slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βόμβες Μουζακίτη: Δώσαμε ονόματα προφορικά, θα καταθέσουμε και υπόμνημα-Ακατανόητο γιατί μπήκε η υπόθεση στο αρχείο

Προβληματισμούς αλλά και αιχμές για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους, εξέφρασε με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Αφασία ...



Κοντά στους άστεγους της Αθήνας βρέθηκε την Πρωτοχρονιά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο κ. Παπαδήμος είπε στους άστεγους πως τα σπίτια είναι φυλακές και πως είναι τυχεροί που κοιμούνται κάτω από τα αστέρια και δεν έχουν νοίκια και λογαριασμούς να πληρώσουν. 
Την παραμονή των Φώτων, ο κ. Παπαδήμος θα βρεθεί κοντά στους ναρκομανείς της Αθήνας και θα σουτάρει μαζί τους την παραμύθα –για το καλό του χρόνου-, ενώ ανήμερα τα Φώτα θα ...
φάει μαζί με τις πουτάνες αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα πηδήσει καμία, γιατί μπορεί να έχει τα ρούχα του.
(Αυτό που η Ελλάδα προσποιείται πως είναι κράτος, ο Παπαδήμος προσποιείται πως είναι πρωθυπουργός, και εμείς προσποιούμαστε πως είμαστε πολίτες είναι πολύ πετυχημένο και να το κρατήσουμε και τη νέα χρονιά.)  

Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΕΝΗ ΓΙΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ...ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΩΔΟΤΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!

Ψάχνοντας διάφορα στο Διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε μια ερώτηση του Γιάννη Βαρουφάκη προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο. Συγκεκριμένα: “Αν ο κ. Παπαδήμος πραγματικά πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να δράσουμε με γενναιότητα, αποδεσμευόμενοι από τα κεκτημένα μας, τον καλώ να δώσει το παράδειγμα. Πώς; 
Παραιτούμενος από τη θέση του καθηγητή που κατέχει στο Τμήμα μου, σε κατάσταση αναστολής για πάνω από δέκα χρόνια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε έναν .....

Στην Ελλάδα του Πασοκ μεγαλώνει ο αριθμός των αστέγων στην Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα

Μεγαλώνει ο αριθμός των αστέγων στην Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα
Σε 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των αστέγων στην περιοχή της Αττικής, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που περιλαμβάνει ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν το σπίτι τους και αναγκάζονται να μένουν περιστασιακά σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα ή ακόμη και στο αυτοκίνητό τους.

Το πρόβλημα των αστέγων είναι ακόμη εντονότερο στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι χαμηλότερος (20-30 ετών). Το γεγονός αυτό αποδίδεται στις εντονότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην περιοχή αυτή αλλά και στην έλλειψη επαρκών δομών παροχής υποστήριξης στην συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού.

Από συναντήσεις πάνε καλά στη Περιφέρεια

Με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί αύριο (Τρίτη) το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με σκοπό να συζητηθούν οι προτάσεις των Περιφερειαρχών εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.
Το απόγευμα, θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Μαχαιρίδη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη.  

«Η Ελλάδα υπο πολιορκία»

Θόδωρος Ρουσόπουλος: «Η Ελλάδα υπο πολιορκία»

Του  Θόδωρου  Ρουσόπουλου, Δημοσιογράφου  και πρώην υπουργού Επικρατείας της Ελλάδας 2004-2008.
 «Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την διεθνή δίκη της χώρας μου και εξεγείρομαι. Οι πάντες πολιορκούν την Ελλάδα. 
Η ιστορία ξεκίνησε από τον μέχρι πρότινος Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ πολιτικής ανοησίας δυσφήμισε τη χώρα μου στο εξωτερικό, μόνον και μόνον για να κερδίσει ο ίδιος την εικόνα του καλού παιδιού και την εύνοια των ευρωπαίων ηγετών. Για να δείξει μάλιστα πόσο καλός «μαθητής» είναι, χαρακτήρισε τους Έλληνες λαό απατεώνων...
Στην αρχή οι άλλοι τον χτύπησαν στην πλάτη συγχαίροντάς τον για την «γενναιότητά του» και μετά όπως ήταν φυσικό τον στρίμωξαν στο καναβάτσο... Τα περισσότερα upper cut όμως τα έφαγαν οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα τρώνε ξύλο για πολλά χρόνια ακόμη.
Υπάρχει όμως και η Εθνική Αξιοπρέπεια.  
Δεν δέχομαι κανέναν υπουργό οικονομικών άλλης χώρας να μου....

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

Του ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
τέως δημάρχου Αθηναίων
 Και ξαφνικά, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μετά τρία χρόνια, επανέρχεται στην επικαιρότητα.
 Κατά σύμπτωση, όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου διάγει τις χειρότερες μέρες της, μόλις έπειτα από ενάμιση μήνα θητείας, και ο δοτός πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε έλεγχο στον συντονισμό της.

Σταθερή η θέση της ΝΔ για εκλογές πρίν το Πάσχα


Σταθερή στη θέση της για εκλογές πριν από το Πάσχα παραμένει η ΝΔ. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη θέση αυτή απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σήμερα.Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχές από τον Περιφερειακό Συνδυασμό...

Εύχεται το 2012 να γίνουν πράξεις τα όνειρα και οι ελπίδες μας
για ένα καλύτερο αύριο.
ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Όχι κ. Καρατζαφέρη. Θα πληρώσετε για τις επιλογές σας.....

Λειτουργώντας κάτι σαν προπομπός του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, ο κ. Καρατζαφέρης σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδάκη, επανέλαβε τους γνωστούς τέσσερις όρους του, προκειμένου να παραμείνει στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Ένας από αυτούς είναι ότι μέχρι 15-1-2012, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι θα παραταθεί (άγνωστο πόσο) ο βίος....

Βενιζέλος: Ζητήθηκε η παραίτηση Καπελέρη



Μετά την παραγγελία του κ. Γρ. Πεπόνη να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του ΥΠΟΙΚ κ. Γιάννη Καπελέρη, γιατί εξέδωσε εγκύκλιο σχετική με τις  εγγραφές στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και την επιβολή προστίμων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών  κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, ζήτησε από τον κ. Καπελέρη να υποβάλει την παραίτηση του προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα.

Oξεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Συνασπισμό

 Οξεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΝ, μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τού κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Παπούλια την Πρωτοχρονιά, ότι γίνεται πόλεμος στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του» και προσθέτει ότι «δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις».
Ο ΣΥΝ σημειώνει ότι....

Δίωξη για κακούργημα στον Καπελέρη


Παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων, Γιάννη Καπελέρη, αλλά και εναντίον ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Η συμβολή της Εκκλησίας στην εθνική οικονομία της χώρας μας


τoυ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου

Σε τούτη την πρώτη ημέρα της Πρωτοχρονιάς του καινούργιου χρόνου 2012, έκρινα ότι είναι πολύ επίκαιρο ένα θέμα για μια πρώτη διαπραγμάτευση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, επειδή αυτό το θέμα έχει σχέση με την οικονομία της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα σε μια εποχή, που τα οικονομικά ζητήματα διεκδικούν την αποκλειστική προτεραιότητα του ενδιαφέροντος όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Λάστιχο η οφειλή του Δήμου

Αν και σκοπός της Δημοτικής Αρχής, άλλα και όλων των Δημοτικών Συμβούλων, ήταν να μην αναγνωρίσουν την οφειλή που φέρεται να έχει ο Δήμος προς το Παρακαταθηκών και Δανείων, η πίεση όμως των χρονικών περιθωρίων μέσα στα οποία θα πρέπει να γίνει το σχετικό αίτημα για τη δανειακή σύμβαση, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με τόκους υπερημερίας από το 1994, αναγκάζει τη Δημοτική Αρχή...

Ποδαρικό με «βροχή» διαρρήξεων και κλοπών


Δεν έκαναν ρεβεγιόν οι διαρρήκτες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς και προτίμησαν να «δουλέψουν» εκμεταλλευόμενοι την απουσία πολλών πολιτών από τα σπίτια τους. Όταν επέστρεψαν οι νοικοκύρηδες, διαπίστωσαν ότι κάποιοι τους είχαν κάνει… ποδαρικό χωρίς να το ξέρουν!

Το “Blue Star Delos”, το πρώτο πλοίο, που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2012

Το “Blue Star Delos”, που  πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα. ήταν το πρώτο πλοίο, που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την έλευση του νέου έτους. Στην καθιερωμένη  εκδήλωση,   ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Γιώργος Ανωμερίτης, αφού πρόσφερε δώρα και βιβλία στον πλοίαρχο και το πλήρωμα και τους ευχήθηκε καλή χρονιά. Εξέφρασε την ελπίδα το 2012 να είναι μια καλή χρονιά για την επιβατηγό ναυτιλία και πρώτα απ΄ όλα για την κρουαζιέρα, για την οποία, όπως είπε, έχουν εξαγγελθεί συγκεκριμένα μέτρα. Για την ακτοπλοΐα ανέφερε ότι ο οργανισμός το μόνο που μπόρεσε να κάνει με το νέο έτος, ήταν να «παγώσει» τα τιμολόγια ελλιμενισμού.