slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πατέρας του Τσίπρα ήταν βασιλόφρονας και έπαιρνε δουλειές ως εργολάβος από τη χούντα!!! - Απολαυστικό video από τον Βασίλη Λεβέντη, μελλοντικό συνεταίρο του Πρωθυπουργού!!!



Ο πατέρας του Τσίπρα ήταν βασιλόφρονας και έπαιρνε δουλειές ως εργολάβος από τη χούντα.


Την αποκάλυψη έχει κάνει ο προαλειφόμενος για συνεταίρος του Βασίλης Λεβέντης σε ανύποπτο χρόνο, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα ήταν τόσο δεξιός που αποκαλούσε τον ίδιο τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Αριστερό.

Γιατί πρήζεται ο Τσίπρας;- θα σπάσει το κουμπί από το σακάκι του


Του Αλέξη Τσίπρα του έχουν πει ότι λόγοι αστικής ευγένειας επιβάλλουν να κουμπώνει το σακάκι του όταν είναι όρθιος. Και το κάνει μετά προσοχής.
Τα σακάκια που φοράει όμως τα είχε φτιάξει όταν ήταν τουλάχιστον πέντε κιλά πιο αδύνατος και κούμπωναν.
Τώρα όσο και να τα τραβάει δεν κουμπώνουν...
Και όταν καταφέρνει να τα κουμπώσει είναι τόσο τσιτωμένα που το

Εκδήλωση για το Κάστρο Απαλίρου στο Φιλώτι

Εκδήλωση στο Φιλώτι για το Κάστρο του Απαλίρου
Μια σημαντική επιστημονική και πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο χωριό Φιλώτι της Νάξου την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 το βράδυ. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η πορεία της ανασκαφικής και εν γένει ερευνητικής εργασίας που γίνεται σε ένα πολύ σημαντικό μνημείο της ιστορίας της Νάξου, το Κάστρο του Απαλίρου, που βρίσκεται στην κεντρική Νάξο στο δρόμο προς την Αγιασό (απέναντι από το Σαγκρί και στα όρια των δημοτικών διαμερισμάτων Δαμαριώνα κυρίως και Φιλωτίου). Η έρευνα συστηματοποιεί τα υπάρχοντα και

Νάξος: 12 συναρπαστικά χωριά της



Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Φημίζεται για τα χωριά της, την φυσική τους ομορφιά, την διαφορετικότητα που τα χαρακτηρίζει και την αυθεντικότητά τους. Η Νάξος πέραν των άλλων ομορφιών της θα σας συνεπάρει με το πλήθος χωριών που διαθέτει. Ακολουθείστε μας στα πιο συναρπαστικά, σε αυτά που αποτελούν εμπειρία από μόνα τους αν τα επισκεφτείτε.

Δώδεκα σημεία στο χάρτη του νησιού, το καθένα με τη δική του ιστορία και προσωπικότητα, παραμένουν must see για τη ταξιδιωτική λίστα του επισκέπτη.

Παρακάτω τα δώδεκα αγαπημένα μας:

Το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι έχει παραγραφεί το πρόστιμο των 375.329 ευρώ του Αλ. Μητρόπουλο


Η επταμελής σύνθεσης του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. με την υπ΄ αριθμ. 1623/2016 απόφασή της. έκρινε αμετάκλητα ότι έχει παραγραφεί το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ που έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.

Το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης αφορά χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι έχουν δεχθεί φορολογικούς ελέγχους (είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες», είτε δεν

Η μεγάλη των συνταξιούχων σφαγή συνεχίζεται Ποιοι συνταξιούχοι θα μετρήσουν απώλειες στις επικουρικές του Αυγούστου


Μαίρη Λαμπαδίτη
Τρίτη αφαίμαξη μέσα σε λίγες μέρες - Στην πιο επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται οι δικαιούχοι επικουρικών που εισπράττουν κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ Τρίτη αφαίμαξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων, μετά το ΕΚΑΣ και το μέρισμα, επιχειρεί σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση ψαλιδίζοντας σε πρώτη φάση τις συντάξεις των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών καθώς και των υπαλλήλων ΔΕΚΟ και

Επίσκεψη του Αποστολικού Νούντσιου , Σεβασμιότατου κ. Edward-Joseph ADAMS στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη επισκέφθηκε ο Αποστολικός Νούντσιος, Σεβασμιότατος κ. Edward-Joseph ADAMS, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Παν/τατου  π. Μάξιμο,  τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου – Μυκόνου – Άνδρου, Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου π. Νικόλαο και τον

Γ. Βρούτσης: «Η συνεχής αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, σε συνδυασμό με την απένταξη των οφειλετών από τη ρύθμιση, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα για την κοινωνία και την οικονομία»



«Τα στοιχεία της 2ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ έτους 2016, δυστυχώς αποτυπώνουν τις αρνητικές εξελίξεις και στο πεδίο της διευθέτησης των ληξιπροθέσμων στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την αδυναμία της πολυδιαφημισμένης -από την κυβέρνηση- ρύθμισης των 100 δόσεων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Ι. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εδώ και 18 μήνες τώρα, “τραβούν” συνεχώς την ανηφόρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, οι οφειλές αυξήθηκαν από τα 10,9 δις ευρώ το Σεπτέμβριο του 2014 (1η Έκθεση ΚΕΑΟ), στα 16,6 δις ευρώ σήμερα. Δηλαδή

Επιστολή Νίκου Συρμαλένιου προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ με θέμα την Άμεση αντιμετώπιση λειτουργιών του ΟΑΕΔ στη Μήλο

Προς την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ
κΜαρία Καραμεσίνη

ΚΟΙΝαΥπουργό Εργασίας
κΓΚατρούγκαλο
βΥφυπουργό Εργασίας
κΑΠετρόπουλο
γΓενΓραμματέα
κΑΝεφελούδη
δΔιοικητή ΙΚΑ
κΔΚαλαματανιό

Αγαπητή Διοικήτρια,
όπως γνωρίζεις εδώ και ένα χρόνο λόγω του υποβιβασμού του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Μήλου Κυκλάδων σε Γραφείο Κοινωνικής ασφάλισης, σταμάτησαν να λειτουργούν στο νησί και οι όποιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που μέχρι τότε διενεργούντο μέσω υπαλλήλου του ΙΚΑ.

Ένα μπουκέτο εκδηλώσεων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου



Με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, υπό την αιγίδα του τμήματος Πολιτισμού.
Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι, το καλεντάρι του Νοτίου Αιγαίου να εμπλουτίζεται συνεχώς με εκδηλώσεις που το κοινό μπορεί να παρακολουθεί δωρεάν, με σκοπό την......μεγαλύτερη δυνατή διάχυση του σύγχρονου πολιτισμού και της παράδοσης των νησιών, ως ένα στοιχείο της τουριστικής ταυτότητά τους.

Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στην τελετή υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους στο νέο αερολιμένα Πάρου ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρουτση

Γ. Βρούτσης: “Η Πάρος γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή. Η 25η Ιουλίου 2016, αποτελεί ιστορικό ορόσημο για το νησί, καθώς ένα μεγάλο έργο αναπτυξιακής πνοής ολοκληρώθηκε. Ο λαός της Πάρου βλέπει τις προσπάθειες ετών να καρποφορούν, ένα όνειρο δεκαετιών να γίνεται πραγματικότητα.  

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη,θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 19:00 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΑΞΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για τα μνημεία της Νάξου. Η MONUMENTA εδώ και εννέα χρόνια πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» με συστηματική παρουσία στο νησί της Νάξου. Στόχοι του προγράμματος είναι η ανίχνευση των σχέσεων που αναπτύσσουν οι τοπικές κοινωνίες με τα μνημεία της φύσης και τα αρχιτεκτονικά μνημεία του τόπου τους, καθώς επίσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τους κινδύνους που τα απειλούν και τους τρόπους προστασίας τους, προτείνοντας λύσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης...

Πράττουμε για τα μνημεία

Το μαρτύριο της σταγόνας για τους κατοίκους του Πολιχνίου


Θέμα: Υδροδότηση Πολιχνίου
Προς ενημέρωση όλων υπενθυμίζουμε ότι:
Σε συνέχεια κατ' ιδίαν συνομιλιών και παραστάσεωντου ΔΣ του Συλλόγου μας στο δήμο, εγγράφων, τηλεφωνημάτων κ.λπ., επανερχόμαστε για ύστατη φορά, βλέποντας ότι ο δήμος απέτυχε να υδροδοτήσει τον κάμπο Πολιχνίου για ένα ακόμα καλοκαίρι.
Ο κάμπος Πολιχνίου περιλαμβάνειτις περιοχές: Ορκό, Μικρή Βίγλα, Καστράκι, Γλυφάδα, Όσκελο, Αλυκό και ανήκει διοικητικά́ στην Τ.Κ. Σαγκρίου.
Τα τελευταία χρόνια γνώρισε σημαντική ανάπτυξη.
Σήμερα έχει εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ, φούρνους κ.λπ.) και θεωρείται πως είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Νάξου.
Η συμμετοχή και η προσφορά της περιοχής μας στην τοπική οικονομία και την...

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στη Νάξο


Είναι ιδιαίτερη και σπάνια εμπειρία να παρακολουθήσεις μια θρησκευτική ακολουθία στην κορυφή ενός βουνού και μάλιστα στη της Νάξο με το υπέροχο τοπίο της ενδοχώρας. Αυτή η ευκαιρία δόθηκε σε πολλούς συντοπίτες μας να ανέβουν μέχρι την κορυφή του βουνού Προφήτης Ηλίας (υψόμετρο 543 μ.) που βρίσκεται απέναντι από το χωριό Σαγκρί και υπάγεται θρησκευτικά στην ενορία του χωριού Δαμαριώνας. Μια δύσκολη ανάβαση (και αντίστοιχα δύσκολη κατάβαση) αλλά πολύ ενδιαφέρουσα που σε αποζημιώνει με την όλη σπουδαία εντύπωση που αποκομίζεις και από τη λειτουργία και από τη θέα