slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το «Όχι», ο Μεταξάς και οι Εβραίοι

 MeaCulpa  Γράφει ο Αριέλ Λεκαδίτης.
«Το παν είναι να είναι κανείς προσωπικότης. Όλα τα άλλα, εξουσία, πλούτη, επιρροή, τιμές και δόξα, δεν είναι τίποτε απέναντι αυτού». 
Ιωάννης Μεταξάς

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω για την 28η Οκτωβρίου. Είναι όμως η πρώτη φορά που καλούμαι να παρουσιάσω ένα κομμάτι του έπους του 1940 για το οποίο δεν λέγονται και δεν γράφονται πολλά.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ


Δημοπρατούνται οι ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή του πολιτιστικού κεφαλαίου της Μυκόνου


 Με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας


Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή  και ανάδειξη μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, εκδηλώσεων, δρώμενων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συνολικά του πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει, αποκτά η Μύκονος, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»,  προέβη στην προέγκριση δημοπράτησης του έργου «Εφαρμογές εικονικής & επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Μυκόνου», συνολικού προϋπολογισμού 339.034,00 ευρώ και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 150.000,00 ευρώ. 

Δήλωση - απάντηση του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ξανθού στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Δήλωση – απάντηση του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ξανθού στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

 

Απαντώντας στον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο οποίος έσπευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις σημερινές παραπειστικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για δωρεάν μαστογρααφίες, ο Τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός δήλωσε:

Π.Λαφαζάνης: Ιδού σπίτια φτωχών νοικοκυριών που αρπάξατε κ.κΤσίπρα,Τσακαλώτο, Πολάκη, Κοντονή κ.λπ

 Από Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η ψευτιά, η πολιτική υποκρισία, οι συνεχείς κωλοτούμπες και η πολιτική κοροϊδία, όταν επαναλαμβάνονται, δείχνουν, δυστυχώς, ότι αυτοί που συνεχίζουν αυτό το άθλιο τροπάρι, όλα τα παραπάνω τείνουν να τους γίνουν δεύτερη φύση και αυτοί έχουν όνομα και επώνυμο και βρίσκονται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Τόσο μέσα στη Βουλή όσο και με αρθρογραφία (βλέπε Στ. Κοντονή στα “ΝΕΑ” 26/10/2020), η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να διαψεύσει τις καταγγελίες μου για πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βρούτσης για αναδρομικά: Συνολικά 1,145 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν 1,325 δισ. ευρώ


Τους συνολικούς πίνακες των αναδρομικών με τα ποσά και τον αριθμό των δικαιούχων ανά τέως ταμείο δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε ότι με τη δημιουργία το 2013, των Πληροφοριακών Συστημάτων «ΗΛΙΟΣ», «ΕΡΓΑΝΗ», «ΑΡΤΕΜΙΣ» κ.α. «ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την δημοσίευση των στοιχείων με την έκδοση εκθέσεων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τη δημόσια διαφάνεια και την διαρκή ενημέρωση των πεπραγμένων αλλά και την παροχή σε πραγματικό χρόνο αξιόπιστων πραγματικών στοιχείων στην κοινωνική ασφάλιση, την μισθωτή αγορά εργασίας και στον έλεγχο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

Η δημόσια παιδεία στα νησιά μας θέλει δημιουργικές δράσεις αλλα...ο κ. Χατζημαρκος και στελεχη του " αλλεργικοί "και απόντες από κοινωνικούς αγώνες" Υποκινούμενες οι κινητοποιήσεις για στήριξη της δημόσιας παιδείας ή συνειδητή απόκρυψη των προβλημάτων από τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου που απουσιάζουν  και ειναι "αλλεργικά"  στους κοινωνικούς αγώνες "?

Ένα ακόμη θλιβερό και κακόγουστο  επεισόδιο με πρωταγωνιστές στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούμε τις τελευταίες  ημέρες. Με αλαζονεία και θράσος κατηγορούν ως " υποκινούμενες" κινητοποιήσεις γονέων με αίτημα την βελτίωση της παρεχομένης δημόσιας εκπαίδευσης! 
Στελεχη της Περιφερειακής Αρχής της Π.Ν.Α.  που απουσιάζουν συνεχώς από κοινωνικούς αγώνες , η "καθεστωτική  παρωπιδα" τους ωθεί σε υβρεολόγιο  και χυδαίοτητες  και  εμποδιζει την  υπεύθυνη  πολιτική στάση και το διάλογο.
Στους  "υποκινούμενους" που απεργούν  χάνοντας το μεροκάματο τους,διαδηλώνουν γιατί αγωνιουν για το μέλλον το  παιδιών  τους και θέλουν καλύτερη δημόσια παιδεία ο κ.Χατζημαρκος και  τα στελέχη του που "επιστρατεύονται"να εμφανίσουν το"  μαυρο " σε" άσπρο " δεν απάντησαν γιατί: