slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Φαντάσματα» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ο Γενικός Γραμματέας της Απόντες από τον «σφυγμό» και τα προβλήματα των νησιών

Αν υπάρχει ένα πολιτικό πρόσωπο που υποτίθεται ότι έχει κληθεί να υπηρετεί και να ασχολείται με τα ζητήματα των νησιών και θεωρείται «φάντασμα», αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτης Χατζημιχάλης. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εμφανίζεται στα νησιά - τουλάχιστον σε αυτά των Κυκλάδων - και από τότε που ανέλαβε αρμοδιότητες, δε φαίνεται ότι έχει κάποια ιδιαίτερη επαφή με τις τοπικές μας κοινωνίες. Βέβαια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο κ. Χατζημιχάλης, έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων. Ουσιαστικά, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ασκεί τις αρμοδιότητες των παλιών κρατικών Περιφερειών, περιλαμβανομένων και των αντίστοιχων συλλογικών οργάνων τους. Δηλαδή, δεν....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΑΧΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ν.Δ.

Αν. Τομεάρχης:
Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

 «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΜΕ ΝΕΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

 ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ø       ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
Ø       ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ø       ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Αθήνα, Οκτώβριος 2011
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1. Γενικές Παρατηρήσεις
2. Υφιστάμενη Κατάσταση
3. Φοροδιαφυγή
4. Στρατηγικό Σχέδιο Αναμόρφωσης του Φορολογικού Συστήματος
5. Φορολογική Πολιτική ως Εργαλείο Ανάπτυξης σε περιβάλλον    Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
6. Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων
7. Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων
8. Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας
9. Κυρώσεις και Μέτρα κατά της Φοροδιαφυγής
10. Δέσμη Ειδικών Προτάσεων

Γενικές Παρατηρήσεις
Το φορολογικό μας σύστημα, ενσωματώνει διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες που συντηρούν αδικίες, δημιουργούν στρεβλώσεις και το καθιστούν αναποτελεσματικό. Παρά τα απανωτά κύματα φορολογικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, η κατάσταση, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά  αντίθετα επιδεινώθηκε.
Έτσι, στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία, αποτελεί όρο «εκ των ουκ άνευ», να υπάρξει αλλαγή αυτού του αναποτελεσματικού και εξοντωτικού φορολογικού μοντέλου της κυβέρνησης, με μια εκ βάθρων ανατρεπτική, σε δομές και λειτουργίες παρέμβαση στο φορολογικό σύστημα. Δηλαδή, μια πραγματική Φορολογική Μεταρρύθμιση. Η ανάγκη για δημοσιονομική προσαρμογή και  πειθαρχία της χώρας μας και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο οικονομική συγκυρία, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γερμανό Πρέσβη

Με τον Γερμανό Πρέσβη Roland Wegener, συναντήθηκε σήμερα στη Σύρο ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία και του  Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στη Σύρο, Νίκου Γάσπαρη.

Πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με θέματα γενικού ενδιαφέροντος και ειδικά για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στα νησιά.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Wegener για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, παραθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και το ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε στον Γερμανό Πρέσβη τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο, ενώ από την πλευρά του ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η χώρα του, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Ο κ. Wegener ξεκαθάρισε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και την προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση, η οποία θα απαιτήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η Ευρώπη θα συμπαρασταθεί στην Ελλάδα.

Γιορτάζουμε τη διπλή απελευθέρωση

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ο Παπακωνσταντίνου, οι «χρυσοφόρες» ενεργειακές επενδύσεις και η σιωπή του Κυριάκου


Δεν ξέρω αν ξεσήκωσε τεχνογνωσία, ως υπουργός οικονομικών, κάνοντας τα…στραβά μάτια στα δυσθεώρητα χρέη του Μr Express Service, Γιάννη Ραπτόπουλου, αλλά ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, αποδεικνύεται τελικά πολύ γρήγορο…πιστόλι!
Με την ίδια ταχύτητα που έστειλε την ελληνική οικονομία στην…εντατική, επιμελήθηκε την «διάσωση» εγχώριων νταβατζήδων που χαροπαλεύουν και τώρα φροντίζει για την εξυπηρέτηση των γερμανικών επιχειρηματικών επιδιώξεων στον τομέα της «πράσινης ενέργειας».

Λάθος αντικειμενικές αναγράφονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ στη Νάξο

Τεράστιες διαφορές μεταξύ των αντικειμενικών αξίων που αναγράφονται στα τιμολόγια της ΔΕΗ με αυτές που έχει προσδιορίσει η εφορία διαπιστώνουν οι πολίτες όταν ψάχνουν στους λογαριασμούς και τα συμβόλαια τους για να βρουν τετραγωνικά και τιμές, προκειμένου να γνωρίζουν τι θα πληρώσουν όταν έρθουν τα νέα χαράτσια

Μιλούν για το μέλλον της Ευρώπης κοιτώντας τους ισολογισμούς των τραπεζών τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·         Παρέμβαση Ν. Χουντή  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες σχετικά με την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, είπε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Η δήθεν ενημέρωση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από το Συμβούλιο και την Επιτροπή, δεν έχει καμία αξία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναβλήθηκε για τις 23 του Οκτώβρη με πιθανότητα να αναβληθεί και πάλι. Οι αποφάσεις του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Ιουλίου, ενώ παρουσιάστηκαν ως η «σωτήρια λύση», την επόμενη μέρα θεωρήθηκαν ξεπερασμένες  και δεν έχουν  εφαρμοστεί.

Όλοι γνωρίζουμε πως η θεσμική λειτουργία της ΕΕ έχει υποκατασταθεί από άτυπες συναντήσεις της κα Μέρκελ και του κ Σαρκοζί, που αυτήν την περίοδο, για μια ακόμα φορά συζητούν για το μέλλον της Ευρώπης κοιτώντας τους ισολογισμούς των τραπεζών τους και θυσιάζοντας οποιαδήποτε έννοια αλληλεγγύης την ώρα που οι λαοί υποφέρουν και στην Ελλάδα και αλλού, από τα προγράμματα λιτότητας.

Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επιλέξει, την ενίσχυση του τραπεζικού κεφαλαίου γεγονός που προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τους ευρωπαϊκούς λαούς».

12/10/2011
Το γραφείο Τύπου

Στην Πάρο τραγουδούν Νίκο Γκάτσο για τα ΑΜΕΑΙ

Υπό κατάληψη ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Από σήμερα το πρωί (Πέμπτη 13/10/2011) ο Δήμος Σύρου -Ερμούπολης τελεί υπό κατάληψη μετά από απόφαση που λήφθηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων.
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Σύρου.

Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Βρούτση για τους φορολογικούς συντελεστές

ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: «Πληρώνω Δίκαια»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20:00μ.μ.

Να καταργηθεί το χαράτσι του 5ευρου

Η Επιτροπή Υγείας Νάξου προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου.

Π. Ρήγας: «Άδικα και οδυνηρά τα μέτρα»!!!


Πηγή: www.protothema.gr

ΠΑΜΕ όλοι και όλες στην απεργία

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - 13-10-2011

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες
Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό.
Μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων η κυβέρνηση με τα μέτρα που επιβάλλει δίνει τελειωτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δωρεά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Μετατρέπει την υγεία-πρόνοια σε προνόμιο για λίγους και πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Μεγαλώνουν οι ταξικές ανισότητες και στην υγεία.
Για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για την εργατική οικογένεια η κατάσταση θα είναι δραματική.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία οι οποίοι αντιδρούν στις συγχωνεύσεις, στη μείωση κλινών και την κατάργηση τμημάτων, στις μειώσεις των μισθών τους, στις απολύσεις και στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.
Καλεί τους εργαζόμενους στο τομέα υγείας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του κλάδου και  στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 19-10- 2011.
·                             ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
·                             ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ
·                             ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 11 π.μ.

ΠΑΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

Απεργούν από σήμερα οι δικηγόροι και στη Νάξο

Από σήμερα Πέμπτη 13/10/2011 έως και την Τετάρτη 19/10/2011 τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους, εφαρμόζοντας την απόφαση που έλαβε την 8/10/2011 η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταφορά της δικαστηριακής ύλης, καθώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαιωάννου, δεν δεσμεύτηκε για τα θέματα που του έθεσε η Ολομέλεια των Προέδρων στην συνάντηση που είχε με την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου έχει ως εξής: