slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πέθανε 55χρονος Συριανός από τον ιό της γρίπης Η1Ν1



 Δεν τα κατάφερε τελικά ο 55χρονος συριανός Α.Π. ο οποίος πριν από 10 περίπου ημέρες χτυπήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία, ενώ προσβλήθηκε και απ’ τον ιο Η1Ν1.

Έχασε τη μάχη με το θάνατο το πρωί της Παρασκευής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους οικείους του.

Ο άτυχος άνδρας αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Σύρου με πνευμονία και στη συνέχεια

Κεφαλογιάννης: "Η θέση της Ελλάδος είναι στη ζώνη Σένγκεν. Είναι στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση."


«Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΚ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ»
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, συμμετείχε ως επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διήμερο στην Μπρατισλάβα. Στη συνάντηση μετείχαν μαζί με τους επικεφαλής των άλλων ομάδων του ΕΛΚ και η

Η 1η συνεδρίαση της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για το 2016


Παρών ο Δήμαρχος Μυκόνου στην Ημερίδα της 25ης Ιανουαρίου που διοργάνωσε στην Αθήνα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση των μελών τής (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για το 2016. Στη συνεδρίαση ανάμεσα σε άλλα παρουσιάστηκε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 με ιδιαίτερες αναφορές στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Νότιου Αιγαίου, οι διαδικασίες και στρατηγικές υλοποίησής του.
Παρουσιάστηκαν επίσης και συζητήθηκαν εκτεταμένα, θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Απίστευτη δήλωση Μπαλαούρα (ΣΥΡΙΖΑ): Οργανώσεις όπως η 17Ν είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!


Μια απίστευτη τοποθέτηση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, υποστηρίζοντας ότι οργανώσεις όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Πρωτοβουλίες Κυριάκου για το προσφυγικό


Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το προσφυγικό, μετά την προειδοποίηση της Ευρώπης ότι η Ελλάδα θα αποβληθεί από τη ζώνη Σένγκεν επειδή απέτυχε στη διαχείριση του προβλήματος των μεταναστών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε 4 δράσεις.

Ευχαριστήριο στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ευχαριστούν θερμά την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, για την προσφορά προς την

Σκοταδισμός και Αδιαφάνεια στο υπουργείο Εργασίας


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Ο Υπουργός Εργασίας διέκοψε το καινοτόμο σύστημα ΗΛΙΟΣ».
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το

Στο έλεος της απεργίας της ΠΝΟ ! Εγκλωβισμένοι 29 Παριανοί μαθητές στην Αθήνα


Στο έλεος της απεργίας της ΠΝΟ παραμένουν 29 μαθητές του γυμνασίου της Νάουσας Πάρου που επισκέφθηκαν την Ελληνική Βουλή στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα.
Τα παιδιά αναχώρησαν από την Πάρο την Τετάρτη με σκοπό να επιστρέψουν μαζί με τους δύο συνοδούς καθηγητές την Παρασκευή το απόγευμα. Η νέα όμως απεργιακή κινητοποίηση της ΠΝΟ είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην Αθήνα ενώ είχαν μόνο για δύο διανυκτερεύσεις.
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί ανάμεσά τους καθώς πρόκειται για παιδιά

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου

Σύλλογος  Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου
.Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου, προσκαλεί μέλη και φίλους στη λέσχη του συλλόγου την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 πμ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
Το Δ.Σ. του συλλόγου εύχεται στα μέλη και

Αυγενάκης και 40 Βουλευτές της ΝΔ ζητούν τη διερεύνηση των ευθυνών του Βαρουφάκη



ΘΕΜΑ: Πρωτοβουλίες Πρωθυπουργού για τη διερεύνηση των ευθυνών του τ. Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη


Την Τρίτη 19-01-2016, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Ιστορίες», προβλήθηκε ...
.... συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων προέβη σε πρόθυμες αποκαλύψεις, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ηςΙουλίου 2015 και τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνέντευξη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων:
·             «Ότι είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να σκεφτούμε(η επιστροφή στη δραχμή). […] Πολύ σύντομα είδα μια σημαντική ωρίμανση στη σκέψη του Α. Τσίπρα.[…]. Το δεύτερο μνημόνιο ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Γιατί με το δεύτερο μνημόνιο υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πόλωση. […]. Ναι, υπήρξε μια εκθετική πορεία στην ωρίμανση της σκέψης μιας μικρής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα.[…]»

·             «[…] Είναι αλήθεια (έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου)».

·             «[…] Βεβαίως (υπήρχε ομάδα που είχε ευθύνη για το Plan Χ […]. Επικεφαλής ήμουν εγώ. […] Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό ήταν να υπάρξει όσο γίνεται πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, όλων αυτών των ζητημάτων, χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5 – 6 άτομα.»

·             «Εγώ δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων. Για την ακρίβεια ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός».

·             «[…] Είχαμε μια συμφωνία σε αυτή την ομάδα, ομόφωνη, ότι εάν μας κλείσουν τις τράπεζες θα προβούμε στην αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων, όταν έγινε αυτό, μειοψήφησα.»

·             […] Προφανώς (ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα).»

·             «[…] Δεν υπήρχε καμία απολύτως σκέψη για διπλό νόμισμα.»
Τον Ιούλιο 2015 ο τ. Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει ότι στην Telegraph, ότι «αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα».

·             « […] Κανένας δεν προσπάθησε να χακάρει τίποτα. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα (για φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια).» Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ο διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που έγινε στις 16 Ιουλίου, όπου ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

Πέρα όμως από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3ο Μνημόνιο.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ο Πρωθυπουργός για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής;


Οι ερωτώντες Βουλευτές


  1. Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
  2. Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
  3. Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών
  4. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
  5. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης
  6. Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
  7. Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων
  8. Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
  9. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
  10. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας
  11. Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
  12. Χαρακόπουλος Μάξιμος, Βουλευτής Λάρισας
  13. Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
  14. Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας
  15. Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
  16. Κυριαζίδης Δημήτρης, Βουλευτής Δράμας
  17. Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
  18. Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
  19. Βλάσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας
  20. Καραμανλής Κώστας, Βουλευτής Σερρών
  21. Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
  22. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
  23. Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
  24. Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
  25. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
  26. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
  27. Οικονόμου Βασίλειος, Βουλευτής Επικρατείας
  28. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
  29. Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
  30. Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών
  31. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
  32. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
  33. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας
  34. Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
  35. Κικίλιας Βασίλης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
  36. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας
  37. Αραμπατζή Φωτεινή, Βουλευτής Σερρών
  38. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας
  39. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
  40. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής 

«Nα σεβαστείτε την ανάγκη μας να κάνουμε το πανηγύρι της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνας»



Την ώρα που τα νησιά μας και ο κόσμος τους ματώνουν από τη συνεχιζόμενη και παρατεταμένη κρίση, την ώρα που βιώνουμε την πιο άγρια εγκατάλειψη στα θέματα υγείας και παιδείας και που η

Πρόωρες εκλογές. Μπαμπούλας, Βατερλώ ή διέξοδος;

 Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου


Το γεγονός ότι η χώρα τον τελευταίο χρόνο μετεωρίζεται στο χείλος της αβύσσου είναι γνωστό σε φίλους μας, αλλά και σε εχθρούς. Δεκάδες κεκτημένα αγώνων ανατράπηκαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, ελπίδες και προσδοκίες διαψεύστηκαν. Ζοφερό το παρόν και άδηλο το μέλλος για πολίτες, πολιτικούς, ακόμη και καταξιωμένους αστρολόγους.

Γιάννης Βλασερός Γραμματέας Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ: Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ουσιαστικά



Ο Τομέας Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ του οποίου Γραμματέας είναι ο κ. Γιάννης Βλασερός, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την συγκρότηση από την Κυβέρνηση του "Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής".
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: