slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από το Σεπτέμβριο, κατά 77% (από το 13% στο 23%) το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην Οικονομία, τον Τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την απασχόληση. Θα φέρει χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους. Δεν θα αυξήσει, αλλά θα μειώσει τα δημόσια έσοδα.

Υπαινιγμοί σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, αποτελούν γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ’ ένα ατέλειωτο “ράβε- ξήλωνε”.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.

Προειδοποιούμε τους “μαθητευόμενους μάγους” ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις.

· Θα είναι καταστροφική για τον κλάδο της εστίασης με σοβαρότατες επιπτώσεις για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας.

· Θα επιφέρει νέο βαρύτατο πλήγμα στον Τουρισμό και σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

· Θα στερήσει από τους νέους μας ακόμη και τις τελευταίες δυνατότητες εξόδου σε αναψυκτήρια, ενώ θα πλήξει και τα παραδοσιακά καφενεία στα χωριά μας.

· Θα αυξήσει τα λουκέτα και θα τροφοδοτήσει την έκρηξη της ανεργίας, αφού θα απειληθούν άμεσα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

· Θα ενισχύσει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

· Θα μειώσει, αντί να αυξήσει, τα φορολογικά έσοδα, αφού -σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ- η αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10% θα προκαλούσε μείωση της ζήτησης κατά 15%. Αυτό άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί στην πράξη.

Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ, το 1981.

Απεμπολεί ένα δικαίωμα για το οποίο πολλά κράτη- μέλη της Ε.Ε. πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα έρευνας (έγγραφο της Επιτροπής με στοιχεία SEC 910, 5/7/2007) έγκυρου ανεξάρτητου οικονομικού Οργανισμού ( Copenhagen Economics ) που επισημαίνουν ότι η επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση έχει θετική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την μακροοικονομική ισορροπία, αλλά συντελεί και στη δικαιότερη διανομή εισοδήματος, κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των κρατών- μελών της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία μείωσε το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του Φ.Π.Α. για την εστίαση από 19,6% στο 5,5%, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40 χιλιάδες θέσεις ».

Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Να πως κατάντησαν την Ελλάδα μέσα σε 20 μήνες ο ΓΑΠ με την παρέα του, στην τελευταία θέση του όλου κόσμου!!

Δείτε και ακούστε. Οι διαφορές εμφανείς, τα συμπεράσματα δικά σας.


Όταν ξέσπασε η παγκόσμια κρίση από τη Lehman Brothers, ο ένας εκ των κυρίων στη φωτογραφία μιλούσε για το παγκόσμιο γεγονός, ζητούσε στηρίγματα και έλεγε ότι "η κρίση θα επηρρεάσει και την Ελλάδα, αλλά λιγότερο από άλλες χώρες".


Ο άλλος της φωτο έλεγε "Δεν υπάρχει καμμία οικονομική κρίση.Αυτό είναι δημιούργημα της κυβέρνησης.Η μόνη κρίση για την Ελλάδα είναι η ίδια η κυβέρνηση".


Τα γεγονότα δικαίωσαν αυτόν που μιλούσε για πραγματική κρίση.
Μάλιστα έκανε και διάγγελμα ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, το οποίο και παραθέτουμε.




Χθες το χρηματιστήριο έπεσε κάτω από τις 1000 μονάδες, σε επίπεδα 1997.
Όλοι μιλούν για "ΜΝΗΜΕΣ 2008", δικαιώνοντας αυτόν που τότε έβλεπε την παγκόσμια οικονομική κρίση που είχε ξεσπάσει. Μια κρίση που δεν άγγιξε, όπως σωστά τελικά είχε πει, την Ελλάδα τόσο όσο τις άλλες χώρες.

Και ο άλλος της φωτό, γνωστός και ως "ξεκούραστος" κάνει μπάνια στη Σέριφο, αφήνοντας στο απόλυτο σκοτάδι όλους εμάς για το τι συμβαίνει.
Ήρθε (εάν είναι αλήθεια, που αμφιβάλλω) για λίγο χθες και αύριο πηγαίνει για Σκιάθο μεριά..
Μην χαλάσει και τις διακοπές του.

Τόσες εισηγμένες κρατικές είναι στο χρηματιστήριο και παρά τούτο η κυβέρνηση δεν μπόρεσε, ούσα ΑΝΙΚΑΝΗ, να το στηρίξει.

Απ' αυτήν την κυβέρνηση περιμένουμε να βοηθήσει τη χώρα και το λαό στα μεγάλα προβλήματα;;;
Απ' αυτόν τον πρωθυπουργό περιμένουμε προκοπή;;;
Απ' τον ΑΝΙΚΑΝΟ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Γιώργο μας;;;


Εμείς παραθέσαμε τα γεγονότα φρεσκάροντας λίγο τις τόσο κοντές μνήμες του κόσμου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Και καταλάβετε κάτι: Η χώρα διοικείται από ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.


Τρίτη 9/8/2011 ώρα 11.35

ΓΔ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: 952,29 -4,6% και ο Γιώργος μας κοιμάται

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αυγούστου 2011ΣΥΛΛΟΓΟY ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
“Ο Άγιος Τρύφων”
Ανοίξεως 3-5, Γαλάτσι, Τ.Κ. 111 47Τηλ/FAX: 210 2220901, Κιν. 6973029400
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστική Εκδήλωση Δεκαπενταύγουστου 2011

Ο Σύλλογος των Απανταχού Εγκαριτών Νάξου, πιστός στην παράδοση, διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι – νησιώτικο γλέντι του Δεκαπενταύγουστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Εγκαρών. Καλεσμένος εφέτος, ο κορυφαίος στο βιολί Νίκος Χατζόπουλος με την ορχήστρα του, που μαζί με τον Λευτέρη Βαζαίο θα μας ταξιδέψουν σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με νησιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.
Καλούμε όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τη μοναδική βραδιά να διασκεδάσουν μαζί μας, με πλούσιο φαγητό και χορό μέχρι το ξημέρωμα, με προσιτές τιμές και εισιτήρια εισόδου ειδικά σχεδιασμένα για την τρέχουσα περίοδο, και πάνω απ' όλα, με απέραντη διάθεση για εξυπηρέτηση και φιλοξενία στην πανέμορφη κοιλάδα των Εγκαρών.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ ΣΤΗ ΣΙΚΙΝΟ


Τη Σίκινο επισκέφθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, όπου είχε επαφές με τοπικούς παράγοντες.

Ο κ. Πουσσαίος παραβρέθηκε στα Θυρανοίξια της εκκλησίας Παναγίας Παντοχαράς, μιας μικρής εκκλησίας, η οποία κατασκευάστηκε εκπληρώνοντας την επιθυμία του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.

Μπράβο στο ΕΘΝΟΣ που τόλμησε... αφιερωμένο στον Α.Σαμαρά από τον σύμβουλό του τον Χαρβαλιά

Θα διαβάσατε την Παρασκευή ότι η Κυβέρνηση επέβαλλε πλαφόν στην τιμή της βενζίνης σε 3 Νομούς... Το ΕΘΝΟΣ λοιπόν τόλμησε και απέδειξε για μια ακόμα φορά με το πρωτοσέλιδό του ότι δεν είναι κατευθυνόμενο όπως το κατηγορούν και έγραψε:

Κωμωδία με πλαφόν στα καύσιμα...

Κριτική Ευθυβουλίδη για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για την υγεία από εκπροσώπους της Κυβέρνησης




Ο Παναγιώτης Ευθυβουλίδης είχε διατελέσει διοικητικός υπεύθυνος για την λειτουργία του ΕΣΥ στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια που ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση την
1η Αυγούστου που έγινε στη Νάξο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα), για την οποία ο ιστότοπος μας έχει ολοκληρωμένα ενημερώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις, ο κ. Ευθυβουλίδης διατύπωσε τις απόψεις του στο κείμενο που ακολουθεί:
“Σε ένα δίχως προηγούμενο πολιτικό καλαμπούρι εξελίχθηκε η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΥΥΚΑ να ενημερώσει το περιφερειακό συμβούλιο του Ν. Αιγαίου για τις ενέργειες που ΘΑ γίνουν προκειμένου να λειτουργήσουν οι μονάδες υγείας και ειδικότερα το ΓΝ-ΚΥ Νάξου, μετά από δύο χρόνια πλήρους απαξίωσης για τον Κυκλαδίτη και γενικότερης απραγίας στα θέματα υγείας που αφορούν τις Κυκλάδες.
Αφού βάφτισε την υποβάθμιση του ΓΝ-ΚΥ Νάξου…

Ξεκίνησε σήμερα το τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Κωνσταντίνος Ψαρράς»……

TOYRNOYA_BASKET
Με την συμμετοχή έξι ομάδων ξεκίνησε και φέτος το τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Κωνσταντίνος Ψαρράς» που διοργανώνει ο ΑΜΣ Φιλωτίου. Το μεγάλο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο τουρνουά γέμισε με κόσμο το προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Φιλωτίου όπου διεξάγονται οι αγώνες.