slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν. Νικολόπουλος: «Οι πολίτες στην ανεργία και τη φτώχεια και οι Υπουργοί αραχτοί σε καινούριους καναπέδες»

Ο κ. Νικολόπουλος κατηγορεί την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι επιτρέπει στους παράγοντες της Κυβέρνησής του να συμπεριφέρονται σαδιστικά και προκλητικά στο λαό, τον οποίο εξανάγκασαν σε ανέχεια την ίδια ώρα που οι ίδιοι σπαταλούν δημόσιο χρήμα για…πολυτέλειες ακόμα και στον πολιτικό τους βίο…

Μετά την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα που…χρέωσε στους πολίτες αρκετές χιλιάδες ευρώ για να αλλάξει το μαρμάρινο δάπεδο του Υπουργείου, τοποθετώντας δάπεδο laminate, πήρε σειρά η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, η οποία μετακόμισε με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη. Η μετακίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η υφυπουργός να ζητήσει και να της εγκριθεί δαπάνη για τον εξοπλισμό του γραφείου της. Έτσι, εγκρίθηκαν και δαπανήθηκαν 23.000 ευρώ για έπιπλα και 17.600 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό!!

«Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν απύθμενο θράσος! Αυτές οι δαπάνες γίνονται σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ζητά πλέον καθημερινά από τους πολίτες να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι. Οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι και η κυβέρνηση δαπανά χρήματα για γραφεία, καναπέδες, δάπεδα, τεράστιους λογαριασμούς κινητών και δεν ξέρουμε και τι άλλο θα δούμε για το... νοικοκύρεμα του Κράτους, αλά ΠΑΣΟΚ! Αυτό πλέον, έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης. Αυτό είναι σαδισμός!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Ζητούνται απαντήσεις και αποδείξεις…

Ο κ. Νικολόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Οικονομικών, οι οποίοι ερωτώνται:

Για ποιους λόγους η υφυπουργός κ. Ελπίδα Τσουρή δεν στεγάστηκε στο ολοκαίνουριο κτήριο του Υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη;
Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες σπατάλες αυτή την περίοδο; Ποια η άποψη σας κ. Υπουργέ;
Τι απάντηση δίνετε κ. υπουργέ στους Έλληνες πολίτες που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους έκοψε μισθούς και συντάξεις και βλέπουν να σπαταλούνται χρήματα για καναπέδες και γραφεία;
Με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή προμηθευτών για τον εξοπλισμό του γραφείου της υφυπουργού κ. Ελπιδας Τσουρή;
Να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε το γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
Να κατατεθούν τα σχετικά τιμολόγια που να προκύπτει αναλυτικό κοστολόγιο για κάθε είδος.
Πόσα άτομα απασχολούνται στο γραφείο της υφυπουργού κ. Ελπίδας Τσουρή;
Έχουν εγκριθεί δαπάνες από το Υπουργείο για υπερωριακή απασχόληση; Εάν ναι, σε τι ύψος ανέρχονται οι δαπάνες αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
Να κατατεθεί αναλυτική λίστα με τα ονόματα και τις αποδοχές που έχουν λάβει για υπερωριακή απασχόληση.
Ποια η άποψη του Υπουργού Οικονομικών για αυτές τις απαράδεκτες δαπάνες;

nikosnikolopoulos.gr

Νέα αναβολή για το Ρακιτζό

Το χιόνι που έχει σκεπάσει τα χωριά της ορεινής Νάξου και το δυνατό κρύο μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε, σήμερα, το παραδοσιακό ρακιτζό.
Η εκδήλωση αναβάλλεται για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Κόκκινος κατά ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Με αφορμή την Νομαρχιακή συνέλευση που έχει ανακοίνωση τη Δευτέρα η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου στη Ρόδο, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Νοτίου Αιγαίου, Χαράλαμπος Κόκκινος, βάζει θέμα για τα στελέχη της ΝΔ της περιοχής που πρόδωσαν την παράταξη με τη στάση τους στις πρόσφατες εκλογές.
Ο κ. Κόκκινος με επιστολή του προς τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Ε. Αγγελάκα που κοινοποιεί στον Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λυκουρέτζο και τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, αναφέρει:….


Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010


Προς
-Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κο Ε.Αγγελάκα

Κοινοποίηση:
-Γραμματέα Ν.Δ. κο Α.Λυκουρέτζο
-ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Θέμα: Οργανωτική Αναδιάρθρωση χωρίς απολογισμό και αξιολόγηση;
«Πότε θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι;»
Ενημερώθηκα σήμερα μέσω των ΜΜΕ Δωδεκανήσου και από φίλους-στελέχη της παράταξης για την από την 10η Δεκεμβρίου 2010 πρόσκληση της ΝΟΔΕ, ότι τη Δευτέρα 13/12/2010 στην αίθουσα του «Ακταίον» στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΝΟ.Σ. της ΝΔ, παρουσία στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού με θέμα «Οργανωτική Αναδιάρθρωση της Νέας Δημοκρατίας στο νόμο μας».
Εύχομαι ολόψυχα «καλή επιτυχία» στις εργασίες της συνεδρίασης και επισημαίνω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό να λειτουργούν τα θεσμικά όργανα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Στα πλαίσια αυτά, καλώ με τη σειρά μου τα μέλη της ΝΟ.Σ. ΝΔ Δωδεκανήσου να παρευρεθούν στην συνεδρίαση αν και ο ίδιος, όπως άλλωστε και πολλά στελέχη, το πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ!!!
Όμως εδώ και καιρό έχουν δημιουργηθεί στα στελέχη μας αρκετά ερωτήματα στα οποία με καλούν να απαντήσω και επειδή δεν είμαι ο κατεξοχήν αρμόδιος, τα καταθέτω και αναμένω άμεσα απαντήσεις:

γιατί δεν συνεδρίασε η ΝΟ.Σ. εδω και 4,5 μήνες όταν είχε μπροστά της η ΝΔ τις δύσκολες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές;

►Γιατί δεν εμφανίστηκαν στελέχη των Γραμματειών και «πρωτοκλασάτα» στελέχη στα νησιά μας κατά την προεκλογική περίοδο; (Εξαίρεση αποτελεί η ολιγόωρη παρουσία του κου Γιακουματου στις 26/10/2010 στη Σύρο και του κου Αβραμόπουλου στις 4/11/2010 στη Ρόδο τους οποίους και προσωπικά ευχαριστώ δημόσια)

►Στη ΝΟ.Σ. θα εξακολουθούν να συμμετέχουν μέλη που «πρόδωσαν» αποδειγμένα και κατ΄επανάληψη την παράταξη; Διότι εάν κληθούν να παραβρεθούν γεννιέται το ερώτημα: Τι δουλειά έχουμε όλοι οι υπόλοιποι μαζί τους; Με αυτά τα πρόσωπα στη σύνθεση των οργάνων θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές;

►Πως θα προχωρήσουμε σε οργανωτική αναδιάρθρωση χωρίς να έχουμε κάνει ένα συλλογικό και συνολικό απολογισμό και αξιολόγηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών;

►Ποιο κομματικό όργανο αποτίμησε ή θα αποτιμήσει την παρουσία κάποιων αυτοπροβαλλόμενων ως «πρωτοκλασάτων» στελεχών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές που έλαμψαν δια της απουσίας τους ή υπονόμευαν;

►Ποιός ευθύνεται για την απουσία και τη μη συγκρότηση αυτοδιοικητικων, «αντιμνημονιακών» ψηφοδελτίων με αναφορά στο φιλελεύθερο χώρο στα νησιά μας;

ποιός θα απαντήσει για τα τεράστια οργανωτικά κενά που αν επαναληφτούν μπορεί να κοστίσουν την ήττα στις εθνικές εκλογές; (απουσία εκλογικών αντιπροσώπων, κινητοποίησης κτλ)

► Γιατί η ΝΔ δεν κέρδισε κανένα δήμο στα Δωδεκάνησα και ελάχιστους στις Κυκλάδες (και αυτούς χωρίς να έχουν λάβει «στήριξη» οι υποψήφιοι δήμαρχοι), γιατί έμεινε σχεδόν αστήριχτο (με κάποιες ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, γιατί δεν δόθηκε στήριξη στο Δήμο της Ρόδου;

Σε αυτή τη κρίσιμη για τον τόπο και την παράταξη στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Ο «στρουθοκαμηλισμός» και η ωραιοποίηση των γεγονότων δεν βοηθά. Τα προβλήματα δεν κρύβονται «κάτω από το χαλί». Οφείλουμε να τα λύσουμε για να προχωρήσουμε με στέρεες βάσεις.
Οι παθογένειες γίνονται χρόνιες όταν δεν ασχολείσαι με αποφασιστικότητα και με συγκεκριμένες ενέργειες. «Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε» και «μοναχικές διαδρομές» δεν έχουν θέση στο κόμμα της Ν.Δ. που σύντομα και πάλι θα κυβερνήσει.
Καταθέτω αυτές τις σκέψεις και τα ερωτήματα προκειμένου να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις και αναμένοντας να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις απολογισμού και αξιολόγησης του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και πριν τοποθετηθώ δημόσια για τα ανωτέρω ερωτήματα που πλανώνται στα στελέχη μας αλλά και στην κοινωνία.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Κόκκινος

-Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
-Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου του Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης Βρούτσης: Το εργασιακό νομοσχέδιο κρύβει κρίσιμες ανατροπές για τους αδικημένους της αγοράς εργασίας, για τους μερικώς απασχολούμενους

«Η μεγάλη σημασία των αλλαγών στις Επιχειρησιακές Συμβάσεις «έκρυψε» κρίσιμες ανατροπές για τους αδικημένους της αγοράς εργασίας, που είναι οι απασχολούμενοι με μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής απασχόληση και με το καθεστώς έμμεσου εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου).

Συγκεκριμένα το εργασιακό νομοσχέδιο της «φιλεργατικής» κας Κατσέλη:

  • Καταργεί την προσαύξηση του 7,5% γι’ αυτούς που εργάζονται λιγότερο από 4 ώρες την ημέρα. Κόβει, δηλαδή, 31 λεπτά για κάθε ώρα εργασίας των πιο χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.
  • Καταργεί την προσαύξηση της αμοιβής κατά 10% για την υπερωρία των μερικά απασχολούμενων. Κόβει, δηλαδή, 41 λεπτά από την υπερωρία των εργαζομένων εκείνων, που ο μηνιαίος μισθός τους δεν ξεπερνά τα 400 €.
  • Αυξάνει από 6 σε 9 μήνες το διάστημα της εκ περιτροπής απασχόλησης εντός του ίδιου ημερολογιακού χρόνου. Η εκ περιτροπής απασχόληση σημαίνει λιγότερες ημέρες και ώρες δουλειάς και μειωμένο μισθό.
  • Αυξάνει από 2 μήνες σε ένα έτος, τη δοκιμαστική περίοδο για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους. Επεκτείνεται δηλαδή ο χρόνος εντός του οποίου δεν υπάρχει υποχρέωση αποζημίωσης απόλυσης για τον εργοδότη.
  • Επεκτείνει τη διάρκεια απασχόλησης μισθωτού από έμμεσο εργοδότη (ενοικίαση εργαζομένου) σε 36 μήνες, από 12 (και κατ’ εξαίρεση 18) μήνες

    Οι ρυθμίσεις αυτές, καταργούν διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 8 μήνες πριν (Νόμος Λοβέρδου για την Εργασιακή Ασφάλεια).

    Τι άλλαξε άραγε από τότε ;

    Αν δεν πρόκειται για μια μεθοδευμένη δοκιμασία αντοχής των εργαζομένων, τότε η απαράδεκτη αυτή διαδικασία φανερώνει προχειρότητα και παντελή έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού.

    Οι διατάξεις αυτές, αποθαρρύνουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους από την επιλογή της μερικής απασχόλησης, καθιστώντας την τελικά εργαλείο συμπίεσης του κόστους εργασίας και όχι θεσμό αντιμετώπισης πρόσκαιρων ή περιοδικών αναγκών της επιχείρησης.

    Επιδεινώνουν τη θέση των νέων και των γυναικών, που κατά κύριο λόγο απασχολούνται σε αυτές τις μορφές εργασίας.

    Ενισχύουν τον κατακερματισμό της αγοράς εργασίας, με τη διεύρυνση των ανισοτήτων που προκαλούν.

    Το πλέγμα των νέων ρυθμίσεων δεν είναι αποκρουστικό μόνο για τους εργαζόμενους, αφού συμπιέζει ακόμη περισσότερο τους ήδη χαμηλούς μισθούς και αφαιρεί σταδιακά τις δικλείδες προστασίας τους.

Είναι απωθητικό ακόμη και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, αφού δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ωφεληθούν εν τέλει. Τι οφέλη, άραγε, να έχουν από απογοητευμένους και χαμηλής παραγωγικότητας εργαζομένους;»

Προτάσεις για τον προβληματικό δρόμο Χαλκείου - Φιλωτίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, παρουσία των παλιών και νέων αρχών του τόπου η συζήτηση που διοργάνωσε η επιτροπή που έχει συσταθεί από κατοίκους του οικισμού Κεραμί για την επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου Χαλκείου - Φιλωτίου.

Στην συζήτηση συμμετείχαν, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, ο…


απερχόμενος δήμαρχος Δρυμαλίας Γιάννης Μπαρδάνης, ο απερχόμενος Έπαρχος Νάξου Βασίλης Κορρές, ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Βλησίδης, εκπρόσωπος του Α.Τ. Φιλωτίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τραγαίας, ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυπραίος και ο επίσης νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιάννης Ανδριέλλος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η επιτροπή των κατοίκων έθεσε στις αρχές το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει. Οι τοπικές αρχές από την πλευρά τους ενημέρωσαν για τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ενώ εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις που κατατέθηκαν.
Ο δήμος Δρυμαλίας ενημέρωσε ότι έχει στείλει έγγραφο προς το Α.Τ. Φιλωτίου, ζητώντας να αστυνομεύεται περισσότερο συγκεκριμένο το σημείο. Ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Βλησίδης, ενημέρωσε, ότι πριν από ένα χρόνο έχει ζητηθεί από τη Δ.Ε.Η. η τοποθέτηση δυο επιστυλίων για περισσότερο φωτισμό που απαιτείται χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Αναφορά έγινε και για να τοποθετηθούν «σαμαράκια», ένα αίτημα που υπάρχει από το 2007, όμως σε επαρχιακό δρόμο δεν μπορούν να τοποθετηθούν.
Κατατέθηκαν επίσης προτάσεις για κατασκευή πεζοδρομίου. Για την κατασκευή του όμως απαιτείται μελέτη όπως και για ραντάρ με φορητή κάμερα για το οποίο επίσης απαιτείται ειδική ενημερωτική πινακίδα. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, που είναι γνώστης του προβλήματος και πώς να μην είναι αφού από το συγκεκριμένο σημείο διέρχεται σχεδόν καθημερνά, είπε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθούν οι δυο αυτές προτάσεις ώστε να προχωρήσουν οι όποιες μελέτες απαιτούνται.
Επίσης συζητήθηκε η πιθανότητα να τοποθετηθούν «τα μάτια της γάτας», ( όπως υπάρχουν στην Πάρο) που αναγκάζουν τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα.
Συμπερασματικά από της προτάσεις που αναφέρθηκαν η μόνη που μπορεί να υλοποιηθεί αμεσότερα είναι η όσο το δυνατόν συχνότερη αστυνόμευση του σημείου.
Όπως όμως επισημάνθηκε από τον εκπρόσωπο του Α.Τ. Φιλωτίου, δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για κάτι τέτοιο.

Τα 9+1 "ΟΧΙ" του Παπανδρέου, όταν η Ν.Δ ζητούσε συναίνεση...

(online-press)
Ήταν μεσημέρι της 5ης Μαρτίου 2009. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για να του ζητήσει συναίνεση σε 6 σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. Η συνάντηση δεν πήγε καλά, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση με το επιχείρημα ότι "ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας". Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωνε στο briefing τους πολιτικούς συντάκτες για το περιεχόμενο της πρότασης Καραμανλή προς τον Παπανδρέου. Το παρακάτω απόσπασμα που θα....
διαβάσατε είναι ακριβώς αυτό: Η πρόταση συναίνεσης του πρωθυπουργού.
"Τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Και τις ορίζουν τόσο σε σχέση με την ανάπτυξη όσο και σε σχέση με την κοινωνική πολιτική. Αν ξεφύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη! (...) Όλοι μας, σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων. Φυσικά, κάθε κοινωνική ομάδα έχει τις δικές της προσδοκίες. Κι έχει δικαίωμα να εκφράζει, με τον τρόπο που ορίζουν τα συνταγματικά μας πλαίσια, αυτές τις προσδοκίες. Αλλά η κατάσταση, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπει την πλειοδοσία παροχών."

Ο Παπανδρέου, όχι μόνο απέρριψε, αλλά στο δρόμο για τις ευρωεκλογές μοίρασε υποσχέσεις στους πάντες: Αυξήσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποιήσεις κ.λπ. Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά.... οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ο Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός και ετοιμάζεται να ζητήσει τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά για να "περάσει" από το Κοινοβούλιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Η πρωτοβουλία του είναι εύλογη και κατανοητή, θα είχε όμως μεγαλύτερη πειστικότητα αν συνοδευόταν από αυτοκριτική για το πώς πολιτεύτηκε ο ίδιος ως παράγων του πολιτεύματος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή, την κρίσιμη περίοδο 2007-2009. Θα θυμίσω σήμερα, από αυτή τη θέση, ποια στάση τήρησε το ΠΑΣΟΚ επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων με τα οποία νομοθετήθηκαν δύσκολες μεταρρυθμίσεις:

* Στις 31 Ιανουαρίου 2007, το ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενο προσχηματικούς λόγους, αποχώρησε από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος με την οποία θα πραγματοποιούνταν μείζονες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, όπως η αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το "πόθεν έσχες" των πολιτικών, οι εκλογικές δαπάνες, ο έλεγχος του πολιτικού χρήματος, η αναθεώρηση του άρθρου 16, η άρση μονιμότητας για νεοδιοριζόμενους κ.λπ.
* Στις 8 Μαρτίου 2007, η Βουλή ψήφισε το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ με ψήφους 164 υπέρ και 117 κατά. ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νόμου, ο οποίος προέβλεπε αξιολόγηση των ΑΕΙ, νέο πλαίσιο για το άσυλο, μάνατζερ, ρύθμιση θέματος των "αιώνιων" φοιτητών κ.λπ.
* Στις 5 Μαρτίου 2008, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση ΟΛΠ-Cosco, με ψήφους 149 υπέρ και 131 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
* Στις 31 Μαρτίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Πετραλιά για το Ασφαλιστικό, με 151 ψήφους υπέρ και 146 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ζητώντας δημοψήφισμα.
* Στις 18 Ιουνίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τον ΟΤΕ, με 151 ψήφους υπέρ και 144 κατά. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, με τον Παπανδρέου να απειλεί με "προανακριτική".
* Στις 30 Ιουλίου 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο για τα κολέγια. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, ενώ τώρα εφαρμόζει το νόμο με ελάχιστες τροποποιήσεις.
* Τον Αύγουστο του 2008, η Βουλή ψήφισε το νόμο Αλογοσκούφη για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
* Στις 9 Απριλίου 2009, η Βουλή κύρωσε τη σύμβαση πώλησης της "Ολυμπιακής" στη MIG. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε, "γιατί δεν διασφαλίζεται η εθνικότητα της εταιρείας".
* Στις 30 Ιουλίου 2009, η Βουλή ψήφισε το νέο πλαίσιο για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.

Ο κατάλογος είναι ενδεικτικός, θα μπορούσε να έχει κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν έχει νόημα. Το ζήτημα είναι ένα και μόνο: Η πορεία προς τη συναίνεση περνά υποχρεωτικά μέσα από μια γενναία αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις τα προηγούμενα χρόνια. Συναίνεση που δεν είναι ειλικρινής δεν μπορεί, άλλωστε, να αντέξει...
Η γενναία παραδοχή ότι έγιναν βήματα και στο παρελθόν τα οποία δεν έτυχαν στήριξης είναι εκ των ων ουκ άνευ για τα περαιτέρω...
(του Μανώλη Κοττάκη - ΕΠΙΚΑΙΡΑ)

ΚΥΡΙΕ ΨΕΥΤΗ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ;

Και τα ψέματα έχουν τα όρια τους !!!


Είχαμε γράψει προχθές Να παραιτηθείτε κ. Παπακωνσταντίνου, αφου δεν κάνετε καλά την δουλειά σας..
Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε πάλι με τα νέα μέτρα, αποφασίσαμε όμως να σας δώσουμε όλη την εικόνα για το θέμα.
Δεν μπορεί να μας δουλεύουν, να βαπτίζουν το κρέας ψάρι και να μιλάνε για καλαμπούρια..
Δείτε και απολαύστε την άνεση με την οποία λέγονται ψέματα...
Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.
ΔΕΙΤΕ TO VIDEO

Ο αδερφός του Καραμανλή δεν έκανε ταξίδια στο Άμπου Ντάμπι, όπως έκανε ο αδερφός του κ. Παπανδρέου..

Ακολουθεί απόσπασμα της σημερινής αποκλειστικής συνέντευξης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στον Κώστα Αλατζά, του τέως γενικού διευθυντή αμυντικών επενδύσεων Ευάγγελου Βασιλάκου.
Ακούστε τι λέει για Ναυπηγεία - Υποβρύχια και γιατί χαρακτηρίζει επιβλαβή τη συμφωνία για τα την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τη διευθέτηση του ζητήματος των υποβρυχίων.


Αναφερόμενος στην συμφωνία της κυβέρνησης για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το ανοικτό ζήτημα της διευθέτησης των υποβρυχίων, ο κ. Βασιλάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτά που ζήτησαν και πήραν οι Γερμανοί με τη συμφωνία αποτελούσαν αίτημα και επί της δικής μου θητείας. Ωστόσο δεν το αποδέχτηκα (το αίτημα), επειδή θεωρούσα ότι επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον».
Στο ερώτημα γιατί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχθηκε τις απαιτήσεις των Γερμανών, ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι το υπουργείο βρισκόταν ήδη σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, διότι η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες ήταν απόφαση της κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδερφού του πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.
Ο κ. Βασιλάκος ανέφερε επι λέξει: "Ο αδερφός του Καραμανλή δεν έκανε ταξίδια στο Αμπου Ντάμπι, όπως έκανε ο αδερφός του κ. Παπανδρέου.."
«Με τη συμφωνία της κυβέρνησης δεχθήκαμε τη ναυπήγηση δύο υποβρυχίων τελευταίου τύπου (214), πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ επιπλέον», κατέληξε ο κ. Βασιλάκος.
http://www.skai.gr/news/politics/article/158310/oi-dieftharmenes-praktikes-sta-exoplistika-sunehizodai-kai-simera-/