slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος - Λ. Χατζηανδρέου: «Είμαι παρών και θα ξανά είμαι παρών στις εκλογές του επόμενου Οκτώβρη» (video)

https://www.naxospress.gr/- Μαντώ Στουρνάρα

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, φιλοξενήθηκε (29/09) στον Aegean Voice 107.5 –Η φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή “Cyclades On Air”.

“Η προεκλογική περίοδος εκ των πραγμάτων έχει ξεκινήσει. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, μέχρι τον Αύγουστο πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια. Εκ των πραγμάτων έχουμε μπει στους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές. Σ αυτές τις εκλογές, η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου θα είναι πολύ μεγάλος κόπος, επίσης έχουμε για το Δήμο μας τη μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων και τη μείωση του αριθμού των τοπικών συμβούλων στις Κοινότητες. Ο νόμος επαναφέρει το παλιό σύστημα, δηλαδή δεν θα υπάρχει επιπλέον ψηφοδέλτιο για τις κοινότητες αλλά ενιαίο καθώς στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου θα υπάρχουν και οι υποψήφιοί του για το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού».

Αξιοπρόσεκτη παρουσία της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τροφίμων του Παρισιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,  συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2022, που  πραγματοποιείται 15-19 Οκτωβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Parcdes Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι. Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη Διεθνή Εμπορική Έκθεση τροφίμων και ποτών του 2022 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων προϊόντων της, θέλοντας έτσι να αναδείξει την μεσογειακή γαστρονομία και την δυνατότητα συνδυασμού με τις διακοπές. Η συγκεκριμένη Έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα, προσελκύοντας εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή, αλλά και τη Διεθνή αγορά συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων. Η SIAL Παρίσι διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια διεθνής εκδήλωση για την καινοτομία των τροφίμων.

😜😜Νίκη Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ – Αυτοδυναμία της παράταξής του


Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, οι αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Πρώτη παράταξη, αναδείχθηκε η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ που πέτυχε αυτοδυναμία με ποσοστό 50,64% ανάμεσα σε 11 παρατάξεις για τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής:

Δημοσκόπηση ALCO: Ανοίγει η ψαλίδα, στις 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αυξηση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,6% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Πλέον, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (από 7,7 τον προηγούμενο μήνα) καθώς στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και έπεται το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Tακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με τηλεδιάσκεψη με την εφαρμογή της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr, στις 31 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00μ.μ., με δυο θέματα στην ημερήσια διάταξη...

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

Γιάννης Πολυχρονάκος: ‘’ Να παραταθεί η προθεσμία έκδοσης οικοδομικής άδειας για οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων -Κίνδυνος να αχρηστευτεί η μικρή ακίνητη περιουσία των πολιτών στις Κυκλάδες.’’

Η αειφόρος ανάπτυξη συνδέεται με την δόμηση που υπακούει σε χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες, αυτό είναι δεδομένο.

Το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει ότι τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτητα, κάτι που δεν συμβαίνει.

Από τον Αύγουστο τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για το  πολεοδομικό σχέδιο της Νάξου, για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη οι συμβάσεις για την εκπόνηση Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων υπεγράφησαν στις 8 Αυγούστου.

Υπάρχει όμως ένα ακόμα πιο σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με την προθεσμία που λήγει στις  9 Δεκεμβρίου.

Γιατί είναι ημερομηνία-ορόσημο η....

Επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα σε Πάρο, Νάξο και Αμοργό

Περιοδεία  στην Πάρο, τη Νάξο και την Αμοργό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου συμμετείχε σε πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς και κατοίκους των νησιών. Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής επισκέφθηκε την Πάρο, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ΓΕΛ Πάρου, την οποία διοργάνωσε η διευθύντρια κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου, με θέμα «Η Γυναίκα και οι προκλήσεις στη δημόσια σφαίρα» και απηύθυνε χαιρετισμό.  Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και

Στις εκλογές προετοιμάστε τους συνεργάτες σας για την εκλογική μάχη Προβολή μεγαλύτερης εικόνας


Απόψεις,  του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου - Θανάσης Παπαμιχαήλ
«Χωρίς αρμονία μέσα στο κράτος δεν μπορεί να ξεκινήσει καμία εκστρατεία. Χωρίς αρμονία μέσα στον στρατό δεν μπορεί να σχηματιστεί παράταξη νίκης».
Σουν Τζου, από τον Οδηγό Πολιτικής Επικοινωνίας «Εκλογές ίσον Πόλεμος».
Στη μάχη των εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών, δεν είστε μόνος. Είστε επικεφαλής μιας ομάδας που θα αγωνιστεί για τη νίκη. Έχετε ένα ολόκληρο στράτευμα μαζί σας. Από στενούς συνεργάτες, συμβούλους και υποψηφίους. Θα πρέπει να τους προετοιμάσετε για τον δύσκολο αγώνα της προεκλογικής περιόδου.