slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο Καθεστώς Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 ⬣ Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων

⬢ Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Τουρισμού.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου για το Καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” το οποίο επιχορηγεί επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος. 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι υφιστάμενες & νεοσύστατες επιχειρήσεις για επενδυτικά έργα που αφορούν σε ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα:

"Να επιστρέψει στην ομαλότητα και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά "

"Να επιστρέψει στην ομαλότητα και να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση τη νέα σχολική χρονιά"
Με την ευχή και την προσδοκία να επιστρέψει η εκπαίδευση  στην ομαλότητα και την κανονικότητα  ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2022-2023.Η εφιαλτική  πανδημία του  covid    δημιούργησε τεράστια προβλήματα τα οποία ξεπεράστηκαν - κατά γενική παραδοχή -με την υπερπροσπάθεια των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Μανώλης Ευστ. Πολυκρέτης : Δήλωση υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Αγαπητές μου Συμπολίτισσες, Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

καλή σας μέρα!

Καταρχάς θα ήθελα λόγω της ημέρας να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες

των σχολείων μας καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο, με υγεία και

Νάξος - Φιλώτι: Συγκίνηση στην εκδήλωση για την Σχολή Αρώνη και τη σχέση της με τη Νάξο (photo)


Οτι κι εάν πει κανείς για την προσφορά της Σχολής Αρώνη στην εκπαίδευση είναι λίγο... Σε εβδομήντα χρόνια ζωής (1852 - 1922) την πόρτα της πέρασαν περισσότεροι από 13.000 μαθητές σε μία προσπάθεια να γίνουν κοινωνοί της Ελληνικής Παιδείας και όχι μόνο... Είχε όμως τη μοίρα του ελληνισμού που χάθηκε κάτω από την επέλαση των Τούρκων και την Μικρασιατική Καταστροφή...

Ο Περιφερειάρχης στην Χάλκη για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε Επίτιμη Δημότη του νησιού

Γιώργος Χατζημάρκος: «Σε δύο κρίσιμα μεγέθη για τους νησιώτες, ένα φυσικό και ένα ψυχικό, υπήρξε δραστική η παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην απόσταση των νησιών από την Αθήνα, που την ελάττωσε, και στην εμπιστοσύνη, που την αύξησε»

Στην Χάλκη μετέβη χθες το βράδυ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος - επιστρέφοντας από την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – για να παραστεί στην τελετή ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη Χάλκης από τον Δήμαρχο του νησιού Άγγελο Φραγκάκη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μήνυμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.




«Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,


Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα για τους μαθητές του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας ωφέλιμης και σημαντικής διαδρομής γεμάτης, στόχους και όνειρα, με τελικό στόχο την κατάκτηση της γνώσης και της προσωπικής ολοκλήρωσης. 

Το σχολείο αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, παρέχοντας στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις, τα εφόδια και τις δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις μελλοντικές προκλήσεις και να γίνουν ολοκληρωμένοι πολίτες.

Γ. Χατζημάρκος: «Στα παιδιά οφείλουμε τον πιο υπεύθυνο, τον πιο δημιουργικό εαυτό μας. Με έργα και πράξεις.» Αγιασμός σχολικού έτους 2022-2023

 Μαζί με τη νέα σχολική χρονιά, ξεκινά και η νέα προγραμματική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο, έχοντας εξασφαλίσει πλέον πολλαπλάσιους ευρωπαϊκούς πόρους, από τους οποίους αντίστοιχο πολλαπλάσιο μερίδιο προορίζεται και πάλι για τα σχολεία.

Τα 21 μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στην κοινωνια

Έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών για το υπόλοιπο διάστημα του 2022, αλλά και μόνιμα μέτρα για το 2023, τα οποία αθροίζονται συνολικά σε 5,5 δις ευρώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

“Aνακοινώνω σήμερα 21 πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν σε τρεις χρονικούς κύκλους: οκτώ μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022. Δώδεκα μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε στο τέλος του έτους. Και ένα σχέδιο-τομή έξι σημείων που απαντά σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της στέγης, κυρίως των νέων, το οποίο αρχίζει να υλοποιείται αμέσως” διευκρίνισε προλογικά ο Πρωθυπουργός, παρουσιάζοντας τα μέτρα αναλυτικά.

Όσα θα ισχύσουν από αύριο απέναντι στις ανάγκες της συγκυρίας

Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου για τη νέα σχολική χρονιά

«Το ωραίο με τη μάθηση, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να στην πάρει πίσω.»
Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ημέρα που φέρνει γλυκιές αναμνήσεις σε όλους εμάς, τις μεγαλύτερες και τους μεγαλύτερους, από τα χρόνια που ήμασταν στα θρανία! Παράλληλα, είναι μια ημέρα χαράς και προσδοκίας για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα!
Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχηθώ από καρδιάς στα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία, καλή πρόοδο, φώτιση και επιτυχία.

Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητοί μαθητές & μαθήτριες,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί & γονείς,

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει.
Σήμερα τα σχολεία υποδέχονται τους μαθητές, παλιούς και νέους που θα φοιτήσουν
τη σχολική χρονιά που αρχίζει. Όπως κάθε αρχή γεννά προσδοκίες για νέες
εμπειρίες γνώσης, που ανοίγουν δρόμους στους μαθητές για να ανακαλύψουν
ενδιαφέροντα και δυνατότητες και να αναζητήσουν στόχους. Οι μαθητές θα
μοιραστούν τις αίθουσες και το προαύλιο του σχολείου με τους συμμαθητές τους,
έχοντας την ευκαιρία να κτίσουν σχέσεις και να πάρουν μια πρόγευση της αυριανής
κοινωνικής ζωής τους.
Εύχομαι μαθητές και διδάσκοντες να περάσουν μια χρονιά δημιουργική, ευχάριστη
και εποικοδομητική για όλους.

Νίκος Συρμαλένιος: Στηρίζουμε την ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ, Όχι στην περαιτέρω απαξίωση του, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!!

Στηρίζουμε την ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ, Όχι στην περαιτέρω απαξίωση του, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!!

Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου στη μεγάλη συγκέντρωση του νοσοκομείου Σαντορίνης

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συντονιστικού κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης για άμεση στήριξη και στελέχωση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε σήμερα Κυριακή 11/9 στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στη Σαντορίνη.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου σας ενημερώνουμε ότι
με το σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού
χαρακτήρα» και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, καταργείται επιτέλους ο θεσμός των ενδιάμεσων
εκπτώσεων, δηλαδή οι εκπτώσεις που πραγματοποιούνταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του
Μαΐου και του Νοεμβρίου κάθε έτους.