slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 32ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

 

Με Τσουνη Πιερρακάκη και Γεωργιάδη την προσεχή Τρίτη (04/10) η αποκάλυψη του project "Naxos, Smart Island"

Από την 17η Ιουλίου το περιμένουμε... Είχε άλλωστε προαναγγελθεί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ...
«Σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκομαι στη Νάξο με την Amazon – έστω κι αν θα… απογοητεύσω τον πεθερό μου που περίμενε να πάω εκείνη την περίοδο στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Διπλάτανο» Αυτό είχε δηλώσει ο πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης... Και είχε οριοθετήσει την επικείμενη επίσκεψή του, στα μέσα Ιουλίου, καθότι το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας είναι στις 17 Ιουλίου...

Δ. Καπούνης στα Παραπολιτικά 90,1: «Προσοχή στις... απομιμήσεις Πατάτας Νάξου!».

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Δύο αλλά όχι ξένοι» με τους Σπύρο Χαριτάτο και Μπάγια Αντωνοπούλου μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. έχει εξαντληθεί. 
Ακόμη, ο Δ. Καπούνης εξήγησε πώς το εκλεκτό αυτό προϊόν έγινε... ανάρπαστο, ενώ στάθηκε και στα

Τριήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο και συμμετοχή στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ

Τριήμερη επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο και συμμετοχή στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ
Από 22 – 25/9 ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Σίφνο, συμμετείχε στο 14ο Φεστιβάλ Τσελεμεντέ και σε συναντήσεις με φορείς και πολίτες.
Όπως δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του στην τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, η γιορτή γαστρονομίας που έγινε για 14η φορά μετά την αναγκαστική διακοπή των δύο τελευταίων χρόνων λόγω covid, είναι πλέον ένας εξαιρετικά πετυχημένος θεσμός για όλες τις Κυκλάδες και όχι μόνο, που ενώνει τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά νησιά των Κυκλάδων να αναδεικνύουν τις δικές τους συνταγές και μέσα από αυτές τα ήθη και τα έθιμα τους. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο που κλείνει 40 χρόνια ζωής και τον πρόεδρο του Πέτρο Λουκατάρη, το Δήμο Σίφνου και τη δήμαρχο Μαρία Ναδάλη, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που για μια ακόμα φορά έστησαν το φεστιβάλ. Και φυσικά δώσαμε πάλι ραντεβού στο επόμενο 15ο φεστιβάλ του χρόνου το Σεπτέμβριο.