slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση υποψηφιοτήτων και εκλογές στον Απεραθίτικο Σύλλογο

Στις 9 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Σοφία Γρατσία Χατζούδη. Όπως σημειώνεται, υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλουν όσοι ενδιαφέρονται από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου.

Αναλυτικότερα:

"Αστυνομικοί" διευθυντές στενοί συνεργάτες παλαιών ΠΑΣΟΚΩΝ υπουργών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ;


Τριγμούς προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση που ελήφθη προ οκταημέρου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και προβλέπει, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα των ψηφοδελτίων του κόμματος, προς πρόσωπα που δεν ανήκουν στο μηχανισμό του εν λόγω πολιτικού φορέα αλλά έχουν διακριθεί σε τοπικές κοινωνίες.
Τη σημαία κατά της απόφασης αυτής σηκώνει και πάλι ο

ΔΙΑΥΓΕΙΑ: Με υπογραφή αντιπεριφερειάρχη η καθαριότητα σε ιδιώτες


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 
Διαψεύδει τον εαυτό του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περ. Αττικής, Χρήστος Καραμάνος, σχετικά με το θέμα της ανάθεσης της καθαριότητας της Περιφέρειας σε ιδιώτες
.Με σημερινή του δήλωση διαψεύδει σχετικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος υποστηρίζοντας ότι

Νευρικότητα στο Σύριζα από την επιμονήν Γλέζου στο «Όχι» για το μπόνους των 50 εδρών


Παρά την αμηχανία που προκάλεσε στην Κουμουνδούρου με τις χθεσινές (27/10/2014) δηλώσεις του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος επανήλθε σήμερα, Τρίτη (28/10/2014) στο θέμα του ...μπόνους των 50 εδρών.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι είναι ανήθικο να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με το μπόνους των 50 εδρών, τη στιγμή που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κυβερνά με αυτό το μπόνους, παρά τη λαϊκή θέληση.
Τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση με το μπόνους των 50 εδρών, θα φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα καθιερώνει την

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ! Ρένα Δούρου: Καθάρισε τις καθαρίστριες και βάζει ιδιώτες


Τι απαντά η Ρένα Δούρου στο δημοσίευμα του "ΘΕΜΑτος": «Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην Περιφέρεια Αττικής. Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά...»
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η κυρία Ρένα Δούρου έτρεχε στις συγκεντρώσεις και στις

Ηχητικό ντοκουμέντο: Το ιταλικό τελεσίγραφο που παραδόθηκε στα χέρια του Μεταξά και το ιστορικό "Όχι"


Η επέτειος του «Όχι» αναφέρεται στην άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης ήταν η είσοδος της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.
Το τελεσίγραφο και το ιστορικό "Όχι"
Περίπου στις 3 τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην

Επιστολή στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου «Μια ιστορία …που δεν θα σου διδάξει το σημερινό σχολείο!».


Αγαπητέ μαθητή - μαθήτρια,

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι παρέλαση, επέτειος και μνημόσυνο. Είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του. Το κάλεσμά μας αυτό θέλουμε να είναι μια αφορμή να ψάξεις περισσότερο, να ρωτήσεις, να διαβάσεις, να μάθεις το πώς οι λαοί πάλεψαν για το δίκιο τους και πώς τσάκισαν το

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου 1940


Σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου, το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό - ναζισμό. Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων για 28η Οκτωμβρίου

Πριν από 74 χρόνια ακριβώς, γράφτηκε μία από τις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής Ιστορίας.
Ο ελληνικής λαός είπε ΟΧΙ στον φασισμό, ΟΧΙ στην υποδούλωση, ΟΧΙ στην καταπάτηση της εθνικής του αξιοπρέπειας. Το Έπος του 1940, ακολούθησε η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση, που ενέπνευσε όλη την Ευρώπη και αναγνωρίστηκε μόλις στις 17 Αυγούστου του 1982 από την

ΑΡΧΟΝΤΑΣ! ΖΜΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΟΛΑ! Ο Γιώργος Πατούλης "γλεντούσε" την ώρα του πλημμυρών!


Σε γνωστό μουσικό μεζεδοπωλείο με ρακόμελα...

Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική δεν φαίνεται να ανέκοψαν την θριαμβευτική διάθεση του γαλάζιου συνδυασμού "Γιώργος Πατούλης"...
Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο

ΒΙΝΤΕΟ- ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΖΟΥΝ ΟΙ .......! Χουντής: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσει την κατάργηση των παρελάσεων


Υπό συζήτηση θα τεθεί η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Νίκος Χουντής με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Ανάμεσα στα άλλα που θα συζητηθούν είναι και

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση... στην ταβέρνα "όπως παλιά " στα Αγγίδια.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Μετά τον απρόσμενο θάνατο του συντοπίτη και φίλου Γιάννη Συμεώνογλου και συμμετέχοντας στην μεγάλη θλίψη που σκόρπισε η είδηση στην Ναξιακή κοινωνία ματαιώνουμε την προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση για τις 27 και 28/10 στην ταβέρνα "όπως παλιά " στα Αγγίδια.

Οταν ο Μάνος Χατζιδάκις μιλούσε για την επέτειο του «Οχι»: «Κι αν λέγαμε “Ναι” πάλι στα ίδια θα ήμασταν» [βίντεο]


Ενα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τον Μάνο Χατζιδάκι να μιλά για την επέτειο του «Οχι», τους λόγους που οδήγησαν τον εθνικοσοσιαλιστή δικτάτορα Μεταξά να θέσει την Ελλάδα εκτός Αξονα, αλλά και την τελική.... νίκη των ταγματασφαλιτών καθίσταται σήμερα, 28 Οκτωβρίου του 2014 πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αναρωτιέται σε μια από...

Οι στόχοι για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου


«Από το κολάζ των προσωπικών εκτιμήσεων πάμε στον επαγγελματισμό». Η νέα αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου έθεσε τον πήχη για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Για ένα νέο μοντέλο και μια νέα αντίληψη στη χάραξη τουριστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, από την ανάληψη των καθηκόντων της, που έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, διαπιστώνοντας ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν «πολλά λόγια και τεράστιο έλλειμμα σε ουσία».

Πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου, σας γνωρίζουμε ότι η θητεία του παρόντος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ολοκληρώνεται και το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλεί να συμμετάσχετε στην ΕκλογοαπολογιστικήΓενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29-10-2014 και ώρα 18:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Επίσκεψη "Νησιωτικής πολιτείας" στο γυμνάσιο του Σκαδού

Το Γυμνάσιο του Σκαδού επισκέφθηκαν σήμερα, ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Μαϊτός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αξαόπουλος, Μανώλης Κορακίτης και Νίκος Χουζούρης και παρακολούθησαν τη όμορφη σχολική εορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Πέρα από τους ουσιαστικούς λόγους που μας οδήγησαν εκεί, η επίσκεψη μας έχει και συμβολικό χαρακτήρα, τιμής και συμπαράστασης στη ......

Ανακοίνωση του Δ.Σ του Πανναξιακού ΑΟΝ για τον Γιάννη Συμεώνογλου


«Ο πρόεδρος, το Δ.Σ., το τεχνικό επιτελείο, οι αθλητές και οι αθλήτριες του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για τον αναπάντεχο χαμό του ενεργού μέλους και επί πολλά χρόνια αθλητή του Πανναξιακού Α.Ο.Ν., φίλου μας, Γιάννη Συμεώνογλου.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής το σωματείο μας έστειλε ήδη γραπτό αίτημα στηνΕλληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ώστε η ομάδα μας των γυναικών, να.......

Οι θυσίες της Ελλάδας στην Κατοχή - Η έκθεση Δοξιάδη


Όταν, κατά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί αποχώρησαν από την Ελλάδα, άφησαν πίσω τους μία χώρα κατεστραμμένη κι έναν λαό εξαθλιωμένο οικονομικά.
Παρακάτω ακολουθούν μερικά αποσπασματικά στοιχεία του μεγέθους της καταστροφής που υπέστη η χώρα μας και ο λαός της, παρμένα από την επίσημη Έκθεση (1946) του Υπουργείου Δημοσίων Έργων για την ανάδειξη των καταστροφών της Ελλάδας κατά τον......

Ψήφισμα ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το χαμό του Γιάννη Συμεώνογλου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού- Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας- Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνήλθε έκτακτα σήμερα, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 σε συνεδρίαση έπειτα από την θλιβερή αναγγελία του απρόσμενου θανάτου του συντοπίτη μας Γιάννη Συμεώνογλου και αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. ο οποίος εξήρε την πολύχρονη προσφορά του θανόντος στον αθλητισμό του νησιού μας και τόνισε επίσης την εντιμότητα και την ευγένεια του χαρακτήρα του.
Αποφασίζει Ομόφωνα

Η εγκατάσταση των μεγάλων βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά καταστρέφει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη


Στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Σάββατο 25/10 ο πολιτιστικός σύλλογος της Πάρου Αρχίλοχος με θέμα " Η βιομηχανική αιολική ενέργεια και οι επιπτώσεις της στην Πάρο", οβουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, αφού τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η εκδήλωση και εξήρε τις εισηγήσεις των έγκριτων εισηγητών, είπε μεταξύ άλλων: