραγωγούς και τυποποιητές. 

Η Περιφέρεια παραμένει πάντα δίπλα σας ως αρωγός της μεγάλης σας προσπάθειας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε και που διακρίσεις σαν κι αυτές,  δίνουν μία πνοή αισιοδοξίας για τον τόπο μας.


Αντιπυρική Περίοδος 2022: «Μέτρα πρόληψης - Αποφυγή επικίνδυνων ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιών- Μέτρα προστασίας».

 
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι η Αντιπυρική Περίοδος διαρκεί από 01-05-2022 έως και 31-10-2022. Παρακαλούμε τους πολίτες, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) λαμβανομένων υπόψη των κλιματολογικών παραγόντων του Νοτίου Αιγαίου (ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες κ.α.)  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους. 

Ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε ισχύ:

α) η νέα Πυροσβεστική διάταξη 9/2021 (ΦΕΚ 1923/Β/2021) η οποία αντικαθιστά τις προγενέστερες Πυροσβεστικές Διατάξεις (9/2000, 9Α/2005, 4/2012 και 7/1996) και ισχύει από 1/6/2021. Σύμφωνα με την ανωτέρω Πυροσβεστική Διάταξη 9/2021:

 • Ορίζονται ως πεδίο εφαρμογής της τα δάση, οι δασικές εκτάσεις, οι χορτολιβαδικές και οι βραχώδεις-πετρώδεις εκτάσεις των ημιορεινών και ανώμαλων εδαφών (άρθρο 3 του Ν. 998/1979) και οι αγροτικές εκτάσεις (άρθρο 2 του Ν.Δ. 3030/1954 & άρθρο 2 του Ν. 3585/2007, όπως ισχύουν) και σε γεωργικές εκτάσεις (καλλιεργούμενες). Επίσης εφαρμόζεται και σε περιοχές, εγκαταστάσεις και χώρους που βρίσκονται εντός ή σε απόσταση 300μ. από τις αναφερόμενες ανωτέρω εκτάσεις, όπως οικοπεδικούς και λοιπούς ακάλυπτους χώρους εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, ή εντός ορίων οικισμών, κτιριακές υποδομές και πάσης φύσεως εγκαταστάσεις, τεχνικά έργα, έργα υποδομής, κ.λπ., περιοχές με ειδικό νομικό καθεστώς (αιγιαλός, παραλία, προστατευόμενες περιοχές κ.α.) όπως περιγράφονται στο άρθρο 1 αυτής.

 • Στα άρθρα 2, 3, 4, 5, 6, 11 και 13 ορίζονται οι Γενικές διατάξεις, οι απαγορεύσεις και περιορισμοί που αφορούν καύσεις (υπολειμμάτων καλλιέργειας, κλαδεμάτων, χορτολιβαδικών εκτάσεων, βοσκοτόπων κ.λπ.), θερμές εργασίες, κάπνισμα μελισσών, άναμμα φωτιάς.

 • Στα άρθρα 7, 9, 9, 10 και 14 τα μέτρα, απαγορεύσεις και οι περιορισμοί που αφορούν εύφλεκτες ουσίες, απορρίμματα, απόβλητα, ογκώδη αντικείμενα, χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), χώρους λειτουργίας ανθρακοκαμίνων, ασβεστοκαμίνων και λοιπών εργαστηριακών συγκροτημάτων, πεδία βολής και ανοικτά σκοπευτήρια.

 • Στα άρθρα  15 και 16 την καύση πυροτεχνημάτων κ.λπ. ειδών πυροτεχνίας και τη χρήση συσκευών έψησης.

 • Ο έλεγχος τήρησης των ανωτέρω ανήκει στα πυροσβεστικά όργανα, ενώ στο άρθρο 18 αναφέρονται οι κυρώσεις για την μη τήρηση αυτής. 


β) η υπ' αρ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/Β/2022) «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών». Σύμφωνα με την ανωτέρω:

 • Ορίζονται ως πεδίο εφαρμογής: οι οικοπεδικοί και λοιποί ακάλυπτοι χώροι, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές των οποίων  υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

 • Στα άρθρα 1 & 3 περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις τους, στο άρθρο 2 ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και στο άρθρο 4 οι κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Παρακαλούμε τέλος να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου:


Καθώς έχουν ήδη εκδηλωθεί δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, συνιστούμε πριν οποιαδήποτε ενέργεια,  οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται σχετικά στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες (τηλ. 199).

Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων στις ανωτέρω Πυροσβεστικές Διατάξεις θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ' αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (ΦΕΚ 2233/Β.2020).


Οδηγίες για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών:


 • Δεν πραγματοποιούμε υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες).

 • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές (barbeque) κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

 • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο, διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

 • Σε καμία περίπτωση, δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.

 • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος.

 • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους, ούτε γυάλινα μπουκάλια, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας.

 • Δεν χρησιμοποιούμε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.

 • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς.

 • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά.

 • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος, σε περιόδους υψηλού κινδύνου.


Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

.


Ερμούπολη  11 Απριλίου 2022


Μανώλης Γλυνός: Να στηριχθεί ο αγώνας του λαού της Κω, να θωρακιστεί υγειονομικά το νησί!

Ο Μανώλης Γλυνός, Επικεφαλής της παράταξης "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" κατέθεσε ακόμη μια πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθεί το ζήτημα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας της Κω, του Δήμου αλλά και πολλών φορέων του νησιού.

Ψήφισμα Εταιρείας Κυκλαδικών Μεέτών για κοίμηση Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΡΩΝ ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών με το άγγελμα του θανάτου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου, σεβαστού εκκλησιαστικού ποιμένα και πνευματικού ηγέτη, επιφανούς Κυκλαδίτη και επιτίμου μέλους της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες αποκτούν έναν καινοτόμο ψηφιακό ξεναγό!


Αξιοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές και σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχεδιάζει ψηφιακή εφαρμογή ηλεκτρονικού ξεναγού (e-Ξεναγός), ως εργαλείου ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας. Μέσω της πλατφόρμας αυτής θα προβάλλονται δεκάδες σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος των 5 νησιών. Παράλληλα, η διασυνδεδεμένη πλατφόρμα e-Χωριό θα προωθεί όχι μόνο τα σημεία ενδιαφέροντος κάθε οικισμού αλλά θα υποστηρίζει και τα πολιτιστικά δρώμενα σε κάθε περιοχή.  Έτσι, όλοι οι χρήστες της εφαρμογής θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να αντλούν πληροφορίες και να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις, τα αξιοθέατα και τα μνημεία της Νάξου, του Κουφονησίου, της Σχοινούσας, της Δονούσας και της Ηρακλειάς. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη της εφαρμογής παροχής ψηφιακών ξεναγήσεων (e-Ξεναγός), με τεχνολογία text-to-speech ή με προηχογραφημένη ηχητική περιγραφή σε πέντε γλώσσες, που ενεργοποιείται αυτόματα περνώντας από σημεία ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή θα έχει δυνατότητα λειτουργίας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και υπηρεσίες εξατομικευμένης ξενάγησης.

Επίσης, η διαδικτυακή πλατφόρμα e-Χωριό θα προβάλει το πολιτιστικό απόθεμα των χωριών, το οποίο θα είναι προϊόν και της συμμετοχής των πολιτιστικών συλλόγων και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς το περιεχόμενο θα ενημερώνεται από τους ίδιους, χωρίς την παρέμβαση τρίτων. Μάλιστα, χάρη στη δημιουργία ενός microsite για κάθε σημείο ενδιαφέροντος θα καταχωρούνται εκδηλώσεις και επιπλέον πληροφορίες για το χωριό (φωτογραφίες, περιγραφή, ιστορία, διαθέσιμα μέσα πρόσβασης και ενδεικτικές διαδρομές από Google Map κ.α.) .) που θα βοηθούν τους επισκέπτες στον προγραμματισμό της επίσκεψής τους.

Οι δύο εφαρμογές, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και παραδοθεί έως το τέλος του 2022, θα είναι διασυνδεδεμένες ώστε η πληροφορία που θα είναι καταχωρημένη στο e-Χωριό να διοχετεύεται και ως περιεχόμενο στον e-Ξεναγό.

Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει συνάψει ήδη μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να επιμεληθεί τα κείμενα και το εποπτικό υλικό για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία. 

Το έργο «NAXiOS – Ψηφιακή εφαρμογή ξενάγησης πολιτιστικών πόρων και πλατφόρμα διαχείρισης πολιτιστικού περιεχομένου Νάξου» υλοποιείται από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με αρχικό προϋπολογισμό 125.300,00 €.


Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ ο Χαράλαμπος Κόκκινος

  Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ ο Χαράλαμπος Κόκκινος.
Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές πράξεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022.

Στη Συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου  της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδας (ΕΝ.Π.Ε.) στις 13.4.22 παρέστη με την ιδιότητα  του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" και Περιφερειακος Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου.
Στη συνεδριάση  εγκρίθηκαν  ΟΜΟΦΩΝΑ οι οικονομικές πράξεις της ΕΝΠΕ Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2022.
Για την ανωτέρω απόφαση ενημερώθηκε το Δ. Σ.  της ΕΝΠΕ και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδης.

Απορρίφθηκε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ με 262 – 2 ψήφους το αίτημα για την Άρση ασυλίας Γιάννη Βρούτση για υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη

Με 262 ψήφους έναντι δύο, απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση στη μηνυτήρια αναφορά που του είχε καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης.
Ο βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης νωρίτερα, ζήτησε από την Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του, εξηγώντας ότι η υπόθεση αφορά τα όσα είχε πράξει ο Μένιος Φουρθιώτης σχετικά με το «Πρόγραμμα Συνεργασίας» που θεσπίστηκε για την στήριξη των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
«Εγώ είπε, δεν έχω συναντηθεί ποτέ, δεν έχω επικοινωνήσω ποτέ μέσω είτε τηλεφώνου είτε μέσω με sms μαζί του, ούτε είχα πάει ποτέ στην εκπομπή που είχε».

Μητσοτάκης: Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου 2022“Στόχος μας πολλές, καλοπληρωμένες δουλειές” – ΒΙΝΤΕΟ
Ομιλία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές Ξανά».

Κατερίνα Μονογυιού: Ξεκινούν οι πληρωμές για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του Α’ Εξαμήνου του 2021

 

Ξεκινά η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου του Α' Εξαμήνου 2021 για τις επιχειρήσεις από τη Μεγάλη Δευτέρα 18/04/2022. Ειδικότερα, θα καταβληθεί το συνολικό ποσό 1.807.261,30€ στις επιχειρήσεις της Π.Ε. Κυκλάδων. Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις της 1ης Φάσης επιλεξιμότητας δαπανών για τη χρηματοδότηση μεταφοράς εμπορευμάτων του έτους 2021 και ειδικότερα της χρονικής περιόδου από 1/1/2021 έως 30/06/2021.


Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε: