slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Ν.Δ.: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσαν πως είναι ενορχηστρωτές του σκανδάλου με την Τράπεζα Πειραιώς»

 »

 

Η ανακοίνωση της ΝΔ επιβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ο ενορχηστρωτής του εν εξελίξει σκανδάλου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Την ώρα που:

Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη εργαζομένων, παραγωγών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων της περιοχής

Ευρωκίνηση


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», στο πλαίσιο κύκλου τηλεδιασκέψεων με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.


Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες – διαχρονικά, αλλά και ειδικά σήμερα, εν μέσω της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει, και, η πατρίδα μας – στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της χώρας. Αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί, με άμεσα, στοχευμένα, αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα, να τις στηρίξει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκει τη διάδραση, την ώσμωση ιδεών και γενικότερα τον εποικοδομητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Τριετής αντιπλημμυρική προστασία στη Μύκονο


Υπεγράφη σήμερα από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γ. Λεονταρίτη, η Σύμβαση τριετούς αντιπλημμυρικής προστασίας για το νησί της Μυκόνου (2021 - 2023) με την ανάδοχο εταιρεία «ΓΕΩΡΥΘΜΙΚΗ ΑΤΕ».


Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν:


  1. Καθαρισμό των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων

  2. Καθαρισμό ρεμάτων, κοιτών ποταμών από φερτά υλικά, απορρίμματα και παρόχθια ή εντός της κοίτης βλάστηση

  3. Κλάδεμα μεγάλων δέντρων που βρίσκονται εντός της κοίτης των ρεμάτων και εμποδίζουν την απρόσκοπτη παροχέτευση του ρέματος



Οι προβλεπόμενες εργασίες καθαρισμού αφορούν στα ρέματα που καταλήγουν στις περιοχές:


  1. Ρέμα Μαού

  2. Ρέμα Λαγκάδα

  3. Ρέμα Μερσίνης Άνω Μερά

  4. Ρέμα Πανόρμου

  5. Ρέμα Φτελιά

  6. Ρέμα Καλό Λιβάδι

  7. Ρέμα Ελιά


Πέραν των προαναφερθέντων ρεμάτων, εάν προκύψουν απρόβλεπτες ανάγκες θα δοθούν εκ νέου οδηγίες ώστε να αντιμετωπιστούν.


Την ανάδειξη και προστασία των αιωνόβιων ελαιόδεντρων θα επιδιώξει η Περιφέρεια


 Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης ανακοίνωσε με δηλώσεις του την απόφαση της Περιφέρειας να αναλάβει την επισήμανση, την τεκμηρίωση της ηλικίας, τις ενέργειες προστασίας κι ανάδειξης των αιωνόβιων  ελαιοδέντρων. Σχετική ανακοίνωση θα σταλεί σε όλους τους δήμους, τις κοινότητες και τα μέσα ενημέρωσης των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου. Το έναυσμα δόθηκε από φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας με αιωνόβιο ελαιόδεντρο που έγινε καυσόξυλα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 
Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου
συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και
Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών
Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
Συζήτηση έγινε για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των
νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας
του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Είναι σημαντικό για τους νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό
τους να μπορούν να εκπαιδεύονται πάνω σε νέες καλλιεργητικές και

Επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προς την Λ. Μενδώνη: " Σχετικά με τη σύμβαση δωρεάς του Δημοσίου με το ίδρυμα Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη"

Επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε σήμερα η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τη σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση για τα έργα στην Ακρόπολη. Η εν λόγω σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο σε απάντηση της από 19/2/2021 ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκάλεσε αντιδράσεις , αφού στο άρθρο 9 αναφέρεται πως θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νάξου κ. Μανόλη Πολυκρέτη. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φόρτωμας, συζήτησε με τον Υπουργό για το φλέγον ζήτημα των δασικών χαρτών και των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν στο Νομό Κυκλάδων, ενώ του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: #VaccineEquality - Πανευρωπαϊκή καμπάνια της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα εμβόλια

 Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την αντιμετώπιση των εμβολίων κατά του COVID-19 ως παγκόσμιου αγαθού  ξεκίνησε σήμερα η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

  • Με συνθήματα όπως «ο αγώνας για εμβόλια για όλους είναι η μάχη της εποχής μας» και «η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα», η καμπάνια της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει στόχο να ενημερώσει για τις ανισότητες που προκαλούνται από την

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:« Γιατί η κυβέρνηση κάλυπτε για 4 μήνες την απάτη 200.000 ευρώ του κ. Φουρθιώτη;- Κόλαφος οι καταγγελίες Βρούτση»

 Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. 

Γνώριζαν από τον Δεκέμβριο πως ο συγκεκριμένος κύριος είχε εισπράξει με απάτη πάνω από 200.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μόλις σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η απάτη. 

Για 4 μήνες, αντί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη. 

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά: 

«Πρόταση του Μάνου Κόνσολα στο Υπουργείο Οικονομικών για αναστολή και μείωση τέλους επιτηδεύματος, προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης»


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών για ουσιαστικές φορολογικές ελαφρύνσεις λόγω της πανδημίας που συνδέονται με: