slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνελήφθη ο ένας από τους δυο Αλβανούς που διέρρηξαν super-market στη Νάξο και αναζητείται ένας ακόμη


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική  Διεύθυνση  Κυκλάδων το Σάββατο 27 Αυγούστου, συνελήφθη τελικώς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ένας  Αλβανός , κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη   ομοεθνής  του. Μετά  από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου διαπιστώθηκε ότι οι δυο Αλβανοί την Παρασκευή 26 Αυγούστου, τις πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν επιχείρηση Super Market στη Χώρα Νάξου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:

Άλλο ένα προφητικό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ: Είχαν προβλέψει ότι ο Πρωθυπουργός κρύβεται και κυκλοφορεί σαν "Αναγνώστου"!!

Όλοι θα έχετε μάθει για τις νέες διακοπές Γιωργάκη. Αυτό που ενδεχομένως δεν μάθατε και είναι η απόλυτη ξεφτίλα, είναι ότι ο Πρωθυπουργός έκανε την κράτηση με άλλο όνομα, προκειμένου να κοροϊδέψει... τον εαυτόν του και τους χαχόλους που τον πιστεύουν. Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» σήμερα, η κράτηση έγινε στο όνομα… Αναγνώστου στον ξενώνα της περιοχής. Να σας θυμίσω λοιπόν το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ, που είχαν προβλέψει ότι ο Πρωθυπουργός κρύβεται..

Γιάννης Βρούτσης: 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία

«Τα αποτελέσματα της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της International Finance Corp, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό λέει η Νέα Δημοκρατία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στo οποίo, δυστυχώς, προκλητικά “κωφεύει” η κυβέρνηση.
Την ώρα που η εγχώρια αγορά πιάνει “πάτο”, εξαιτίας της φορολογικής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο, περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία, αναζητώντας ένα ασφαλές και ευνοϊκό φορολογικό καταφύγιο.

Προσλήψεις made by ΠΑΣΟΚ... Ο πιο "πράσινος" τίθεται επικεφαλής νέων φορέων του Δημοσίου

Ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κύριος Κ. Αναγνωστόπουλος αναλαμβάνει το νέο φορέα του Υπουργείου Εργασίας "Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού".

Ο εν λόγω κύριος που υπηρετεί από το 2009 ως Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία "Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε." του Υπουργείου Εργασίας και ένα επιδείξει ένα πρωτότυπο αρνητικό ρεκόρ.

Από τα δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας φανερώνεται πως τελεί υπό κατάσταση χρεοκοπίας όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο.

Καθώς δεν είναι απλά μια ΔΕΚΟ αλλά έχει και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, ενταγμένη στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ωστόσο διαπιστευμένα φαίνεται ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ΔΕΝ έχει απορροφήσει ούτε ευρώ από το 2009 (επί 2 συναπτά έτη δηλαδή!!!!!!).

Ενώ και το προσωπικό της είναι απλήρωτο μήνες τώρα, "αποκλεισμένοι" από την ηγεσία του Υπουργείου.

Άραγε θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο Υπουργός κύριος Κουτρουμάνης ποια η σκοπιμότητα και με ποιά κριτήρια έγινε η πρόσληψη του... "επιτυχημένου" Καθηγητή;

Μήπως γιατί κάποιος σύμβουλος στο Μαξίμου έκανε την πρόταση;

Μ.Β.

Συγχαρητήριο μύνημα του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, προς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων.


ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η επιτυχή πορεία των μαθητών των Λυκείων του Δήμου μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις γέμισε τις καρδιές μας με χαρά και αισιοδοξία. Αντλούμε δύναμη από τα φωτισμένα πρόσωπα των παιδιών μας, που κατάφεραν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την πραγματοποίηση των ονείρων τους. Αισιοδοξούμε για τους αυριανούς επιστήμονες που θα πλαισιώσουν τον τόπο μας.
Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των φετινών εξετάσεων και εύχομαι η νέα προοπτική, που ξεδιπλώνεται μπροστά τους, να.....

Συνάντηση της Επιτροπής για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 29 Αυγούστου 2011 η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας. Στην συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιπεριφερειάρχες Φώτης Χατζηδιάκος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Σιγάλας, Βασίλης Μαργάρας, Μαρία Κυπραίου,  Λάζαρος Θεόφιλος,  Κώστας Κουκάς, Ιουλία Καραμολέγκου και Πέτρος Ηλιάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του νομού Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Κλαδογένης.

Σκοπός της Επιτροπής είναι η συλλογή, η αξιολόγηση και η προσαρμογή στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο των προτάσεων που αφορούν στη δομή, τη στελέχωση, καθώς και τις αρμοδιότητες του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με την παρουσία του Πανοσιολογιωτάτου κ. Συμεών ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, του Δημάρχου Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρη Γιαννημάρα, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου από τις γύρω περιοχές και την Καλαμάτα, παρουσιάσθηκε στη Μηλιά Μάνης το νέο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη “Χριστόδουλος Καλέργης, ένας περιπλανώμενος ζωγράφος εκ νήσου Μικόνου”, ο οποίος μεταξύ άλλων αγιογράφησε το μεταβυζαντινό ναό του Προφήτη και Βαπτιστή Ιωάννη στα Ξανθιάνικα της Μηλιάς Μάνης το 1706.
Οι ομιλητές (η Δρ Μαρία Θεοχάρη-Πετροπουλέα, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και ο συγγραφέας), ανέλυσαν το αγιογραφικό έργο του Χριστόδουλου Καλέργη στο............

Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου μετά την ανακοίνωση των βάσεων των ΑΕΙ και ΤΕΙ – «Η χαρά σας, απάντηση στην απογοήτευση που κυριαρχεί»


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση και ανάρτηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προέβη στην παρακάτω δήλωση, απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους της Περιφέρειάς μας:

«Η χαρά και το χαμόγελο μετά την επιτυχίας σας, αλλά και η αποφασιστικότητά σας για επιμονή μέχρι την επίτευξη του στόχου, είναι η καλύτερη απάντηση στη μεμψιμοιρία και την απογοήτευση που κυριαρχεί γύρω μας.

Απεβίωσε ο ήρωας πυροσβέστης του σεισμού του Αιγίου

http://i.mtbw.gr/t/610215042E6B5C8A813E8FF85A49C1CD.jpg
Όπως μας ενημέρωσε φίλος του blog  ο ήρωας   Παναγιώτης Νίκας υπηρέτησε και  στις Κυκλάδες (Σύρο) το 1991 και όταν το 1992 κάηκε ο πύργος της Αγιάς στη Νάξο ο Νίκας είχε μεταβεί εκεί για αυτοψία. Ενώ είχε πάρει μέρος  και στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών στη Νάξο. Τότε δεν υπήρχε κλιμάκιο της πυροσβεστικής στο νησί.

Είχε ανασύρει ζωντανό από τα συντρίμμια πολυκατοικίας το μικρό Ανδρέα
Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ετοιμαζόταν να πάει στην υπηρεσία του, ο 53χρονος αρχιπύραρχος Παναγιώτης Νίκας, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην ανατολική Αττική.

2ο Συνέδριο Πρόληψης Καρδιαγγειακών Παθήσεων


To 2ο Συνέδριο για την Πρόληψη των Καρδιαγγειακών Παθήσεων, πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2011.
Για την οργάνωση και υλοποίηση του συνεδρίου συνεργάστηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό, τον κλινικό αλλά και τον  χώρο της Δημόσιας Υγείας οι οποίοι θα επικεντρωθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
 Η κύρια θεματολογία  του συνεδρίου στοχεύει:

Για παράνομη αφισοκόλληση κατηγορούνται οι νεαροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη

Για παράνομη αφισοκόλληση κατηγορούνται δύο νεαροί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, επειδή κολλούσαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο σε βάρος του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Οι δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 21 ετών, συνελήφθησαν επί τω έργω, χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία, από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ».
Σήμερα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Αφού ορίστηκ

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Αμμανατίσου-Πασχαλίδου, για συμβασιούχους πυροσβέστες.


ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

29/08/2011
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη
Θέμα : «Άδικος αποκλεισμός συμβασιούχων πυροσβεστών από τον νόμο 3938/2011»
29.8.2011-Eπίκαιρη για συμβασιούχους πυροσβέστες.doc
29.8.2011-Eπίκαιρη για συμβασιούχους πυροσβέστες.doc

ΑΝΑΦΟΡΑ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του ΚΕΠ Κιμώλου.

26.8.2011-ΑΝΑΦΟΡΑ για ΚΕΠ Κιμώλου.doc 26.8.2011-ΑΝΑΦΟΡΑ για ΚΕΠ Κιμώλου.doc
25 K   Προβολή   Λήψη αρχείου  

«Φρένο» Σαμαρά σε όσους μιλούν για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποφυγή διγλωσσίας στο κόμμα«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην ηγεσία της ΝΔ οι εσωκομματικές φωνές που αναφέρονται στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας, την ώρα που ο πρόεδρος του κομματος έχει ξεκαθρίσει πως ζητά «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται σε κινήσεις που θα βάλουν τέλος στις παραφωνίες αυτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, από τη μία πλευρά βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ και οι βουλευτές που ανήκουν στον δικό του «σκληρό πυρήνα» και στον αντίποδα οι λεγόμενοι μετριοπαθείς, όπως είναι οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Χατζηγάκης και Κυρ. Μητσοτάκης, που θεωρούν ότι «οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα».

Οι παραφωνίες αυτές έχουν προκαλέσει τη δυσφορία του κ. Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου -εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ- να σταματήσουν τα φαινόμενα αυτά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συναντήσεις με βουλευτές, ενώ παράλληλα, μέλη της ηγετικής ομάδας του κόμματος όπως είναι οι κ. Τασούλας και Λυκουρέντζος θα διαμηνύσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε θέματα στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα Επενδυτής επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να τις εκβιάσει. Σε ό,τι αφορά το θέμα της συναίνεσης έδωσε μια διφορούμενη απάντηση, λέγοντας: «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Την ίδια ώρα, ο Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει: «Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές διεκδικούν παντού την αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη».

Newsroom ΔΟΛ


Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού

ΔΟΝΟΥΣΑ 241_2955090_90.xls ΔΟΝΟΥΣΑ 241_2955090_90.xls

ΑΜΟΡΓΟΣ 241_2958010_90.xls ΑΜΟΡΓΟΣ 241_2958010_90.xls
  
ΤΡΑΓΑΙΑ 241_2955020_90.xls ΤΡΑΓΑΙΑ 241_2955020_90.xls
  
ΧΩΡΑ 241_2955010_90.xls ΧΩΡΑ 241_2955010_90.xls

ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 241_2955010_10.xls ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 241_2955010_10.xls

Από τις 8 π.μ. στο Διαδίκτυο τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλη βουτία σημείωσαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας που δόθηκαν σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα.




ΑΕΙ - Ημερήσια Γενικά Λύκεια 90%


ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 10%


ΑΕΙ από Ημερήσια Λύκεια 90%


ΤΕΙ από Ημέρήσια ΕΠΑΛ


Απόφοιτοι Ημερησίων ΕΠΑΛ Α


ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών Λυκείων 10%


ΤΕΙ - Απόφοιτοι Ημερήσιων Γενικών  Λυκείων 90%



Ενδεικτικά, η Πληροφορική Πειραιά πέφτει 2.000 μόρια, το Μαθηματικό Αθηνών 1.500 και η Αρχιτεκτονική Πατρών 1.000 μόρια, ενώ από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να συγκρατούνται Ιατρική, Νομική και Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας υπουργείου Παιδείας (http://results.minedu.gov.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Tα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα , οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές.

Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.


Αναζήτηση Επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2011


Οι βαθμολογίες εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τη βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου επιτυχόντα. Δείτε τα αποτελέσματα.


Οι βάσεις εισαγωγής 2011

Αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ από Γενικό Λύκειο

Η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου για εισαγωγή σε ΑΕΙ

Αποτελέσματα εισαγωγής σε ΤΕΙ από ΕΠΑΛΑ'

Η βαθμολογία εισαγωγής πρώτου και τελευταίου από ΕΠΑΛ Α

Βαθμολογία πρώτου και τελευταίου για εισαγωγή σε ΤΕΙ από Γενικό Λύκειο

Αποτελέσματα για υποψήφιους με 10%

Οι νεκροί έχουν το ακαταλόγιστο.

Οι μελλοθάνατοι απολαμβάνουν το ίδιο προνόμιο, σε μικρότερη βεβαίως κλίμακα. 
Κανείς δεν τα βάζει μ΄ ένα μελλοθάνατο. Είναι σα να κλωτσά ένα μελλοντικό πτώμα.
 
«Αισθανόμαστε σαν μελλοθάνατοι» δηλώνουν 7 υπουργοί της κυβέρνησης στο σημερινό Κυριακάτικο ΒΗΜΑ (κλικ εδώ).
Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι έχουν συμβουλεύσει τη συμμορία που λυμαίνεται τον τόπο να υιοθετήσει την τακτική Λοβέρδου: να κλαίγονται, να χτυπούν τα στήθη τους, να δείχνουν απροστάτευτοι, ώστε να προκαλούν τον οίκτο και εν μέρει την ανοχή των πολιτών.
Πρόκειται για την τακτική του κοριού που κάνει τον ψόφιο για ν΄ αποφύγει τον κίνδυνο.
Οι κορέοι ειν΄ ωραίοι, όπως λέει το παλιό τραγουδάκι.
Όμως κι εμείς αγοράσαμε Baygon