slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ικανοποίηση από την νομοθετική κατοχύρωση της δυνατότητας μετατροπής των ταξί των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε 6 έως 9 θέσεων

 

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου  με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί από όλα να νησιά της Περιφέρειας , για την εφαρμογή του θετικού μέτρου, επ' ωφελεία των κατοίκων και των επισκεπτών τους

 

Με αντιπροσωπεία των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί από όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Συρμαλένιος: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας Κέας

Ο βουλευτής Νίκος  κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας Κέας, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, υπάρχει άμεση ανάγκη για τοποθέτηση στο σχολείο εκπαιδευτικών ειδικοτήτων διότι δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτεται ούτε καν η πρωινή βάρδια αφού το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο (3 ημέρες ωρολόγιο πρόγραμμα έως τις 12.25 και 2 ημέρες έως 13.15) και δεν λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα παρόλο που έχουν ήδη γίνει εγγραφές από τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.                              Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα:

Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή υπηρεσία «myOAEDραντεβού»



Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 


Τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν οι πολίτες από το πρωί της Τρίτης. Πρόκειται για την νέα υπηρεσία «myOAEDραντεβού» και αφορά μόνον όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το gov.gr και το www.oaed.gr. Η υπηρεσία υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Πολυτεχνείο 2021: Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, το όραμα και τα αιτήματα του Νοέμβρη

 


 


Κυκλάδες, 16/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυτεχνείο 2021: Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη, το όραμα και τα αιτήματα του Νοέμβρη

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.  Είναι ένα μοναδικό και μεγαλειώδες γεγονός. Είναι η κορύφωση της πάλης του φοιτητικού κινήματος και της παλλαϊκής συσπείρωσης απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών.

ΤΕΕ - Γιώργος Στασινός: Η απογραφή βελτιώνει τη ζωή μας – να «κλείσουν τα αυτιά» οι πολίτες στους αρνητές της επιστήμης και της προόδου

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για την εν εξελίξει γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση, σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Η γενική απογραφή κτιρίων και πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ κάθε δεκαετία είναι πολύ σημαντική.

Συμβάλει να καθοριστούν εκατοντάδες δείκτες και να ληφθούν αποφάσεις σε κάθε επίπεδο, από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ελληνική Πολιτεία μέχρι την ΕΕ και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Από τα μεγάλα και δύσκολα ζητήματα μέχρι τα μικρά και καθημερινά θέματα.

Η απογραφή προωθεί έμπρακτα την επιστήμη, την τεχνολογία, την καινοτομία γιατί με βάση αυτές τις στατιστικές δουλεύουν όλοι οι επιστήμονες.

Ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

                  Ανακοίνωση 
 για της επέτειο της εξέγερσης  στο Πολυτεχνείο (17.11.1973)

Συμπληρώνονται σαράντα οχτώ (48) χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης  του  λαού μας στο Πολυτεχνείο (Νοέμβριος 1973) που αποτέλεσε την αρχή της πτώσης της 7χρονης δικτατορίας που ολοκληρώθηκε με την τουρκική εισβολή και την εθνική μας τραγωδία στην Κύπρο  τον Ιούλιο του 1974.

 Ήταν ο ανιδιοτελής και ακομματιστος μαζικός  αγώνας  με κεντρικο σύνθημα  Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία  με μπροστάρη τη νεολαία μας: 

-για ελευθερία και δημοκρατία. 

Καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία ενάντια στους Κούρδους. Ερώτηση Κυμπουρόπουλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση με θέμα τη στήριξη των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, τα οποία αποτελούν  Πανελλαδικό Δίκτυο  δομών για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (σωματική, ψυχολογική, οικονομική), αλλά και για θέματα trafficking,παρενοχλήσεων και βιασμών.


Το Δίκτυο αποτελείται από 62 δομές ως εξής :

«Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό συναντήθηκε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στις Βρυξέλλες» «Στο επίκεντρο η επίλυση των θεμάτων των αγροτών της Κρήτης».

Συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κωστής Μπαγινέτας με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες της Κρήτης. Τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργούνται από την νέα ΚΑΠ στο νησί.

Τον ενημέρωσε ότι παρακολουθεί προσωπικά τα θέματα που προέκυψαν με τους αγρότες της Κρήτης αναφορικά με τις επιδοτήσεις στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Γιατί πέθανε η Πασχαλίνα; Η συγκλονιστική πορεία της προς το θάνατο, μέσα απ’ τις αναρτήσεις της Μερικά συγκλονιστικά στοιχεία για την άτυχη, πολυσυζητημένη αρνήτρια που πέθανε τις προάλλες

Από Άρης Δημοκίδης
Ίσως θα έχετε ακούσει για την Πασχαλίνα. Μια γυναίκα που αγαπούσε το Θεό και τα όμορφα πράγματα. Είχε μεγάλη πίστη, όμως πίστευε και μερικά λάθος πράγματα.
Στο “Γιατί έφυγε από τη ζωή η Πασχαλίνα”, μπορεί να δει κανείς την ιστορία να ξεδιπλώνεται – και να βγάλει τα όποια συμπεράσματά του. Η χρήστρια που έφτιαξε την σελίδα καλεί καλούν μέσω facebook όλες τις αρμόδιες αρχές και τους εισαγγελείς να παρέμβουν.
Ήδη στην τηλεόραση άκουσα ότι έγινε παρέμβαση εισαγγελέα για τον επόπτη υγείας. Για να δούμε τι θα βγάλει η έρευνα.
Από το Facebook της Katerina Tier, βλέπουμε μερικές απ’ τις αναρτήσεις της Πασχαλίνας πριν πεθάνει…
1. Άκουγε τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη

Κοροναϊός: Πάνω από το 90% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ - Τι θα κρίνει τις αντοχές του ΕΣΥ


Βασίλης Βενιζέλος
Ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης, μιλά στο parapolitika.gr, για την κατάσταση στα νοσοκομείαΑπό την δραστική αύξηση των εξιτηρίων
 ασθενών με νόσο COVID – 19 από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, σε συνδυασμό με την παραμονή των ημερησίων νέων εισαγωγών τέτοιων ασθενών στο ΕΣΥ όλης της χώρας, θα εξαρτηθεί άμεσα η πολύτιμη δυνατότητα του δημοσίου συστήματος Υγείας να συνεχίζει να νοσηλεύει με επάρκεια και αποτελεσματικά ασθενείς με νόσο COVID – 19, ιδιαιτέρως στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ.