slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προσοχή κυκλοφορούν και προβοκάτορες

Απάντηση στα τρωκτικά και όχι μόνο

Το συγκεκριμένο post που δημοσιεύτηκε σήμερα και στο troktiko –κάποιοι αρέσκονται να αναδημοσιεύουν ότι το δυσφημεί την Νάξο – άλλα και σε πολλά άλλα seits και blogs το λάβαμε και μείς σήμερα στο mail του blog μας . Το συγκεκριμένο post σίγουρα δυσφημίζει άλλα και αδικεί το νησί σε μια εποχή που ο τουρισμός περνά μεγάλη κρίση. Εμείς ερευνήσαμε το θέμα, και πειστήκαμε ότι πρόκειται περί λάθους . Γι’ αυτό και δημοσιεύουμε την επιστολή που λάβαμε από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΗΣΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Σχετικά με άρθρο σας που αναρτήθηκε εχθές και συγκεκριμένα Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 στις 4:24 μ.μ με τίτλο « Διαφορετικές τιμές» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Πράγματι το εστιατόριο που αναφέρεται, το οποίο λειτουργεί 20 χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο έχει 2 ταμπέλες με διαφορετικές τιμές. Ο λόγος όμως που συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλός και δεν υπάρχει κάτι το πονηρό, αντίθετα ο καταστηματάρχης, διαφημίζει ολοφάνερα τον τρόπο λειτουργίας του.

Όπως αναφέραμε πιο πάνω το εστιατόριο λειτουργεί 20 χρόνια, εφέτος όμως επεκτάθηκε σε ένα διαφορετικό χώρο. Το κατάστημα αυτό διαθέτει δύο διαφορετικές πλατείες οι οποίες έχουν δύο διαφορετικές εισόδους. Η μία είσοδος η οποία οδηγεί στην καινούργια πλατεία-αυλή στο ισόγειο η οποία είναι κλειστή και δεν έχει θέα, έχει πρόσβαση από την παραλία, εκεί οι πελάτες μπορούν να απολάυσουν φθηνότερα το φαγητό τους όπου υπάρχει και η ανάλογη ταμπέλα. Η άλλη η παλιά που βρίσκεται ακριβώς από πίσω σε άλλο δρόμο, οδηγεί στο roofgarden-βεράντα με άλλο διάκοσμο με θέα το λιμάνι και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα όπου ο καταστηματάρχης κάποιες μέρες της εβδομάδας έχει και ζωντανή μουσική με παραδοσιακά όργανα. Στην βεράντα αυτή ο τιμοκατάλογος είναι άλλος η είσοδος είναι άλλη και όπως είναι λογικό είναι άλλη η ταμπέλα. Δεν σερβίρισε ποτέ ο καταστηματάρχης με τις τιμές της μιας πλατείας στην άλλη αφού έχει διαφορετικό τιμοκατάλογο. Ο πελάτης διαλέγει που θέλει να καθίσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Παρατηρούμε όμως ότι οι τιμές και στις δύο πινακίδες είναι από λογικότατες έως χαμηλές.

Θα ήταν σωστό να σερβίρονται οι πελάτες με φθηνές τιμές στην βεράντα ή θα ήταν σωστό να υπάρχουν ίδιες τιμές στην κλειστή αυλή με την βεράντα με την θέα και τη μουσική; Γιατί για παράδειγμα στο Hilton, στο Intercontinental σε αναρίθμητα μέρη υπάρχουν διαφορετικοί χώροι , διαφορετικές αίθουσες και διαφορετικές τιμές; Γιατί στα μέσα μεταφοράς υπάρχει η απλή θέση , η τουριστική, και η byssiness class (αναβαθμισμένη θέση) με διαφορετικές τιμές; Αν ο καταστηματάρχης σερβίριζε στην αυλή την κλειστή με τις τιμές του roofgarden θα λέγαμε ότι δουλεύει ακριβά. Να μην δουλεύουμε ακριβά, να πρέπει να απολογούμαστε όμως και γιατί δουλεύουμε φθηνά;

Για αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν και της αξιοπρέπειας του ανώνυμου επαγγελματία που αγωνίζεται να αντεπεξέλθει και να σταθεί στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και του επαγγελματισμού ενός νησιού ολόκληρου ζητάμε να δημοσιευθεί το άρθρο μας στο troktiko (εκεί που ο ανώνυμος αναγνώστης μας διέσυρε).

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Γιάννης Β. Παπαδόπουλος

Αφού μας έριξε 40 χρόνια εργασίας στο κεφάλι……।



Στο Κάστρο Κυλλήνης με μπανάνα στην μέση εθεάθη κάνοντας τις βουτιές του και τις βόλτες του ο Ανδρέας Λοβέρδος.






Η φωτογραφία είναι απο το http://www.afelis.gr

Τώρα παίρνει δυνάμεις για την επόμενη μπανάνα…

Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Μανόλη Μαργαρίτη, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Στροφή στο Μέλλον»

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ                                                 Νάξος 11 Ιουλίου 2010

http://energoipolitesnaxou.blogspot.com 

mail: energoipolitesnaxou@gmail.com

 


Κοινοποίηση:

Τοπικά ΜΜΕ

 

Αξιότιμε κύριε Μανόλη Μαργαρίτη,

 

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυκλαδική» (Τετάρτης 7 Ιουλίου 2010) με τίτλο «Δική του στροφή στο Μέλλον κάνει ο Μανώλης Μαργαρίτης…» θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

 

     Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στη συνάντηση των Ενεργών Πολιτών Νάξου με τους ενδιαφερόμενους επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών την Τρίτη 6/7/2010. Όπως αναφέρει ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου, το ρεπορτάζ γράφτηκε στις 18.40΄ ενώ η συνάντηση θα ξεκινούσε στις 22.00΄, άρα ο συντάκτης του άρθρου είχε στα χέρια του μόνο εικασίες, πληροφορίες και φήμες, καμία επίσημη ανακοίνωση. Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες του πληροφοριοδότη, τον οποίο, κύριε Μαργαρίτη, οφείλετε να αναζητήσετε στο συνδυασμό σας, δεδομένου ότι ο συντάκτης αποκαλύπτει  και το όνομα του συνδυασμού σας.

     Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα και για το ότι δεν διαψεύσατε, ως οφείλατε, το απαράδεκτο, προβοκατόρικο, γεμάτο εικασίες και δήθεν «πληροφορίες» δημοσίευμα την επομένη της συνάντησής μας, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα ονόματα (Δελλαρόκας, Κατσουρός, Χωματάς), τα οποία εμείς ουδέποτε προτείναμε και αφήσατε μια εφημερίδα να διαμορφώσει τις εξελίξεις για εσάς και το συνδυασμό σας. Με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε ταυτόχρονα να δυναμιτιστεί η πρωτοβουλία των Ενεργών Πολιτών για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο με τη συστράτευση των ικανότερων πρόσωπων της κοινωνίας μας, το οποίο αποτελεί καθολικό αίτημα των συμπολιτών μας.

     Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν ελέγχετε τους συνεργάτες σας, ή συνυπογράφετε και αποδέχεστε το εν λόγω δημοσίευμα της Κυκλαδικής. Αν ναι, γιατί μπήκατε στον κόπο και ήρθατε στη συνάντηση, αφού ήδη είχατε προαποφασίσει να πορευτείτε μόνοι σας; Μήπως τελικά προτάσσετε το προσωπικό σας όφελος έναντι του κοινού;

    Εμείς, οι Ενεργοί Πολίτες Νάξου, εμφορούμενοι από τα ίδια αγνά και ανιδιοτελή κίνητρα με τα οποία ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία μας, θα συνεχίσουμε στο δύσκολο δρόμο της ευθύνης που επιλέξαμε και θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό τις επαφές, τις διεργασίες και τις πρωτοβουλίες μας μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για τη δημιουργία του ενιαίου ελπιδοφόρου ψηφοδελτίου.

 

Υ.Γ.             

Θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου για τη μέχρι τώρα εξέλιξη της πρωτοβουλίας μας και για τις μελλοντικές μας ενέργειες.

 

Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Νάξου

Η συντονιστική επιτροπή

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

"Διαφορετικές τιμές.!!"


"Διαφορετικές τιμές
Έτσι θέλουμε να έχουμε τουρισμό ?????
Σε γνωστό εστιατόριο ορόφου στη Νάξο για να μαζέψει πελάτες ο υποτιθέμενος (επαγγελματίας) έχει κάνει το εξής...
Μεγάλη ταμπέλα με ξεφτιλίστηκές τιμές στην Παράλια που περνά ο πολύς κόσμος γιατί η κύρια είσοδος είναι από πίσω που δεν περνά πολύς κόσμος για κράχτη.
Διαφορετικές τιμές όμως περιμένουν τον ανυποψίαστο πελάτη που θα ανέβει γιατί το μενού έχει ακριβότερες τιμές από την ταμπέλα !!!!
Καλοοοοο/!!!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τολμήστε κ. Σαμαρά…

Η κατάσταση με τα κανάλια, τις εφημερίδες και τις δημοσκοπήσεις έχει ξεπεράσει κάθε όριο γλοιώδους προπαγάνδας. Ο κόσμος πεινάει, ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, ο κόσμος χάνει το σπίτι του, ο κόσμος ζει στην ανασφάλεια, οι επιχειρήσεις κλείνουν, τη βενζίνη την αγοράζουμε σε τιμές κηροζίνης, ο πληθωρισμός καλπάζει και αυτοί παίζουν παιγνίδια κουτοπόνηρων αντιπερισπασμών και συσκότισης της αλήθειας.

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, κύριε Σαμαρά. Ας κάνουμε το σλόγκαν του Παπανδρέου “δεν χρωστάω σε κανένα” ανέκδοτο της δεκαετίας.

Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μισόλογα:

Περιμένω τον Αντώνη Σαμαρά να καταγγείλει τα ιδιωτικά ΜΜΕ ως κατευθυνόμενα από επιχειρηματίες που δουλεύουν για το προσωπικό τους συμφέρον.

Περιμένω από τον Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει επώνυμα εναντίον των υπεύθυνων της “ενημέρωσής” μας.

Περιμένω τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει τελεσίδικα στα στελέχη του ότι όποιος βγαίνει στα ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες με δηλώσεις εκτός κομματικής γραμμής αυτόματα θα διαγράφεται.

Περιμένω τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει ότι όποια πολιτική ή ειδησεογραφική εκπομπή δεν τηρεί τη δεοντολογία αυτόματα θα κόβεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Περιμένω τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει καμία απολύτως δημοσκόπηση που δεν πιστοποιείται από τη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, να καταγγέλλει επώνυμα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από αυτές τις εταιρίες.

Αν τα κανάλια και οι εφημερίδες δεν σταματήσουν το ύπουλο πριόνισμα της αλήθειας και συνεχίσουν να μεταμορφώνουν τα επουσιώδη σε σημαντικά και τα σημαντικά σε επουσιώδη, εάν δεν σταματήσουν να κρύβουν μεγάλες αλήθειες και να προωθούν αποκυήματα της βρώμικης φαντασίας τους, κινδυνεύει η ήδη λαβωμένη Ελληνική δημοκρατία.

Αυτό δεν μπορεί να είναι απλά μία επιλογή για σας, κύριε Σαμαρά.

Είναι υποχρέωσή σας προς ένα λαό που στενάζει κάτω από τη μπότα ενός καλά οργανωμένου δικτύου εξουσίας διεφθαρμένων πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών, που αρχίζει από την παρούσα κυβέρνηση και πηγαίνει βαθειά πίσω στο χρόνο.

Τολμήστε κύριε Σαμαρά, ας ξεφύγουμε από τα τετριμμένα.

Θα κάνετε καλό στο κόμμα σας, θα κάνετε καλό στη δημοκρατία, θα κάνετε καλό στην Ελλάδα.