slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μέρκελ να αποτρέψει πρόωρες εκλογές;

Ζήτησε ο Τσίπρας από τη Μέρκελ να μην αφήσει τον Μητσοτάκη να κάνει πρόωρες εκλογές; Και μάλιστα με “όπλο” το Ταμείο Ανάκαμψης; Πότε επικοινώνησε ο πρώην πρωθυπουργός με την Καγκελάριο;

Το γεγονός δεν ακούγεται παράλογο (ο Τσίπρας) να μη θέλει εκλογές με δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν 18 μονάδες πίσω… Παράλογο ακούγεται να του σήκωσε το τηλέφωνο η Μέρκελ!

Για αυτό θα περιοριστεί σε μια

«Αντεπίθεση» από την κυβέρνηση στην κριτική για την πανδημία - Ποια στοιχεία δείχνουν και τι λένε

«Όταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια περισσεύουν. Τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επιτρέπουν ούτε διαστρεβλώσεις ούτε αφορισμούς».


Αυτό τονίζουν από την κυβέρνηση σε σχέση με τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, περνώντας ουσιαστικά στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχονται το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να σηκώνουν ψηλά τους τόνους. Παράλληλα, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η διαδικασία του εμβολιασμού θα προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο μαζικά, ιδίως μετά την έγκριση προχθές και του δεύτερου εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ : Φεύγω με ψηλά το κεφάλι

 


 
Πραγματοποιήθηκε χθες στις 15:00 η τελετή παράδοσης και παραλαβής των καθηκόντων από τον μέχρι πρότινος Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση προς το νέο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία των υπόλοιπων υφυπουργών Πάνου Τσακλόγλου, Μαρίας Συρεγγέλα και Δόμνας Μιχαηλίδου. 


Ομιλία Γ.Βρούτση στην τελετή παράδοσης-παραλαβής


Τρεις κανόνες πρέπει να έχει κάποιος πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά. 

1. Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας ταχύτητας. Είναι ένας αγώνας δύσκολος, με προκλήσεις που επιφυλάσσει απρόοπτα αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι .........

santakids : Η στιγμή της κλήρωσης ήρθε! Τα Santa Kids δημιούργησαν και εμείς ανταποδίδουμε την αγάπη!

Τα Santa Kids ξεκίνησαν το ταξίδι τους στα μέσα Δεκεμβρίου απαριθμώντας στο ενεργητικό τους πολλά παιδιά όλων των ηλικιών από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων! Δια μέσου της δράσης Santa Kids είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εικαστικές δημιουργίες με περίσσεια παιδική φαντασία και να μεταδοθεί μια πλούσια θεματολογία με θέμα τα Χριστούγεννα.  Με πάνω από 300 ζωγραφιές και δημιουργίες, και συμμετέχοντες από 3 ετών, τα παιδιά απέδειξαν ότι όχι μόνο είναι οι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων αλλά και ότι είναι οι αρωγοί της αγάπης όταν τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν!

Η δράση Santa Kids δεν σταματάει εδώ! Στην έναρξη της νέας χρονιάς του 2021, προσκαλούμε σε συμμετοχή και όλα τα υπόλοιπα παιδάκια του Δήμου μας  έως Παρασκευή 08 Ιανουαρίου, να αποστείλουν 2 δημιουργικά στο art@santakids.gr , ένα στοιχείο και μια σύνθεση με θέμα αυτή τη φορά «Τι εύχεσαι να φέρει η Νέα Χρονιά  - Ζωγράφισέ το!» . Τα δημιουργικά θα αποσταλούν κατά τον ίδιο τρόπο, με αποστολή ευκρινούς φωτογραφίας στο ως άνω mail με ονοματεπώνυμο του παιδιού.

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία των Σχολείων


 Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 για την ασφαλέστερη επαναλειτουργία των Σχολείων

Μεριμνώντας για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Νάξου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας να

Υπεγράφη το καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

 

Γ. Χατζημάρκος: «Oύτε μέρα χαμένη στην μάχη για το καλύτερο Αύριο των νησιών της Περιφέρειας μας

 

 

Υπεγράφη χθες, 7 Ιανουαρίου, ενώπιον συμβολαιογράφου της Ρόδου το καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, εκπροσωπώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο και από τον Φιλήμωνα Ζαννετίδη, εκπροσωπώντας το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνιστά ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο που θα δώσει τη δυνατότητα της απορρόφησης των νέων πόρων που πρόκειται να εισρεύσουν στην χώρα μέσα από τα περισσότερα από 30 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα, μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που θέτει το πρόγραμμα (31/12/2023), ώστε να μην χαθεί καμία αναπτυξιακή ευκαιρία για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

 

Της υπογραφής του καταστατικού του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού είχε προηγηθεί η απόφαση έγκρισης του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου και η ακόλουθη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για τη συμμετοχή του στον νέο Οργανισμό. Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, είχε οριστεί το αρχικό επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, με την ακόλουθη σύνθεση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ OM ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

 


Ο.Μ. ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει  να θυμηθούμε, ότι στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας υγείας των Κυκλάδων έδωσε λύση σε 3 σοβαρά προβλήματα, από τα πολλά που αντιμετωπίζει ο νομός μας.

·         Έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού στη Νάξο

·         ίδρυσε στη Σύρο μονάδα του ΕΚΑΒ με ελικόπτερο και

Πρόσκληση συμμετοχής στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλεί τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων να συμμετάσχουν στη ψηφιακή διοργάνωση της Έκθεσης τροφίμων και ποτών που θα διεξαχθεί 1-5 Μαρτίου 2021. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα ισχύσει μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. 

Οι λεπτομέρειες για τους τρόπους λειτουργίας και συμμετοχής στην έκθεση αυτή, όπως αναφέρονται στη πρόσκληση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, έχουν ως εξής:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του Covid-19 και θέτοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή των τοπικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πλαίσιο πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει  στη ψηφιακή διεξαγωγή της έκθεσης «ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition» με τίτλο The DeliFair, που θα λάβει χώρα μεταξύ 1-5 Μαρτίου  2021. 

Στις 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα δωρεάν "Σεμινάρια 2021" του Περιφερειακού Κ.Ε.Κ. "Γ. Γεννηματάς"

Η Εκπαίδευση, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. 

Στις 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα δωρεάν "Σεμινάρια 2021" του Περιφερειακού Κ.Ε.Κ. "Γ. Γεννηματάς".

Το 2020 πετύχαμε, έναν στόχο που έμοιαζε άπιαστος, την εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νησιωτών μέσα απο το Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας, λειτουργώντας διαδικτυακά. 

Συνεχίζουμε το 2021, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπολίτες μας σε ΟΛΑ τα νησιά μας, να πάρουν δωρεάν πιστοποιημένη εκπαίδευση στο αντικείμενο του ενδιαφέροντος τους και απο την

Ι. Μ. Παροναξίας: Το βίντεο που έδειξαν τα κανάλια με τον αγιασμό των υδάτων στην Νάξο ήταν από το 2015!!!!Η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας εξ αφορμής της  προβολής οπτικοακουστικού υλικού (video) σε δελτία ειδήσεων  της 6ης Ιανουαρίου 2021 τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής  εμβελείας (ALPHA TV, SKAI TV, STAR TV) συνοδευόμενου από 

«Ποια τα αποτελέσματα της επιλογής της κυβέρνησης να ακυρώσει τους δασικούς χάρτες και να τους αναμορφώσει από την αρχή;»

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα τους δασικούς χάρτες, τους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεγε να ακυρώσει για να τους αναμορφώσει στη συνέχεια ξανά. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ερώτηση, όταν ανέλαβε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα μας, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είχε κυρωμένους δασικούς χάρτες μόνο για το 1% της έκτασής της. Η κατάσταση αυτή άλλαξε χάρη στην αποφασιστικότητα και στην επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η  Ελλάδα  τον Μάιο του 2019 να έχει αναρτήσει το 55% της έκτασής της σε δασικούς χάρτες, να έχει κυρώσει το 44% και να είναι ανατεθειμένοι όλοι οι υπόλοιποι δασικοί χάρτες (45% της χώρας), έτσι ώστε το 2020 να είχε ολοκληρωθεί ανάρτηση όλων των χαρτών της χώρας αλλά και η κύρωση της συντριπτικής τους πλειοψηφίας.

Δελτίο τύπου για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ-ΚΥ Νάξου


 

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ-ΚΥ Νάξου λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια εξυπηρετώντας με ασφάλεια τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς της Νάξου και των γύρω νησιών. Τα όποια προβλήματα με τη μετακίνηση από τα γύρω νησιά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας (καιρικές συνθήκες, απαγόρευση απόπλου, μεταβολές δρομολογίων).

‌Το προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Θ. Ξανθόπουλος: Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ εκθέτει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο της Novartis

 
 

                             

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ εκθέτει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο σκάνδαλο της Novartis

 

Με την γνωμοδότησή του σχετικά με το σκάνδαλο Νovartis και τις αναγκαίες ενέργειες του ελληνικού δημοσίου για διεκδίκηση αποζημίωσης, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταρρίπτει οριστικά  το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. Kαι ταυτόχρονα θέτει την κυβέρνηση προ των μεγάλων και σοβαρών ευθυνών της, όσον αφορά τους έως τώρα χειρισμούς της στην υπόθεση αυτή.