slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κείμενο βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας κατά συμφωνίας


Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην "Αριστερή Πλατφόρμα", κατέθεσαν κείμενο με τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο, το οποίο υπογράφουν οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος, εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία με τους δανειστές και

(Βίντεο) Σημαντικές επαφές Μανώλη Κεφαλογιάννη με πρόεδρο Γιούνκερ και αντιπροέδρους Ντρομπροβσκις και Καταινεν για τις εξελίξεις στην Ελλάδα



Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., συνοδευόμενος από την Μ. Σπυράκη και τον Γ. Κύρτσο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το ευρώ και τη Νομισματική Ένωση, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, Γιούρκι Κατάινεν.

Στις συναντήσεις με τον πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις τονίστηκε εκ μέρους των ευρωβουλευτών η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως υπογραμμίστηκε είναι ο σταθερός ευρωπαϊκός πυλώνας της ελληνικής πολιτικής ζωής και εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.
Υπογραμμίστηκε, επίσης, η επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί άμεσα συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ένα πλαίσιο οικονομικής σταθερότητας.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.
Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο Γιούρκι Κατάινεν η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Αναπτυξιακό Σχέδιο Γιούνκερ που θα χορηγήσει 35 δις στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και θα τονώσει την πραγματική οικονομία βγάζοντας την οριστικά από την ύφεση. Ένα σχέδιο που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις και στη μείωση της ανεργίας.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος που τον συνόδευαν τόνισαν την υποχρέωση της χώρας μας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει στην ελληνική οικονομία το σχέδιο Γιούνκερ και ζήτησαν από τον κ. Κατάινεν να εξετάσει τη δυνατότητα οι εκταμιεύσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η χώρα, να έχουν άμεσο και εμπροσθοβαρή χαρακτήρα.
Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και για τις επαφές που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες μίλησε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στον "Σκάι" και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Παύλου Τσίμα.

Αφου οδήγησε την χώρα στην μεγάλητερη οικονομική καταστροφή σάλπαρε για Αίγινα να κανει το μπανακι του γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Βουλή


Με πλοίο της γραμμής στις 5.30 το απόγευμα
Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό.Πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στα parapolitika.gr, λένε πως στις 5.30 το απόγευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σάλπαρε με το πλοίο της γραμμής για Αίγινα, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την κορυφαία διαδικασία που θα λάβει χώρα το βράδυ στη Βουλή, για το μέλλον της Ελλάδας.
Και αξίζει να αναλογιστεί κάποιος πως αυτός ο άνθρωπος, είχε την

Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ: «Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο»


Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ, με σύνθημα: «Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού! Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το ΠΑΜΕ καλεί εργάτες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες να συνταχθούν μαζί του και να ορθώσουν το ανάστημα τους στην «βάρβαρη και αντιλαϊκή Ε.Ε.», στην κυβέρνηση που «κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τους εργαζόμενους» και στις «ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».
«Το νέο μνημόνιο φέρνει νέα άγρια μέτρα στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει Αγώνες Φιλίας Κορασίδων

Προσθήκη λεζάντας
Με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την συμμετοχή των ομάδων βόλεϊ κορασίδων του Πανναξιακού ΑΟΝ και της Ροδίτικης ΤΕΛΧΙΝΙΣ διοργανώνεται τουρνουά πετοσφαίρισης αγώνων φιλίας στις 11 και 12 Ιουλίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου ( Δ.Α.Κ. Δημήτρης Περιστεράκης).
Τρεις φιλικοί αγώνες θα ολοκληρώσουν την διοργάνωση και θα διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:

Παντρεύτηκε στη Νάξο ο Κώστας Μανωλάς (φώτος)

 Μανωλάς
"Αντίο" στην εργένικη ζωή είπε την Πέμπτη ο Κώστας Μανωλάς...
Ο διεθνής άσσος της Ρόμα παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νίκη Πρεβεζάνου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο δημαρχείο της ιδιαίτερης πατρίδας του στη Νάξο, την Πέμπτη στις 8:00 το βράδυ. Ο Κώστας Μανωλάς έφτασε πρώτος στο δημαρχείο συνοδευόμενος από την οικογένεια του και λιγοστούς κολλητούς φίλους του (γύρω στα 15 - 20 άτομα περίπου) φορώντας λευκό παντελόνι και ριγέ πουκάμισο, ενώ στο χέρι του κρατούσε την ανθοδέσμη που λίγο αργότερα προσέφερε στη

Βόμβα Βαρουφάκη: Το βράδυ δεν θα είμαι στη Bουλή για να ψηφίσω, έχω... οικογενειακούς λόγους

O Kαταστροφέας της Χώρας 
Μια βόμβα στον Αλέξη Τσίπρα έριξε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Έγραψε στο τουίτερ:
ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΗΛΩΣΑ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP, ΙΔΙΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
ΤΟ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟΨΕ ΨΗΦΙΣΩ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ - (προλαμβάνω τις διάφορες... ερμηνείες)
Με τον τρόπο αυτό ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποφεύγει να ψηφίσει Οχι απόψε.
Το τελεσίγραφο του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν θα ανεχθώ να μην έχουμε τη δεδηλωμένη», νωρίτερα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είχε και τόνο απειλής διαγραφών για όσους δεν στηρίξουν στη βουλή απόψε την συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Με την απουσία του, πιθανόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ελπίζει να μην διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία.
Εστειλε επιστολή-μαϊμού για Ναι!
Ο πρώην υπουργός δημοσιοποίησε ότι έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Βουλής και ότι ψηφίζει Ναι!
Γνωρίζει ωστόσο ότι η επιστολική ψήφος δεν ισχύει, όταν ο βουλευτής ο ίδιος επικαλείται οικογενειακούς λόγους.
Δείτε τις αντιδράσεις του Γιάνη Βαρουφάκη όταν πήρε στα χέρια του, σήμερα το μεσημέρι, το κείμενο συμφωνία, όπως μοιράστηκε σε όλους τους βουλευτές:
Τι είπε νωρίτερα σε δημοσιογράφους για το χρέος
Νωρίτερα δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, γιατί ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως πούλησε τον Βενιζέλο».
Πιθανές απώλειες από 0 έως 2-3
Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης δίνοντας το κλίμα της αμφισβήτισης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι ελάχιστοι θα καταψηφίσουν.
«Οι απώλειες θα είναι από μηδεν έως 2-3» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ποιοί είναι οι ύποπτοι
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βουλή «ύποπτοι» να καταψηφίσουν είναι οι βουλευτές: Σαρέα, Γαϊτάνη, Χατζηλάμπρου, Κοντέλας, Σωτηρίου, Λαπαβίτσας, Πετράκος, Λεουτσάκος.





Ολόκληρη η νέα πρόταση της κυβέρνησης στα ελληνικά


Σε μια διαφορετική γραμμή από την πρόταση προς τον ESM, κινείται η νέα πρόταση που εστάλη στις 10 μ.μ. στους θεσμούς.

Η πρόταση περιλαμβάνει επιστολή του πρωθυπουργού, το κείμενο με την βάση της πρότασης έξι - επτά σελίδων και συνοδευτικά έγγραφα.

Η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να υλοποιήσει, έχοντας την βοήθεια του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Διαβάστε όλη τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές για την επίτευξη συμφωνίας: 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΔ Μεϊμαράκης: Δίνουμε εξουσιοδότηση για να έρθει η συμφωνία


Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ με διευρυμένη σύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανέφερε: «Η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη».

Η ΝΔ ξεκαθαρίζει προς τον πρωθυπουργό:

Καταγγελία για Δελαστίκ στην ΕΣΗΕΑ. Δημοσιογραφική δεοντολογία να αποτελεί το 40% του Ελληνικού λαού Γερμανοτσολιάδες και σκυλιά;


Καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ προς τον κ. Δελαστίκ για τους χαρακτηρισμούς ως σκυλιά και γερμανοτσολιάδες αυτών που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα κατέθεσε ο νεαρός πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Αξιώτης, όπου ζητάει να πληροφορηθεί αν η συμπεριφορά του κ.Δελαστίκ συνάδει ή όχι με τη δημοσιογραφική δεοντολογία

Ανατροπή! Με παρέμβαση Κωνσταντοπούλου αύριο τελικά η συζήτηση για την συμφωνία με τους δανειστές! Τυπολατρεία ή παίζουμε καθυστέρηση;

Ν. ΜΑΝΙΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ
Ν. ΜΑΝΙΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ 
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
- Αν τελικά ξεκινήσει αύριο το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνεται παράλληλα με το Eurogroup!
- Τσίπρας στην Κ.Ο.: «Εδώ που είμαστε ή θα μείνουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί!»
- Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε η κοινή συενδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
- Η συνεδρίαση είναι κλειστή - Με καθυστέρηση έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
- Φήμες για επικείμενη παραίτησή του - Αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους
- Η πρόταση συμφωνίας που εστάλη στους θεσμούς δεν έχει την υπογραφή των κυρίων Καμμένου και Λαφαζάνη
- Όρθιοι όλοι όταν μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην αίθουσα - Τον καταχειροκρότησαν οι βουλευτές του
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο

Ξαφνική κυβερνητική εμπλοκή; Καμμένος και Λαφαζάνης δεν υπογράφουν το σχέδιο νόμου


Πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού των ΑΝΕΛ μιλούν για «έντονο προβληματισμό» και παραπέμπουν σε «εξελίξεις»Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή και περιλαμβάνει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς του «θεσμούς» υπογράφεται από όλους τους υπουργούς, εκτός από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Λαφαζάνη!
Την ίδια ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη προκειμένου να του μεταφέρει την πρώτη θετική αντίδραση των

Έναρξη των θερινών εκπτώσεων στην Νάξο



Παρά το διαρκώς επιδεινούμενο κλίμα, το κλείσιμο των Τραπεζών και τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, OΕμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και ο εμπορικός κόσμος πρέπει να εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το καθημερινό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς. Μέσα σε αυτό είναι και οι προσεχείς θερινές εκπτώσεις για όσες από τις εμπορικές επιχειρήσεις θέλουν και έχουν την δυνατότητα να τις χρησιμοποιήσουν και να τις εκμεταλλευτούν. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, το οποίο δεν έχει

Δέσμευση Στρατούλη σε Νίκο Συρμαλένιο

Απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων
Στρατούλης: «Υπαρκτό το πρόβλημα. Κινούμαστε για να διορθώσουμε τις αδικίες, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις»
Το υπουργείο εξετάζει την δημιουργία ξεχωριστής ασφαλιστικής κατηγορίας (ισόποσης με αυτής του ΟΓΑ) και την υπαγωγή όλων των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ
Υπαρκτό είναι το πρόβλημα με τους επαγγελματίες που υπάγονταν στον ΟΓΑ και πλέον υπάγονται στον ΟΑΕΕ σε νησιά και περιοχές με πληθυσμιακά κριτήρια και θα δοθεί άμεσα λύση, τόνισε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του

Υπόγειοι κραδασμοί στον ΣΥΡΙΖΑ «Παγωμένη» η Κουμουνδούρου: Αντιδράσεις από την Αριστερή Πλατφόρμα για την επικείμενη συμφωνία


Ανοικτό το πότε θα γίνουν οι κομματικές διεργασίες - Στο Μαξίμου ο Τάσος Κορωνάκης για συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Προβληματισμό και υπόγειους κραδασμούς προκαλεί στο κυβερνών κόμμα η τροπή που έχουν πάρει οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς καταγράφονται έντονες αντιδράσεις στη διαφαινόμενη συμφωνία.

Χθες, Τετάρτη, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η

Υπουργοί και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης- Ερώτηση 14 Βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Μάξιμο Χαρακόπουλο


Να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τη Βουλή εάν υπουργοί και βουλευτές έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, και να παράσχει σε αυτή την περίπτωση τα ανάλογα στοιχεία, ζητούν 14 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτησή τους.
Όπως τονίζουν οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησης - με πρώτο υπογράφοντα τον Μάξιμο Χαρακόπουλο - «είναι εύλογο οι πολίτες να αναμένουν από το σύνολο των βουλευτών και των υπουργών, και κυρίως όσων στήριξαν το δημοψήφισμα, διαβεβαιώνοντας ότι
στη χώρα δεν θα συμβεί «ατύχημα» και δεν θα εξέλθει από την Ευρωζώνη, να μην έχουν προχωρήσει σε μεταφορά καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού».
Μάλιστα, επισημαίνουν πως εφόσον έχουν συμβεί τέτοιες πράξεις, πρόκειται για σκάνδαλο με

ΕΣΤΑΛΗ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για το νέο μνημόνιο


Κατατέθηκε στη Βουλή λίγο μετά τις 23:30 σε αγγλική γλώσσα και σε ένα άρθρο, συνοδευόμενο από επιστολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για νέα συμφωνία-μνημόνιο.
Το περίπου δέκα σελίδων πακέτο μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά, για το νέο δάνειο από τον ESM, εστάλη από το ΥΠΟΙΚ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον επικεφαλής του Eurogroup, περίπου στις 10 το βράδυ της Πέμπτης και παρελήφθη από τους θεσμούς, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες αύριο κιόλας. Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει το Μαξίμου είναι να περάσει η πρόταση από επιτροπή το πρωί και στη