slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θλίψη και οργή για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία ΣΤΟΝ πανέμορφο παραθαλάσσιο οικισμό του Απόλλωνα (φώτο)

 Φωτογραφίες από τον πανέμορφ παραθαλάσσιο οικισμό του Απόλλωνα Νάξου μας έστειλε Φίλος μόνιμος κάτοικος. Βλέποντας τις φωτογραφίες άλλα και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε διαπιστώσαμε οτι οι κατικοι έχουν μεγάλη θλίψη και οργή για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που επικρατεί. Η εικόνα αυτή ΟΧΙ μόνο δεν τιμάει άλλα αδικεί πρώτα την ίδια την δημοτική αρχή. Οφείλουν Δήμος, Λιμενικό Ταμείο, Κοινότητα Κορωνίδας Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοί να επέμβουν άμεσα και να αποκαταστήσουν αυτή την εικόνα   

Έρχονται νέα μέτρα για τους αγρότες, σε ζωοτροφές και λιπάσματα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στην ΕΡΤ για τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, τονίζοντας ότι στον πρωτογενή τομέα η ενεργειακή κρίση και στη συνέχεια ο πόλεμος έχει προκαλέσει πολλά ζητήματα.
“Είμαστε ήδη σε συνεννόηση και επαφή με τους αγρότες και έχουν γίνει παρεμβάσεις από το φθινόπωρο ήδη ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ μέχρι σήμερα” είπε ο υπουργός.
“Τις επόμενες ημέρες και περιμένοντας τις ανακοινώσεις της Κομισιόν για την εργαλειοθήκη, θα ανακοινώσουμε νέα μέτρα για τα μεγάλα ζητήματα που είναι οι ζωοτροφές και τα λιπάσματα” πρόσθεσε.
Έκανε επίσης γνωστό ότι κατατέθηκε στη Βουλή διάταξη για να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Έρχονται νέα μέτρα για τους αγρότες, σε ζωοτροφές και λιπάσματα


Πηγή: Reporter.gr


Πηγή: Reporter.gr

Αλλαγές στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ λόγω της αλλαγής της χειμερινής ώρας σε θερινή

H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της αλλαγής της χειμερινής ώρας σε θερινή, το δρομολόγιο με το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ την Κυριακή στις 27/03/2022 από Ρόδο προς Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση προχωρά στη διευθέτηση του χρόνιου προβλήματος των δασωθέντων αγρών, με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται στη Βουλή»



Διευθέτηση στο φλέγον ζήτημα των αγρών που άλλαξαν μορφή (δασωθέντων αγρών) φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, με διάταξη (άρθρο 80) που αντικαθιστά το άρθρο 67 του Ν.998/1979 και περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή. 

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης ανέφερε σχετικά:

Τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών



Αθήνα, 22 Μαρτίου 2022

 

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για θέματα ανθρώπινου δυναμικού και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομοθετικό πλαίσιο εκπαίδευσης των σπουδαστών/σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για την ένταξη στον κλάδο Π.Ε. Επιτελικών Στελεχών, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", Εθνική Σύνταξη Ομογενών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο και τσικουδιά


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε τροπολογία με θέμα τη διατήρηση της παραδοσιακής ονομασίας τσίπουρο και τσικουδιά.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της κατατεθείσας τροπολογίας, η παράγραφος 1 του άρθρου 82 του Ν.2960/2001 (Τελωνειακός Κώδικας), η οποία τιτλοφορείται ως "Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης τσίπουρου ή τσικουδιάς μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων)"έχει ως εξής:   

Νίκος Συρμαλένιος : Λίγο πριν το Πάσχα 80 κενά καθηγητών στις Κυκλάδες

 Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την κοινή επιστολή της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων, της ΕΛΜΕ Επαρχείου Θήρας και της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου, με την οποία ζητούν

 Κάλυψη από την αρχή της χρονιάς όλων των κενών και των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας
 Άμεσα μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε Γενική και Ειδική Αγωγή


Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «λίγες βδομάδες πριν το Πάσχα και από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Κυκλάδες λείπουν περίπου 80 καθηγητές. Υπάρχουν πολλά κενά σε μαθήματα γενικής εκπαίδευσης και ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων, μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που έχουν γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη δεν έχουν καμία βοήθεια και τα τμήματα ένταξης και υποδοχής είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία κενά... Παράλληλα εκατοντάδες μαθητές στα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων δεν διδάσκονται εδώ και χρόνια καλλιτεχνικά μαθήματα, Γυμναστική και ξένες γλώσσες…»

Άδειες Δόμησης: εντός 2022 οι εγκρίσεις - άδειες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πληροφοριακό σύστημα e-adeies

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για επίσπευση και επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας σε κάθε κτιριακό έργο προωθεί η Κυβέρνηση.

 Συγκεκριμένα σε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, αποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για να ενταχθούν οι εγκρίσεις – άδειες που εκδίδονται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανέγερση νέων κτιρίων και οικοδομών, στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών e-adeies. 

Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των Υπουργών, το ΤΕΕ αναλαμβάνει να υλοποιήσει την αναβάθμιση αυτή του e-adeies μέχρι το τέλος του 2022 και οι υπηρεσίες των Υπουργείων να συντονίσουν και να διευκολύνουν επιτελικά το έργο.

Πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου με κωδικό RF στις Τράπεζες

 Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η χρήση κωδικών πληρωμής RF στην πλατφόρμα e-Παράβολο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους εύκολα και άμεσα μέσω του web/mobile banking της τράπεζάς τους, είτε συμπληρώνοντας τον κωδικό RF ή σκανάροντας τον κωδικό QR. Με τον τρόπο αυτό, επιταχύνεται και διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία πληρωμής e-Παραβόλου και εξοικονομείται χρόνος για τους συναλλασσόμενους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Τα οφέλη από τη διάθεση και χρήση των κωδικών πληρωμής RF στην πλατφόρμα e-Παράβολο είναι πολλαπλά:

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρώπη»

 Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να απειλήσει την επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς γεωργικών προϊόντων, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα, όπου χρειάζεται, κατά οποιασδήποτε μορφής απαγορεύσεων εξαγωγών που επιβάλλονται από τα κράτη μέλη. Τέτοιες απαγορεύσεις εξαγωγών δεν θα ήταν σύμφωνες με τις Συνθήκες και θα υπονόμευαν σοβαρά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη καθώς αντιμετωπίζουμε αυτήν την εξαιρετική κρίση.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8.00 το πρωί της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022


09:00 Επετειακές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου