slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε ο ιστορικός Βασίλης Σφυρόερας


Η κηδεία του Ναξιώτη (απο Απείρανθο) καθηγητή θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 3,30 μ.μ στο Β.Νεκροταφείο Αθηνών.
Επιθυμία και παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων το αντίστοιχο ποσόν να χορηγηθεί στο Δημοτικό σχολείο Απειράνθου Νάξου για τις ανάγκες του.
Έφυγε από τη ζωή, την Τρίτη (26 Μαΐου) σε ηλικία 94 ετών, ο Ναξιώτης καθηγητής Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας Βασίλης Σφυρόερας... Ο Βασίλης Σφυρόερας το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Ιστορικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Απείρανθο της Νάξου το 1921 και μετά τις

ΠΑΣΟΚ: Είναι τραγικό ο πανικοβλημένος κ.Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν οριακά μισθοί και συντάξεις!


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Χώρα δεν αντέχει περαιτέρω παράταση της αβεβαιότητας, μεγαλύτερη απώλεια χρόνου και διαπραγματευτικής ισχύος.
Είναι τραγικό ο κ. Τσίπρας να πανηγυρίζει επειδή θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις! Προφανώς ξέρει ότι αυτό γίνεται οριακά και εκδηλώνει την ανακούφιση του. Αυτό όμως δεν συνιστά πολιτική, αλλά πανικόβλητη ανευθυνότητα που το παίζει ψύχραιμη.
Η κυβέρνηση ελπίζουμε να κατανοεί ότι το ζήτημα δεν είναι η μετακύλιση της ευθύνης τυχόν αδιεξόδου στους «θεσμούς», αλλά η αποτροπή ενός αδιεξόδου που θα στρεφόταν πρωτίστως κατά της Ελλάδας, ανεξάρτητα από τις παράπλευρες απώλειες των εταίρων μας.
Ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση αναφέρεται σε «μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο».
Δηλαδή σε μνημόνιο 3, χωρίς να μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει κανένα  για τη διάρκεια, τη χρηματοδότηση, το μακροοικονομικό πλαίσιο και τους όρους.
Όλες οι διοχετευόμενες «πληροφορίες» αναφέρονται μόνο στα δημοσιονομικά  μέτρα του 2015 και τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, λες και αυτά συνθέτουν την απάντηση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας μετά τη βλάβη που προκλήθηκε τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Ο κ. Τσίπρας ας θυμάται  τουλάχιστον δυο πράγματα:

Εκλογές ΕΠΣ Κυκλάδων - Παρουσίαση συνδυασμού "Ώρα ευθύνης για το Kυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο"




Ένας από τους συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την ΕΠΣ Κυκλάδων στις ερχόμενες εκλογές της 6ης Ιουνίου, η " Ώρα ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο" παρουσιάζει τους στόχους της και τους υποψηφίους της αύριο, Πέμπτη 28 Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού:

Ο Συνδυασμός «Ώρα ευθύνης για το Κυκλαδίτικο Ποδόσφαιρο» σας καλεί την Πέμπτη28 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00, στο ξενοδοχείο «Διογένης» στην Ερμούπολη, στην επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού μας για τις επερχόμενες εκλογές της Ε.Π.Σ Κυκλάδων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΣΤΟ 10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Ομάδα πρωτοβουλίας, σε ρόλο Συντονιστικής Επιτροπής, αποτελούμενη από τους Γιώργο Καραμανή, Αντώνη Σοφικίτη, Χρήστο Μπούσιο, Δημήτρη Σουλή, Γιάννη Τσελέντη και Σταμάτη Καπίρη, υπό τον συντονισμό του Αναπλ. Γραμματέα του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βλασερό, διεξήγαγαν την Κυριακή 20 Μαΐου τις εκλογές για την ανάδειξη των Συνέδρων από τη Νάξο, που θα συμμετάσχουν στο καθοριστικό, για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, 10ο Συνέδριό του.
Οι εκλογές διεξήχθηκαν στο ΚΕΓΕ, υποδειγματικά, με σημαντική συμμετοχή των εγγραφέντων μελών του Κινήματος, τα οποία ανήλθαν στα 100 άτομα.
Από τους υποψηφίους εκλέγονται, με την .....

Συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Την Τρίτη 26/05/2015 συναντήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλαδων αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, τον Αντιδήμαρχο Αργύριο Ανεβλαβή, τους Δημοτικούς Συμβούλους Νικόλαο Μαϊτό, και Βασίλη Βρούτση με την ηγεσία, τον Πρόεδρο Βασίλη Πολυμένο, και τον Αντιπρόεδρο, όπως και

Χαλάζι στη Νάξο ...Μάη μήνα (video)

Χαλάζι στην Απείρανθο 26-05-2015
(φώτο: Πόπη Ζαζάνη)




Τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα και η σφοδρή χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε με καταιγίδα που πλημμύρισε στα ξαφνικά τους δρόμους... Ευτυχώς το ακραίο καιρικό φαινόμενο, δεν είχε μεγάλη διάρκεια διότι θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικό για τις καλλιέργειες των αγροτών.
Θα μας τρελάνει όπως φαίνεται φέτος ο καιρός αφού μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, χαλαζόπτωση σημειώθηκε γύρω στις 8:00 το βράδυ της Τρίτης στη Νάξο...
Δείτε το video:

Ρουσόπουλος: Ο Καραμανλής δεν θα υπονόμευε ποτέ τον εκλεγμένο Πρόεδρο Σαμαρά-Η ΝΔ δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ


Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πτώση στα νούμερα της ΝΔ, τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και τον Κώστα Καραμανλή, μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση, η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της ΝΔ» δήλωσε ο