slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Τι λένε οι Πειρατές...

Η οικονομία μας και το κράτος μας έχουν σοβαρά προβλήματα και αυτά δεν μπορούν να λυθούν με δανεικά. Τα προβλήματα αυτά είναι δομικά. Η διαπλοκή και η αδιαφάνεια, καθώς και η ανευθυνότητα των "υπευθύνων" διαβρώνει και τελικά καταστρέφει τα πάντα.
Για αυτό το λόγο και επιμένουμε στο Κόμμα Πειρατών ότι τα πάντα πρέπει να ξεκινάνε και να τελειώνουν στην Διαφάνεια. Να υπάρχει απόλυτος έλεγχος από τον ....

Τελικά όλα τα γουρούνια έχουν ... την ίδια μούρη!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Πιστεύω ότι ζούμε πρωτοφανείς πολιτικές καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με απίθανες κωλοτούμπες, άνανδρες αποστασίες και γελοίες μεταγραφές!

Άρχισαν οι αποχωρίσεις και από τον Καμένο

Στη  Νέα Δημοκρατία προσχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” Γιώργος Κυριακίδης .  Για την απόφασή του αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι λόγοι που προσχωρώ στη Νέα Δημοκρατία είναι καθαρά εθνικοί. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, με κομβικές αποφάσεις, που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις της χώρας μας και γενικότερα στο άμεσο και απώτερο μέλλον, η ανταπόκριση στο κάλεσμα για ένα Ευρωπαϊκό Μέτωπο είναι, όχι μόνο πολιτική, αλλά και εθνική υποχρέωση».

ΝΔ Alert : Εξαφανίστηκε! Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε!

Εξαφανίστηκε πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου !!!
Υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί ΠΡΙΝ από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ;;;
http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/05/alert.html

Επιτέλους η αλήθεια για το plan B του ΣΥΡΙΖΑ: ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ!

Επιτέλους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται υπεύθυνα για την ύπαρξη σχεδίου Β, στο οποίο προβλέπονται νέοι ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΦΟΡΟΙ! Διαβάστε τις απαντήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη:
Ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης αν υπάρχει plan B στο ΜΕΓΚΑ, σε περίπτωση την οποία οι Ευρωπαίοι ενδώσουν στην επαναδιαπραγμάτευση (πρώην ακύρωση) αλλά...
κλείσουν τη στρόφιγγα της δανειακής σύμβασης μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο ασφαλές πόρισμα (διαπραγμάτευση με Λαφαζάνη μπορεί να διαρκέσει μέχρι κ 4ετία). Ο Σταθάκης -προς τιμήν του- είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε δίχως να δημαγωγεί και να εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Ο ίδιος εξήγησε πως υπολογίζει το πρωτογενές έλλειμμα του 2012 στα 4 δις και σε περίπτωση plan B, θα παρθούν έκτακτα μέτρα, τα οποία προσδιόρισε αναλυτικότερα ως έκτακτα έσοδα, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών, τουλάχιστον 1 δις (θα είναι σαφώς >1δις), μείωση δαπανών (μισθοί-συντάξεις) βραχυχρόνιο δανεισμό.

Σε επόμενη -δικαιολογημένη- ερώτηση αν αυτά τα μέτρα αυξάνουν την ήδη υπάρχουσα ύφεση (σαφώς κ την αυξάνουν), ο Σταθάκης εξήγησε πως εφόσον τα έκτακτα έσοδα δεν έχουν οριζόντια διάσταση, δεν θα αυξήσουν την ύφεση. Αν και η εκτίμηση αυτή είναι λανθασμένη, τουλάχιστον παίρνουμε επιτέλους μία συγκεκριμένη απάντηση από κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ...

epikairo.gr

Μόνο στον eniko:Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Βελόπουλος

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Βελόπουλος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. την πληροφορία επιβεβαίωσε ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr μαζί του. "Παραμένω στρατιώτης της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά δεν θα είμαι υποψήφιος" μας είπε. Σε λίγη ώρα ο πρώην βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ αναμένεται να το ανακοινώσει και επίσημα.

Το δράμα του Ελληνικού λαού συνεχίζετε ο άνθρωπος που θα μας έσωζε αποσύρετε από τις εκλογές

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πήρε η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη, καθώς όπως επισημάνθηκε η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση δεν πλοιροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προώθηση λύσης προς όφελος του λαού και της χώρας. Πάντως, όπως γράφει το Έθνος, το ΕΠΑΜ βάζει φιλόδοξους στόχους, αφού, όπως λέει, «θα προσπαθήσει να πρωτοστατήσει στις επόμενες εκλογές με όρους όχι μόνο διεκδίκησης εισόδου στη Βουλή, αλλά και με όρους διεκδίκησης της εξουσίας»!

Ξεμπλοκάρει η ανέγερση Δημοτικού Τυροκομείου

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα ανέγερσης και λειτουργίας δημοτικού τυροκομείου στην ορεινή Νάξο, έξι χρόνια μετά τις πρώτες ενέργειες για την υλοποίησή του. Ενώ είχε υπογραφεί η σύμβαση για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού σχεδίου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Θησέας, οι διαδικασίες για το έργο πάγωσαν από τον Ιούνιο του 2010 εξαιτίας της αδυναμίας του Δήμου Δρυμαλίας να προσδιορίσει το σημείο για  την ανέγερση του κτιρίου. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση των διαδικασιών, προκειμένου να μη χαθούν οι εγκεκριμένοι πόροι από το πρόγραμμα ΘησέαςΗ υλοποίησή του προβλέπεται να γίνει με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ), λαμβάνοντας τη μορφή  δημοτικού - συνεταιριστικού έργου. Αν και η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δημήτρης Καπούνης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη δυνατότητα λειτουργίας του τυροκομείου, με δεδομένο ότι στη Νάξο λειτουργούν ήδη τέσσερα, το ΕΘΙΑΓΕ προωθεί τη δημιουργία μικρών τυροκομικών μονάδων και η ποσότητα γάλατος δεν επαρκεί. Ένα τυροκομείο δεν μπορεί να επιβιώσει με γάλα 4 μηνών είπε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, τόνισε ότι τα τυροκομεία καταρρέουν, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα του Δημοτικού Τυροκομείου της Ίου.


Και όμως τα απίστευτα επιδόματα παραμένουν στο Δημόσιο!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα μας, με την κρίση να έχει γονατίσει σχεδόν κάθε νοικοκυριό και τους ανέργους να σχηματίζουν στρατιές έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, κάποιοι επιμένουν στην άφρονα επιδοματική πολιτική.
Πράγματι παρά τη φιλολογία που καλλιεργήθηκε για κατάργηση όλων των επιμέρους πριμ και μπόνους που εισέπρατταν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι του Δημοσίου, μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, πολλά επιδόματα εξακολουθούν να παραμένουν και να προκαλούν...
Οπως το επίδομα κεραίας για εργαζόμενους στα ηλεκτροκίνητα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή αυτό της παρακολούθησης των προπελών.
Πολλά απ' αυτά αν κι επισήμως δεν καταγράφονται στο απολογιστικό σημείωμα που αποστέλλει κάθε δημόσιος οργανισμός στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, εν τούτοις εξακολουθούν να καταβάλλονται υπό τη μορφή εκτάκτων εισφορών ή χρηματικών επιβραβεύσεων.
Για να δικαιωθεί ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος που εδώ και χρόνια έχει καταγγείλει τη «λάθρα» χορήγηση επιδομάτων, την ώρα που το κοινωνικό σύνολο έχει μετατραπεί σε υποζύγιο των δυσβάσταχτων μέτρων της Τρόικας.
Η αλήθεια είναι πως σε όλα τα σχεδόν τα επιδόματα που παρουσιάζει σήμερα ο «Α.Τ.» -και θεωρούνται εκτός λογικής σε περίοδο μνημονίου- έχουν επέλθει μειώσεις της τάξεως του 33-35%, αλλά εξακολουθούν να δίνονται δημιουργώντας αίσθημα αδικίας στον μισθωτό του ιδιωτικού τομέα.
Από τον «λαβύρινθο» των συγκεκριμένων επιδομάτων επιχειρήσαμε μια «χαρτογράφησή» τους και παρουσιάζουμε ίσως τα πιο χαρακτηριστικά:
* Επίδομα περιποίησης πελατών (;) για τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας
* Επίδομα κεραίας στον ΗΣΑΠ ύψους 750 ευρώ το μήνα
* Ειδικό επίδομα φύλαξης για όσους εργάζονται πέραν του πενθημέρου
* Ειδική πρόσθετη αποζημίωση για πολιτιστική επιμόρφωση σε υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού
* Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (80 ευρώ το μήνα) σε εργαζομένους των δημοσίων συγκοινωνιών
* Επίδομα παιδικής φροντίδας που δίδεται σε υπαλλήλους διαφορετικών υπουργείων
* Επίδομα πλυσίματος... χεριών που αρχικώς ανερχόταν σε 420 ευρώ το μήνα και μετά έπεσε στα 280 για υπαλλήλους του ΟΣΕ.
Πάντως, οι τελευταίοι στο σύνολό τους διαμαρτύρονται ότι μετά τη νέα εργασιακή σύμβαση δεν θα το λάβουν καθόλου.
* Επίδομα παρακολούθησης των σπηλαιώσεων των προπελών για υπαλλήλους του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
* Επίδομα μεταφοράς φακέλου που δίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δημοσίου.
* Επίδομα παραλαβής παράδοσης λεωφορείων.
* Επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων.
* Επίδομα... φαξ ύψους 580 ευρώ τον μήνα για εκατοντάδες εργαζομένους στη ΔΕΗ.
* Επίδομα εξωδιδακτικής (;) απασχόλησης.
* Επιδόματα διδακτικής προετοιμασίας, έρευνας και βιβλιοθήκης για το διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ.
* Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.
* Επίδομα χρήσης του κυλικείου παρότι η χρήση του εστιατορίου των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν, ύψους 120 ευρώ τον μήνα στα Ελληνικά Πετρέλαια.
* Πάγια αποζημίωση για συμμετοχή σε σεμινάρια και ενημέρωση βιβλιοθήκης.
Αυτά είναι λίγα από τα δεκάδες «περίεργα» επιδόματα που καταφέραμε να συλλέξουμε, γιατί η ευρηματικότητα των διοικούντων στους δημόσιους οργανισμούς (όλα «παιδιά» του ΠΑΣΟΚ) ξεπερνάει κάθε φαντασία, αφού εφηύραν τρόπους να δίνονται με πλάγιους τρόπους ώστε να συνεχίζουν να ξεγελούν τον αγρίως φορολογούμενο Ελληνα πολίτη!

Χρυσόγελος:Τα μικροκομματικά παιχνίδια οδηγούν σε διάλυση

xrisogelos
Σχετικά με την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προσφυγή σε νέες εκλογές, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων έκανε την εξής δήλωση:


“Τα κόμματα έδειξαν ότι δεν κατανόησαν το διπλό μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαίου. Με την ψήφο τους οι πολίτες καταδίκασαν τα δυο κόμματα και τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία αλλά ζήτησαν να διαμορφωθεί και μια νέα κυβερνητική πρόταση και μια νέα πολιτική που δίνει λύσεις στα προβλήματα.

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση και απειλείται με πλήρη κατάρρευση, οδεύουμε ξανά σε εκλογές χωρίς μάλιστα τα κόμματα να έχουν συζητήσει και συμφωνήσει σε άμεσα μέτρα στήριξης κι ανακούφισης όλων όσοι σήμερα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση ούτε όμως για το ποια θα μπορούσε να είναι η σύνθεση και το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αφού είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα έχει μάλιστα και πλειοψηφία στην κοινωνία.

Μπροστά η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC

Για την απόλυτη αναμέτρηση, που απαιτεί γερά νεύρα μέχρι τέλους προϊδεάζουν τα γκάλοπ, που διενεργούνται αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA RC για λογαριασμό του pelop.gr (η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ") η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η ΕΑΣ Νάξου και ο πρόεδρος της Δημήτρης Καπούνης στη Κοινωνία ώρα Mega

To Πρωινό ΑΝΤ 1 στη Νάξο!!

Αφιερωμένη στη Ναξιώτικη γαστρονομία ήταν η σημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
Το τηλεοπτικό συνεργείο και οι  συνεργάτες του Χρήστου Φερεντινου επισκέφθηκαν πριν από 10 μέρες το νησί και μαγείρεψαν εν πλω, παρέα με ντόπιους ψαράδες και τον γνωστό σεφ Δημήτρη Παπαδόπουλο, μακαρονάδα με θαλασσινά.
Δείτε το βίντεο(από το 72' και μετά)  στο http://www.antenna.gr/

Τζήμερος, άλλος ένας κωλοτούμπας;

δείτε και απαντήστε εσείς