slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: "Η επιλεκτική χρηματοδότηση των ΜΜΕ της Πάρου από το Δήμο Πάρου καταργεί τη βασική δημοκρατική αρχή της ίσης μεταχείρισης"




Η επιλεκτική χρηματοδότηση των ΜΜΕ της Πάρου από το Δήμο Πάρου καταργεί τη βασική δημοκρατική αρχή της ίσης μεταχείρισης
Πρόσφατα ενισχύθηκαν οικονομικά ΜΜΕ της Πάρου από νομικό πρόσωπο του Δήμου με εξαίρεση τη «Φωνή της Πάρου» και την  ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Φιλελεύθερος».
Η εξήγηση που δόθηκε από την πρόεδρο του νομικού προσώπου είναι  ότι τα χρήματα δεν έφταναν για τη χρηματοδότηση όλων των μέσων.
Συμβαίνει βέβαια τα δύο αυτά ενημερωτικά  μέσα να ασκούν κριτική στη παρούσα δημοτική αρχή σε αντίθεση με άλλα που σιτίζονται κατά διαστήματα από το δημοτικό ταμείο για να εξωραΐζουν την ανεπάρκειά της.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ


Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην εταιρεία Κερράς Cruises για τη δωρεά ενός υπερσύγχρονου θαλάμου κάθετης νηματικής ροής, βιολογικής ασφάλειας CLASS II, με λυχνία υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρα αέρα, αξίας 7200€, ο οποίος εγκαταστάθηκε σε χώρο του Μικροβιολογικού Τμήματος του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, όπου και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού από τεχνικό της προμηθεύτριας εταιρία. 

Καλό Καλοκαίρι!

 


Να επανέλθει τώρα ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά



                        Προς: πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
         Κοινοποίηση : Δημοτικές παρατάξεις
                                                                                                      ΜΜΕ

Κύριε πρόεδρε, παρακαλώ να εισάγετε σε εκτός ημερησίας διάταξη για  συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 30/6/2020 το παρακάτω ψήφισμα:

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ψήφισμα για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά





ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις»

Θέμα: Επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ) για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Κατερίνα Μονογυιού: Η θερμή ανταπόκριση των γυναικών και των νησιωτών της Κύθνου μου έδωσε δύναμη

Κατερίνα Μονογυιού: Η θερμή ανταπόκριση των γυναικών και των νησιωτών της Κύθνου μου έδωσε δύναμη
Τα νησιά μας έχουν ξεχωριστή δυναμική ως τουριστικός προορισμός παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Πιστή στις αρχές μου όπως το έκανα πάντα, ήμουν και αυτές τις μέρες δίπλα στους νησιώτες της όμορφης Κύθνου. Την Κυριακή 28/6 παρευρέθηκα στον εσπερινό στους αγίους αποστόλους και την Δευτέρα στον εορτασμό χωροσταντούντος του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου. Κατόπιν πραγματοποίησα συνάντηση και ενημέρωση από τον δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη για τα προβλήματα του νησιού που θέλουν άμεσες λύσεις. Αυτές τις μέρες η θερμή ανταπόκριση των γυναικών και νησιωτών στις συναντήσεις μας μου έδωσε

Κορυφαία Ελληνικά ΜΜΕ εκθειάζουν τη διεθνή προβολή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ενθουσιώδης  ήταν η ανταπόκριση σημαντικών και έγκριτων ΜΜΕ της Ελλάδας σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων  με στόχο την διεθνή προβολή του προορισμού. Συνεπής στη στρατηγική του για την ανάδειξη ειδικών τουριστικών «προϊόντων» όπως του ποδηλατικού και του θαλάσσιου τουρισμού που μπορούν να προσελκύσουν ποιοτικούς τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, οι οποίοι ταξιδεύουν και εκτός τουριστικής αιχμής, ο Δήμος Νάξου προχώρησε σε σημαντικές συνεργασίες μετά από προηγούμενες προγραμματισμένες δημοσιογραφικές επισκέψεις που είχε διοργανώσει. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε πολυσέλιδο αφιέρωμα στο κορυφαίο Μέσο  του ηλεκτρικού ποδηλατικού τουρισμού στη Γερμανία, E-bike Touren Magazin, ενώ θα ακολουθήσουν και .....

Θερινά εργαστήρια μουσικής – Νάξος, Καλοκαίρι 2020

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά Θερινά Εργαστήρια Μουσικής για παιδιά και ενήλικες, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση τουΑλέξανδρου Καλογερά, Συνθέτη, Καθηγητή στο BerkleeCollegeofMusic στη Βοστώνη. Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Αυγούστου 2020 στο Λύκειο Νάξου και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και στο Γυμνάσιο Τραγαίας.
Η συμμετοχή στα μουσικά εργαστήρια είναιδωρεάν.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει τα εξής τμήματα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

1) Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2) Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου, Φιλωτίου, Κορωνίδας και Σχοινούσας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

3) Προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σκαδού.

4) Προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ¨ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΙΚΕ¨, ΄όσον αφορά το 11ο θέμα της πρόσκλησης.

Έχοντας υπόψη: