slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όλοι γήπεδο για Πας




 

Οι «εμποράκοι» των ψεύτικων ελπίδων.

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Η εικόνα των πολιτικών δεν φιλοτεχνείται μόνο όταν εκείνοι κατέχουν τα ηνία της εξουσίας ή στο χρόνο που ήταν στην αντιπολίτευση και στον τρόπο που διαχειρίστηκαν και τις δύο εξουσίες αλλά συνδιαμορφώνεται και από τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν προϊόντος του χρόνου στο δημόσιο βίο και δημόσιο λόγο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτικής επικοινωνίας η εικόνα που φιλοτεχνήθηκε για ορισμένους πολιτικούς από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας και τη διαχείριση της παρέμεινε σταθερά η ίδια και απαράλλαχτη. Εικόνα του σύγχρονου εμποράκου μιας πολιτικής απάτης και ψεύτικων ελπίδων.

Η άκριτη και ανεξέλεγκτη υποσχεσιολογία πολλαπλών και

Εντοπίστηκε η σορός του κυβερνήτη του ελικοπτέρου



Εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά η σορός και του τρίτου αξιωματικού του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη χθες τα ξημερώματα στη νήσο Κίναρο, υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση.

Χειροπέδες σε αγρότες από την Κρήτη -Τέσσερις προσαγωγές [εικόνες]

ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το

Γ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ¨Η Ελλάδα καταρρέει και η κυβέρνηση - χωρίς χρήματα- νομοθετεί -BINTEO -ευχές και ψεύτικες υποσχέσεις¨

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαψεύδει την επικοινωνία της με τον Πάνο Καμμένο


Η Τομέαρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, επικοινώνησε λίγο πριν τις 00:30 με βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και διέψευσε τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος στην ομιλία του είπε ότι την ενημέρωσε για τα

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.



Χ. Μανωλάς: Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών - Τώρα θρηνούμε τους νεκρούς μας


Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, καλεί όσους επιχειρούν να αποδώσουν ευθύνες για το ατύχημα, χωρίς να έχουν ακόμα στοιχεία, να ρίξουν τους τόνους:

Συλλυπητήρια Κ. Μονογυιού για τους τρεις χειριστές του Πολεμικού Ναυτικού

 
Θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια στίς οικογένειες του πληρώματος ελικοπτέρου του

<Μανώλης Μαργαρίτης Εμείς μιλάμε με έργα και αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει και τον κ. Μαϊτό και την παρέα του να σέρνονται στη στείρα αντιπολίτευσή τους.

Δελτίο Τύπου

Ο κος Μαϊτός και η παράταξη του για άλλη μια φορά αποδεικνύουν μέσω των πράξεων τους ότι ως μόνο σκοπό τους έχουν να πλήξουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή μέσω της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας και όχι να συνεισφέρουν για το καλό των κατοίκων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Τον Αύγουστο του 2015 οι Δήμαρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Πάρου και Αντιπάρου, και όχι ο Δήμαρχος Πάρου από μόνος του όπως ισχυρίζεται ο κος Μαϊτός, με κοινή πρωτοβουλία τους αποφάσισαν να προετοιμαστούν προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση στο πρόγραμμα CLLD «Ανάπτυξη  με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων  (CLLD/LEADER) 2014-2020 στην Παροναξία» το οποίο αναμενόταν να ανακοινωθεί στις αρχές του 2016.

Διονυσιακό Καρναβάλι της Νάξου 2016

«Φέτος συμμετέχουμε… δεν κοιτάμε!!!»... Αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου η κατάθεση των αιτήσεων για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στη Χώρα της Νάξου...

Μονογυιού: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών χειριστών του Π.Ν.

Τη βαθιά θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες του πληρώματος ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στην περιοχή της νήσου Κίναρου μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, εκφράζει η Κατερίνα Μονογυιού...

Να κηρυχτεί ο Απόλλωνας σε "έκτακτη ανάγκη" ζητά το Λιμενικό Ταμείο Νάξου

 
Να κηρυχθεί ο Απόλλωνας Νάξου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης ζητά το Λιμενικό Ταμείο Νάξου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά τις νέες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή.

Το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, αμέσως μετά τις νέες καταστροφές από την κακοκαιρία στον Απόλλωνα και το σχετικόέγγραφο που έλαβε από τον πρόεδρο Κορωνίδας, προσήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την Τρίτη και ομόφωνα αποφάσισε: "Να υποβληθεί αίτημα προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για νέα κήρυξη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης του λιμένος Απόλλωνα, λόγω περαιτέρω υποχώρησης του κυματοθραύστη και της μετατόπισης μεγάλων όγκων από τη δομή του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με άμεση κατάρρευση και να είναι στην κυριολεξία ο Απόλλωνας "έρμαιο" της επόμενης μεγάλης κακοκαιρίας".

Το έγγραφο με το αίτημα του Λιμενικού Ταμείου, απεστάλη ήδη προς την περιφέρεια την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και αναμένεται η απάντηση... Αναφέρει τα εξής:

«Επέκταση 2ου Δ.Σ Παροικίας Πάρου»




ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα:

«Επέκταση 2ου Δ.Σ Παροικίας Πάρου»

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός και Αντώνιος Συρίγος καταθέτουν

« Αφορολόγητη η εκμίσθωση ακινήτων από ιδιώτες σε τουρίστες»

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Ν. Συρμαλένιος, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Θέμα: Αφορολόγητη η εκμίσθωση ακινήτων από ιδιώτες σε τουρίστες

Από την 1η Νοεμβρίου 2015 έχουν, ως γνωστόν, απελευθερωθεί οι τουριστικές μισθώσεις και

Ομιλία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Λύκειο Νάξου




 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό (ΣΕΠ) στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης (βιβλιοθήκη) του σχολείου μας.
Ομιλητές:

Fwd: ΔΤ Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για την αντιπροσώπευση των ΑμεΑ στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ




Επιστολή με την οποία ζητά να συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Ως Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και αντιπροσωπευτικότερος φορέας των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση της χώρας, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να σε συμμετέχει σε κάθε Επιτροπή που ασχολείται με θέματα αναπηρίας.
Δυστυχώς σε δημοσίευμα στον Τύπο αναφέρεται η πιθανή σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με εκπρόσωπο των Συλλόγων των Ασθενών πρόσωπο το οποίο δεν έχει ζητηθεί να οριστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. Το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων είναι κατηγορηματικά και απόλυτα απέναντι σε εκπροσωπήσεις που δεν ορίζονται από το

Παροναξίας Καλλίνικος: "Οι ακραίες φωνές δεν εκφράζουν την Εκκλησία"Ο Μητροπολίτης ζητεί από την Πολιτεία να μην περιφρονεί τους ιερούς θεσμούς και τις παραδόσεις του τόπου


Στο Γιώργη Μυλωνά
Με νηφαλιότητα και προσήλωση στις αρχές της, η Εκκλησία θα συνεχίσει την κριτική της, λέει στην «Κιβωτό» οΜητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος, που καλεί την Πολιτεία να μην περιφρονεί τους ιερούς θεσμούς και τις παραδόσεις του τόπου μας. Στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης, ο κ. Καλλίνικος βλέπει τη δημιουργία ενός τεχνητού κλίματος έντασης, που σύντομα θα φέρει στην επικαιρότητα ζητήματα υιοθεσίας και πολιτικού γάμου από τα ομόφυλα ζευγάρια. Κριτική, όμως, ασκεί ο Μητροπολίτης και σε

Οι αθλήτριες του Πανναξιακού υπέρ της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών


Το μεσημέρι της Πέμπτης οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του συλλόγου μας, ενημερώθηκαν από την ΛΕ.ΜΟ.Ν. – BE MY HERO σχετικά με το θέμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Τα κορίτσια του Πανναξιακού ευαισθητοποιήθηκαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια ώστε να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι την ανάγκη της δωρεάς μυελού των οστών.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΦΙΛΗ! «Εγκάθετοι της ΝΔ και της ΧΑ» πίσω από τις «δήθεν αγροτικές διεκδικήσεις»!


Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και Χρυσή Αυγή, εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με επίκεντρο το αγροτικό και το προσφυγικό πρόβλημα.
Ο κ. Φίλης, μίλησε για εγκάθετους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής που εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση στα σύνορα Ελλάδας Βουλγαρίας.
Έντονη ήταν η αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη που κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να κατονομάσει και να πει ποιοι